Galite pasibandyti ir be bulku ar kitu priedu juos pakeisdami zalumynais
Foto cia
http://www.skaniai.lt/?p=34 4 asmenims
500 gr jautienos faršo
1 svogūnas
1 galva česnako
1 aštrus pipiras arba 0,5 arb. šaukštelio raudonųjų pipirų
Juodųjų pipirų, druskos
Gera sauja petražolių plokščiais lapeliais
Aliejaus kepimui
Padažui
0,5 litro jogurto be priedų
1 vidutinio dydžio trumpavaisis agurkas
1 šaukštas citrinos sulčių
Keli lapeliai šviežių mėtų (nebūtinai)
1 šaukštas Extra Vergine alyvų aliejaus (nebūtinai)
Druskos
Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir aštrų pipirą. Į įkaitusią keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus. Į aliejų suberkite aštrų pipirą arba raudonų paprikų miltelius. Taip darant prieskoniai atskleis visą savo skonį ir atiduos jį aliejui. Po minutės berkite česnakus ir svogūnus. Sumažinkite ugnį ir dažnai maišydami kepkite, kol svogūnai taps permatomi ir įgys gelsvą spalvą. Sudėkite faršą ir kepkite, kol jis taps birus. Išjunkite ugnį ir įmaišykite kapotas petražoles ir juodus pipirus. Pasūdykite.
Jogurto padažas su agurkais ir mėtomis
Agurką nuskuskite ir sutarkuokite smulkia (morkine) tarka. Nusunkite susidariusias sultis. Smulkiai sukapokite mėtas. Viską sudėkite į atšaldytą jogurtą. Įpilkite citrinos sultis, alyvų aliejų ir įdėkite druskos.