na tai is farso dariau taip...
paskaiciau kad mamos keptuveje kepa bulves su farsu, pabandziau ,bet man kazkaip per riebiai gavosi nors vyras sake kad skanu....
tai vakar padariau taip....
i karsciui atsparu inda supjausciau kelias bulves,sutarkavau morka ir svoguniuka supjausciau ,pabarsciau vegeta, tada uzdejau farso,patepiau trupuciu majonezo. ir vel bulves, morka, svogunai ir farsas, majonezas. virsu pabaigiau bulvemis. istirpinau kubeli sultinio stiklineje karsto vandens ir uzpyliau ant visko.uzdengiau dangciu. manau jei kepi skardoje, tai galima folija pridegti (kadangi mano indas stiklinis tai dedu i salta orkaite). kepiau 200temp gera valanda...
na mes tai labai skaniai valgeme...
ir stovet nereikia prie puodo
ai dar... farsa tai dejau pries tai i ji idejus prieskoniu, pagal skoni
Sveikos, visada pirkdavau faršą iš parduotuvės, bet jau kelintą kartą kažkoks pasitaiko neaiškus. Skaičiau, kad namuose jūs darot, bet gal galit plačiau papasakoti kokią mėsą reikia pirkti (sprandinę ar kumpį ar dar kokią) ir pan. Ačiū
man irgi idomu butu ka malate, ar kokiu lasinuku pridedate?
beje maciau justiniskiu turgelyje parduodama gabaliukais supjaustyta mesa malimui, bet parduotuveje nieko tokio nemaciau
beje maciau justiniskiu turgelyje parduodama gabaliukais supjaustyta mesa malimui, bet parduotuveje nieko tokio nemaciau
Paprastai malama mesa, is kurios ka kita nelabai pagaminsi. Gal is liesos kiaulienos be jokio riebaliuko nelabai skanu butu. Jautienos farsas be riebalo , tartar vadinamas, zymiai brangesnis, ji ir zalia valgo. Esu is sumaltos vistienos krutineles kukuliukus dariusi, vaikas pasake fe, paragavau - tikrai kaip vata.Taip kad riebaliuko ko gera reiketu.
Mane irgi labai domintų faršo malėjų išsamus atsakymas Na aš kaip įsivaizduoju, kad mentė su riebaliuku šitam reikalui tinka. Dar pamenu, kad mano mama visada įmaldavo svogūno galvutę į faršą ir česnako būtinai. Ech, skanūs mamos kotletai...
Aš pati nemalu , bet paprašau sumalti parduotuvėje sprandinę. Faršui labai tinka Beje mano brolis dirbo mėsininku, tai jis ir patarė taip daryti
Gal kas galit parasyti receptuka is lasisos farso?
QUOTE(miliukas @ 2005 06 11, 12:20)
sveikos
išsiėmiau iš šaldymo kameros faršo. tik niekaip nesugalvoju, ką skanaus ir nebrangaus pagaminti. kotletai jau nusibodę, o balandėlų mano brangiausiaisis nemėgsta
kaip ir troškinių su kopūstais.
gal kuri turit genialių minčių? būčiau labai dėkngajavascript:emoticon('')
smilie
išsiėmiau iš šaldymo kameros faršo. tik niekaip nesugalvoju, ką skanaus ir nebrangaus pagaminti. kotletai jau nusibodę, o balandėlų mano brangiausiaisis nemėgsta
kaip ir troškinių su kopūstais.
gal kuri turit genialių minčių? būčiau labai dėkngajavascript:emoticon('')
smilie
Aš taip pat nemėgstu kopūstų tai kepu suktinukus.Patikėk ir laiko mažiau užima pagaminimas,ir rezultatas pranoksta lūkesčius.
Pasidarau įdarą tokį kaip balandėliams[faršas,virti ryžiai,svogūniukas,prieskoniai] ir suku į vištienos odeles[jas reikia palaikyti su prieskoniais:pipiriuku,druskyte,višt.prieskoniais ir česnaku].Suktinukus dėti į aliejumi pateptą skardą ir į orkaitę.Iškepa per kokį 20-30min.,odelė apskrunda ir skonis fantastiškas.Pabaigoj dar galima užtarkuoti sūrio.Skanaus
QUOTE(jasia @ 2005 10 07, 14:15)
Aš taip pat nemėgstu kopūstų tai kepu suktinukus.Patikėk ir laiko mažiau užima pagaminimas,ir rezultatas pranoksta lūkesčius.
Pasidarau įdarą tokį kaip balandėliams[faršas,virti ryžiai,svogūniukas,prieskoniai] ir suku į vištienos odeles[jas reikia palaikyti su prieskoniais:pipiriuku,druskyte,višt.prieskoniais ir česnaku].Suktinukus dėti į aliejumi pateptą skardą ir į orkaitę.Iškepa per kokį 20-30min.,odelė apskrunda ir skonis fantastiškas.Pabaigoj dar galima užtarkuoti sūrio.Skanaus
Pasidarau įdarą tokį kaip balandėliams[faršas,virti ryžiai,svogūniukas,prieskoniai] ir suku į vištienos odeles[jas reikia palaikyti su prieskoniais:pipiriuku,druskyte,višt.prieskoniais ir česnaku].Suktinukus dėti į aliejumi pateptą skardą ir į orkaitę.Iškepa per kokį 20-30min.,odelė apskrunda ir skonis fantastiškas.Pabaigoj dar galima užtarkuoti sūrio.Skanaus
O kokioj temperatūroj kepi? Ir kuo sutvirtini suktinukus? Krapštukais?
QUOTE(erika9 @ 2005 10 07, 17:07)
O kokioj temperatūroj kepi? Ir kuo sutvirtini suktinukus? Krapštukais?
Kepu 200 laipsnių temperatūroj.Jei odelės mažos,tai dedu po dvi ir sutvirtinu dantų krapštukais.Kelis kartus nusipirkau dideles odeles[turbūt visa višta buvo nurengta]tai net pjausčiau ir tada tik suvynioji ir viskas.
QUOTE(Ingulė @ 2004 04 19, 12:41)
Na siulau dar viena receptuka, jam reiks:
Bulviu, svoguno, farso, majonezo , surio
skanaus
Bulviu, svoguno, farso, majonezo , surio
skanaus
Pabandžiau ir aš šį išgirtą receptuką. Nu nelabai man jis išėjo. Bulvės pradėjo svilti, tai vandens įpyliau. Ir labai jau jis riebus, bent jau man, kad net Mezim forte reikėjo sugerti.
O makaronų kimštų faršu receptai .
Moterys, kaip darote kotletus?
Tik apkepate keptuvėje ir viskas? ar dar troškinate?
Tik apkepate keptuvėje ir viskas? ar dar troškinate?