Laba diena, atsidėkodama už tiek daug puikių idėjų faršo patiekalams, duosiu patarimą ne į temą toms, kurios verkiat pjaustydamos svogūnus - nulupusios svogūną, prieš pjaustant nuplaukit svogūną po tekančiu šaltu vandeniu, o pjaustant laikas nuo laiko peilį pakiškit po tekančiu šaltu vandeniu, aš pjaustydama nebeverkiu
as tai svoguna sumalu kartu su mesa mesmaleje, ir jokiu asaru tada
Na va, pasidarėm Jūsų dėka nuostabius sekmadienio pietus
čia kotletai su morkomis, o garnyrui sumislijau tarkuotų bulvių per burokinę tarką kukulius, dėjau prieskonių , kiaušinių trynių ir krakmolo, kad sukibdyti galėčiau, dar pasidarėm burokėlių salotų su poru, pomidoru ir raugintais agurkais, šaukštas grietinės, po žiupsnelį druskos ir kvapiųjų pipirų...kotletukai su morkomis-pasaka gaila, kad sūris vakar suėjo su majonezu picos kepimui, būtų tikęs čia prieš baigiant kepti
čia kotletai su morkomis, o garnyrui sumislijau tarkuotų bulvių per burokinę tarką kukulius, dėjau prieskonių , kiaušinių trynių ir krakmolo, kad sukibdyti galėčiau, dar pasidarėm burokėlių salotų su poru, pomidoru ir raugintais agurkais, šaukštas grietinės, po žiupsnelį druskos ir kvapiųjų pipirų...kotletukai su morkomis-pasaka gaila, kad sūris vakar suėjo su majonezu picos kepimui, būtų tikęs čia prieš baigiant kepti
QUOTE(MAMICY @ 2005 12 26, 22:04)
labai paprasta ir visai skanu.
Pyragas su mėsa
1 pakelio sluoksniuotos mantingos tešlos (bet tos kur 2 o ne 6 gabaliukai pakelyje)
~500 g faršo (vištienos bus pats tas)
poros kiaušiniu
Faršą paruošti pagal skonį, pridėti kiaušinių, priekoniukų, svogūniukų ir pan. tada į formą tiesiam vieną gabalą tešlos, subadom šakute. Verčiam faršą ir klojam antrą gabalą. tą antrajį irgi subadom ir dar kiaušiniu aptepam (kad gražiau atrodytų )
Kišam į orkaitę ir kepam.
Pyragas su mėsa
1 pakelio sluoksniuotos mantingos tešlos (bet tos kur 2 o ne 6 gabaliukai pakelyje)
~500 g faršo (vištienos bus pats tas)
poros kiaušiniu
Faršą paruošti pagal skonį, pridėti kiaušinių, priekoniukų, svogūniukų ir pan. tada į formą tiesiam vieną gabalą tešlos, subadom šakute. Verčiam faršą ir klojam antrą gabalą. tą antrajį irgi subadom ir dar kiaušiniu aptepam (kad gražiau atrodytų )
Kišam į orkaitę ir kepam.
Gal kas dar bandė šį receptuką, ir man patartų kaip žinoti, kada viduj mėsa iškepus?
Siandien internete radau va toki recepta, kuri siandien ismeginsim:
Kiaušinių-sūrio-faršo vyniotinis
Patalui -
5 kiaušiniai,
250g majonezo,
350 tarkuoto fermentinio sūrio,
Įdarui -
500 g faršo,
1 svogūnas,
1 kiaušinis,
druska, pipirai.
Patalui reikai suplakti kiaušinius, sumaišyti su majonezu ir sūriu, supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 15 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Truputį atvėsinti ir kloti faršą, sumaišytą su kiaušiniu, kapotu svogūnu, prieskoniais. Suvynioti kaip įprastą kokį nors vyniotinį. Kepti tokio paties karštumo orkaitėje apie 40 min. Svarbu nepadauginti druskos.
Kiaušinių-sūrio-faršo vyniotinis
Patalui -
5 kiaušiniai,
250g majonezo,
350 tarkuoto fermentinio sūrio,
Įdarui -
500 g faršo,
1 svogūnas,
1 kiaušinis,
druska, pipirai.
Patalui reikai suplakti kiaušinius, sumaišyti su majonezu ir sūriu, supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 15 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Truputį atvėsinti ir kloti faršą, sumaišytą su kiaušiniu, kapotu svogūnu, prieskoniais. Suvynioti kaip įprastą kokį nors vyniotinį. Kepti tokio paties karštumo orkaitėje apie 40 min. Svarbu nepadauginti druskos.
QUOTE(Ruggiagele @ 2008 12 03, 14:05)
Siandien internete radau va toki recepta, kuri siandien ismeginsim:
Kiaušinių-sūrio-faršo vyniotinis
Patalui -
5 kiaušiniai,
250g majonezo,
350 tarkuoto fermentinio sūrio,
Įdarui -
500 g faršo,
1 svogūnas,
1 kiaušinis,
druska, pipirai.
Patalui reikai suplakti kiaušinius, sumaišyti su majonezu ir sūriu, supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 15 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Truputį atvėsinti ir kloti faršą, sumaišytą su kiaušiniu, kapotu svogūnu, prieskoniais. Suvynioti kaip įprastą kokį nors vyniotinį. Kepti tokio paties karštumo orkaitėje apie 40 min. Svarbu nepadauginti druskos.
Kiaušinių-sūrio-faršo vyniotinis
Patalui -
5 kiaušiniai,
250g majonezo,
350 tarkuoto fermentinio sūrio,
Įdarui -
500 g faršo,
1 svogūnas,
1 kiaušinis,
druska, pipirai.
Patalui reikai suplakti kiaušinius, sumaišyti su majonezu ir sūriu, supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 15 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Truputį atvėsinti ir kloti faršą, sumaišytą su kiaušiniu, kapotu svogūnu, prieskoniais. Suvynioti kaip įprastą kokį nors vyniotinį. Kepti tokio paties karštumo orkaitėje apie 40 min. Svarbu nepadauginti druskos.
Laukiu atsiliepimu, nes skamba labai neblogai
QUOTE(populi @ 2008 12 03, 16:26)
Laukiu atsiliepimu, nes skamba labai neblogai
man tai tas apvalkalas ne itin patiko, bet vyrui sake, kad skanu. siaip kita karta kai darysiu, tai tiesiog farsa i kiausini ir daug surio ir dar ant virsaus dziuveseliu pabarstysiu. man garnyrui labiausiai tiko sv. darzoviu salotos.
QUOTE(KibirVibir @ 2008 12 03, 21:38)
Sonatinos receptuose jau laaaaabai seniai sitas receptas buvo ir daug mamu, kas bande, patiko...
Oi gali buti, juk nesakiau, kad pati sukuriau, o radau internete, kas recepta publikavo nezinau. o skoniai skirtingi. mano vyrui patiko, o man nelabai ir tiek.
bet kokiu atveju, iskelem sena recepta i dienos sviesa, gal kam pravers
Kotletai su morkomis,
ruošdama faršą supratau,kad gaminioskonis priklauso nuo to,kaip ji paruoši.Aš,į kalakutienos faršą idėjau morkų masės ,kuri liko nuo sulčių.gerai išmaišiau,kadangi neturėjau džiuvėsėlių įtarkavau su smulkia trintuve Itališkos duonos čebata..
Sutarkavau porą galvučių nedidelių svogūno,vieną skiltelę česnako ,įtarkavau muskato riešuto,dėjau sausos kalendros,ciberžolės,druskytės,pipirų baltų,įmušiauvieną kiaušinį.Viską gerai išmaišiau.
Kepiau alyvų aliejuje.Naudojau{curry parduotuvės padažą}
ruošdama faršą supratau,kad gaminioskonis priklauso nuo to,kaip ji paruoši.Aš,į kalakutienos faršą idėjau morkų masės ,kuri liko nuo sulčių.gerai išmaišiau,kadangi neturėjau džiuvėsėlių įtarkavau su smulkia trintuve Itališkos duonos čebata..
Sutarkavau porą galvučių nedidelių svogūno,vieną skiltelę česnako ,įtarkavau muskato riešuto,dėjau sausos kalendros,ciberžolės,druskytės,pipirų baltų,įmušiauvieną kiaušinį.Viską gerai išmaišiau.
Kepiau alyvų aliejuje.Naudojau{curry parduotuvės padažą}
QUOTE(Ruggiagele @ 2008 12 03, 14:05)
Siandien internete radau va toki recepta, kuri siandien ismeginsim:
Kiaušinių-sūrio-faršo vyniotinis
Kiaušinių-sūrio-faršo vyniotinis
šitas mums buvo labai visiems patiko
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 11 05, 23:51)
.CIA KOTLETAI SU ZALIOM BULVEM TARKUOTOM PER BUROKINE TARKA.1 KG FARSO,APIE 10 VIDUTINIU BULVIU,KIAUSINIS,PRIESKONIAI,DAR IDEJAU SKONIO PAIVAIRINIMUI RUKYTOS SONINES.VISKA GERAI ISMAISIAU IR ISKEPIAU,DEJAU I PUODA IR UZPYLUSI GRIETINES IR MAJONEZO PADAZU PATROSKINAU.TIKRAI SKANUS KOTLETUKAI,SEIMYNAI PATIKO,O IR SKONIS KITOKS NEI IPRASTU.
Siandien vakarienei bandysiu Jusu receptuka.