Galiu papasakot kaip ir ka mes su MB valgome. Kadangi perkame maista is vienos eko parduotuves tai viska isbandome. Kaip bebutu keista, toje eko parduotuveje visi sitie reikalai yra pigesni nei didziuose supermarketuose.
QUOTE(Satura @ 2009 06 17, 23:05)
pačios kruopos žavios, iš tikrųjų
Neįprasto skonio, be galo lengvas, skrandžio neapsunkinantis maisto produktas, ypač į vakarą, kai nesinori prisivalgyti
Quinoa, arba kinva, bolivine balanda yra super kruopa. Man tekstura ju panasi siek tiek i ikrini kuskusa (jei toks dalykas egzistuotu). Zinia, tai yra viena seniausiu grudiniu kulturu ant sios zemes.
Daryti is jos galima viska. Ryte kose virti, pagardinti megumi, bananais, goji uogomis, dziovintais vaisiais, ar bet kuo kas patinka. Neseniai is ju gaminau kotletukus mesinius, kinva issiviriau, maisiau su steiko farsu, ir kitais tradiciskais kotletu ingredientais ir kepiau orkaiteje, mum patiko.
Darykit salotas su kinva. Geros kokybes aliejaus, zoleliu svieziu, pipiriukas pjaustytas, morkyte, ar bet kokia kita darzove kuria tik megstate.
Vienu zodziu, galima su viskuo ta kinva naudoti.
QUOTE(shopingas @ 2009 06 15, 05:11)
Goji uogos labai vertingos - jose daug proteino, amino rugsciu, vitamino A ir vitamino C. Jose randama kazkur 20 mineralu ir vitaminu. Tokia pat paskirtimi galima naudot ir
acai (nezinau kaip tiksliai isverst) uogas bei Goldenberries uogas.
Linu (flax) seklos - naudojam smulkintas. Man labai skanu susipjaustyt banana gabaliukas ir apsipilt linu seklom. O siaip galima det i kepinius, i blynus, i vaisiu kokteilius, jogurta, grudu koses.
Linu seklas pries kazkur naudojant sumalame, nes kitaip jos nesukramtytos pererina visa zarnyna ir yra pasalinamos (kartu su naudingosiomis medziagomis). Taigi, naudoti jas galima visur! Pasibarstyti i sriubas, salotas, glotnucius, koses, bet kur! Jos turi daug augaliniu omega rugsciu, ir siaip labai sveika zarnynui (
puikiai tinka tualetiniams reikalams)
Goji uogos yra mano nuomone nesveikai brangios. As nesu ju super didele gerbeja. Perkame kinieciu supermarkete, o jie nezino, kad sios uogos yra puiki pinigu melzimo masina, todel jas parduota uz padoria kaina. Pries naudojant as jas psimirkau ir gerai isplaunu.
Zinoma, negali garantuoti, jog jos nebus kazkuo apipurkstos, bet atsisakau moketi 5 svarus uz 100-200 gramu uz tas pacias uogas kad ir vaistineje. Pas mus ekologiskos goji uogos yra dar brangesnes, puskilogramis jau kainuos desimtis svaru
Beje, jas galima augintis patiems, nes ir Britanijoje jos yra randamos gamtoje. Tik stai is kur gauti seklu, kitas reikalas. Bandysiu sita dalyka aiskintis.
QUOTE(Versmė @ 2009 06 14, 23:56)
Bandziau gamintis siuos saldainius, arba, kaip indai ji vadina ladoo, arba ladu (ivairiai uzrasoma).
Gana saldus reikalas. Man asmeniskai per saldu, bet kam patinka indiski saldesiai, puikiai tiks.
Sudetingiausias reikalas yra pakepinti ir sugebeti nesudeginti tu miltu (juos dar populiariai vadina gram flour, chickpea flour). Youtubeje yra pilna video kaip juos gaminti.
O siaip keisti, idomus miltai, kvepia zole. Ir toks stiprus kvapas...
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2009 06 14, 23:03)
Kaip tik nesenai nusipirkau burnočio sėklų ir nežinau ką su jom daryti
Liaupsių daug prisiskaičiau, vaikui košėms paėmiau ir nežinau kaip virti
Ieškojau receptų bet radau tik vieną ir tai daugiau skanėstą, nei kasdienį patiekalą:
O dar LT galima įsigyti: kinvos kruopų, alfaalfa (liucernos) kruopų, juodųjų ryžių, ceratonijos miltelių, mung dala pupelių, nuto žirnių, egzotiškų pavadinimų pupelių ir lešių (toor dalas, uri dalas, aduki), goji uogų
Aš jau net nekalbu apie egzotiškus produktus skirtus japonų virtuvei (nelabai mėgstu japonų patiekalų, tai nelabai ir domiuosi).
Burnocio seklu dar nesu ragavusi, nes niekur neuzmaciau
Aciu, Rasma, kad pasidalinai!!! Stai ka radau apie juos
1 cup of Amaranth uncooked contains:
26g of protein
13 g of fiber
31% Daily values of Calcium
82% Daily values of Iron
14% Daily values of Vitamin C
Juos maciau, kazkaip vos ne kaip popkorna ruosia
Tai gal ir vaikam taip labiau patiktu? Kaip tai daroma galima rasti
cia, kartu su recepteliais
AlfaAlfa yra tik daiginama. Niekur nemaziau, jog kazkas butu ruosiama is jos seklyciu, nees jos yra miniatiurines. Sako, kad labai naudingas organizmui reikalas, o ir lengvai sudygsta! As paauginu juos kol gaigiukai uzauga iki 1 cm, paskui stengtis laikyti sausai saldytuve, uzdarame konteineryje, ir suvalgyti kuo greiciau (geriausia per 1-2 dienas).
Is visu tu minetu pupeliu (mung pupeliu, nuto zirniu, adzuki, ir pan), galima gamintis taip pat viska. Tarkim trintas sriubas. Juo galima deti i kepinius, kotletus, salotas, o taip pat ir daiginti!
Mes perkame tas ivairias pupeles jau sudaigintas, taciau tai lengva pasidaryti ir patiems. Tinka taip pat i visur, ypac salotas, koses, omletus, glotnucius..
Puikus dalykai, kuriu vienintelis minusas yra
vejas ...
Papildyta:
Jei kam bus idomu, dar galesiu daugiau papasakot, tarkim apie tokius dalykus kaip Karobas (angliskai carob), ir pan.
Visais sitais dalykais domiuosi, nes jauciu sveikatos pagerejima.
Anksciau daznai valgydavome pica, kinietiska maista, ir pan, nebuvo nei jegu, nei sveikatos... Dabar jauciuosi zymiai geriau, susitvarke zarnynas (!!!), jauciuosi zvalesne.