As i 1kg.farso sutarkuoju 1 didesne zalia bulve,sauksta miltu ,1 kiausini, prieskoniu,svogunu,ipilu vandens puse stiklines,gerai ismaisau ir kepu keptuveje is abieju pusiu.Atskirai padarau padaziuka.Gaunasi sultingi skani kotletai,kaimiski.
QUOTE(Varėnė @ 2004 12 20, 14:38)
O as kotletukus visada darau su specialiais Santa Marijos prieskoniais kotletams. Tik svogunu pakepintu idedu, daugiau nieko nereikia: farsas ir prieskoniai. Kepa apie 10 min, nei troskint nereikia, labai skanus gaunasi.
aciu, bet man tie prieskoniai patiko tik tol, kol neperskaiciau kas i ju sudeti ieina.... geriau as sutarkuosiu zalia bulve (nuo ko tikrai mano kotletukai suminkstejo, aciu merginoms ), nei valgysiu pati ir dar vaika chemija maitinsiu
QUOTE(Venta @ 2004 10 06, 10:31)
Cia ne visai is farso. Bet panasiai i anksciau pasiulyta receptuka is farso blyneliu.
As darau is vistos krutineles. 1 pilna krutinele supjaustom mazais gabaliukais (na gal tokiais centimetro kubeliais). Toliau dedam 3 saukstus majonezo, 3kiausinius ir 3 krakmolo, cesnako, vistienos prieskoniuku nedaug. Palaikom saldytuve apie pusvalandi. Tuomet kepam irgi kaip blynelius, i keptuve dedam saukstu. Tikrai gaunasi labai skanu, tokie vistienos gabaliukai jauciasi....
Papildyta @ [mergetime]1097051988[/mergetime]
Tiesa, darau panasu patiekaliuka kaip Meiles. Tik dar pries dedant suri, ant viso to uzpilu kelis isplaktus su prieskoniais kiausinius. Dar ant svogunu galima uzdet marinuotu riekelemis pjaustytu agurkeliu. Tai vat, gaunasi tokia tarsi pica:) Nes kiausinis susitraukia kepamas, ir gaunasi toks vienalytiskesnis patiekalas.
Dar vietoje farso galima det apkeptas riekelemis pjaustytas desreles.
Cai tik tokios smulkmeneles...
Papildyta @ [mergetime]1097052529[/mergetime]
Dar prisiminiau. I farsa deti virtu ryziu, sutarkuoto zalio kopusto, kiausini ir prieskoniu. Formuoti kotletukus ir iskepti. Galima paskui troskinti kaip balandelius.
As i tuos vistienos gabaliukus su krakmolu ir visuo kitu dar itarkuoju morkytes ir ipjaustau svoguno, gaunasi smagus kepsniukai, o ir vistienos reikia visai ne daug Dar taip pat galima gaminti su zuvies file
Jauciu, cia daug kam zinomas receptukas, na, bet gal kas ir nezino:)
As darau is vistos krutineles. 1 pilna krutinele supjaustom mazais gabaliukais (na gal tokiais centimetro kubeliais). Toliau dedam 3 saukstus majonezo, 3kiausinius ir 3 krakmolo, cesnako, vistienos prieskoniuku nedaug. Palaikom saldytuve apie pusvalandi. Tuomet kepam irgi kaip blynelius, i keptuve dedam saukstu. Tikrai gaunasi labai skanu, tokie vistienos gabaliukai jauciasi....
Papildyta @ [mergetime]1097051988[/mergetime]
Tiesa, darau panasu patiekaliuka kaip Meiles. Tik dar pries dedant suri, ant viso to uzpilu kelis isplaktus su prieskoniais kiausinius. Dar ant svogunu galima uzdet marinuotu riekelemis pjaustytu agurkeliu. Tai vat, gaunasi tokia tarsi pica:) Nes kiausinis susitraukia kepamas, ir gaunasi toks vienalytiskesnis patiekalas.
Dar vietoje farso galima det apkeptas riekelemis pjaustytas desreles.
Cai tik tokios smulkmeneles...
Papildyta @ [mergetime]1097052529[/mergetime]
Dar prisiminiau. I farsa deti virtu ryziu, sutarkuoto zalio kopusto, kiausini ir prieskoniu. Formuoti kotletukus ir iskepti. Galima paskui troskinti kaip balandelius.
As i tuos vistienos gabaliukus su krakmolu ir visuo kitu dar itarkuoju morkytes ir ipjaustau svoguno, gaunasi smagus kepsniukai, o ir vistienos reikia visai ne daug Dar taip pat galima gaminti su zuvies file
Jauciu, cia daug kam zinomas receptukas, na, bet gal kas ir nezino:)
Megstu patiekalus is farso juodai Net dietai nusizengiu tik
Siandien mama gamino pagal zurnale rasta recepta.Reikes:
1 stiklines kefyro
2 kiausiniu
0,5 kg farso
4-5 vidutinio dydzio bulviu
prieskoniu
I farsa dedat prieskoniu pagal skoni,bulves supjaustot nedideliais gabaleliais(siek tiek didesniais nei sriubai) ir apibarstot druska bei ismaisot.Pasudytas bulves ir farsa sumaisot kartu.Istepat skarda aliejumi(nepadauginkit) ir sudedat gauta mase is farso ir bulviu.Siek tiek paslakstot vandeniu ir kepat kol bulves suminkstes.
Isplakat kiausinius ir sumaisot su kefyru.Uzpilat jau iskepusi farsa ir paliekat pastoveti karstoje orkaiteje apie 15 min.
Valgome su megiamomis salotomis arba padziuku is pomidoru padazo,majonezo ir garstyciu Niam niam
Siandien mama gamino pagal zurnale rasta recepta.Reikes:
1 stiklines kefyro
2 kiausiniu
0,5 kg farso
4-5 vidutinio dydzio bulviu
prieskoniu
I farsa dedat prieskoniu pagal skoni,bulves supjaustot nedideliais gabaleliais(siek tiek didesniais nei sriubai) ir apibarstot druska bei ismaisot.Pasudytas bulves ir farsa sumaisot kartu.Istepat skarda aliejumi(nepadauginkit) ir sudedat gauta mase is farso ir bulviu.Siek tiek paslakstot vandeniu ir kepat kol bulves suminkstes.
Isplakat kiausinius ir sumaisot su kefyru.Uzpilat jau iskepusi farsa ir paliekat pastoveti karstoje orkaiteje apie 15 min.
Valgome su megiamomis salotomis arba padziuku is pomidoru padazo,majonezo ir garstyciu Niam niam
Tikrai reiks pabamdyti, Mirabela, pagaminti pagal tavo receptuka. Viskai skaniai skamba, o beto...manau, kad gan greit pasigamina
Mirabela, o kaip ten tie kiausai su kefyru ar jie sustingsta na nezinau kaip cia geriau paklausti, zodziu ar skysta ant virsaus?
QUOTE(Lona @ 2005 01 23, 17:30)
Mirabela, o kaip ten tie kiausai su kefyru ar jie sustingsta na nezinau kaip cia geriau paklausti, zodziu ar skysta ant virsaus?
Man tai gavosi kaip kiausiniene ant virsaus (neskysta), bet nelabai reikalinga (bent mano akim ziurint)
QUOTE(Asta @ 2004 10 21, 23:08)
Kazkurioje temoje jau rashiau savo "firmini recepta", bet galbut kam nors tai bus neskaityta:
Reikia paimti farsho, i ji ideti pagal skoni: garstyciu, keciupo, majonezo, sultinio ipilti, prieskoniu, galima zalumynu pripjaustyti, svoguniuko ideti. Vienu zodziu - visko deti pagal skoni, tik kad mase gautusi skystesne nei kotletams kokiems. Uztepti ta mase ant batono ir ikishti i orkaite. Pakepti kol virshus paskrus. Tikrai paprastas ir greitas patiekaliuks gaunasi
Reikia paimti farsho, i ji ideti pagal skoni: garstyciu, keciupo, majonezo, sultinio ipilti, prieskoniu, galima zalumynu pripjaustyti, svoguniuko ideti. Vienu zodziu - visko deti pagal skoni, tik kad mase gautusi skystesne nei kotletams kokiems. Uztepti ta mase ant batono ir ikishti i orkaite. Pakepti kol virshus paskrus. Tikrai paprastas ir greitas patiekaliuks gaunasi
Ir as prisidedu prie padeku uz si receptuka
Niam niam kaip skanu Siaip as farso , bet sitas patiekalas
Čia toks receptukas:
Paimam faršo, koks tiks jums patinka, veršienos, kiaulienos, vištienos...Aš dariau iš kalakutienos faršo. Ir aplamai paskutiniu metu man kalakutienos faršas labai patinka.
Iš pradžių pastatom virti bulvės.
Tai va, paimam faršo, pridedam visokių prieskonių pagal skonį ir nuotaiką, ir dedam ant keptuvės, apkepam, sudedam kubeliais pjaustytas cukinijas.Viską gražiai apkepam. Paimam kepimo formą, sudedame faršą į formą.Bulvės jau išvirė, nukošiam, ir sutrinam padarom bulvių košė, galima sviesto įdėti, pieno įpilti...Tą bulvių košė sudedame ant faršo, išlyginame, užbarstome tarkuoto sūrio ir į orkaitę...Kepam kažkur apie 20 -30 min.Skanaus.
Paimam faršo, koks tiks jums patinka, veršienos, kiaulienos, vištienos...Aš dariau iš kalakutienos faršo. Ir aplamai paskutiniu metu man kalakutienos faršas labai patinka.
Iš pradžių pastatom virti bulvės.
Tai va, paimam faršo, pridedam visokių prieskonių pagal skonį ir nuotaiką, ir dedam ant keptuvės, apkepam, sudedam kubeliais pjaustytas cukinijas.Viską gražiai apkepam. Paimam kepimo formą, sudedame faršą į formą.Bulvės jau išvirė, nukošiam, ir sutrinam padarom bulvių košė, galima sviesto įdėti, pieno įpilti...Tą bulvių košė sudedame ant faršo, išlyginame, užbarstome tarkuoto sūrio ir į orkaitę...Kepam kažkur apie 20 -30 min.Skanaus.
O kur rasti to kalakutienos farso?
šaldyto kalakutienos faršo gali bet kur rast, t. y. visuose prekybos centruose
QUOTE(Vasara @ 2005 03 14, 13:12)
O kur rasti to kalakutienos farso?
Vasara, a perku nešaldyta, firmos ARVI .Randu visada Norfoje, arba Maximoje. Rimi nemačiau