tikriausiai labai skanu, bet mano vaikai nevalgys, tiek daug komponentų ir dar su šoninę. Tokie paprasto maisto mėgėjai. O mums su vyru atskirai negaminsiu. Lauksiu, kol važiuos pas senelius, va tada paragausim
as darau tokia uzkepele. pakepinu svieste kubeliais supjaustyta svoguna, tada sudedu farsa (paukstienos, versienos ar kiaulienos). kai farsas apkepa iberiu sauksta miltu ir dar siek tiek viska pakepu. tada pilu giretinele. turi gautis toks ala besamelio padazas su farsu. pagal skoni druskos, pipiriuku, muskato. galima dar smulkintu petrazoliu, krapu. tada visa sita mase pilam i kepimui skirta forma ar porcijines formeles uzkepelem, ant virsaus dedam bulviu kose, i kuria imustas kiausinis. kose islyginam su sakute. galima visokiu bangeliu padaryt, kad graziau atrodytu. virsu pabarstome dziuveseliais (jei neturit, tai ir nereikia). ir visa sita uzkepame apie 200 laipsniu orkaitej,kol virsus pasidaro auksinis. cia gaunas ala separdo pyragas kaip picoj jazz, nors as sita recepta esu nusiziurejus is prancuzu. tiesa, galima daryti farso idara ir be grietineles, tada reiketu ipilti siek tiek buljono... paprasta, skanu, be to galima pasigaminti tokias ala "zagatovkes' is anksto. ypac gerai, kai neturi laiko terliotis, o pavalgyt norisi skaniai
Skaniai ir gundančiai skamba visi receptukai. Ech, gaila kad vakaras dar toli, reik darbe kirmyt.
QUOTE(Enija @ 2005 12 28, 13:46)
Skaniai ir gundančiai skamba visi receptukai. Ech, gaila kad vakaras dar toli, reik darbe kirmyt.
enija, matyt sventes teisingai sutikai... as va tik apie iskrovos diena ir organizmo isvalyma galvoju
O kiek laiko reikia kepti orkaitėj kotletus?
QUOTE(Dyna @ 2005 10 13, 11:11)
Pabandžiau ir aš šį išgirtą receptuką. Nu nelabai man jis išėjo. Bulvės pradėjo svilti, tai vandens įpyliau. Ir labai jau jis riebus, bent jau man, kad net Mezim forte reikėjo sugerti.
O makaronų kimštų faršu receptai .
O makaronų kimštų faršu receptai .
Arba buvo per didelė ugnis, gal padauginai majonezo, nes jis duoda riebumo, taip pat irgi priklauso nuo faršo, jei jis riebesnis, tai jau majonezą rinktis reikia neriebų.
O be to juk ne visiems skanu ir turi būti
QUOTE(Lona @ 2005 12 30, 16:31)
O kiek laiko reikia kepti orkaitėj kotletus?
Aš tai kepu ne pagal laikrodį, o pagal vaizdą - kada gražiai paskrunda..tada jau valgoma:)
Aš gaminu troškinį su faršu.
Supjaustau pusę kopūsto, kai užverda pirmą vandenį nupilu ir užpilu kitu, tada pakepinu faršą, paskui pakepinu morkas su svogūnais ir viską troškinu. Į troškinį įdedu pomidorų padažo, grietinės, druskos, vegetos. Visa tai troškinu apie 50 minučių valgome su bulvių koše ar virtomis bulvėmis. Mums tai labai mėgstamas patiekalas. Skanaus!
Supjaustau pusę kopūsto, kai užverda pirmą vandenį nupilu ir užpilu kitu, tada pakepinu faršą, paskui pakepinu morkas su svogūnais ir viską troškinu. Į troškinį įdedu pomidorų padažo, grietinės, druskos, vegetos. Visa tai troškinu apie 50 minučių valgome su bulvių koše ar virtomis bulvėmis. Mums tai labai mėgstamas patiekalas. Skanaus!
na, o kaip gi padaryti PATI FARSA? zinau, kad reikia mesos....
Man dazniausiai gaunasi sprangus, o noriu tokio, kad burnoj tirptu! Kokiom proporcijjom reikia det riebia mesa ir raumeni, tarkim jautienos; kada deti batona, kiausini, svoguna, cesnaka. O kaip daryt, kai ruosiesi iskart nevalgyt, bet uzzaldyt? kaip ruost paukstiena....? Mano saldytuve dabar didziulis gabalas saldytos versienos-gal is saldytos is vis nesigaus geras farsas?
Zodziu, daug klausimu... gal reikejo vest atskira tema? siaip as pati esciau bele kokia, alia svelnaus farso reikia mano mazameciui, nes nuo mano eksperimentu jis springsta...
Man dazniausiai gaunasi sprangus, o noriu tokio, kad burnoj tirptu! Kokiom proporcijjom reikia det riebia mesa ir raumeni, tarkim jautienos; kada deti batona, kiausini, svoguna, cesnaka. O kaip daryt, kai ruosiesi iskart nevalgyt, bet uzzaldyt? kaip ruost paukstiena....? Mano saldytuve dabar didziulis gabalas saldytos versienos-gal is saldytos is vis nesigaus geras farsas?
Zodziu, daug klausimu... gal reikejo vest atskira tema? siaip as pati esciau bele kokia, alia svelnaus farso reikia mano mazameciui, nes nuo mano eksperimentu jis springsta...
Aš su faršu gaminu tokį, sakyčiau, visai neblogą troškinuką.
Reikia pakepinti supjaustytus svogūnėlius. Kai pakeps - dėti susmulkintą česnaką. Tada - sutarkuotas morkas. Kai jos suminkštės - pjaustytą papriką. Galima dar įmesti pomidorą. Kai viskas paminkštės - įdėti jau pakepintą faršą ir skardinę konservuotų pupelių (geriausia - pomidorų padaže). Jei mėgstate aštriau - įdėti nemažai kario ir pipirų. Galima pagardinti kokiu saldžiarūgščiu pomidorų padažu.
Tinka su ryžiais arba makaronais
Papildyta:
Kiek pamenu kaip daro mano mama ir kaip darau pati, tai kotletams geriausios proporcijos yra 60% kiaulienos 40% jautienos. O raumens ir riebios mėsos proporcijos taip pat turėtų būti panašios.
Į sumaltą mėsą reikėtų dėti prieskonius, pamirkyto batono (pati dedu ~ 20-30% visos masės - o kartais ir daugiau ), įmušti vieną kiaušinį, suberti smulkintą svogūną.
Apkeptus kotletukus skanu patroškinti. Tada jie bus minkštesni ir netrupės. Troškinant į puodą įpilti šiek tiek vandens ir aliejaus/riebalų, įmesti vieną kitą pipirą, lauro lapelį, džiovintą grybą, etc. Ant dugno reikėtų dėti šiek tiek pakepintų svogūnų "sluoksniuką".
O baigiant troškinti - užpilti pieno ir miltų mišiniu ir užvirinti - bus skanu spadažas
Reikia pakepinti supjaustytus svogūnėlius. Kai pakeps - dėti susmulkintą česnaką. Tada - sutarkuotas morkas. Kai jos suminkštės - pjaustytą papriką. Galima dar įmesti pomidorą. Kai viskas paminkštės - įdėti jau pakepintą faršą ir skardinę konservuotų pupelių (geriausia - pomidorų padaže). Jei mėgstate aštriau - įdėti nemažai kario ir pipirų. Galima pagardinti kokiu saldžiarūgščiu pomidorų padažu.
Tinka su ryžiais arba makaronais
Papildyta:
QUOTE(amcia @ 2006 02 22, 09:34)
na, o kaip gi padaryti PATI FARSA? zinau, kad reikia mesos....
Man dazniausiai gaunasi sprangus, o noriu tokio, kad burnoj tirptu! Kokiom proporcijjom reikia det riebia mesa ir raumeni, tarkim jautienos; kada deti batona, kiausini, svoguna, cesnaka. O kaip daryt, kai ruosiesi iskart nevalgyt, bet uzzaldyt? kaip ruost paukstiena....? Mano saldytuve dabar didziulis gabalas saldytos versienos-gal is saldytos is vis nesigaus geras farsas?
Zodziu, daug klausimu... gal reikejo vest atskira tema? siaip as pati esciau bele kokia, alia svelnaus farso reikia mano mazameciui, nes nuo mano eksperimentu jis springsta...
Man dazniausiai gaunasi sprangus, o noriu tokio, kad burnoj tirptu! Kokiom proporcijjom reikia det riebia mesa ir raumeni, tarkim jautienos; kada deti batona, kiausini, svoguna, cesnaka. O kaip daryt, kai ruosiesi iskart nevalgyt, bet uzzaldyt? kaip ruost paukstiena....? Mano saldytuve dabar didziulis gabalas saldytos versienos-gal is saldytos is vis nesigaus geras farsas?
Zodziu, daug klausimu... gal reikejo vest atskira tema? siaip as pati esciau bele kokia, alia svelnaus farso reikia mano mazameciui, nes nuo mano eksperimentu jis springsta...
Kiek pamenu kaip daro mano mama ir kaip darau pati, tai kotletams geriausios proporcijos yra 60% kiaulienos 40% jautienos. O raumens ir riebios mėsos proporcijos taip pat turėtų būti panašios.
Į sumaltą mėsą reikėtų dėti prieskonius, pamirkyto batono (pati dedu ~ 20-30% visos masės - o kartais ir daugiau ), įmušti vieną kiaušinį, suberti smulkintą svogūną.
Apkeptus kotletukus skanu patroškinti. Tada jie bus minkštesni ir netrupės. Troškinant į puodą įpilti šiek tiek vandens ir aliejaus/riebalų, įmesti vieną kitą pipirą, lauro lapelį, džiovintą grybą, etc. Ant dugno reikėtų dėti šiek tiek pakepintų svogūnų "sluoksniuką".
O baigiant troškinti - užpilti pieno ir miltų mišiniu ir užvirinti - bus skanu spadažas