Įkraunama...
Įkraunama...

Greitai, paprastai ir skaniai - FARŠAS

Na jeigu kam patikelas kur farsa kepamas su bulvem, tepamas majonezu ir t.t. yra perriebus at bulves prisvyla-yra alternatyva biggrin.gif
As darau tai:
Farsa paruosiu kaip kotletukams, skarda istepliuoju sviestu ir tolygiai sudedu farsa, tada ant virsaus sluoksni biski pakeptu svogunu, tada sluoksni biski pakeptu stambia tarka tarkuotu morkyciu. Galima kur nors iterpt sluoksnisupjaustytu pievagrybiu. Viska patepu majonezu ir i orkaite. Mano seimynai skanu ir greita, o svarbiausia neriebu thumbup.gif Zinoma galima eksperementuot ir dar ant virsaus pabarstyt tarkuoto surio, bet man nepatinka kai jis kitai dienai sukieteja ax.gif
Jei esam labai alkani tai garnyrui verdu bulvytes, o salotos tiks bet kokios.
Mane tai vis dar ant tu visokiu agurkeliu traukia blush2.gif
Atsakyti
Nezinau ar kas nors jau buvo ideja toki recepteli, bet idedu ir as...
Aisku cia is receptu svetaines.
Siandien gaminsiu..

MALTINUKAI SU PORAIS IR GRYBAIS

4 šaukštai maltų džiūvėsių
pusė stiklinės vandens
kiaušinis
pusė šaukštelio druskos
ketvirtis šaukštelio baltųjų pipirų
muskatų riešutų
nedidelis svogūnas
400 g maltos mėsos
150 g šviežių pievagrybių
nedidelis poras



Sumaišykite džiūvėsius, vandenį, kiaušinį, druską bei prieskonius ir palikite10 min., kad išbrinktų. Sutarkuokite svogūną ir įmaišykite į džiūvėsių masę. Sudėkite mėsą ir gerai išmaišykite.
Nuplaukite grybus bei porą ir supjaustykite. Aptepkite grybus keptuvėje, po to suberkite porų griežinėlius. Pabarstykite druska ir pipirais.
Truputį porų ir grybų masės atidėkite patiekalui papuošti, o likutį symalkite su mėsa ir džiūvėsiais.
Suformuokite drėgnomis rankomis 8 maltinius ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių. Po to truputį patroškinkite ant silpnos ugnies.

Atsakyti
QUOTE(Mirabela @ 2005 01 22, 17:50)
Megstu patiekalus is farso juodai  blush-anim-cl.gif Net dietai nusizengiu tik blush2.gif

Siandien mama gamino pagal zurnale rasta recepta.Reikes:
1 stiklines kefyro
2 kiausiniu
0,5 kg farso
4-5 vidutinio dydzio bulviu
prieskoniu

I farsa dedat prieskoniu pagal skoni,bulves supjaustot nedideliais gabaleliais(siek tiek didesniais nei sriubai) ir apibarstot druska bei ismaisot.Pasudytas bulves ir farsa sumaisot kartu.Istepat skarda aliejumi(nepadauginkit) ir sudedat gauta mase is farso ir bulviu.Siek tiek paslakstot vandeniu ir kepat kol bulves suminkstes.
Isplakat kiausinius ir sumaisot su kefyru.Uzpilat jau iskepusi farsa ir paliekat pastoveti karstoje orkaiteje apie 15 min.

Valgome su megiamomis salotomis arba padziuku is pomidoru padazo,majonezo ir garstyciu thumbup.gif  Niam niam  thumbup.gif


QUOTE(Shalimar @ 2005 12 05, 17:37)
O nesigauna rugstu ir ar nesutraukia kefyro? g.gif

kaip tik dabar bandau šito receptuko liesesnį variantą biggrin.gif kalakutienos krūtinėlių faršą sumaišiau perpus su sojos faršu, kefyrą imsiu "valgyk lengvai"
Kol kas kvepia visi namai, thumbup.gif netrukus parašysiu kaip gavosi ax.gif


...Tai va biggrin.gif Gavosi thumbup.gif nors su kokiu jautienos faršu turbūt būtų dar skaniau. Beje į kefyrą įplakiau tik 1 kiaušinį bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pinery: 07 gruodžio 2005 - 15:42
Nu šakės - jau antrą kartą kepiau, bet vis neatsivalgome. Labai labai skanu. Mirabela - ačiū wub.gif
Atsakyti
QUOTE(pinery @ 2005 12 07, 15:05)
[size=1]

kaip tik dabar bandau šito receptuko liesesnį variantą  biggrin.gif kalakutienos krūtinėlių faršą sumaišiau perpus su sojos faršu, kefyrą imsiu "valgyk lengvai"
Kol kas kvepia visi namai,  thumbup.gif  netrukus parašysiu kaip gavosi  ax.gif
...Tai va  biggrin.gif  Gavosi  thumbup.gif  nors su kokiu jautienos faršu turbūt būtų dar skaniau. Beje į kefyrą įplakiau tik 1 kiaušinį  bigsmile.gif

Bandysiu ir as siandien ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2005 12 13, 08:20)
Bandysiu ir as siandien ax.gif

Aha, mane irgi labai suintrigavo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pinery @ 2005 12 07, 15:05)
[size=1]

kaip tik dabar bandau šito receptuko liesesnį variantą  biggrin.gif kalakutienos krūtinėlių faršą sumaišiau perpus su sojos faršu, kefyrą imsiu "valgyk lengvai"
Kol kas kvepia visi namai,  thumbup.gif  netrukus parašysiu kaip gavosi  ax.gif
...Tai va  biggrin.gif  Gavosi  thumbup.gif  nors su kokiu jautienos faršu turbūt būtų dar skaniau. Beje į kefyrą įplakiau tik 1 kiaušinį  bigsmile.gif

Ir as pabandysiu, nes jau nebesugalvoju, ka is to farso pagamint blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(#Mamma# @ 2005 12 13, 14:36)
Ir as pabandysiu, nes jau nebesugalvoju, ka is to farso pagamint blush2.gif

pabandziau, pridejau dar krapu, tai gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Gaminau tokį sluoksniuotį - iš 15 min. laikraščio:

paėmiau 1 kg farso - kiaulienos ir jautenos per pus,
i farsa imusiau kiausini, priberiau prieskoniu, druskos,
kai ismaisiau, klojau i skarda 2-ju cm sluoksniu.
plonu sluoksniu uztepiau majonezu.
Kitas sluoksnis- grezineliais supjaustyti svogunai ir vel majonezas.
Ant svogunu - sutarkuotu morku sluoksnis + majonezas.
Po 40 min kepimo orkaiteje isemiau ir uzbarsciau tarkuoto surio, o po to dar 15 min laikiau, kol pageltonavo ir issilyde suris.

Nu labai niam- niam... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viketa: 22 gruodžio 2005 - 12:09
labai paprasta ir visai skanu.

Pyragas su mėsa
1 pakelio sluoksniuotos mantingos tešlos (bet tos kur 2 o ne 6 gabaliukai pakelyje)
~500 g faršo (vištienos bus pats tas)
poros kiaušiniu

Faršą paruošti pagal skonį, pridėti kiaušinių, priekoniukų, svogūniukų ir pan. tada į formą tiesiam vieną gabalą tešlos, subadom šakute. Verčiam faršą ir klojam antrą gabalą. tą antrajį irgi subadom ir dar kiaušiniu aptepam (kad gražiau atrodytų smile.gif )
Kišam į orkaitę ir kepam.
Atsakyti
MAMYCI, O KIEK LAIKO KEPI? KAIP SUŽINOTI, KAD JAU IŠKEPĖ?
Atsakyti
labux seimininkems:) as paskutiniu metu labai daznai naudoju kalakutienos farsa, nes ir vaikai labai megsta ir siaip skanu ir sveika:) cia toki uzpila ant makaronu darau, ziauriai skanu: papjaustai salto rukymo sonines (nepagailet) ir pakepini, dedi cesnako svoguno, pakepini kol pagels, tada sudedi farsa ir kepini viska kartu (koki 0.5kg), tada prikraunu visokiu darzoviu kokiu turiu, morka tarkuota, kubeliais pjaustyta paprika, baklazanas arba cukinija, kai viskas sukepa, imetu sampinjonu, o pabaigoj pilu greitineles visa 200ml pakeli. dazniausiai naudoju Ramos grietinele. zinoma, nepamirst prieskoniu, o ypac baziliko. mmmm super. visa ta jovala ant spagetti ir su vyno taure. super. kas megsta astriai, tai rekomenduoju nusipirkt spagetti su cili. tie makaronai tokie raudoni ir jau astrus. labai skanu, tik alyvuogiu aliejaus ir druksos truputi reikia.
Atsakyti