mesos pati nemalu (plaut paskui mesmale ot, tingine). Bet mesa perku parduotuvej, kurioj iskart galima paprasyt, kad ja sumaltu. Taip bent jau zinau, ka perku O ar plauna tas mesmales parduotuvej, taigi tereikia nueit anksti ryte kai atidaro, tai ir matosi (po tokio vaizdelio vienoj parduotuvej jau nieko neperku).
Aš irgi paskutiniu metu namie nemalu mėsytės... Tiesiog paprašau, kad sumaltų patinkantį mėsos gabalėlį ten, kur perku...
Neturiu namie mesmales tai perku parduotuvej mesos gabala ir man vietoj sumala beje patinka tai, kad visada ta gabala nueina nuplauna ir tada mala
.Kalniečių prekybos centre gali sumalti mėsą jei pirkai pas tą malėją, papildomai mokėti nereikia ,dirba nuo8 iki17.30.Aš ten visada perku.
QUOTE(Nerytė @ 2006 02 24, 16:20)
Neturiu namie mesmales tai perku parduotuvej mesos gabala ir man vietoj sumala beje patinka tai, kad visada ta gabala nueina nuplauna ir tada mala
o geras, dar ir plauna pas mus dar kultura iki to lygio nepazengus
Ir parduotuves sveria skirtingai. Vienosi issirenki mesos gabaliuka, ji pasveria, tada sumala. O kitose - issirenki mesos gabaliuka, ji pasveria, sumala, tada vel pasveria ir jau pinigus moki pagal reale mase po malimo, o ne pries. As dabar perku tik is tu antru
o as visai nemegstu gaviniu su farsu
QUOTE(lanaa @ 2005 12 28, 13:39)
as darau tokia uzkepele. pakepinu svieste kubeliais supjaustyta svoguna, tada sudedu farsa (paukstienos, versienos ar kiaulienos). kai farsas apkepa iberiu sauksta miltu ir dar siek tiek viska pakepu. tada pilu giretinele. turi gautis toks ala besamelio padazas su farsu. pagal skoni druskos, pipiriuku, muskato. galima dar smulkintu petrazoliu, krapu. tada visa sita mase pilam i kepimui skirta forma ar porcijines formeles uzkepelem, ant virsaus dedam bulviu kose, i kuria imustas kiausinis. kose islyginam su sakute. galima visokiu bangeliu padaryt, kad graziau atrodytu. virsu pabarstome dziuveseliais (jei neturit, tai ir nereikia). ir visa sita uzkepame apie 200 laipsniu orkaitej,kol virsus pasidaro auksinis. cia gaunas ala separdo pyragas kaip picoj jazz, nors as sita recepta esu nusiziurejus is prancuzu. tiesa, galima daryti farso idara ir be grietineles, tada reiketu ipilti siek tiek buljono... paprasta, skanu, be to galima pasigaminti tokias ala "zagatovkes' is anksto. ypac gerai, kai neturi laiko terliotis, o pavalgyt norisi skaniai
Noriu padekoti tau uz recepta. Tikrai paprasta, greita ir skanu
siandien gaminau. Tik pasirodo miltus pamirsau
O skoniu sis ,,pyragas" man primine kazkuo zemaiciu blynus.
Kiek čia skaitinėjau ,šito apkepo lyg ir neaptikau. Iš grupės ''skamp''Viktoro receptas.
APKEPAS SU BULVĖMIS ,FARŠU IR SŪRIU
Kiaulienos, jautienos arba vištienos faršo,
fermentinio sūrio,
bulvių,
sviesto,
druskos,
česnako,
mėsos prieskonių ,krapų
Bulves išvirti, supjaustyti plonomis juostelėmis ( fri) ir gražiai viena prie kitos išdėlioti riebalais išteptoje kepimo formoje . Apiberti fermentiniu sūriu ( aš bėriau nemažai) ,sudėti faršą .Faršą apibarstyti druska ir prieskoniais.Po to vėl berti sūrį,ant sūrio bulvių sluoksnį.Dar šiek tiek druskos ,prieskonių ,krapų ,smulkinto česnako ir aptepti sviestu .Kepti orkaitėje apie 45 min.
Aš kepiau su kiauliena ,buvo labai skanu
APKEPAS SU BULVĖMIS ,FARŠU IR SŪRIU
Kiaulienos, jautienos arba vištienos faršo,
fermentinio sūrio,
bulvių,
sviesto,
druskos,
česnako,
mėsos prieskonių ,krapų
Bulves išvirti, supjaustyti plonomis juostelėmis ( fri) ir gražiai viena prie kitos išdėlioti riebalais išteptoje kepimo formoje . Apiberti fermentiniu sūriu ( aš bėriau nemažai) ,sudėti faršą .Faršą apibarstyti druska ir prieskoniais.Po to vėl berti sūrį,ant sūrio bulvių sluoksnį.Dar šiek tiek druskos ,prieskonių ,krapų ,smulkinto česnako ir aptepti sviestu .Kepti orkaitėje apie 45 min.
Aš kepiau su kiauliena ,buvo labai skanu
Aš tai į farša visai nededu batono , vietoj jo įdedu truputi majonezo ir krakmolo . Man jie tada gaunasi sultingi ir daug skanesni nei su batonu .
Bazuka, Aš tik be česnako, nes irgi su kiauliena.
o gal galite pasakyti koki receptuka makaronu su farsu? niekada negaminau, ir neragavau, tai butu neealu suzinoti recepta...