Tinka betkokia mesa
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 08 12, 04:36)
Aš tai iš senų laikų mokyklos darbų pamokėlių prisimenu bulves, keptas orkaitėje, įdarytas faršu: perpjauni pusiau nemažą bulvę, išskobi puseles kaip dubenėlius, įdedi į juos po sviesto gabaliuką, ir faršo su mėgstamais prieskoniais, kepi orkaitėje
mano mama dar turejo toki graztuka,kuris graziai isskrobdavo bulve,ir dar likdavo tokia bulvine spirale.labai megstu sita patiekala
O aš tai vyrui labai greit pataisau vakarienę:
Faršo (perku po 400 g. du pakelius)
Maltos mėsos prieskonių
Svogūnų
Bulvės
Faršą sumaišau su maltos mėsos prieskoniais, įdedu supjaustyto svogūno (kartais pusę, kartais visą galvutę), padarau vidutinio dydžio rutuliukus, juos truputuką apkepu keptuvėje. Bulves nuskutu, nuplaunu, perpjaunu per pusę. Mėsos rutuliukus sudedu į puodą ant dugno, o bulves ant jų. Įpilu nepilną stiklinę vandens (kad iki pusės apsmtų kukuliukus). Ir verdu, kol bulvės būna minkštos (tiksliau troškinu, nes naudoju tefal puodą, tas kur su nuimama rankena ir su stikliniu dangčiu, tai niekas neišbėga lauk).
Vyrui patinka, o man patinka, kad laaabai greit
Ui, dar pamirsau pamineti, kad baigiant virti ant bulviu užberiu bulvių prieskonių
Faršo (perku po 400 g. du pakelius)
Maltos mėsos prieskonių
Svogūnų
Bulvės
Faršą sumaišau su maltos mėsos prieskoniais, įdedu supjaustyto svogūno (kartais pusę, kartais visą galvutę), padarau vidutinio dydžio rutuliukus, juos truputuką apkepu keptuvėje. Bulves nuskutu, nuplaunu, perpjaunu per pusę. Mėsos rutuliukus sudedu į puodą ant dugno, o bulves ant jų. Įpilu nepilną stiklinę vandens (kad iki pusės apsmtų kukuliukus). Ir verdu, kol bulvės būna minkštos (tiksliau troškinu, nes naudoju tefal puodą, tas kur su nuimama rankena ir su stikliniu dangčiu, tai niekas neišbėga lauk).
Vyrui patinka, o man patinka, kad laaabai greit
Ui, dar pamirsau pamineti, kad baigiant virti ant bulviu užberiu bulvių prieskonių
Sveikutes,siulau pabandyti stai ka:
sutarkuoji bulves jei dideles tai uztenka 2 jei ne tada3(burokine tarka),apkepini is abieju pusiu keptuveje pabarstai druska,tuomet ant tos puses kur labiau apkepusi dedu farso(jau paruosto su prieskon,svogunu,cesnaku ir t.t)sluoksni jis neturi buti labai storas,kad iskeptu palyginu su saukstu,kad vienodai pasiskirstytu apverciu(kad farsas butu apacioje),sumazinu ugni ir pakepu dar.Skonis geras panasiai gal kaip tarkuotu bulviniu blynu su mesa,tik man greiciau taip mano seimynai patinka,sunus dar pomidoru padazo salia pilasi.Skanaus!
sutarkuoji bulves jei dideles tai uztenka 2 jei ne tada3(burokine tarka),apkepini is abieju pusiu keptuveje pabarstai druska,tuomet ant tos puses kur labiau apkepusi dedu farso(jau paruosto su prieskon,svogunu,cesnaku ir t.t)sluoksni jis neturi buti labai storas,kad iskeptu palyginu su saukstu,kad vienodai pasiskirstytu apverciu(kad farsas butu apacioje),sumazinu ugni ir pakepu dar.Skonis geras panasiai gal kaip tarkuotu bulviniu blynu su mesa,tik man greiciau taip mano seimynai patinka,sunus dar pomidoru padazo salia pilasi.Skanaus!
Sudomino sis receptukas vilma.j, butinai pabandysiu.
o vakar kepiau ala toki netikra zuiki. Pritarkavau cukinijos per burokine tarka. Dar morku sutarkavau, svogunu papjausciau. Morkytes pakepiau iki minkstumo(neilgai) keptuvej. Tada i farsa paruosta sudejau cukinija, morkas, svogunus ir i orkaite pasoviau.Nu zinokit gavos liuks. Toks minkstas, salstelejes Zuikis. Mano vaikai nelabai megejai tu zuikiu netikru, bet morkytes patusitos pridave salduma, cukinija svelnumo, minkstumo- ir valge mano zuikiai pasigardziuodami.
Karta i farsa buvau idejus neapkeptas morkas, tai to saldumo nepridave.
.S. gal toks panasus receptukas jau temoje yra, nepykit tingiu skaityt viska. Pasidalinau savo patirtim
o vakar kepiau ala toki netikra zuiki. Pritarkavau cukinijos per burokine tarka. Dar morku sutarkavau, svogunu papjausciau. Morkytes pakepiau iki minkstumo(neilgai) keptuvej. Tada i farsa paruosta sudejau cukinija, morkas, svogunus ir i orkaite pasoviau.Nu zinokit gavos liuks. Toks minkstas, salstelejes Zuikis. Mano vaikai nelabai megejai tu zuikiu netikru, bet morkytes patusitos pridave salduma, cukinija svelnumo, minkstumo- ir valge mano zuikiai pasigardziuodami.
Karta i farsa buvau idejus neapkeptas morkas, tai to saldumo nepridave.
.S. gal toks panasus receptukas jau temoje yra, nepykit tingiu skaityt viska. Pasidalinau savo patirtim
Šiandien kepiau kotletus su morkom orkaitėj
0,5 kg faršo
1 kiaušinio
2 šaukštų krakmolo
1 didesnės morkos
1 svogūno
druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį
riebalų kepimo skardelei patepti
vandenuko
Morką sutarkuojam burokine tarka ir dedam į faršą, svogūną supjaustom smulkiai ir dedam į faršą, įmušam kiaušinį, beriam priekonius, krakmolą ir gerai išminkom. Formuojam kotletus, juos dedam į skardelę pateptą riebalais ir prieš dedant kepti į skardelę įpilam nedaug vandenuko. Kepa apie 45 min.
0,5 kg faršo
1 kiaušinio
2 šaukštų krakmolo
1 didesnės morkos
1 svogūno
druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį
riebalų kepimo skardelei patepti
vandenuko
Morką sutarkuojam burokine tarka ir dedam į faršą, svogūną supjaustom smulkiai ir dedam į faršą, įmušam kiaušinį, beriam priekonius, krakmolą ir gerai išminkom. Formuojam kotletus, juos dedam į skardelę pateptą riebalais ir prieš dedant kepti į skardelę įpilam nedaug vandenuko. Kepa apie 45 min.
Kitoks balandėlių gaminimo būdas.
Ryžius 2 val. užpilu vandeniu, po to žalius - į faršą, išverda kartu su mėsa. Kopūstą dedu į maišelį (tipo maxsiminį), užlenkiu, kad būtų sandaru ir į mikrobanginę, ant didžiausio galingumo 8-15 min. Iš kopūsto lapų galima susukt "cigarą" . Jokio didelio puodo vandens, permirkusių ir suplyšusių lapų. Jei nuėmus minkštus lapus lieka kietokų - procedūrą pakartoju.
Ryžius 2 val. užpilu vandeniu, po to žalius - į faršą, išverda kartu su mėsa. Kopūstą dedu į maišelį (tipo maxsiminį), užlenkiu, kad būtų sandaru ir į mikrobanginę, ant didžiausio galingumo 8-15 min. Iš kopūsto lapų galima susukt "cigarą" . Jokio didelio puodo vandens, permirkusių ir suplyšusių lapų. Jei nuėmus minkštus lapus lieka kietokų - procedūrą pakartoju.
QUOTE(egleber @ 2008 09 24, 08:26)
Kitoks balandėlių gaminimo būdas.
Ryžius 2 val. užpilu vandeniu, po to žalius - į faršą, išverda kartu su mėsa. Kopūstą dedu į maišelį (tipo maxsiminį), užlenkiu, kad būtų sandaru ir į mikrobanginę, ant didžiausio galingumo 8-15 min. Iš kopūsto lapų galima susukt "cigarą" . Jokio didelio puodo vandens, permirkusių ir suplyšusių lapų. Jei nuėmus minkštus lapus lieka kietokų - procedūrą pakartoju.
Ryžius 2 val. užpilu vandeniu, po to žalius - į faršą, išverda kartu su mėsa. Kopūstą dedu į maišelį (tipo maxsiminį), užlenkiu, kad būtų sandaru ir į mikrobanginę, ant didžiausio galingumo 8-15 min. Iš kopūsto lapų galima susukt "cigarą" . Jokio didelio puodo vandens, permirkusių ir suplyšusių lapų. Jei nuėmus minkštus lapus lieka kietokų - procedūrą pakartoju.
Pagaliau sužinojau ką norėjau nes dėdavau į mikrobangę be maišo tai nelabai kas gaudavos
QUOTE(auksegi @ 2008 03 07, 12:42)
atsivežiau kaimiško faršo. Išsikepiau labai skanių kotletų. Receptas iš savo galvos, bet išėjo nepaprastai skanu: apie 0,5 kg faršo, įmušiau 3kiaušinius, kokius 2 šaukštus krakmolo, pridejau prieskonių (česnako, druskos, pipirų, vegetos, šaldytų krapų), šaukštą majonezo. Viska gerai išmakalavau, įpyliau virinto vandens, kad tešla būtų tokia, kad galėtum kabinti šaukštu ir dėti į keptuvėje įkaitintus riebalus. Na, panašiai kaip blynus. Žodžiu, tešla t.b. tirštos giretines mases. Tikras apsivalgymas
Nu tikrai laaabai skanus kotletukai... Aciu uz skanius pietus
QUOTE(sesyte @ 2004 04 23, 08:30)
Mes labai daznai darom farso padaza. Aliejuje pakepinti svogunus ir pabarstyta prieskoniais farsa. Kai farsas patampa birus ir gerai apkepes, pilti pieno, sumaisyto su saukstu miltu. Sutirstejus isjungti ir valgyti su bulvemis, makaronais arba ryziais. Tiesiog farso turi buti daug ir pats padazas turi buti tirstas. Cia super greitas patiekalas, kai norima staigiai ka nors skanaus pasigaminti.
as taip tik darau su makaronais ir dar pupelem konsrevuotom pomidoru padaze
QUOTE(oztoko @ 2008 09 15, 17:18)
O aš tai vyrui labai greit pataisau vakarienę:
Faršo (perku po 400 g. du pakelius)
o buna dar ir pakeliais Faršo (perku po 400 g. du pakelius)
as darau be iairiu idaru, padazu dar ir netikra zuiki
O ,Jūs mielosios pabandykite į kotletus vieną svogūniuką sutarkuoti smulkia tarkute .
Kitą svogūną supjausčius pakepinti sviesteir sukrėsti į faršą.
Irnepatingėti gerai ,gerai išminkyti.Nepagailekite,laiko paekspermentuoti su prieskoniais.Juk prieskoniai priduoda vis naują skonį.Sekmės.
Kitą svogūną supjausčius pakepinti sviesteir sukrėsti į faršą.
Irnepatingėti gerai ,gerai išminkyti.Nepagailekite,laiko paekspermentuoti su prieskoniais.Juk prieskoniai priduoda vis naują skonį.Sekmės.
QUOTE(Akrila @ 2008 09 23, 17:18)
Šiandien kepiau kotletus su morkom orkaitėj
0,5 kg faršo
1 kiaušinio
2 šaukštų krakmolo
1 didesnės morkos
1 svogūno
druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį
riebalų kepimo skardelei patepti
vandenuko
Morką sutarkuojam burokine tarka ir dedam į faršą, svogūną supjaustom smulkiai ir dedam į faršą, įmušam kiaušinį, beriam priekonius, krakmolą ir gerai išminkom. Formuojam kotletus, juos dedam į skardelę pateptą riebalais ir prieš dedant kepti į skardelę įpilam nedaug vandenuko. Kepa apie 45 min.
isbandziau si receptuka ir likau suzaveta Nuostabus skonis, o jau kotletuku minkstumas 0,5 kg faršo
1 kiaušinio
2 šaukštų krakmolo
1 didesnės morkos
1 svogūno
druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį
riebalų kepimo skardelei patepti
vandenuko
Morką sutarkuojam burokine tarka ir dedam į faršą, svogūną supjaustom smulkiai ir dedam į faršą, įmušam kiaušinį, beriam priekonius, krakmolą ir gerai išminkom. Formuojam kotletus, juos dedam į skardelę pateptą riebalais ir prieš dedant kepti į skardelę įpilam nedaug vandenuko. Kepa apie 45 min.