QUOTE (Asta @ 2004 10 22, 00:08) |
Kazkurioje temoje jau rashiau savo "firmini recepta", bet galbut kam nors tai bus neskaityta: Reikia paimti farsho, i ji ideti pagal skoni: garstyciu, keciupo, majonezo, sultinio ipilti, prieskoniu, galima zalumynu pripjaustyti, svoguniuko ideti. Vienu zodziu - visko deti pagal skoni, tik kad mase gautusi skystesne nei kotletams kokiems. Uztepti ta mase ant batono ir ikishti i orkaite. Pakepti kol virshus paskrus. Tikrai paprastas ir greitas patiekaliuks gaunasi |
Siandien dariau tuos sumustinius su farsu Tik kepiau ner orkaitej, o su griliu. Pasakiskai skaniai gavosi Aciu uz receptuka
QUOTE (Danguole55 @ 2004 10 23, 13:38) | ||
Siandien dariau tuos sumustinius su farsu Tik kepiau ner orkaitej, o su griliu. Pasakiskai skaniai gavosi Aciu uz receptuka |
LABAI PRAŠĖ PADĖKOTI MANO VYRAS JUMS UŽ ŠĮ RECEPTA- SAKĖ LAAAAAAAABAI SKANU.YIK ĮVEDĖ PATIBULINIMĄ-SAKO, KAD IR ARKLIUI AIŠKU IR LIEPĖ NERAŠYTI- PATARIMAS PAPRASTAS-DĖTI DAUGIAU TO KAS LABAI PATINKA-PVZ.SVOGŪNŲ,NES JIE SULTIS IŠSKIRIA.
dAR BROLIS SAKO AČIŪŪŪŪŪŪŪŪŪ
aciu aciu
dziaugiuosi, kad patiko "mano ishradimas" (nors galbut kas nors ji jau ir seniau sumastes, bet turbut dar neuzpatentuota)
dziaugiuosi, kad patiko "mano ishradimas" (nors galbut kas nors ji jau ir seniau sumastes, bet turbut dar neuzpatentuota)
QUOTE (Asta @ 2004 10 21, 23:08) |
Kazkurioje temoje jau rashiau savo "firmini recepta", bet galbut kam nors tai bus neskaityta: Reikia paimti farsho, i ji ideti pagal skoni: garstyciu, keciupo, majonezo, sultinio ipilti, prieskoniu, galima zalumynu pripjaustyti, svoguniuko ideti. Vienu zodziu - visko deti pagal skoni, tik kad mase gautusi skystesne nei kotletams kokiems. Uztepti ta mase ant batono ir ikishti i orkaite. Pakepti kol virshus paskrus. Tikrai paprastas ir greitas patiekaliuks gaunasi |
As irgi labai noriu pagirti si patiekala, nes jis tikrai Greitai paruosiamas ir tikrai skanus. Labai tinka savaitgaliams, kai norisi patinginiauti. As dar panaudojau fermentini suri: kai sumustiniai apkepe, pabarsciau tarkuotu fermentiniu suriu ir ikisau i orkaite 5 min. labai skanu
QUOTE (Asta @ 2004 10 23, 23:18) |
aciu aciu dziaugiuosi, kad patiko "mano ishradimas" (nors galbut kas nors ji jau ir seniau sumastes, bet turbut dar neuzpatentuota) |
Tavo išradimas patiko ir mūsų šeimynai
Geras. Vakar pusryčiams mano vyriukas sukirto kokius 6-7 sumuštinius.
meksikietiskas troskinys:
apie 0,5 kg farso pilti keptuven ir kepti aliejuje maisant, kad butu birus, prideti svogunu, prieskoniu (geriausiai labai astriu ). Kai apskrus, supilti indeli konservuotu kukuruzu, indeli konservuotu raudonuju pupeliu (graziau atrodo raudonos ), 1-2 smulkiai supjaustytus pomidorus ir dar siek tiek pakepti (pakanka, kad sitie produktai susiltu) ir valgyti su ryziais arba bulvemis .
super greita ir super paprasta
apie 0,5 kg farso pilti keptuven ir kepti aliejuje maisant, kad butu birus, prideti svogunu, prieskoniu (geriausiai labai astriu ). Kai apskrus, supilti indeli konservuotu kukuruzu, indeli konservuotu raudonuju pupeliu (graziau atrodo raudonos ), 1-2 smulkiai supjaustytus pomidorus ir dar siek tiek pakepti (pakanka, kad sitie produktai susiltu) ir valgyti su ryziais arba bulvemis .
super greita ir super paprasta
as cia pusiau i tema - ka dedat i farsa, kad gautusi skanus minksti kotletukai, tokie gal labiau maltinukai, patrioskinti , nes man nesigauna kokiu as noreciau as esu darius visaip ir piena i farsa pylus, ir ismusu mesa, ir kiausa su dziuveseliais, siandien dar bandysiu su grietinele, kartais jau gaunasi panaisiai kaip noreciau, nu bet dar ne taip , o kartais tiesiog nusisaut norisi
QUOTE (afera @ 2004 11 14, 10:24) |
meksikietiskas troskinys: apie 0,5 kg farso pilti keptuven ir kepti aliejuje maisant, kad butu birus, prideti svogunu, prieskoniu (geriausiai labai astriu ). Kai apskrus, supilti indeli konservuotu kukuruzu, indeli konservuotu raudonuju pupeliu (graziau atrodo raudonos ), 1-2 smulkiai supjaustytus pomidorus ir dar siek tiek pakepti (pakanka, kad sitie produktai susiltu) ir valgyti su ryziais arba bulvemis . super greita ir super paprasta |
isbandziau ,labai skanu,tik valgem su makaronais
Galiu dar pasiūlyti pusiau troškinuką, kuris greit pagaminas, skanus ir sotus - subalansuotas vyrams, bet tinka ir moterims (tingėjau perrašyt, tai perkeliu iš kito skyrelio):
-mėsos faršas
-morka
-svogūnas
-pievagrybiai (nedaug)
-paprika
-česnakas
-pomidorų padažas
-prieskoniai;
-ryžiai
Paruošimas: faršą apkepti truputyje aliejaus (labai nedaug), sudėti sutarkuotą morką, patroškinti, po kokių 5 min. supjaustytą (kaip kam patinka) svogūną, česnaką, už kelių minučių papriką, griežinėliais supjaustytus pievagrybius. Dar truputį patroškinti, tada dėti prieskonių pagal skonį ir kelis šaukštus pomidorų padažo.
Tiesa, "lygiagrečiai" virti ryžius (2-3 pakelius), nes gaminimo trukmė panaši.
Į lėkštę įdėti ryžių, juos gražiai "paskleisti", ant viršaus užpilti troškinuko. Patiekti su pomidorais, agurkais.
Kas valgė, labai patiko. Skanaus
-mėsos faršas
-morka
-svogūnas
-pievagrybiai (nedaug)
-paprika
-česnakas
-pomidorų padažas
-prieskoniai;
-ryžiai
Paruošimas: faršą apkepti truputyje aliejaus (labai nedaug), sudėti sutarkuotą morką, patroškinti, po kokių 5 min. supjaustytą (kaip kam patinka) svogūną, česnaką, už kelių minučių papriką, griežinėliais supjaustytus pievagrybius. Dar truputį patroškinti, tada dėti prieskonių pagal skonį ir kelis šaukštus pomidorų padažo.
Tiesa, "lygiagrečiai" virti ryžius (2-3 pakelius), nes gaminimo trukmė panaši.
Į lėkštę įdėti ryžių, juos gražiai "paskleisti", ant viršaus užpilti troškinuko. Patiekti su pomidorais, agurkais.
Kas valgė, labai patiko. Skanaus
Traliabum, as i farsa dedu bulviu sutarkuotu bulvine tarka.
o noriu pasiulyt idarytas bulves, morkas, svogunus. visas darzoves nulupat ir isgremziat, buna specialus gremztukai. jei netutit tai galima peiliu. isgremziat per visa bulve,morkas irgi taip pat tik morka padalinu i kelias dali ir isgremziu, svoguna truputi virsunele ispjaunu, kad butu galiam mesos idet. tada i paruostas darzoves dedu paruosta farsa, viska dedu i puoda ipilu truputi vandens, tauku ir troskinu. i farsa dedu prieskoniu, cesnako truputi ir viskas. tauku nepadauginkit nes labai bus riebu.
o noriu pasiulyt idarytas bulves, morkas, svogunus. visas darzoves nulupat ir isgremziat, buna specialus gremztukai. jei netutit tai galima peiliu. isgremziat per visa bulve,morkas irgi taip pat tik morka padalinu i kelias dali ir isgremziu, svoguna truputi virsunele ispjaunu, kad butu galiam mesos idet. tada i paruostas darzoves dedu paruosta farsa, viska dedu i puoda ipilu truputi vandens, tauku ir troskinu. i farsa dedu prieskoniu, cesnako truputi ir viskas. tauku nepadauginkit nes labai bus riebu.
QUOTE(traliabum @ 2004 11 15, 19:14)
as cia pusiau i tema - ka dedat i farsa, kad gautusi skanus minksti kotletukai, tokie gal labiau maltinukai, patrioskinti , nes man nesigauna kokiu as noreciau as esu darius visaip ir piena i farsa pylus, ir ismusu mesa, ir kiausa su dziuveseliais, siandien dar bandysiu su grietinele, kartais jau gaunasi panaisiai kaip noreciau, nu bet dar ne taip , o kartais tiesiog nusisaut norisi
Aš tai paprastai dedu išmirkytą batoną. Pusei kg faršo dedu 3-4 riekutes batono. Galima jį išmirkyti vandenyje arba piene.
O as kotletukus visada darau su specialiais Santa Marijos prieskoniais kotletams. Tik svogunu pakepintu idedu, daugiau nieko nereikia: farsas ir prieskoniai. Kepa apie 10 min, nei troskint nereikia, labai skanus gaunasi.