Na ir prisiskaičiau čia skanumynų visokiu Kol viską išbandysiu..
Dar noriu ir nuo savęs tokį lengvą ir greitą receptuką pasiūlyti. Kai tingiu vyrui visada darau O ir pats gana dažnai užsiprašo.
Taigi imu apie puskilogramį faršo (dažniausiai kiauliena su jautiena) ir verčiu į įkaitintą keptuvę (be jokių riebalų). Apkepu tą faršą ant vidutinės ugnies, kepdama įberiu mėgiamų (arba tokių, kokių tuo metu turiu) prieskonių. Dar uždengusi patroškinu apie 10-15 minučių ant silpnos ugnies. Paskui suberiu skardinę konservuotų pupelių aštriame padaže (nemėgstantiems aštriai galima kitokių pupelių). Įdedu kelis šaukštus pomidorų padažo, išmaišau. Jei trūksta, įberiu dar prieskonių ir patroškinu apie 5 minutes vis pamaišydama. Valgom su makaronais (dažniausiai spagečiais). Vyras labai mėgsta aštriai, tai dar ir pomidorų padažą kartais dedu aštrų, ir prieskonių stipresnių Bet man irgi patinka. Jei labai jau aštru būna, tai daugiau makaronų suvalgau. O nederėtų..
Afrikietiškas mėsos apkepas "BOBOTIE"
1 riekė batono be plutos,
300 ml pieno,
30 g sviesto,
1 didelis supjaustytas svogūnas,
2 smulkiai sukapotos česnako skiltelės,
1 kg maltos jautienos,
1 VŠ kario miltelių,
90 g džiovintų abrikosų,
90 g stambiai kapotų nuplikytų migdolų,
2 VŠ vaisių čatnio,
1 VŠ citrinos sulčių,
druskos, pipirų,
2 kiaušiniai,
30 g migdolų lakštelių.
Batono riekė apšlakstyti 2 VŠ pieno ir palikti 5 min. įmirkti.
Tuo tarpu, svieste apkepti svogūnus ir česnakus, kol taps minkšti.
Padidinti ugnį, sudėti jautieną ir maišant kepti 5 min, kol parus. Nusemti riebalų perteklių.
Suberti kario miltelius ir kepti 2 min. Sudėti susmulkintus abrikosus, migdolus, supilti čatnį, citrinų sultis, įberti druskos, pipirų.
Sutrinti batoną su pienu, įmaišyti faršo masę. Sudėti į karščiui atsparų indą ir kepti 180 C temperatūros orkaitėje 35 min.
Kiaušinius išplakti su likusiu pienu, pasūdyti, įberti pipirų. Plakinį supilti ant mėsos, pabarstyti migdolų lakšteliais ir kepti dar 25-30 min., kol sukrešės viršutinis sluoksnis.
Mano korektūros: turėjau kalakutienos faršą, tai jį ir naudojau. Vietoje vaisių čatnio dėjau bruknių padažo paukštienai (pirktas), migdolų į vidų nedėjau- tik viršų pabarsčiau, o viską kepiau ne svieste, bet aliejuje.
Labai originalus ir skanus patiekalas!
1 riekė batono be plutos,
300 ml pieno,
30 g sviesto,
1 didelis supjaustytas svogūnas,
2 smulkiai sukapotos česnako skiltelės,
1 kg maltos jautienos,
1 VŠ kario miltelių,
90 g džiovintų abrikosų,
90 g stambiai kapotų nuplikytų migdolų,
2 VŠ vaisių čatnio,
1 VŠ citrinos sulčių,
druskos, pipirų,
2 kiaušiniai,
30 g migdolų lakštelių.
Batono riekė apšlakstyti 2 VŠ pieno ir palikti 5 min. įmirkti.
Tuo tarpu, svieste apkepti svogūnus ir česnakus, kol taps minkšti.
Padidinti ugnį, sudėti jautieną ir maišant kepti 5 min, kol parus. Nusemti riebalų perteklių.
Suberti kario miltelius ir kepti 2 min. Sudėti susmulkintus abrikosus, migdolus, supilti čatnį, citrinų sultis, įberti druskos, pipirų.
Sutrinti batoną su pienu, įmaišyti faršo masę. Sudėti į karščiui atsparų indą ir kepti 180 C temperatūros orkaitėje 35 min.
Kiaušinius išplakti su likusiu pienu, pasūdyti, įberti pipirų. Plakinį supilti ant mėsos, pabarstyti migdolų lakšteliais ir kepti dar 25-30 min., kol sukrešės viršutinis sluoksnis.
Mano korektūros: turėjau kalakutienos faršą, tai jį ir naudojau. Vietoje vaisių čatnio dėjau bruknių padažo paukštienai (pirktas), migdolų į vidų nedėjau- tik viršų pabarsčiau, o viską kepiau ne svieste, bet aliejuje.
Labai originalus ir skanus patiekalas!
Štai taip tas "Bobotie" atrodo.
QUOTE(smike @ 2007 02 03, 17:25)
oi, kaip skaniai atrodo
Visai neseniai mačiau per kažkurią Rusijos TV, kaip vienas garsus kulinaras mokė kepti kotletus Rodos ko čia nemokėti... O jis mokė į maltą mėsą nedėti ničnieko, išskyrus mėgstamus prieskonius ir mirkytą bandelę. Jokių kiaušinių ir kt priedų. Bandelę mirkyti ne piene, o vandeny. Dar su prieskoniais galima svogūnų, česnakų. Ir viskas. Jei masė per sausa, galima įpilti vandens. Tada formuoti kotletukus ir kepti (aš visad kepu orkaitėj). Iš tikro, kaip jis sakė, gaunasi labai minkšti ir purūs. Pabandykit
500gr kalakutienos faršo
3 didelės skiltelės česnako
druskos
pipirų
džiuvėsėlių
Faršą, druską, pipirus ir išspaustus česnakus sumaišyti į vientisą masę, imti nedideliais gabaliukais ir delnuose suploti paploteli, apvolioti dziuveseliuose ir kepti keptuveje is abiejų pusių kol paruduos, mums skaniausia su bulviu kose ir burokeliu salotom
3 didelės skiltelės česnako
druskos
pipirų
džiuvėsėlių
Faršą, druską, pipirus ir išspaustus česnakus sumaišyti į vientisą masę, imti nedideliais gabaliukais ir delnuose suploti paploteli, apvolioti dziuveseliuose ir kepti keptuveje is abiejų pusių kol paruduos, mums skaniausia su bulviu kose ir burokeliu salotom
O as ruosdama kotletus vietoje bulkos,itarkuoju bulve
QUOTE(ANGELL @ 2007 05 19, 16:44)
negirdeta man o cia zalia bulve? su kokia tarka , burokine? reiks pamegint
QUOTE(kedute @ 2007 05 20, 12:53)
negirdeta man o cia zalia bulve? su kokia tarka , burokine? reiks pamegint
Taip zalia bulve o tarka -cepelinu
QUOTE(ANGELL @ 2007 05 19, 17:44)
ir as,is mamos parsinesiau pamoka
QUOTE(bru @ 2007 05 24, 00:58)
Taip zalia bulve o tarka -cepelinu
nu reiks pabandyt
QUOTE(tavi @ 2006 11 02, 12:23)
Iš patyrimo galiu pasakyti - bulves reikia apvirti. Jos turi būti kietokos.
nu...o aš jas perviriau...žiūrėsiu kas gausis, kaip tik šį patiekalą pietums gaminu...tik dar pridėjau pievagrybių, o fermentinio sūrio ne itin daug