labai paprastas, daug darbo nereikalaujantis receptukas:
reikes:
farso, pieno, fermentinio surio ir baranku (na tu dideliu minkstu baranku)
tai va: farsa pasiruosti kaip kotletams, kas kaip megsta - prieskoniai svoguniukai ir t.t., barankas pamirkyti piene apie klias sekindes, i ju skyle ideti farso (siek tiek su kaupu) ir ir i orkaite. Kepa panasiai apie pusvalandi, kai jau baigia kepti uzbarstyti tarkuota suri, jis issilydo ir psio - skanaus
Kumpio suktinukai su farso idaru
Produktai: 400 g maisyto kiaulienos ir jautienos farso, saukstas aliejaus, 2 vidutinio dydzio svogunai, 2 cesnako skilteles, kiausinis, 100 g rukyto kumpio, druskos, pipiru
Paruosimas: aliejuje pakepinkite susmulkintus svogunus ir cesnako skilteles. atvesinkite ir sumaisykite su farsu, kiausiniu, pagardinkite druska ir pipirais. Is paruostos mases suformuokite vienodus ritinelius ir apsukite juos kumpio griezineliais. Apkepkite keptuveje is abieju pusiu, pasaukite i 175 C orkaite ir kepkite 20 min. Patiekite su svieziomis salotomis, ryziais ar bulvem ir megiamu padazu
Produktai: 400 g maisyto kiaulienos ir jautienos farso, saukstas aliejaus, 2 vidutinio dydzio svogunai, 2 cesnako skilteles, kiausinis, 100 g rukyto kumpio, druskos, pipiru
Paruosimas: aliejuje pakepinkite susmulkintus svogunus ir cesnako skilteles. atvesinkite ir sumaisykite su farsu, kiausiniu, pagardinkite druska ir pipirais. Is paruostos mases suformuokite vienodus ritinelius ir apsukite juos kumpio griezineliais. Apkepkite keptuveje is abieju pusiu, pasaukite i 175 C orkaite ir kepkite 20 min. Patiekite su svieziomis salotomis, ryziais ar bulvem ir megiamu padazu
Norėjau dėl to receptuko su barankom paklaust-o į tą faršą reikia mirkytą batoną dėt? Kadangi tingiu daug terliotis,o receptėlis paprastas,bandysiu gamint.
QUOTE(vygantas @ 2007 07 18, 23:27)
Galite pasibandyti ir be bulku ar kitu priedu juos pakeisdami zalumynais
Foto cia
http://www.skaniai.lt/?p=34
4 asmenims
500 gr jautienos faršo
1 svogūnas
1 galva česnako
1 aštrus pipiras arba 0,5 arb. šaukštelio raudonųjų pipirų
Juodųjų pipirų, druskos
Gera sauja petražolių plokščiais lapeliais
Aliejaus kepimui
Padažui
0,5 litro jogurto be priedų
1 vidutinio dydžio trumpavaisis agurkas
1 šaukštas citrinos sulčių
Keli lapeliai šviežių mėtų (nebūtinai)
1 šaukštas Extra Vergine alyvų aliejaus (nebūtinai)
Druskos
Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir aštrų pipirą. Į įkaitusią keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus. Į aliejų suberkite aštrų pipirą arba raudonų paprikų miltelius. Taip darant prieskoniai atskleis visą savo skonį ir atiduos jį aliejui. Po minutės berkite česnakus ir svogūnus. Sumažinkite ugnį ir dažnai maišydami kepkite, kol svogūnai taps permatomi ir įgys gelsvą spalvą. Sudėkite faršą ir kepkite, kol jis taps birus. Išjunkite ugnį ir įmaišykite kapotas petražoles ir juodus pipirus. Pasūdykite.
Jogurto padažas su agurkais ir mėtomis
Agurką nuskuskite ir sutarkuokite smulkia (morkine) tarka. Nusunkite susidariusias sultis. Smulkiai sukapokite mėtas. Viską sudėkite į atšaldytą jogurtą. Įpilkite citrinos sultis, alyvų aliejų ir įdėkite druskos.
Foto cia
http://www.skaniai.lt/?p=34
4 asmenims
500 gr jautienos faršo
1 svogūnas
1 galva česnako
1 aštrus pipiras arba 0,5 arb. šaukštelio raudonųjų pipirų
Juodųjų pipirų, druskos
Gera sauja petražolių plokščiais lapeliais
Aliejaus kepimui
Padažui
0,5 litro jogurto be priedų
1 vidutinio dydžio trumpavaisis agurkas
1 šaukštas citrinos sulčių
Keli lapeliai šviežių mėtų (nebūtinai)
1 šaukštas Extra Vergine alyvų aliejaus (nebūtinai)
Druskos
Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir aštrų pipirą. Į įkaitusią keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus. Į aliejų suberkite aštrų pipirą arba raudonų paprikų miltelius. Taip darant prieskoniai atskleis visą savo skonį ir atiduos jį aliejui. Po minutės berkite česnakus ir svogūnus. Sumažinkite ugnį ir dažnai maišydami kepkite, kol svogūnai taps permatomi ir įgys gelsvą spalvą. Sudėkite faršą ir kepkite, kol jis taps birus. Išjunkite ugnį ir įmaišykite kapotas petražoles ir juodus pipirus. Pasūdykite.
Jogurto padažas su agurkais ir mėtomis
Agurką nuskuskite ir sutarkuokite smulkia (morkine) tarka. Nusunkite susidariusias sultis. Smulkiai sukapokite mėtas. Viską sudėkite į atšaldytą jogurtą. Įpilkite citrinos sultis, alyvų aliejų ir įdėkite druskos.
Man sitas labai patiko Mano seimynai irgi Tik as i farsa dar visokiu prieskoniu pribarstau ir darau kaip prieda prie makaronu Labai gerai gaunasi
QUOTE(giedruciuke @ 2007 09 03, 09:30)
Norėjau dėl to receptuko su barankom paklaust-o į tą faršą reikia mirkytą batoną dėt? Kadangi tingiu daug terliotis,o receptėlis paprastas,bandysiu gamint.
Aš tai nededu nei į kotletus batono. galima ryžių vieto to irgi gerai gaunas/.
QUOTE(jindra2 @ 2007 07 04, 12:32)
Tada ant bulviu dedame farsa
ant jo ziedais supjaustyta svogunus ir pomidorus viska uztepame sluoksniu majonezo ir dedame i orkaite kazkur 45 min.tuo tarpu sutarkuojame sūri.
Baigiant kepti apibarstome sūriu.
Mano seimynai labai patinka
pakankamai parasta ir skanu
ant jo ziedais supjaustyta svogunus ir pomidorus viska uztepame sluoksniu majonezo ir dedame i orkaite kazkur 45 min.tuo tarpu sutarkuojame sūri.
Baigiant kepti apibarstome sūriu.
Mano seimynai labai patinka
pakankamai parasta ir skanu
O kaip tas keptas majonezas?? nesudega?
As kaip tik dabar darau si patiekala, bet kazkaip majonezo nedejau. Ranka nekyla
kodėl turėtu sudegti.
Jis drėkina patiekalą ir suteikia jam subtilų skonį
Papildyta:
beje, skanaus
Jis drėkina patiekalą ir suteikia jam subtilų skonį
Papildyta:
beje, skanaus
Nu kepiau aš tą faršą barankoje pagal agnuska receptą,tai nžn,skonio reikalas,bet mum su vyru nepatiko Kažkaip nesiderina kotletas ir tas barankos saldumas
QUOTE(jindra2 @ 2007 09 11, 20:31)
kodėl turėtu sudegti.
todel kad ten chemijos prikrauta. Ir jei 45 min kepa orkaitej, kazin kiek sveikas tas majonezas po to.
Išbandžiau vakar naują patiekalą:
Faršą paruošiau kaip paprastiems kotletams. Paėmiau pievagrybį, aplink jį apdėjau faršo, apvoliojau, padariau kamuoliuką. Dėjau į skardą ir viską kepiau orkaitėje. Tinka bet koks garnyras. O taip pat į kotletuko vidų galima dėti ir sūrio, ir keptų morkyčių. Ant viršaus taip pat, galima dar uždėti sūrio.
Faršą paruošiau kaip paprastiems kotletams. Paėmiau pievagrybį, aplink jį apdėjau faršo, apvoliojau, padariau kamuoliuką. Dėjau į skardą ir viską kepiau orkaitėje. Tinka bet koks garnyras. O taip pat į kotletuko vidų galima dėti ir sūrio, ir keptų morkyčių. Ant viršaus taip pat, galima dar uždėti sūrio.
QUOTE(giedruciuke @ 2007 09 11, 21:37)
Nu kepiau aš tą faršą barankoje pagal agnuska receptą,tai nžn,skonio reikalas,bet mum su vyru nepatiko Kažkaip nesiderina kotletas ir tas barankos saldumas
Reikia naudoti ne saldžias barankėles,tada tikrai skaniai gaunasi.
QUOTE(Melitukas @ 2004 04 05, 15:23)
IDARYTOS PAPRIKOS
Reikes:
papriku (as dazniausiai naudoju raudonas, jos ne tokios karcios)
grietines
pomidoru padazo arba pomidoru
cesnako pora skilteliu
morku zaliu
Farsui:
ryziu
morku
svogunu
prieskoniu
Papriku kepure nupjauti, isimti seklas, uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti 10 min.
Farsas: virti ryziai, daug morku (sutarkuotu), svogunu, prieskoniu.
Paprika pilnai prikimsti farso, uzdeti kepuraites, sustatyti paprikas i puoda stacias, ipilti vandens (puse apsemtu kad), tada i vandeni deti sutarkuotas dvi morkas, pora cesnako skilteliu, prieskoniu. Uzvirti, tada ideti grietines, pomidoru padazo (arba pomidoru). Troskinti apie 30-40 min. As patikrinu ar paprika minksta ir farso biski paragauju.
Skanaus.
Jei kas neaisku bus, klauskit.
Reikes:
papriku (as dazniausiai naudoju raudonas, jos ne tokios karcios)
grietines
pomidoru padazo arba pomidoru
cesnako pora skilteliu
morku zaliu
Farsui:
ryziu
morku
svogunu
prieskoniu
Papriku kepure nupjauti, isimti seklas, uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti 10 min.
Farsas: virti ryziai, daug morku (sutarkuotu), svogunu, prieskoniu.
Paprika pilnai prikimsti farso, uzdeti kepuraites, sustatyti paprikas i puoda stacias, ipilti vandens (puse apsemtu kad), tada i vandeni deti sutarkuotas dvi morkas, pora cesnako skilteliu, prieskoniu. Uzvirti, tada ideti grietines, pomidoru padazo (arba pomidoru). Troskinti apie 30-40 min. As patikrinu ar paprika minksta ir farso biski paragauju.
Skanaus.
Jei kas neaisku bus, klauskit.
ACIU TOKIO PATIEKALO NENORIU, MAN SPECIFINIS SKONIS, NORS KVAPAS PATINKA