QUOTE (ulaa @ 2004 04 19, 14:27) | ||
Kaip supratau kepti orkaiteje??? |
neee, kepam keptuvej. dar galima ant bulviu truputi prieskoniu pabarstyti, o jomis isklojam visa keptuves dugna
Tik keptuve su dangciu turi buti
QUOTE (Ingule @ 2004 04 19, 10:41) |
Na siulau dar viena receptuka, jam reiks: Bulviu, svoguno, farso, majonezo , surio bulves nulupam , supjaustom griezineliais sudedam i keptuve su trupuciu aliejaus , kepam. tada uzdedam su prieskoniais maisyto farso, kepam toliau, susipjaustom svoguna, dedam ant virsaus ir uztepam majonezu. kepam. Susitarkuojam suri, viska apibarstom ir laukiam kol jis issilydis. Kartu su svogunais galima deti pievagrybiu. Viskas iskepa per 30 min, I ta laika ieina ir darymas, svarbu nepadauginti majonezo ir pakankamai smulkiai viska supjaustyti. Valgom su kecupu arba salotom skanaus |
liuks isbandziau siandien, tai gerai kad teko dalintis su vyru, o tai buciau persivalgius As i farsa dedu "santa marija" prieskoniu maltai mesai, tai su jais mesytes skonis buna pasakiskas
Mes labai daznai darom farso padaza. Aliejuje pakepinti svogunus ir pabarstyta prieskoniais farsa. Kai farsas patampa birus ir gerai apkepes, pilti pieno, sumaisyto su saukstu miltu. Sutirstejus isjungti ir valgyti su bulvemis, makaronais arba ryziais. Tiesiog farso turi buti daug ir pats padazas turi buti tirstas. Cia super greitas patiekalas, kai norima staigiai ka nors skanaus pasigaminti.
QUOTE (Strielka @ 2004 04 20, 20:00) | ||
liuks isbandziau siandien, tai gerai kad teko dalintis su vyru, o tai buciau persivalgius As i farsa dedu "santa marija" prieskoniu maltai mesai, tai su jais mesytes skonis buna pasakiskas |
jo man strielka rekomendavo ir as dariau,nu kaaip skanu ir tikrai ilgiau nei 30 min.neuztrukai ir kaip grazu nu 10balu nufotkint pamirsau
Meduza, o tai ten tų bulvių, svogūnų ir faršo maišyti nereikia? Taip ir kepa sluoksniais?
Kazkada seniai per tv kazkuris lietuvos aktorius (na geda,bet tikrai nepamenu kuris ) gamino gruziniska sriuba. Pasaka Ir labai greitai paruosiama. Receptukas:
1 kubelis sultinio
1 kg farso (avienos arba jautienos/versienos)
1 kg svogunu (supjaustyti grezineliais)
4 saukstai aliejaus
2 sauksteliai prieskoniu (mesai ir balti pipirai)
1/2 stiklines kecupo
Sultini uzvirt ir viska sumetus virti 5 min.
Atskirai isvirti 500 g makaronu.
Patiekimas: ant makaronu supilama paruosta sriuba
Gaunasi toks gana tirstas patiekalas (bent iki standartines sriubos toloka ). Ir as niekada tokio kiekio nedariau-visada visko imu per puse maziau, nes kitaip mes dviese savaite kapotume Tiesa, kecupo vis kazkaip daugiau idedu ir makaronu megstu kai daug buna.Na,bet cia kaip kam patinka.
1 kubelis sultinio
1 kg farso (avienos arba jautienos/versienos)
1 kg svogunu (supjaustyti grezineliais)
4 saukstai aliejaus
2 sauksteliai prieskoniu (mesai ir balti pipirai)
1/2 stiklines kecupo
Sultini uzvirt ir viska sumetus virti 5 min.
Atskirai isvirti 500 g makaronu.
Patiekimas: ant makaronu supilama paruosta sriuba
Gaunasi toks gana tirstas patiekalas (bent iki standartines sriubos toloka ). Ir as niekada tokio kiekio nedariau-visada visko imu per puse maziau, nes kitaip mes dviese savaite kapotume Tiesa, kecupo vis kazkaip daugiau idedu ir makaronu megstu kai daug buna.Na,bet cia kaip kam patinka.
manguste,nereik ne,viska sluoksnuotai kept
Meduza,va as ir dabar galvoju-o bulves nesudega?
nea nesudega,ant mazos ugnies,ir su dangciu uzdengus,ir nelaukiu kol jos visiskai iskeps truputi apkepu,poto farsas,ir taip is ajles,
Norejau paklausti, o farsa jus perkate ar gaminates (susimalate) pacios?
Ir jei perkate, tai gal galite patarti, koks yra geriausias (skaniausias)?
Mano namiskiai man aiskina, kad pirktas farsas feee.....! Gal as nezinau, koki pirkti, galvoju.
Ir jei perkate, tai gal galite patarti, koks yra geriausias (skaniausias)?
Mano namiskiai man aiskina, kad pirktas farsas feee.....! Gal as nezinau, koki pirkti, galvoju.
na farsa as visad perku vienoj vietoj patikrinta,ir visad zinau,kad nebus primalta jokiu mesgaliu ,nes siaip tai nepatikimai kitur jis atrodo,o namie malt na daug terliones man
As tai namie susimalu, nes 1. parduotuvej dedama konservantu ar kazko 2. vis tiek sumalta mesa greiciau genda, tai kuo svieziau sumalta tuo geriau.