Įkraunama...
Įkraunama...

Greitai, paprastai ir skaniai - FARŠAS

tikriausiai labai skanu, bet mano vaikai nevalgys, tiek daug komponentų ir dar su šoninę. Tokie paprasto maisto mėgėjai. O mums su vyru atskirai negaminsiu. Lauksiu, kol važiuos pas senelius, va tada paragausim tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
as darau tokia uzkepele. pakepinu svieste kubeliais supjaustyta svoguna, tada sudedu farsa (paukstienos, versienos ar kiaulienos). kai farsas apkepa iberiu sauksta miltu ir dar siek tiek viska pakepu. tada pilu giretinele. turi gautis toks ala besamelio padazas su farsu. pagal skoni druskos, pipiriuku, muskato. galima dar smulkintu petrazoliu, krapu. tada visa sita mase pilam i kepimui skirta forma ar porcijines formeles uzkepelem, ant virsaus dedam bulviu kose, i kuria imustas kiausinis. kose islyginam su sakute. galima visokiu bangeliu padaryt, kad graziau atrodytu. virsu pabarstome dziuveseliais (jei neturit, tai ir nereikia). ir visa sita uzkepame apie 200 laipsniu orkaitej,kol virsus pasidaro auksinis. cia gaunas ala separdo pyragas kaip picoj jazz, nors as sita recepta esu nusiziurejus is prancuzu. tiesa, galima daryti farso idara ir be grietineles, tada reiketu ipilti siek tiek buljono... paprasta, skanu, be to galima pasigaminti tokias ala "zagatovkes' is anksto. ypac gerai, kai neturi laiko terliotis, o pavalgyt norisi skaniai tongue.gif
Atsakyti
Skaniai ir gundančiai skamba visi receptukai. Ech, gaila kad vakaras dar toli, reik darbe kirmyt.
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2005 12 28, 13:46)
Skaniai ir gundančiai skamba visi receptukai. Ech, gaila kad vakaras dar toli, reik darbe kirmyt.


enija, matyt sventes teisingai sutikai... mirksiukas.gif tongue.gif as va tik apie iskrovos diena ir organizmo isvalyma galvoju lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 28 gruodžio 2005 - 14:18
O kiek laiko reikia kepti orkaitėj kotletus?
Atsakyti
QUOTE(Dyna @ 2005 10 13, 11:11)
Pabandžiau ir aš šį išgirtą receptuką. Nu nelabai man jis išėjo.  sad.gif Bulvės pradėjo svilti, tai vandens įpyliau. Ir labai jau jis riebus, bent jau man, kad net  Mezim forte reikėjo sugerti.
O makaronų kimštų faršu receptai thumbup.gif.


Arba buvo per didelė ugnis, gal padauginai majonezo, nes jis duoda riebumo, taip pat irgi priklauso nuo faršo, jei jis riebesnis, tai jau majonezą rinktis reikia neriebų.

O be to juk ne visiems skanu ir turi būti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2005 12 30, 16:31)
O kiek laiko reikia kepti orkaitėj kotletus?



Aš tai kepu ne pagal laikrodį, o pagal vaizdą - kada gražiai paskrunda..tada jau valgoma:)
Atsakyti
Aš gaminu troškinį su faršu.
Supjaustau pusę kopūsto, kai užverda pirmą vandenį nupilu ir užpilu kitu, tada pakepinu faršą, paskui pakepinu morkas su svogūnais ir viską troškinu. Į troškinį įdedu pomidorų padažo, grietinės, druskos, vegetos. Visa tai troškinu apie 50 minučių valgome su bulvių koše ar virtomis bulvėmis. Mums tai labai mėgstamas patiekalas. Skanaus!
Atsakyti
na, o kaip gi padaryti PATI FARSA? zinau, kad reikia mesos....
Man dazniausiai gaunasi sprangus, o noriu tokio, kad burnoj tirptu! Kokiom proporcijjom reikia det riebia mesa ir raumeni, tarkim jautienos; kada deti batona, kiausini, svoguna, cesnaka. O kaip daryt, kai ruosiesi iskart nevalgyt, bet uzzaldyt? kaip ruost paukstiena....? Mano saldytuve dabar didziulis gabalas saldytos versienos-gal is saldytos is vis nesigaus geras farsas?
Zodziu, daug klausimu... gal reikejo vest atskira tema? siaip as pati esciau bele kokia, alia svelnaus farso reikia mano mazameciui, nes nuo mano eksperimentu jis springsta...
Atsakyti
Aš su faršu gaminu tokį, sakyčiau, visai neblogą troškinuką.

Reikia pakepinti supjaustytus svogūnėlius. Kai pakeps - dėti susmulkintą česnaką. Tada - sutarkuotas morkas. Kai jos suminkštės - pjaustytą papriką. Galima dar įmesti pomidorą. Kai viskas paminkštės - įdėti jau pakepintą faršą ir skardinę konservuotų pupelių (geriausia - pomidorų padaže). Jei mėgstate aštriau - įdėti nemažai kario ir pipirų. Galima pagardinti kokiu saldžiarūgščiu pomidorų padažu.

Tinka su ryžiais arba makaronais drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(amcia @ 2006 02 22, 09:34)
na, o kaip gi padaryti PATI FARSA? zinau, kad reikia mesos....
Man dazniausiai gaunasi sprangus, o noriu tokio, kad burnoj tirptu! Kokiom proporcijjom reikia det riebia mesa ir raumeni, tarkim jautienos; kada deti batona, kiausini, svoguna, cesnaka. O kaip daryt, kai ruosiesi iskart nevalgyt, bet uzzaldyt? kaip ruost paukstiena....? Mano saldytuve dabar didziulis gabalas saldytos versienos-gal is saldytos is vis nesigaus geras farsas?
Zodziu, daug klausimu... gal reikejo vest atskira tema? siaip as pati esciau bele kokia, alia svelnaus farso reikia mano mazameciui, nes nuo mano eksperimentu jis springsta...


Kiek pamenu kaip daro mano mama ir kaip darau pati, tai kotletams geriausios proporcijos yra 60% kiaulienos 40% jautienos. O raumens ir riebios mėsos proporcijos taip pat turėtų būti panašios.

Į sumaltą mėsą reikėtų dėti prieskonius, pamirkyto batono (pati dedu ~ 20-30% visos masės - o kartais ir daugiau blush2.gif), įmušti vieną kiaušinį, suberti smulkintą svogūną.

Apkeptus kotletukus skanu patroškinti. Tada jie bus minkštesni ir netrupės. Troškinant į puodą įpilti šiek tiek vandens ir aliejaus/riebalų, įmesti vieną kitą pipirą, lauro lapelį, džiovintą grybą, etc. Ant dugno reikėtų dėti šiek tiek pakepintų svogūnų "sluoksniuką".

O baigiant troškinti - užpilti pieno ir miltų mišiniu ir užvirinti - bus skanu spadažas mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo princiupesa: 22 vasario 2006 - 12:08
pasidalykit savo patirtim. Labai uzsimaniau kotletukus daryt, bet tai va, dar neturim mesmales ax.gif Sakau draugui nusiperkam maltos mesos ir vsio. tai jis pradejo priestaraut - nezinia ka ten mala, visas atliekas sumala ir tiek.. niu gal jis ir teisingai sako... Kaip jus darot? g.gif
Atsakyti
Aš tai maltos parduotuvėje nepirkau ir nepirksiu. Man patikimiau namie susimalt. O ten pervaro per elektrines mėsmales visas plėves ir gyslas, kažin ar aplamai tą malimo aparatūrą plauna. Bet yra daug perkančiųjų, nesigirdėjo kad kuris kojas pakratytų...
Atsakyti