Įkraunama...
Įkraunama...

Greitai, paprastai ir skaniai - FARŠAS

na tai is farso dariau taip... smile.gif
paskaiciau kad mamos keptuveje kepa bulves su farsu, pabandziau ,bet man kazkaip per riebiai gavosi blush2.gif nors vyras sake kad skanu.... ax.gif
tai vakar padariau taip.... rolleyes.gif
i karsciui atsparu inda supjausciau kelias bulves,sutarkavau morka ir svoguniuka supjausciau ,pabarsciau vegeta, tada uzdejau farso,patepiau trupuciu majonezo. ir vel bulves, morka, svogunai ir farsas, majonezas. virsu pabaigiau bulvemis. istirpinau kubeli sultinio stiklineje karsto vandens ir uzpyliau ant visko.uzdengiau dangciu. manau jei kepi skardoje, tai galima folija pridegti mirksiukas.gif (kadangi mano indas stiklinis tai dedu i salta orkaite). kepiau 200temp gera valanda...
na mes tai labai skaniai valgeme... drinks_cheers.gif
ir stovet nereikia prie puodo mirksiukas.gif
ai dar... smile.gif farsa tai dejau pries tai i ji idejus prieskoniu, pagal skoni mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, visada pirkdavau faršą iš parduotuvės, bet jau kelintą kartą kažkoks pasitaiko neaiškus. Skaičiau, kad namuose jūs darot, bet gal galit plačiau papasakoti kokią mėsą reikia pirkti (sprandinę ar kumpį ar dar kokią) ir pan. Ačiū
Atsakyti
man irgi idomu butu ax.gif ka malate, ar kokiu lasinuku pridedate?
beje maciau justiniskiu turgelyje parduodama gabaliukais supjaustyta mesa malimui, bet parduotuveje nieko tokio nemaciau schmoll.gif
Atsakyti
Paprastai malama mesa, is kurios ka kita nelabai pagaminsi. Gal is liesos kiaulienos be jokio riebaliuko nelabai skanu butu. Jautienos farsas be riebalo , tartar vadinamas, zymiai brangesnis, ji ir zalia valgo. Esu is sumaltos vistienos krutineles kukuliukus dariusi, vaikas pasake fe, paragavau - tikrai kaip vata.Taip kad riebaliuko ko gera reiketu.
Atsakyti
Mane irgi labai domintų faršo malėjų išsamus atsakymas rolleyes.gif Na aš kaip įsivaizduoju, kad mentė su riebaliuku šitam reikalui tinka. Dar pamenu, kad mano mama visada įmaldavo svogūno galvutę į faršą ir česnako būtinai. Ech, skanūs mamos kotletai... rolleyes.gif
Atsakyti
Aš pati nemalu , bet paprašau sumalti parduotuvėje sprandinę. Faršui labai tinka thumbup.gif Beje mano brolis dirbo mėsininku, tai jis ir patarė taip daryti ax.gif
Atsakyti
Gal kas galit parasyti receptuka is lasisos farso? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(miliukas @ 2005 06 11, 12:20)
sveikos biggrin.gif
išsiėmiau iš šaldymo kameros faršo. tik niekaip nesugalvoju, ką skanaus ir nebrangaus pagaminti. kotletai jau nusibodę, o balandėlų mano brangiausiaisis nemėgsta verysad.gif
kaip ir troškinių su kopūstais.
gal kuri turit genialių minčių? būčiau labai dėkngajavascript:emoticon(':4u:')
smilie

Aš taip pat nemėgstu kopūstų tai kepu suktinukus.Patikėk ir laiko mažiau užima pagaminimas,ir rezultatas pranoksta lūkesčius. thumbup.gif thumbup.gif
Pasidarau įdarą tokį kaip balandėliams[faršas,virti ryžiai,svogūniukas,prieskoniai] ir suku į vištienos odeles[jas reikia palaikyti su prieskoniais:pipiriuku,druskyte,višt.prieskoniais ir česnaku].Suktinukus dėti į aliejumi pateptą skardą ir į orkaitę.Iškepa per kokį 20-30min.,odelė apskrunda ir skonis fantastiškas.Pabaigoj dar galima užtarkuoti sūrio.Skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(jasia @ 2005 10 07, 14:15)
Aš taip pat nemėgstu kopūstų tai kepu suktinukus.Patikėk ir laiko mažiau užima pagaminimas,ir rezultatas pranoksta lūkesčius. thumbup.gif  thumbup.gif
Pasidarau įdarą tokį kaip balandėliams[faršas,virti ryžiai,svogūniukas,prieskoniai] ir suku į vištienos odeles[jas reikia palaikyti su prieskoniais:pipiriuku,druskyte,višt.prieskoniais ir česnaku].Suktinukus dėti į aliejumi pateptą skardą ir į orkaitę.Iškepa per kokį 20-30min.,odelė apskrunda ir skonis fantastiškas.Pabaigoj dar galima užtarkuoti sūrio.Skanaus drinks_cheers.gif

O kokioj temperatūroj kepi? g.gif Ir kuo sutvirtini suktinukus? g.gif Krapštukais? g.gif
Atsakyti
QUOTE(erika9 @ 2005 10 07, 17:07)
O kokioj temperatūroj kepi?  g.gif  Ir kuo sutvirtini suktinukus?  g.gif  Krapštukais?  g.gif

Kepu 200 laipsnių temperatūroj.Jei odelės mažos,tai dedu po dvi ir sutvirtinu dantų krapštukais.Kelis kartus nusipirkau dideles odeles[turbūt visa višta buvo nurengta]tai net pjausčiau ir tada tik suvynioji ir viskas. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingulė @ 2004 04 19, 12:41)
Na siulau dar viena receptuka, jam reiks:
Bulviu, svoguno, farso, majonezo , surio

skanaus rolleyes.gif

Pabandžiau ir aš šį išgirtą receptuką. Nu nelabai man jis išėjo. sad.gif Bulvės pradėjo svilti, tai vandens įpyliau. Ir labai jau jis riebus, bent jau man, kad net Mezim forte reikėjo sugerti.
O makaronų kimštų faršu receptai thumbup.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dyna: 13 spalio 2005 - 11:14
Moterys, kaip darote kotletus?

Tik apkepate keptuvėje ir viskas? ar dar troškinate?
Atsakyti