Na, ne visai isvirti, bet truputeli apvirti...
bet jei sakai, kad neverta, tai gal is tiesu neverta
QUOTE (kasiopeja @ 2004 10 18, 14:45) |
Na, ne visai isvirti, bet truputeli apvirti... bet jei sakai, kad neverta, tai gal is tiesu neverta |
Niu tikrai neverta. Tik padaziuko nepagailek, kad apsemtu makarus, nes kitaip jie nesitroskina, o tik apdziuna....tokie zali makaronai lieka, kieti tokie , traskantys Feeeeeeee tokie
As kepu orkaiteje ir man gaunasi kaip virti. O darau taip: i neapvirtus vamzdelius idedu farso, su prieskoniais, su kiausu, zodziu kaip priklauso. Isverdu Besamelio padaza (sviestas, miltai, pienas ir druska su pipirais). I forma pilu padazo, glaudziai sudedu makaronus, paslakstau vandeniu ir ant virsaus uzpilu likusi padaza. Virsu uzdengiu folija ir kepu ~30min. Po to folija nuimu ir pabarstau tarkuotu suriu, pakepu kol suris issilydo. Gaunasi minksti minksti, kaip virti!
Dideles kriaukles galima lygiai taip pat gaminti. Svarbu tik, kad skyscio netruktu, nes kitaip makaronai bus kieti!
Dideles kriaukles galima lygiai taip pat gaminti. Svarbu tik, kad skyscio netruktu, nes kitaip makaronai bus kieti!
O aš tai tuos prikimštus vamzdelius isverdu, tada sudedu i kepimo forma, uzdedu pomidoru savose sultyse (tik sulciu nepilu) ir uzpilu surio padazu (sviestas, grietine, Panemunes pievu surelis ir cesnakas) - ir į orkaitę
QUOTE (rasute @ 2004 10 18, 14:08) |
O aš tai tuos prikimštus vamzdelius isverdu, |
o tau verdant neiskrenta farsas? jei taip, tai kokio dydzio makaronai turi buti? gali man, zioplai, net ir centimetrais surasyti
QUOTE (kasiopeja @ 2004 10 19, 16:40) |
o tau verdant neiskrenta farsas? jei taip, tai kokio dydzio makaronai turi buti? gali man, zioplai, net ir centimetrais surasyti |
as irgi verdu makaronus su farsu, tai pas mane jie tokie dideli, gal triju - keturiu centimetru ilgio ir pusantro skersmens. p.s. cia as IKI perku tokiuose melynuose maiseliuose (ne lietuviski)
as tai makaronus visada kepu, uzdedu padaziuka ir i orkaite, tikrai labai skanu, bandziau virti, bet pasileido(
QUOTE (kasiopeja @ 2004 10 19, 15:40) |
o tau verdant neiskrenta farsas? jei taip, tai kokio dydzio makaronai turi buti? gali man, zioplai, net ir centimetrais surasyti |
tai kad niekada dar neiskrito. taigi i faršą įmušu kiaušinį, tai ir neišbyra. Vandens užpilu tiek, kad apsemtų makaronus ir verdu ant vidutinės ugnies. Ir nereikia pervirti, nes tada tikrai suplyšta ir pasileidžia. O makaronus perku taip vadinamus "kaneloni", net nezinau kiek ten tų centimetrų. O kartais perku tokias dideles kriaukles.
QUOTE (rasute @ 2004 10 20, 10:53) |
tai kad niekada dar neiskrito. taigi i faršą įmušu kiaušinį, tai ir neišbyra. Vandens užpilu tiek, kad apsemtų makaronus ir verdu ant vidutinės ugnies. Ir nereikia pervirti, nes tada tikrai suplyšta ir pasileidžia. O makaronus perku taip vadinamus "kaneloni", net nezinau kiek ten tų centimetrų. O kartais perku tokias dideles kriaukles. |
Ai tai vandens pili tik tiek, kad vos vos apsemtu? Na tada gal ir neisbyra Gi nesivarto tie makaronai ir nera kur tam farsui isbyreti
Tai gaunasi kaip koldunai, ane?
QUOTE (Fea @ 2004 10 20, 10:01) |
Ai tai vandens pili tik tiek, kad vos vos apsemtu? Na tada gal ir neisbyra Gi nesivarto tie makaronai ir nera kur tam farsui isbyreti Tai gaunasi kaip koldunai, ane? |
ne visai vos, vos, bet, kad nelabai daug apsemtų, kad jie neturėtų, kur labai vartytis. Aišku, kad jei pripilsi daug vandens ir uždėsi ant didžiausios ugnies, viskas išsilakstys.
man tai atrodo, kad turėtų gautis beveik pas pats - ar orkaitėj triškinti žalius, ar iš pradžių išvirti, o paskui užkepti orkaitėje. Bet man gaunasi greičiau išsivirti ir apkepti, nei laukti kol žali išsitroškins. O jei dar užpilsi per mažai padažo ant žalių, tai gali gautis kieti ir neskanūs, o kai išverdi ir apkepi - tai visada garantuotai
Fea, o koki tu padaza darai? paziurek kaip ten tiksliau jis ten daromas, pabandysiu siandien piena , grietine, sveista ir prieskonius sudet, turbut ji isvirt ta padaza reikia, ane? ejnu bandyt kimst makaronus
dar rasutes padazas su panemunes sureliu skaniai skaitosi, taciau retai pas mane tokiu sureliu buna
dar rasutes padazas su panemunes sureliu skaniai skaitosi, taciau retai pas mane tokiu sureliu buna