MESOS KUKULIAI SU DARZOVIU PADAZU
750 g mesos farso, 2 saukstai smulkintu svieziu prieskoniu, 2 kiausiniu, garstyciu, druskos, pipiru, aliejaus, 100 gr batono dziuveseliu.
PADAZUI: 100gr morku, 100 g salieru, 100 gr ropes, 2/4 l sultinio, grietineles padazo Rama, sauksto miltu.
Mesos farsa pagardinti druska, pipirais, sauksteliu garstyciu, tada imasykite kiausinius, zalumynus ir dziuveselius. Suminkyti I vientisa mase ir suformuokite kukulius. Apkepti ikaitintame aliejuje is visu pusiu. Laikyti ikaitintoje orkaiteje. Tada nulupkite darzoves. Supjaustyti rope ir morkas plonomis staciakampemis juostelemis, o salierus kvadrateliais. Salierus ir morkas virkime pasudytame vandenyje atskirai nuo ropiu, taciau nukelkime nuo ugnies dar ne visai suminkstejusias. Nusausinkime, apipilkime saltu vandeniu ir vel gerai nusausinkime. Keptuveje palikime siek tiek aliejaus kuriame kepe kukuliai, ipilkime sultini ir uzvirinkime. Sumaisykite grietines padaza Rama su miltais, imaisykime I verdanti sultini, sudekime darzoves ir patroskinkime.
QUOTE(Limcamca @ 2007 11 16, 04:03)
Išbandžiau vakar naują patiekalą:
Faršą paruošiau kaip paprastiems kotletams. Paėmiau pievagrybį, aplink jį apdėjau faršo, apvoliojau, padariau kamuoliuką. Dėjau į skardą ir viską kepiau orkaitėje. Tinka bet koks garnyras. O taip pat į kotletuko vidų galima dėti ir sūrio, ir keptų morkyčių. Ant viršaus taip pat, galima dar uždėti sūrio.
Faršą paruošiau kaip paprastiems kotletams. Paėmiau pievagrybį, aplink jį apdėjau faršo, apvoliojau, padariau kamuoliuką. Dėjau į skardą ir viską kepiau orkaitėje. Tinka bet koks garnyras. O taip pat į kotletuko vidų galima dėti ir sūrio, ir keptų morkyčių. Ant viršaus taip pat, galima dar uždėti sūrio.
as irgi panasiai gaminu kartais as dedu kelis idarus: 1. sviesta sumaisau su prieskoniais, kapotom petrazolem ir idedu i saldutyva, kad sukietetu; 2. suris tarkuotas; 3 . pjaustyti pievagrybiai su prieskoniais. Idaryta kotleta apvolioju dziuveseliuose ir dedu i orkaite, pusvalandi kepu. Labai skanu
Apkepas is bulviu, darzoviu ir farso
Issiverdu bulviu su lupenomis,jas supjaustau griezineliais, pasikepinu farsa, morkytes, pievagrybiu, paprikos, sparaginiu pupeliu (kokiu tik darzoviu turiu tokias ir dedu), galima svoguno pasikepinti na cia jau skonio reikalas kam kas patinka ta ir dedat. Kepimo skarda patepu sviestu ar aliejumi, dedu sluoksniais bulves pjaustytas, po to darzoves pvz.morkas, vel bulves , po to kepinta farsa, paskui vel bulves, ant bulviu vel kokias darzoves pvz.pievagrybius , ir paskutinis sluoksnis vel bulves. Tada issiplaku pora (galima 3 ) kiausinius su prieskoniais , ipilu stikline pieno ir viska uzpilu ant apkepo susluoksnuoto skardoje, kepu apie 45 min., apie 180 laipsniu temperaturos orkaiteje,praejus kokiam pusvalandziui kepimo, aptepu apkepa majonezu ir uzbarstau tarkuotu suriu. Valgome su pomidoru padazu ar kokiu kitu padaziuku, cia jau skonio reikalas.
Mano seimynai tai patinka
Saknaus jei kas bandysit pasigaminti toki apkepa
Issiverdu bulviu su lupenomis,jas supjaustau griezineliais, pasikepinu farsa, morkytes, pievagrybiu, paprikos, sparaginiu pupeliu (kokiu tik darzoviu turiu tokias ir dedu), galima svoguno pasikepinti na cia jau skonio reikalas kam kas patinka ta ir dedat. Kepimo skarda patepu sviestu ar aliejumi, dedu sluoksniais bulves pjaustytas, po to darzoves pvz.morkas, vel bulves , po to kepinta farsa, paskui vel bulves, ant bulviu vel kokias darzoves pvz.pievagrybius , ir paskutinis sluoksnis vel bulves. Tada issiplaku pora (galima 3 ) kiausinius su prieskoniais , ipilu stikline pieno ir viska uzpilu ant apkepo susluoksnuoto skardoje, kepu apie 45 min., apie 180 laipsniu temperaturos orkaiteje,praejus kokiam pusvalandziui kepimo, aptepu apkepa majonezu ir uzbarstau tarkuotu suriu. Valgome su pomidoru padazu ar kokiu kitu padaziuku, cia jau skonio reikalas.
Mano seimynai tai patinka
Saknaus jei kas bandysit pasigaminti toki apkepa
reiks pabandyt
Mergikes, patarkit, kaip jus darote zrazus, t.y. idarytus kotletus? Mes megstam si patiekala, bet man jie visada "issizioja".
Siandien pvz dariau, dejau ir kiausini i tesla, ir 2 saukstus krakmolo, nieko "nemacijo", nes vos tik sudejau i karsta alieju apkepinimui, jie viens po kito atsidare ir idaras pradejo lyst lauk.... Idaro nepridejau per daug.....
Gal kuri eksperte isduotu paslapti kaip juos "uzrakinti" viduje?
Siandien pvz dariau, dejau ir kiausini i tesla, ir 2 saukstus krakmolo, nieko "nemacijo", nes vos tik sudejau i karsta alieju apkepinimui, jie viens po kito atsidare ir idaras pradejo lyst lauk.... Idaro nepridejau per daug.....
Gal kuri eksperte isduotu paslapti kaip juos "uzrakinti" viduje?
Na, man jie neišsižioja Aš visada juos į keptuvę dedu siūle apačion.
QUOTE(b3b @ 2008 01 03, 16:08)
Mergikes, patarkit, kaip jus darote zrazus, t.y. idarytus kotletus? Mes megstam si patiekala, bet man jie visada "issizioja".
Siandien pvz dariau, dejau ir kiausini i tesla, ir 2 saukstus krakmolo, nieko "nemacijo", nes vos tik sudejau i karsta alieju apkepinimui, jie viens po kito atsidare ir idaras pradejo lyst lauk.... Idaro nepridejau per daug.....
Gal kuri eksperte isduotu paslapti kaip juos "uzrakinti" viduje?
Siandien pvz dariau, dejau ir kiausini i tesla, ir 2 saukstus krakmolo, nieko "nemacijo", nes vos tik sudejau i karsta alieju apkepinimui, jie viens po kito atsidare ir idaras pradejo lyst lauk.... Idaro nepridejau per daug.....
Gal kuri eksperte isduotu paslapti kaip juos "uzrakinti" viduje?
Neseniai dariau. Tai paskaicius sm ta visa padaryta zraza pamirkiau kiausinyje ir paskui dziuveseniuose. Viskas gavosi puikiai
QUOTE(gudrute15 @ 2007 11 26, 13:38)
Apkepas is bulviu, darzoviu ir farso
Issiverdu bulviu su lupenomis,jas supjaustau griezineliais, pasikepinu farsa, morkytes, pievagrybiu, paprikos, sparaginiu pupeliu (kokiu tik darzoviu turiu tokias ir dedu), galima svoguno pasikepinti na cia jau skonio reikalas kam kas patinka ta ir dedat. Kepimo skarda patepu sviestu ar aliejumi, dedu sluoksniais bulves pjaustytas, po to darzoves pvz.morkas, vel bulves , po to kepinta farsa, paskui vel bulves, ant bulviu vel kokias darzoves pvz.pievagrybius , ir paskutinis sluoksnis vel bulves. Tada issiplaku pora (galima 3 ) kiausinius su prieskoniais , ipilu stikline pieno ir viska uzpilu ant apkepo susluoksnuoto skardoje, kepu apie 45 min., apie 180 laipsniu temperaturos orkaiteje,praejus kokiam pusvalandziui kepimo, aptepu apkepa majonezu ir uzbarstau tarkuotu suriu. Valgome su pomidoru padazu ar kokiu kitu padaziuku, cia jau skonio reikalas.
Mano seimynai tai patinka
Saknaus jei kas bandysit pasigaminti toki apkepa
Issiverdu bulviu su lupenomis,jas supjaustau griezineliais, pasikepinu farsa, morkytes, pievagrybiu, paprikos, sparaginiu pupeliu (kokiu tik darzoviu turiu tokias ir dedu), galima svoguno pasikepinti na cia jau skonio reikalas kam kas patinka ta ir dedat. Kepimo skarda patepu sviestu ar aliejumi, dedu sluoksniais bulves pjaustytas, po to darzoves pvz.morkas, vel bulves , po to kepinta farsa, paskui vel bulves, ant bulviu vel kokias darzoves pvz.pievagrybius , ir paskutinis sluoksnis vel bulves. Tada issiplaku pora (galima 3 ) kiausinius su prieskoniais , ipilu stikline pieno ir viska uzpilu ant apkepo susluoksnuoto skardoje, kepu apie 45 min., apie 180 laipsniu temperaturos orkaiteje,praejus kokiam pusvalandziui kepimo, aptepu apkepa majonezu ir uzbarstau tarkuotu suriu. Valgome su pomidoru padazu ar kokiu kitu padaziuku, cia jau skonio reikalas.
Mano seimynai tai patinka
Saknaus jei kas bandysit pasigaminti toki apkepa
aciu uz recepta labai skaniai skamba butinai pabandysiu
Gupija, Smale, dekoju! Bandysiu jusu metodus kita karta!
As visada pikdavau farsa parduotuvej, bet pastaruoju metu jis labai suprastejes. Kadangi turiu mesmale, nusprendziau pati susimalti kiaulienos/jautienos farso. Gal galetumete patarti kokia mesa pirkti farsui, kuria kiaules ir jaucio dali?
QUOTE(b3b @ 2008 01 03, 16:08)
Mergikes, patarkit, kaip jus darote zrazus, t.y. idarytus kotletus? Mes megstam si patiekala, bet man jie visada "issizioja".
Siandien pvz dariau, dejau ir kiausini i tesla, ir 2 saukstus krakmolo, nieko "nemacijo", nes vos tik sudejau i karsta alieju apkepinimui, jie viens po kito atsidare ir idaras pradejo lyst lauk.... Idaro nepridejau per daug.....
Gal kuri eksperte isduotu paslapti kaip juos "uzrakinti" viduje?
Siandien pvz dariau, dejau ir kiausini i tesla, ir 2 saukstus krakmolo, nieko "nemacijo", nes vos tik sudejau i karsta alieju apkepinimui, jie viens po kito atsidare ir idaras pradejo lyst lauk.... Idaro nepridejau per daug.....
Gal kuri eksperte isduotu paslapti kaip juos "uzrakinti" viduje?
o mano mama zrazus daro ne is maltos mesos o i ismusta mesyte ivynioja idara , susmeigia krapstukais ir niekas neisizioja
QUOTE(b3b @ 2008 01 03, 17:08)
Mergikes, patarkit, kaip jus darote zrazus, t.y. idarytus kotletus? Mes megstam si patiekala, bet man jie visada "issizioja".
Siandien pvz dariau, dejau ir kiausini i tesla, ir 2 saukstus krakmolo, nieko "nemacijo", nes vos tik sudejau i karsta alieju apkepinimui, jie viens po kito atsidare ir idaras pradejo lyst lauk.... Idaro nepridejau per daug.....
Gal kuri eksperte isduotu paslapti kaip juos "uzrakinti" viduje?
Siandien pvz dariau, dejau ir kiausini i tesla, ir 2 saukstus krakmolo, nieko "nemacijo", nes vos tik sudejau i karsta alieju apkepinimui, jie viens po kito atsidare ir idaras pradejo lyst lauk.... Idaro nepridejau per daug.....
Gal kuri eksperte isduotu paslapti kaip juos "uzrakinti" viduje?
Aš tai juos kepu orkaitėje. Sudedu visus į indą ir kepa, niekada neišsižioja. Dar ką pastebėjau reikia labai,labai garai išminkyti faršą.