Nu, merginos-virėjėlės-kepėjėlės, kažkaip išsisėmus mano fantazija, nuėjau į pardą (po ligos toli nenueisi, o prie namų pardoj nieko gero nebūna), nusipirkau vištienos faršo ir svarstau, ką galima būtų pagaminti. Balandėliai, kotletai, makaronai su faršu kažkaip jau pabodo? Ką pasiūlytumėt, kad būtų paprasta, skanu ir nereikėtų extra ypatingų produktų? Būčiau amžinai dėkinga už idėjas
Aš tai darau tokią makaliūzę- į keptuvę pjaustau kubeliais bulves, morkas, svogūną, dedu faršą, jei turiu dar ir grybus(kokius turiu, tokius dedu- marinuoti, švieži, etc.) bei šparagines pupeles, na čia pagal; kiekvieno skonį Apibarstau įvairiais prieskoniais, įpilu vandens tiek, kad neapsemtų, uždengiu ir troškinu ant lėtos ugnies 20-30 min.
dar labai skanu receptuka zinau, tik jei neturi saldytu darzoviu, reiks iki parduotuves nulekti
Taigi, imi svoguniuka ir ji pakepini, dedi farsa, saldytas darzoves (morkos, sparagines pupeles it tt), dar uzdedi pomidoru padazo, jei patinka. Viskas sudedama ant virtu ryziu ir SKANAUS
Taigi, imi svoguniuka ir ji pakepini, dedi farsa, saldytas darzoves (morkos, sparagines pupeles it tt), dar uzdedi pomidoru padazo, jei patinka. Viskas sudedama ant virtu ryziu ir SKANAUS
QUOTE (širdute @ 2004 04 01, 13:21) |
Aš tai darau tokią makaliūzę- į keptuvę pjaustau kubeliais bulves, morkas, svogūną, dedu faršą, jei turiu dar ir grybus(kokius turiu, tokius dedu- marinuoti, švieži, etc.) bei šparagines pupeles, na čia pagal; kiekvieno skonį Apibarstau įvairiais prieskoniais, įpilu vandens tiek, kad neapsemtų, uždengiu ir troškinu ant lėtos ugnies 20-30 min. |
Keptuvėj pakepi faršą, pridedi visokių prieskonių, tomatų pastos - visko pagal skonį. Išverdi makaronus, gali būti ir spagečiai, ir bet kokie kitokie. Į lėkštę dedi nukoštus makaronus, ant viršaus faršą ir užtarkuoji sūrio. Tada minutei į mikrobangę (kad sūris ištirptų) ir galima valgyti.
QUOTE (ilja @ 2004 04 01, 15:26) |
dar labai skanu receptuka zinau, tik jei neturi saldytu darzoviu, reiks iki parduotuves nulekti Taigi, imi svoguniuka ir ji pakepini, dedi farsa, saldytas darzoves (morkos, sparagines pupeles it tt), dar uzdedi pomidoru padazo, jei patinka. Viskas sudedama ant virtu ryziu ir SKANAUS |
turiu. Šaldytos daržovės kažkaip pas mane visada kameroj gyvena O tie ryžiai skamba viliojančiai
Zuikis su cukinija ir sampinjonais
Jei darant su vištienos faršu-tai man skanu tie plonyčiai makaroniukai-vermišėliai berods vadinasi. faršą pakepinu su svogūnu,česnaku, prieskoniais- keptuvėj dar įpylusi vandens šiek tiek patroškinu-įdedu šaukštą Eidros adžikos, įpilu tomato ir skardinę globus konservuotų žirnelių-viską sumaišau su išvirtais vermišėliais, tik reik juos saugot, kad nebūt ištižę, nes jie tai greit sugeba... Vat šis patiekalas iš vištienos faršo, žirnelių ir vermišėlių gaunasi gan švelnaus skonio-labai mėgsta vaikai. beje jo gausiai ir išeina, nes aš darau iš pakelio vermišėlių, apie 800gr faršo ir didelės skardinės žirnelių.
As tai paprikas idarau farsu sumaisytu su trupuciu virtu ryziu ir prieskoniais, troskinu kartu su bulvem (supjaustytom i keturias dalis) nedideliame kiekyje vandens, i troskinimo pabaiga pridedu grietines.
Melituk, idomu kaip tu darai
Melituk, idomu kaip tu darai
As tai paprikas dar pora minuciu apverdu, kad butu minkstesni.
Į puodą susdedu sluoksniais pjaustytą kopūstą, stambiai pjaustytas bylves, ant keptuvės apkepinu faršą su prieskoniais, supilu į puodą, o ant viršaus - pakepintas morkytes su svogūniuku. Įpilu vandens, įdedu priekonių ir tada visą tą mišinį patroškinu, kol suminkštėja kopūstas ir bulvės, pabaigoje dedu grietinės, petražolių. Gaunasi beveik kaip balandėliai, tik greičiau.
Labai skani įdaryta cukinija, bet kad ne sezonas dar... Jei domina , galiu parašyti receptuką.
Labai skani įdaryta cukinija, bet kad ne sezonas dar... Jei domina , galiu parašyti receptuką.
IDARYTOS PAPRIKOS
Reikes:
papriku (as dazniausiai naudoju raudonas, jos ne tokios karcios)
grietines
pomidoru padazo arba pomidoru
cesnako pora skilteliu
morku zaliu
Farsui:
ryziu
morku
svogunu
prieskoniu
Papriku kepure nupjauti, isimti seklas, uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti 10 min.
Farsas: virti ryziai, daug morku (sutarkuotu), svogunu, prieskoniu.
Paprika pilnai prikimsti farso, uzdeti kepuraites, sustatyti paprikas i puoda stacias, ipilti vandens (puse apsemtu kad), tada i vandeni deti sutarkuotas dvi morkas, pora cesnako skilteliu, prieskoniu. Uzvirti, tada ideti grietines, pomidoru padazo (arba pomidoru). Troskinti apie 30-40 min. As patikrinu ar paprika minksta ir farso biski paragauju.
Skanaus.
Jei kas neaisku bus, klauskit.
Reikes:
papriku (as dazniausiai naudoju raudonas, jos ne tokios karcios)
grietines
pomidoru padazo arba pomidoru
cesnako pora skilteliu
morku zaliu
Farsui:
ryziu
morku
svogunu
prieskoniu
Papriku kepure nupjauti, isimti seklas, uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti 10 min.
Farsas: virti ryziai, daug morku (sutarkuotu), svogunu, prieskoniu.
Paprika pilnai prikimsti farso, uzdeti kepuraites, sustatyti paprikas i puoda stacias, ipilti vandens (puse apsemtu kad), tada i vandeni deti sutarkuotas dvi morkas, pora cesnako skilteliu, prieskoniu. Uzvirti, tada ideti grietines, pomidoru padazo (arba pomidoru). Troskinti apie 30-40 min. As patikrinu ar paprika minksta ir farso biski paragauju.
Skanaus.
Jei kas neaisku bus, klauskit.
QUOTE (Miglute @ 2004 04 05, 11:51) |
Labai skani įdaryta cukinija, bet kad ne sezonas dar... Jei domina , galiu parašyti receptuką. |
Cukinija su farsu
As kartais bulvytes farsu idarau
Arba farsa paruosiu kaip kotletams,dedu sluoksniu i bleta,patepu majonezu arba pomidoru padazu,dedu ziedais pjaustyta svoguna ir surio. Kai turiu dedu ir pievagrybiu. Gaunasi lyg zuikis lyg kepsnys. Skanu ir saltas. Oi net seiles kaupiasi