Įkraunama...
Įkraunama...

Greitai, paprastai ir skaniai - FARŠAS

QUOTE(Nome @ 2004 10 03, 10:58)
Siulau troskini su su darzovem. Darydavau ji 2 kartus per savaite, bet jau atsivalgem, tai senokai jau negaminau.

Reikes:

500g veršienos-kiaulienos faršo (as imu bele koki)
1 stiklinė baltų pupelių (as dedu konservuotas is skardines-tingiu terliotis)
2 vid. dydžio rauginti agurkai (imu marinuotus, o ne raugintus agurkus)
1 vid. dydžio saldi raudonoji paprika;
1 didelis svogūnas;
2 šaukštai kečupo;
2 šaukštai grietinės;
vegetos, chili pipirų.

Pupeles išvirti (na jei is skardines, tai virti tikrai nereiks). Faršą pakepti su smulkiai pjaustytu svogūnu, pagal skonį įdėjus chili pipirų ir vegetos. Kai mėsa apkeps sudėti kubeliais pjaustytą raudonąją papriką ir 5 min. kepti. Sudėti
kubeliais pjaustytus agurkus ir 3 min. kepti. Paruoštą produktą dėti į troškinimui skirtą puodą (as neperdedu i puoda, viskas kuo puikiausiai ir keptuveje su dangciu issitroskina), supilti virtas pupeles, grietinę, kečupą, truputėlį vandens (nepilu vandens) ir troškinti ant lėtos ugnies 10 min.

skanaus
essen.gif  essen.gif  essen.gif

fantastiškas šis receptas thumbup.gif thumbup.gif mano anytai irgi laaabai patiko. Tik mes valgėm su salotom ir bulvių koše thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
savaitgalį pasigaminau labai greitą, labai skanų ir labai paprastą patiekalą iš faršo ax.gif nusipirkau šaldytų daržovių (kur žirneliai, grybai, ryžiai ir t.t.), faršo. faršą pakepiau, pabarsčiau vegeta, gerai pakepus sumečiau šaldytas daržoves, įpyliau šiek tiek vandens, uždengus keptuvę kepiau kokias 10 min., tada įdėjau porą šaukštų grietinės išmiašiau ir skanaus essen.gif: valgėm su bulvėm ir kefyru smile.gif
Atsakyti
labas mergaites 4u.gif nu isdesiu savo receptuka,gal kopustas atrodys nereikalinas,bet pabande-nepasigailesit thumbup.gif kotletukai bigsmile.gif
kiaulienos farsa isprieskoniuoju,cia kiekviena pagal save ,tada smulkiai pjaustytas svogunas,kiausinis,grietines (kuo daugiau-tuo minkstesni kotletukai ) na ir smulkia tarka,pritarkuojame kopustelio,ir sudedame i mesyte smile.gif viska aisku isminkome,volioju taip: kiausinio plakinyje,tada dziuveseliuose-vel kiausinio plakinyje ir tada miltuose,kepu keptuveje smile.gif skanaus 4u.gif pameginkit biggrin.gif
Atsakyti
O aš dar iš senų mokyklos laikų prisimenu, kai per darbų pamoką gaminome bulves įdarytas faršu, ir keptas orkaitėje. Man skanu būdavo... Seniai gaminau, norėčiau prisiminti vėl kaip daroma. Dar lyg ant viršaus truputį sūrio užtarkuodavo- bet tiksliai nepamenu. Perpjaudavome bulvę, išskabtuodavome joje duobutę, įdėdavome sviesto, tada faršo su prieskoniais, ir kepdavome orkaitėje.
Atsakyti
asv perpjaunu bulves, isskrobiu, dedu daug priprieskoniuoto farso su kiausiniu, kai baigia kepti apibarstau suriu, valgom su cesnakiniu padazu arba kecupu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 10 21, 16:28)
asv perpjaunu bulves, isskrobiu, dedu daug priprieskoniuoto farso su kiausiniu, kai baigia kepti apibarstau suriu, valgom su cesnakiniu padazu arba kecupu  ax.gif

o bulvės nebūna kietos? g.gif Norėčiau tokiu labai essen.gif
Atsakyti
Man patinka farsu idarytos paprikos smile.gif
Reikes:
4 paprikos
250g farso(koki megstat)
250 pievagrybiu
svoguno
2 pomidoru
dziuvesiu
surio

Paprikas nusutinam verdanci vandeniu,perpjaunam pusiau. Farsa su smulkintasi grybais,svogunais ir pomidorais pakepinam,imetam megstamu prieskoniu. Visa mase dedam i paprikos puseles,uzbiram dziuvesi ir saunam orkaiten,kepam apie 40 min,baigiant pabarstom suriu. As dar issikepu ir bulviu puseliu prie papriku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltija @ 2008 10 15, 15:14)
savaitgalį pasigaminau labai greitą,  labai skanų ir labai paprastą patiekalą iš faršo  ax.gif  nusipirkau šaldytų daržovių (kur žirneliai, grybai, ryžiai ir t.t.), faršo. faršą pakepiau, pabarsčiau vegeta, gerai pakepus sumečiau šaldytas daržoves, įpyliau šiek tiek vandens, uždengus keptuvę kepiau kokias 10 min., tada įdėjau porą šaukštų grietinės išmiašiau ir skanaus essen.gif: valgėm su bulvėm ir kefyru  smile.gif

sitas man tinka. l. greit, mazai terliotis ir tikrai - l.skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2008 10 21, 17:23)
o bulvės nebūna kietos? g.gif Norėčiau tokiu labai essen.gif

imk mazesnes ir tikrai nebus kietos, kepant vis sultinio, nes buvles nesudytos ipilk ir iskeps, o ji imsi didesnes kelias min. jas apvirk wink.gif
nekokios nuotraukos, bet galiu parodyt savasias blush2.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Tai galima paprasyt sumalt sprandine, koki dar mesos gabala? ax.gif niekad nebandziau, o cia visose didziosiose pardese mala? ir kaip del kainu skirtumo - turbut brangiau gaunas?
Atsakyti
As malu kalakuto slauni, mesa skani, tamsi, neriebi, dazniausia is jos ir kotletukus kepu, tik paskutiniu metu kazkaip pabrango jau firminej parduotuveje gal 17 -18 lt. kainuoja,. Dar megstu pamaisyti kalakuto slauni perpurs su jautienos kumpiu, irgi nieko. Siaip pagal receptura dazniausiai kieta mesa maisau perpus su minkstesne (jautiena-vistiena, jautiena-kiauliena, jautiena - versiena ir pan). Vien malta versiena ar jautiena tikrai neskanu. Labai skanu i bet kuri farsa imaisyti trecdali vistienos farso, tik kol vistienos farsa pasigaminsi, per daug terliones. Kartais ir kaiulienos sprandine susimalu, kai tingiu ka nors kita is jos pasigaminti. Paprasciausia kiauliena ir jautiena susimalti (perku pvz kaiulienos kumpi su kaulu ir jautienos kumpi su kaulu).
Atsakyti
QUOTE(dreamere @ 2008 10 22, 16:02)
Tai galima paprasyt sumalt sprandine, koki dar mesos gabala? ax.gif  niekad nebandziau, o cia visose didziosiose pardese mala? ir kaip del kainu skirtumo - turbut brangiau gaunas?


Prekybos centruose visuose mala, tik kad pardavėjos ir tie mėsininkai tingi. Man pirmiauisai siūlo jau esantį faršą, stena, tai laiko neturi ,tai dar krūvą priežasčių randa, kad tik nereikėtų malti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolete: 24 spalio 2008 - 04:47