Įkraunama...
Įkraunama...

Greitai, paprastai ir skaniai - FARŠAS

QUOTE(jindra2 @ 2007 07 04, 12:32)
tokio receptuko lyg ir nebuvo.Ji gaminu pastaruoju metu dažnai:Tai Raganų kepsnys

Reiks pabandyti g.gif
Atsakyti
"ceburekai" greitai
reiks: plonu apvaliu vafliu (kur vaikystej pertepdavom su kondensuotu pienu ar uogiene), skystos teslos, kaip lietiniams ir farso.
paimi viena laksteli vaflio, apteplioji ji paruostu farsu (su norimais prieskoniais) ir ant virsaus uzdedi kita laksta vaflio. supjaustai si blyna i keturias (gali ir i dvi) dalis ir pamerki(apvolioji) i paruosta skysta paprasta tesla (pienas,miltai,kausinis) - ir keptuven. as dedu po nedaug mesos, tai geriau laikosi,neissizios.
p.s. geriau pasiruost kept dvejose keptuvese is karto, bus greiciau mirksiukas.gif
valgyti galima ir saltus (vietoj sumustiniu ar uzkandai)
Atsakyti
QUOTE(jindra2 @ 2007 07 04, 12:32)
tokio receptuko lyg ir nebuvo.Ji gaminu pastaruoju metu dažnai:Tai Raganų kepsnys
Reikia:

Farso
bulviu
Svogunu
majonezo
fermentinio sūrio
saukto aliejaus
keleto pomidoru
prieskoniu pagal skoni

paruošimas:

Skarda istapame aliejumi.nuskutame bulves , supjaustome griežineliais bei pabarstome prieskoniais klojame i skarda.Tada ant bulviu dedame farsa
ant jo ziedais supjaustyta svogunus ir pomidorus viska uztepame sluoksniu majonezo ir dedame i orkaite kazkur 45 min.tuo tarpu sutarkuojame sūri.
Baigiant kepti apibarstome sūriu.
Mano seimynai labai patinka
pakankamai  parasta ir skanu
smile.gif  mirksiukas.gif



Kokiame karstyje kepti? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Mergaites,radau faina puslapiuka,daug receptuku yra mirksiukas.gif
http://www.maggi.lt/PageDefault.aspx
Atsakyti
QUOTE(vyšnelė @ 2007 07 07, 12:32)
Mergaites,radau faina puslapiuka,daug  receptuku yra mirksiukas.gif
http://www.maggi.lt/PageDefault.aspx



Koks fainas puslapis, dekui. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2007 05 16, 12:33)
Visai neseniai mačiau per kažkurią Rusijos TV, kaip vienas garsus kulinaras mokė kepti kotletus lotuliukas.gif  Rodos ko čia nemokėti... O jis mokė į maltą mėsą nedėti ničnieko, išskyrus mėgstamus prieskonius ir mirkytą bandelę. Jokių kiaušinių ir kt priedų. Bandelę mirkyti ne piene, o vandeny. Dar su prieskoniais galima svogūnų, česnakų. Ir viskas. Jei masė per sausa, galima įpilti vandens. Tada formuoti kotletukus ir kepti (aš visad kepu orkaitėj). Iš tikro, kaip jis sakė, gaunasi labai minkšti ir purūs. Pabandykit  mirksiukas.gif

o kas dar įeina į Priedus ?
na kiaušinį aš dedu ir bulką vandeny po kranu sušlapinu ir svūgūniukų,prieskonių dedu.Ko tada nedėti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mantilė: 07 liepos 2007 - 13:48
Galite pasibandyti ir be bulku ar kitu priedu juos pakeisdami zalumynais

Foto cia
http://www.skaniai.lt/?p=34

4 asmenims

500 gr jautienos faršo
1 svogūnas
1 galva česnako
1 aštrus pipiras arba 0,5 arb. šaukštelio raudonųjų pipirų
Juodųjų pipirų, druskos
Gera sauja petražolių plokščiais lapeliais
Aliejaus kepimui

Padažui

0,5 litro jogurto be priedų
1 vidutinio dydžio trumpavaisis agurkas
1 šaukštas citrinos sulčių
Keli lapeliai šviežių mėtų (nebūtinai)
1 šaukštas Extra Vergine alyvų aliejaus (nebūtinai)
Druskos

Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir aštrų pipirą. Į įkaitusią keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus. Į aliejų suberkite aštrų pipirą arba raudonų paprikų miltelius. Taip darant prieskoniai atskleis visą savo skonį ir atiduos jį aliejui. Po minutės berkite česnakus ir svogūnus. Sumažinkite ugnį ir dažnai maišydami kepkite, kol svogūnai taps permatomi ir įgys gelsvą spalvą. Sudėkite faršą ir kepkite, kol jis taps birus. Išjunkite ugnį ir įmaišykite kapotas petražoles ir juodus pipirus. Pasūdykite.

Jogurto padažas su agurkais ir mėtomis

Agurką nuskuskite ir sutarkuokite smulkia („morkine“) tarka. Nusunkite susidariusias sultis. Smulkiai sukapokite mėtas. Viską sudėkite į atšaldytą jogurtą. Įpilkite citrinos sultis, alyvų aliejų ir įdėkite druskos.
Atsakyti
iš tikro net nežinau kokioje temperaturoje reikia tą raganų kepnį kepti.Pas mane sena orkaitė ax.gif tai nelabai ten ir susigaudau.Tiesiog pries pradedama kepti (10min)ijungiu ja ,kad ikaistu.
Atsakyti
QUOTE(triule @ 2007 07 06, 13:44)
"ceburekai" greitai
reiks: plonu apvaliu vafliu (kur vaikystej pertepdavom su kondensuotu pienu ar uogiene), skystos teslos, kaip lietiniams ir farso.
paimi viena laksteli vaflio, apteplioji ji paruostu farsu (su norimais prieskoniais) ir ant virsaus uzdedi kita laksta vaflio. supjaustai si blyna i keturias (gali ir i dvi) dalis ir pamerki(apvolioji) i paruosta skysta paprasta tesla (pienas,miltai,kausinis) - ir keptuven. as dedu po nedaug mesos, tai geriau laikosi,neissizios.
p.s. geriau pasiruost kept dvejose keptuvese is karto, bus greiciau mirksiukas.gif
valgyti galima ir saltus (vietoj sumustiniu ar uzkandai)



thumb_yello.gif reiks butinai pabandyti
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Šilko Namai @ 2007 06 08, 11:45)
Bulvių kukuliai su grybų ir mėsos įdaru:
reikia:
žalių ir virtų bulvių
kiaulienos faršo
džiovintų grybų
svogūno
druskos
pipirų
sviesto

Padažui: sviesto
grietinės
druskos
svogūnų laiškai
Veiksmai :
Žalias bulves nuskutame ir sutarkuojame.
Virtas bulves permalame mėsmale ir suminkome su tarkuotomis bulvėmis.
Džiovintus grybus išmirkome, išverdame pasūdytame vandenyje ir supjaustome kubeliais.
Svogūną susmulkiname, sumaišome su grybais ir pakepame su sviestu.
Atvėsusius grybus ir svogūną sumaišome su faršu. Iš bulvių tešlos suplojame blynelius, dedame ant jų po šaukštą įdaro ir formuojame kukulius.
Verdame pasūdytame vandenyje apie 40 min.
Pagaminame padažą ir užpilame juo kukulius.
Pabarstome susmulkintais svogūnų laiškais.

O tu sutarkuotu bulviu nereikia nei kiek nusunkti?
Atsakyti
QUOTE(vygantas @ 2007 07 18, 23:27)
Galite pasibandyti ir be bulku ar kitu priedu juos pakeisdami zalumynais

Foto cia
http://www.skaniai.lt/?p=34

    4 asmenims

    500 gr jautienos faršo
    1 svogūnas
    1 galva česnako
    1 aštrus pipiras arba 0,5 arb. šaukštelio raudonųjų pipirų
    Juodųjų pipirų, druskos
    Gera sauja petražolių plokščiais lapeliais
    Aliejaus kepimui




petražolių aš dedu į faršą drinks_cheers.gif spalva tokia graži gaunasi ir skonis kitoks 4u.gif

o čia koks įdomus receptas -išsisaugojau kompe thumbup.gif

tik vat kotletams tai niekada jautienos faršo neperku ,na neskanus man.O čia kai tiek česnakų ,svogūnų -gal skonį jo pakeičia ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jindra2 @ 2007 07 04, 12:32)
tokio receptuko lyg ir nebuvo.Ji gaminu pastaruoju metu dažnai:Tai Raganų kepsnys
Reikia:

Farso
bulviu
Svogunu
majonezo
fermentinio sūrio
saukto aliejaus
keleto pomidoru
prieskoniu pagal skoni

paruošimas:

Skarda istapame aliejumi.nuskutame bulves , supjaustome griežineliais bei pabarstome prieskoniais klojame i skarda.Tada ant bulviu dedame farsa
ant jo ziedais supjaustyta svogunus ir pomidorus viska uztepame sluoksniu majonezo ir dedame i orkaite kazkur 45 min.tuo tarpu sutarkuojame sūri.
Baigiant kepti apibarstome sūriu.
Mano seimynai labai patinka
pakankamai  parasta ir skanu
smile.gif  mirksiukas.gif


Šitą išbandžiau - mum patiko thumbup.gif Nes paprasta gaminti, o ir skanu visai. Tik aš paimrovizavau - į faršą dar ir batono mirkyto piene įdėjau - kad minkštesnis būtų. Įdomu dabar, kodėl jis taip vadinamas - raganų kepsniu g.gif
Atsakyti