Įkraunama...
Įkraunama...

Greitai, paprastai ir skaniai - FARŠAS

Na, ne visai isvirti, bet truputeli apvirti...
bet jei sakai, kad neverta, tai gal is tiesu neverta smartass.gif
Atsakyti
QUOTE (kasiopeja @ 2004 10 18, 14:45)
Na, ne visai isvirti, bet truputeli apvirti...
bet jei sakai, kad neverta, tai gal is tiesu neverta smartass.gif

Niu tikrai neverta. Tik padaziuko nepagailek, kad apsemtu makarus, nes kitaip jie nesitroskina, o tik apdziuna....tokie zali makaronai lieka, kieti tokie , traskantys laugh.gif Feeeeeeee tokie laugh.gif
Atsakyti
As kepu orkaiteje ir man gaunasi kaip virti. smile.gif O darau taip: i neapvirtus vamzdelius idedu farso, su prieskoniais, su kiausu, zodziu kaip priklauso. Isverdu Besamelio padaza (sviestas, miltai, pienas ir druska su pipirais). I forma pilu padazo, glaudziai sudedu makaronus, paslakstau vandeniu ir ant virsaus uzpilu likusi padaza. Virsu uzdengiu folija ir kepu ~30min. Po to folija nuimu ir pabarstau tarkuotu suriu, pakepu kol suris issilydo. Gaunasi minksti minksti, kaip virti! biggrin.gif
Dideles kriaukles galima lygiai taip pat gaminti. Svarbu tik, kad skyscio netruktu, nes kitaip makaronai bus kieti!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smike: 18 spalio 2004 - 15:24
O aš tai tuos prikimštus vamzdelius isverdu, tada sudedu i kepimo forma, uzdedu pomidoru savose sultyse (tik sulciu nepilu) ir uzpilu surio padazu (sviestas, grietine, Panemunes pievu surelis ir cesnakas) - ir į orkaitę thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (rasute @ 2004 10 18, 14:08)
O aš tai tuos prikimštus vamzdelius isverdu,

o tau verdant neiskrenta farsas? jei taip, tai kokio dydzio makaronai turi buti? gali man, zioplai, net ir centimetrais surasyti laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 19 spalio 2004 - 15:40
QUOTE (kasiopeja @ 2004 10 19, 16:40)
o tau verdant neiskrenta farsas? jei taip, tai kokio dydzio makaronai turi buti? gali man, zioplai, net ir centimetrais surasyti laugh.gif

as irgi verdu makaronus su farsu, tai pas mane jie tokie dideli, gal triju - keturiu centimetru ilgio ir pusantro skersmens. p.s. cia as IKI perku tokiuose melynuose maiseliuose (ne lietuviski) smile.gif
Atsakyti
as tai makaronus visada kepu, uzdedu padaziuka ir i orkaite, tikrai labai skanu, bandziau virti, bet pasileido(
Atsakyti
QUOTE (kasiopeja @ 2004 10 19, 15:40)
o tau verdant neiskrenta farsas? jei taip, tai kokio dydzio makaronai turi buti? gali man, zioplai, net ir centimetrais surasyti laugh.gif

tai kad niekada dar neiskrito. taigi i faršą įmušu kiaušinį, tai ir neišbyra. Vandens užpilu tiek, kad apsemtų makaronus ir verdu ant vidutinės ugnies. Ir nereikia pervirti, nes tada tikrai suplyšta ir pasileidžia. O makaronus perku taip vadinamus "kaneloni", net nezinau kiek ten tų centimetrų. O kartais perku tokias dideles kriaukles.
Atsakyti
QUOTE (rasute @ 2004 10 20, 10:53)
tai kad niekada dar neiskrito. taigi i faršą įmušu kiaušinį, tai ir neišbyra. Vandens užpilu tiek, kad apsemtų makaronus ir verdu ant vidutinės ugnies. Ir nereikia pervirti, nes tada tikrai suplyšta ir pasileidžia. O makaronus perku taip vadinamus "kaneloni", net nezinau kiek ten tų centimetrų. O kartais perku tokias dideles kriaukles.

Ai tai vandens pili tik tiek, kad vos vos apsemtu? Na tada gal ir neisbyra smile.gif Gi nesivarto tie makaronai ir nera kur tam farsui isbyreti biggrin.gif
Tai gaunasi kaip koldunai, ane? smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Fea @ 2004 10 20, 10:01)
Ai tai vandens pili tik tiek, kad vos vos apsemtu? Na tada gal ir neisbyra smile.gif Gi nesivarto tie makaronai ir nera kur tam farsui isbyreti biggrin.gif
Tai gaunasi kaip koldunai, ane? smile.gif

ne visai vos, vos, bet, kad nelabai daug apsemtų, kad jie neturėtų, kur labai vartytis. Aišku, kad jei pripilsi daug vandens ir uždėsi ant didžiausios ugnies, viskas išsilakstys.
man tai atrodo, kad turėtų gautis beveik pas pats - ar orkaitėj triškinti žalius, ar iš pradžių išvirti, o paskui užkepti orkaitėje. Bet man gaunasi greičiau išsivirti ir apkepti, nei laukti kol žali išsitroškins. O jei dar užpilsi per mažai padažo ant žalių, tai gali gautis kieti ir neskanūs, o kai išverdi ir apkepi - tai visada garantuotai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (Melitukas @ 2004 04 05, 14:24)
IDARYTOS PAPRIKOS

Reikes:
papriku (as dazniausiai naudoju raudonas, jos ne tokios karcios)
grietines
pomidoru padazo arba pomidoru
cesnako pora skilteliu
morku zaliu
Farsui:
ryziu
morku
svogunu
prieskoniu


thumbup.gif einu bandyt daryt thumbup.gif atrodo skaniai thumbup.gif
Atsakyti
Fea, o koki tu padaza darai? paziurek kaip ten tiksliau jis ten daromas, pabandysiu siandien piena , grietine, sveista ir prieskonius sudet, turbut ji isvirt ta padaza reikia, ane? ejnu bandyt kimst makaronus wink.gif
dar rasutes padazas su panemunes sureliu skaniai skaitosi, taciau retai pas mane tokiu sureliu buna sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo traliabum: 21 spalio 2004 - 13:57