Įkraunama...
Įkraunama...

Greitai, paprastai ir skaniai - FARŠAS

labai paprastas, daug darbo nereikalaujantis receptukas:
reikes:
farso, pieno, fermentinio surio ir baranku (na tu dideliu minkstu baranku)

tai va: farsa pasiruosti kaip kotletams, kas kaip megsta - prieskoniai svoguniukai ir t.t., barankas pamirkyti piene apie klias sekindes, i ju skyle ideti farso (siek tiek su kaupu) ir ir i orkaite. Kepa panasiai apie pusvalandi, kai jau baigia kepti uzbarstyti tarkuota suri, jis issilydo ir psio - skanaus smile.gif
Atsakyti
Kumpio suktinukai su farso idaru

Produktai: 400 g maisyto kiaulienos ir jautienos farso, saukstas aliejaus, 2 vidutinio dydzio svogunai, 2 cesnako skilteles, kiausinis, 100 g rukyto kumpio, druskos, pipiru

Paruosimas: aliejuje pakepinkite susmulkintus svogunus ir cesnako skilteles. atvesinkite ir sumaisykite su farsu, kiausiniu, pagardinkite druska ir pipirais. Is paruostos mases suformuokite vienodus ritinelius ir apsukite juos kumpio griezineliais. Apkepkite keptuveje is abieju pusiu, pasaukite i 175 C orkaite ir kepkite 20 min. Patiekite su svieziomis salotomis, ryziais ar bulvem ir megiamu padazu
Atsakyti
Norėjau dėl to receptuko su barankom paklaust-o į tą faršą reikia mirkytą batoną dėt? g.gif Kadangi tingiu daug terliotis,o receptėlis paprastas,bandysiu gamint.
Atsakyti
QUOTE(vygantas @ 2007 07 18, 23:27)
Galite pasibandyti ir be bulku ar kitu priedu juos pakeisdami zalumynais

Foto cia
http://www.skaniai.lt/?p=34

    4 asmenims

    500 gr jautienos faršo
    1 svogūnas
    1 galva česnako
    1 aštrus pipiras arba 0,5 arb. šaukštelio raudonųjų pipirų
    Juodųjų pipirų, druskos
    Gera sauja petražolių plokščiais lapeliais
    Aliejaus kepimui

    Padažui

    0,5 litro jogurto be priedų
    1 vidutinio dydžio trumpavaisis agurkas
    1 šaukštas citrinos sulčių
    Keli lapeliai šviežių mėtų (nebūtinai)
    1 šaukštas Extra Vergine alyvų aliejaus (nebūtinai)
    Druskos

    Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir aštrų pipirą. Į įkaitusią keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus. Į aliejų suberkite aštrų pipirą arba raudonų paprikų miltelius. Taip darant prieskoniai atskleis visą savo skonį ir atiduos jį aliejui. Po minutės berkite česnakus ir svogūnus. Sumažinkite ugnį ir dažnai maišydami kepkite, kol svogūnai taps permatomi ir įgys gelsvą spalvą. Sudėkite faršą ir kepkite, kol jis taps birus. Išjunkite ugnį ir įmaišykite kapotas petražoles ir juodus pipirus. Pasūdykite.

    Jogurto padažas su agurkais ir mėtomis

    Agurką nuskuskite ir sutarkuokite smulkia („morkine“) tarka. Nusunkite susidariusias sultis. Smulkiai sukapokite mėtas. Viską sudėkite į atšaldytą jogurtą. Įpilkite citrinos sultis, alyvų aliejų ir įdėkite druskos.

Man sitas labai patiko thumbup.gif Mano seimynai irgi mirksiukas.gif Tik as i farsa dar visokiu prieskoniu pribarstau ir darau kaip prieda prie makaronu mirksiukas.gif Labai gerai gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(giedruciuke @ 2007 09 03, 09:30)
Norėjau dėl to receptuko su barankom paklaust-o į tą faršą reikia mirkytą batoną dėt? g.gif Kadangi tingiu daug terliotis,o receptėlis paprastas,bandysiu gamint.

Aš tai nededu nei į kotletus batono. galima ryžių vieto to irgi gerai gaunas/.
Atsakyti
QUOTE(jindra2 @ 2007 07 04, 12:32)
Tada ant bulviu dedame farsa
ant jo ziedais supjaustyta svogunus ir pomidorus viska uztepame sluoksniu majonezo ir dedame i orkaite kazkur 45 min.tuo tarpu sutarkuojame sūri.
Baigiant kepti apibarstome sūriu.
Mano seimynai labai patinka
pakankamai  parasta ir skanu
smile.gif  mirksiukas.gif

O kaip tas keptas majonezas?? g.gif nesudega?
As kaip tik dabar darau si patiekala, bet kazkaip majonezo nedejau. Ranka nekyla ax.gif
Atsakyti
kodėl turėtu sudegti.
Jis drėkina patiekalą ir suteikia jam subtilų skonį 4u.gif
Papildyta:
beje, skanaus thumbup.gif
Atsakyti
Nu kepiau aš tą faršą barankoje pagal agnuska receptą,tai nžn,skonio reikalas,bet mum su vyru nepatiko schmoll.gif Kažkaip nesiderina kotletas ir tas barankos saldumas g.gif
Atsakyti
QUOTE(jindra2 @ 2007 09 11, 20:31)
kodėl turėtu sudegti.


todel kad ten chemijos prikrauta. Ir jei 45 min kepa orkaitej, kazin kiek sveikas tas majonezas po to. g.gif
Atsakyti
Išbandžiau vakar naują patiekalą:

Faršą paruošiau kaip paprastiems kotletams. Paėmiau pievagrybį, aplink jį apdėjau faršo, apvoliojau, padariau kamuoliuką. Dėjau į skardą ir viską kepiau orkaitėje. Tinka bet koks garnyras. O taip pat į kotletuko vidų galima dėti ir sūrio, ir keptų morkyčių. Ant viršaus taip pat, galima dar uždėti sūrio.
Atsakyti
QUOTE(giedruciuke @ 2007 09 11, 21:37)
Nu kepiau aš tą faršą barankoje pagal  agnuska receptą,tai nžn,skonio reikalas,bet mum su vyru nepatiko schmoll.gif  Kažkaip nesiderina kotletas ir tas barankos saldumas g.gif



Reikia naudoti ne saldžias barankėles,tada tikrai skaniai gaunasi. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Melitukas @ 2004 04 05, 15:23)
IDARYTOS PAPRIKOS

Reikes:
papriku (as dazniausiai naudoju raudonas, jos ne tokios karcios)
grietines
pomidoru padazo arba pomidoru
cesnako pora skilteliu
morku zaliu
Farsui:
ryziu
morku
svogunu
prieskoniu

Papriku kepure nupjauti, isimti seklas, uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti 10 min.
Farsas:  virti ryziai, daug morku (sutarkuotu), svogunu, prieskoniu.
Paprika pilnai prikimsti farso, uzdeti kepuraites, sustatyti paprikas i puoda stacias, ipilti vandens (puse apsemtu kad), tada i vandeni deti sutarkuotas dvi morkas, pora cesnako skilteliu, prieskoniu. Uzvirti, tada ideti grietines, pomidoru padazo (arba pomidoru). Troskinti apie 30-40 min. As patikrinu ar paprika minksta ir farso biski paragauju.
Skanaus. thumbup.gif
Jei kas neaisku bus, klauskit.

ACIU TOKIO PATIEKALO NENORIU, MAN SPECIFINIS SKONIS, NORS KVAPAS PATINKA
Atsakyti