Pasinaudojau cia rastu patarimu i farsa ideti majonezo. Vyras pamates, nustebo, ka as cia dabar darau. o kai paragavo kotletu, liepe daugiau nebekept kotletu be majonezo
RUDNOSIUKAI perkopinau is kitos temos, kur aprasiau
QUOTE(bonda @ 2006 07 18, 13:03)
labai idomiai atrodo pats darymo procesas (na tie krepseliai is farso)
QUOTE(Nerytė @ 2006 07 18, 15:19)
labai idomiai atrodo pats darymo procesas (na tie krepseliai is farso)
Dariau
kiek permeciau cia esancius receptukus savo firminio neradau. taigi pasidalinsiu (kas tik ragavo visi , tiksliau visos klause kaip daryti)
mano firminiai kepsniukai is farso
is farso riebalais teptoje skardoje formuoju paplotelius, alia kepsniukus.i farsa ideti druskos, prieskoniu, bet nebutinai, as tik druskos dedu ir tai neperdaug. viena karta visai nieko neidejau
zodziu padarom paplotelius, ju virsu patepam majonezu. ant virsaus dedam konsevuotus ananasus gabaliukais (duoda sultinguma ir skoni) ant ju- fermentinio surio riekeles, ir galiausiai ant virsaus tarkuotos burokine tarka morkos sumaisytos su majonezu.deti kad daugmaz uzdengtu suri, kad jis nesukeptu.ir i orkaite 200-250laipsniu.mazdaug 45min. orientacijai- kai jau isbega biski surio pro krastus.
valgom su bulvem ir salotom. tinka ir bulviu kose.
mano firminiai kepsniukai is farso
is farso riebalais teptoje skardoje formuoju paplotelius, alia kepsniukus.i farsa ideti druskos, prieskoniu, bet nebutinai, as tik druskos dedu ir tai neperdaug. viena karta visai nieko neidejau
zodziu padarom paplotelius, ju virsu patepam majonezu. ant virsaus dedam konsevuotus ananasus gabaliukais (duoda sultinguma ir skoni) ant ju- fermentinio surio riekeles, ir galiausiai ant virsaus tarkuotos burokine tarka morkos sumaisytos su majonezu.deti kad daugmaz uzdengtu suri, kad jis nesukeptu.ir i orkaite 200-250laipsniu.mazdaug 45min. orientacijai- kai jau isbega biski surio pro krastus.
valgom su bulvem ir salotom. tinka ir bulviu kose.
QUOTE(maumukas @ 2006 07 26, 22:33)
kiek permeciau cia esancius receptukus savo firminio neradau. taigi pasidalinsiu (kas tik ragavo visi , tiksliau visos klause kaip daryti)
mano firminiai kepsniukai is farso
is farso riebalais teptoje skardoje formuoju paplotelius, alia kepsniukus.i farsa ideti druskos, prieskoniu, bet nebutinai, as tik druskos dedu ir tai neperdaug. viena karta visai nieko neidejau
zodziu padarom paplotelius, ju virsu patepam majonezu. ant virsaus dedam konsevuotus ananasus gabaliukais (duoda sultinguma ir skoni) ant ju- fermentinio surio riekeles, ir galiausiai ant virsaus tarkuotos burokine tarka morkos sumaisytos su majonezu.deti kad daugmaz uzdengtu suri, kad jis nesukeptu.ir i orkaite 200-250laipsniu.mazdaug 45min. orientacijai- kai jau isbega biski surio pro krastus.
valgom su bulvem ir salotom. tinka ir bulviu kose.
mano firminiai kepsniukai is farso
is farso riebalais teptoje skardoje formuoju paplotelius, alia kepsniukus.i farsa ideti druskos, prieskoniu, bet nebutinai, as tik druskos dedu ir tai neperdaug. viena karta visai nieko neidejau
zodziu padarom paplotelius, ju virsu patepam majonezu. ant virsaus dedam konsevuotus ananasus gabaliukais (duoda sultinguma ir skoni) ant ju- fermentinio surio riekeles, ir galiausiai ant virsaus tarkuotos burokine tarka morkos sumaisytos su majonezu.deti kad daugmaz uzdengtu suri, kad jis nesukeptu.ir i orkaite 200-250laipsniu.mazdaug 45min. orientacijai- kai jau isbega biski surio pro krastus.
valgom su bulvem ir salotom. tinka ir bulviu kose.
skanei cia viskas skamba ryt isbandysim padaryt parasysiu kaip sekesi
QUOTE(bazuka @ 2006 03 22, 14:45)
Kiek čia skaitinėjau ,šito apkepo lyg ir neaptikau. Iš grupės ''skamp''Viktoro receptas.
APKEPAS SU BULVĖMIS ,FARŠU IR SŪRIU
Kiaulienos, jautienos arba vištienos faršo,
fermentinio sūrio,
bulvių,
sviesto,
druskos,
česnako,
mėsos prieskonių ,krapų
Bulves išvirti, supjaustyti plonomis juostelėmis ( fri) ir gražiai viena prie kitos išdėlioti riebalais išteptoje kepimo formoje . Apiberti fermentiniu sūriu ( aš bėriau nemažai) ,sudėti faršą .Faršą apibarstyti druska ir prieskoniais.Po to vėl berti sūrį,ant sūrio bulvių sluoksnį.Dar šiek tiek druskos ,prieskonių ,krapų ,smulkinto česnako ir aptepti sviestu .Kepti orkaitėje apie 45 min.
Aš kepiau su kiauliena ,buvo labai skanu
APKEPAS SU BULVĖMIS ,FARŠU IR SŪRIU
Kiaulienos, jautienos arba vištienos faršo,
fermentinio sūrio,
bulvių,
sviesto,
druskos,
česnako,
mėsos prieskonių ,krapų
Bulves išvirti, supjaustyti plonomis juostelėmis ( fri) ir gražiai viena prie kitos išdėlioti riebalais išteptoje kepimo formoje . Apiberti fermentiniu sūriu ( aš bėriau nemažai) ,sudėti faršą .Faršą apibarstyti druska ir prieskoniais.Po to vėl berti sūrį,ant sūrio bulvių sluoksnį.Dar šiek tiek druskos ,prieskonių ,krapų ,smulkinto česnako ir aptepti sviestu .Kepti orkaitėje apie 45 min.
Aš kepiau su kiauliena ,buvo labai skanu
Siandien si apkepa gaminau, tai is vyro isgirdau, kad skanu, nors taip jis retai pasako O valgem su grietine ir buvo
as tai darau taip.pasruosiu farsa kaip kotletams,t.y. dedu i farsa kiausini,svoguna,druskos, pipiru.kiaulienos prieskoniu.po to darau tokius kotletukus,apvoliuoju dziuvesiuose arba miltuose.ikaitinu orkaite.tuos kotletukus dedu ant folijos,ant kotletuku dedu svoguno griezineli,paprikos griezineli,o ant virsaus tarkuoto surio,uzbarstau krapais.kepu gera pusvalandi.gaunasi labai skaniai
Oi, nežinau ar yra jau toks receptelis , bet man jį pasakė gera namų šeimininkė
Vienžodž reikės produktų tokių, iš ko darot balandėlius - faršo, ryžių, kopūstų, morkų ir prieskonių.
Daržoves susmulkinu su tarka ir sudedu į faršą (prieš tai į faršą susdedu prieskonius ir palaikau 0,5-1h), apverdu ryžius irgi įdedu. Iš gautos sumaišytos masės darau kukuliukus, juos apkepu keptuvėj, šutinu puode. Pabaigoj padarau iš grietinės padažiuką
O dabar bandau iš tos mačios masės kepti orkaitėj, tik majonezo įdėjau dar 2 šaukštus. Žiūrėsiu kas gausis
Vienžodž reikės produktų tokių, iš ko darot balandėlius - faršo, ryžių, kopūstų, morkų ir prieskonių.
Daržoves susmulkinu su tarka ir sudedu į faršą (prieš tai į faršą susdedu prieskonius ir palaikau 0,5-1h), apverdu ryžius irgi įdedu. Iš gautos sumaišytos masės darau kukuliukus, juos apkepu keptuvėj, šutinu puode. Pabaigoj padarau iš grietinės padažiuką
O dabar bandau iš tos mačios masės kepti orkaitėj, tik majonezo įdėjau dar 2 šaukštus. Žiūrėsiu kas gausis
QUOTE(bazuka @ 2006 03 22, 13:45)
Kiek čia skaitinėjau ,šito apkepo lyg ir neaptikau. Iš grupės ''skamp''Viktoro receptas.
APKEPAS SU BULVĖMIS ,FARŠU IR SŪRIU
Kiaulienos, jautienos arba vištienos faršo,
fermentinio sūrio,
bulvių,
sviesto,
druskos,
česnako,
mėsos prieskonių ,krapų
Bulves išvirti, supjaustyti plonomis juostelėmis ( fri) ir gražiai viena prie kitos išdėlioti riebalais išteptoje kepimo formoje . Apiberti fermentiniu sūriu ( aš bėriau nemažai) ,sudėti faršą .Faršą apibarstyti druska ir prieskoniais.Po to vėl berti sūrį,ant sūrio bulvių sluoksnį.Dar šiek tiek druskos ,prieskonių ,krapų ,smulkinto česnako ir aptepti sviestu .Kepti orkaitėje apie 45 min.
Aš kepiau su kiauliena ,buvo labai skanu
APKEPAS SU BULVĖMIS ,FARŠU IR SŪRIU
Kiaulienos, jautienos arba vištienos faršo,
fermentinio sūrio,
bulvių,
sviesto,
druskos,
česnako,
mėsos prieskonių ,krapų
Bulves išvirti, supjaustyti plonomis juostelėmis ( fri) ir gražiai viena prie kitos išdėlioti riebalais išteptoje kepimo formoje . Apiberti fermentiniu sūriu ( aš bėriau nemažai) ,sudėti faršą .Faršą apibarstyti druska ir prieskoniais.Po to vėl berti sūrį,ant sūrio bulvių sluoksnį.Dar šiek tiek druskos ,prieskonių ,krapų ,smulkinto česnako ir aptepti sviestu .Kepti orkaitėje apie 45 min.
Aš kepiau su kiauliena ,buvo labai skanu
bulves tikrai reikia deti virtus? nes kepimo laikas 45 min. siaip bulves virtos, farsui iskept reikia siaip mazai laiko? o cia 45 min.?
Tie RUDNOSIUKAI labai skaniai atrodo ,reiks pasigamint
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 10 30, 17:45)
bulves tikrai reikia deti virtus? nes kepimo laikas 45 min. siaip bulves virtos, farsui iskept reikia siaip mazai laiko? o cia 45 min.?
Iš patyrimo galiu pasakyti - bulves reikia apvirti. Jos turi būti kietokos.