Įkraunama...
Įkraunama...

'Ekologiški' patiekalai - egzotiški ingriedientai

QUOTE(Rasma @ 2009 06 18, 22:16)
O koks tas neįprastas skonis? ax.gif Ar ta košė gaunasi biri ar irgi 'klijinga', kruopos labai išbrinksta?


nuo virimo krupytes kažkiek pabrinksta, bet nėra taip, kad lipa per indo kraštus. Išvirę gaunasi visiškai birios, vanduo tik pasidažo gelsva spalva į rudumą smile.gif Neįprastas skonis tiesiog, toks truputį kaip žolės, bet man malonus. Kaip labai teisingai pastebėjai, jos irgi sproginėja kaip maži ikriukai valgant biggrin.gif
Atsakyti
Burnočių sėklas dedu į duonytę, labai labai skanu thumbup.gif taip pat norėjau prašyt, kad burnotis visiškai neturi gliuteno
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sinuhe: 10 spalio 2010 - 10:55
bigsmile.gif kokiu jus cia gerybiu atradusios wub.gif .Mes gyvename ne LT, ir net nemaciusi tokiu gerybiu pas mus parduotuvese doh.gif
Atsakyti
Galiu papasakot kaip ir ka mes su MB valgome. Kadangi perkame maista is vienos eko parduotuves tai viska isbandome. Kaip bebutu keista, toje eko parduotuveje visi sitie reikalai yra pigesni nei didziuose supermarketuose.



QUOTE(Satura @ 2009 06 17, 23:05)
pačios kruopos žavios, iš tikrųjų smile.gif Neįprasto skonio, be galo lengvas, skrandžio neapsunkinantis maisto produktas, ypač į vakarą, kai nesinori prisivalgyti wink.gif


Quinoa, arba kinva, bolivine balanda yra super kruopa. Man tekstura ju panasi siek tiek i ikrini kuskusa (jei toks dalykas egzistuotu). Zinia, tai yra viena seniausiu grudiniu kulturu ant sios zemes.
Daryti is jos galima viska. Ryte kose virti, pagardinti megumi, bananais, goji uogomis, dziovintais vaisiais, ar bet kuo kas patinka. Neseniai is ju gaminau kotletukus mesinius, kinva issiviriau, maisiau su steiko farsu, ir kitais tradiciskais kotletu ingredientais ir kepiau orkaiteje, mum patiko.

Darykit salotas su kinva. Geros kokybes aliejaus, zoleliu svieziu, pipiriukas pjaustytas, morkyte, ar bet kokia kita darzove kuria tik megstate.

Vienu zodziu, galima su viskuo ta kinva naudoti.

QUOTE(shopingas @ 2009 06 15, 05:11)
Goji uogos labai vertingos - jose daug proteino, amino rugsciu, vitamino A ir vitamino C. Jose randama kazkur 20 mineralu ir vitaminu. Tokia pat paskirtimi galima naudot ir acai (nezinau kaip tiksliai isverst) uogas bei Goldenberries uogas.

Linu (flax) seklos - naudojam smulkintas. Man labai skanu susipjaustyt banana gabaliukas ir apsipilt linu seklom. O siaip galima det i kepinius, i blynus, i vaisiu kokteilius, jogurta, grudu koses.


Linu seklas pries kazkur naudojant sumalame, nes kitaip jos nesukramtytos pererina visa zarnyna ir yra pasalinamos (kartu su naudingosiomis medziagomis). Taigi, naudoti jas galima visur! Pasibarstyti i sriubas, salotas, glotnucius, koses, bet kur! Jos turi daug augaliniu omega rugsciu, ir siaip labai sveika zarnynui (puikiai tinka tualetiniams reikalams)

Goji uogos yra mano nuomone nesveikai brangios. As nesu ju super didele gerbeja. Perkame kinieciu supermarkete, o jie nezino, kad sios uogos yra puiki pinigu melzimo masina, todel jas parduota uz padoria kaina. Pries naudojant as jas psimirkau ir gerai isplaunu.
Zinoma, negali garantuoti, jog jos nebus kazkuo apipurkstos, bet atsisakau moketi 5 svarus uz 100-200 gramu uz tas pacias uogas kad ir vaistineje. Pas mus ekologiskos goji uogos yra dar brangesnes, puskilogramis jau kainuos desimtis svaru doh.gif

Beje, jas galima augintis patiems, nes ir Britanijoje jos yra randamos gamtoje. Tik stai is kur gauti seklu, kitas reikalas. Bandysiu sita dalyka aiskintis.

QUOTE(Versmė @ 2009 06 14, 23:56)
žirnių miltų saldainiai


Bandziau gamintis siuos saldainius, arba, kaip indai ji vadina ladoo, arba ladu (ivairiai uzrasoma).
Gana saldus reikalas. Man asmeniskai per saldu, bet kam patinka indiski saldesiai, puikiai tiks.

Sudetingiausias reikalas yra pakepinti ir sugebeti nesudeginti tu miltu (juos dar populiariai vadina gram flour, chickpea flour). Youtubeje yra pilna video kaip juos gaminti.

O siaip keisti, idomus miltai, kvepia zole. Ir toks stiprus kvapas...
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2009 06 14, 23:03)
Kaip tik nesenai nusipirkau burnočio sėklų ir nežinau ką su jom daryti biggrin.gif Liaupsių daug prisiskaičiau, vaikui košėms paėmiau ir nežinau kaip virti blush2.gif Ieškojau receptų bet radau tik vieną ir tai daugiau skanėstą, nei kasdienį patiekalą:


O dar LT galima įsigyti: kinvos kruopų, alfaalfa (liucernos) kruopų, juodųjų ryžių, ceratonijos miltelių, mung dala pupelių, nuto žirnių, egzotiškų pavadinimų pupelių ir lešių (toor dalas, uri dalas, aduki), goji uogų  g.gif
Aš jau net nekalbu apie egzotiškus produktus skirtus japonų virtuvei (nelabai mėgstu japonų patiekalų, tai nelabai ir domiuosi).



Burnocio seklu dar nesu ragavusi, nes niekur neuzmaciau bigsmile.gif Aciu, Rasma, kad pasidalinai!!! Stai ka radau apie juos

1 cup of Amaranth uncooked contains:
26g of protein
13 g of fiber
31% Daily values of Calcium
82% Daily values of Iron
14% Daily values of Vitamin C


Juos maciau, kazkaip vos ne kaip popkorna ruosia bigsmile.gif Tai gal ir vaikam taip labiau patiktu? Kaip tai daroma galima rasti cia, kartu su recepteliais

AlfaAlfa yra tik daiginama. Niekur nemaziau, jog kazkas butu ruosiama is jos seklyciu, nees jos yra miniatiurines. Sako, kad labai naudingas organizmui reikalas, o ir lengvai sudygsta! As paauginu juos kol gaigiukai uzauga iki 1 cm, paskui stengtis laikyti sausai saldytuve, uzdarame konteineryje, ir suvalgyti kuo greiciau (geriausia per 1-2 dienas).

Is visu tu minetu pupeliu (mung pupeliu, nuto zirniu, adzuki, ir pan), galima gamintis taip pat viska. Tarkim trintas sriubas. Juo galima deti i kepinius, kotletus, salotas, o taip pat ir daiginti!

Mes perkame tas ivairias pupeles jau sudaigintas, taciau tai lengva pasidaryti ir patiems. Tinka taip pat i visur, ypac salotas, koses, omletus, glotnucius..

Puikus dalykai, kuriu vienintelis minusas yra vejas rolleyes.gif...

Papildyta:
Jei kam bus idomu, dar galesiu daugiau papasakot, tarkim apie tokius dalykus kaip Karobas (angliskai carob), ir pan.

Visais sitais dalykais domiuosi, nes jauciu sveikatos pagerejima.
Anksciau daznai valgydavome pica, kinietiska maista, ir pan, nebuvo nei jegu, nei sveikatos... Dabar jauciuosi zymiai geriau, susitvarke zarnynas (!!!), jauciuosi zvalesne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jorun: 02 lapkričio 2010 - 12:31
Sveiki, ar galetumėte pasakyti kur lieuvoje galima nusipirkti chia sėklų?niekur jų nerandu, nors žinau kad yra labai naudingos...

Atsakyti
Chia sėklų LT galima nusipirkti čia:
http://gamtoskerai.l...hp/manuka-medus
Ne kartą esu pirkusi iš šios parduotuvės, tikrai rekomenduoju.
Atsakyti
Sveikutes,
o kur galima gauti ceratonijos miletliu?
Atsakyti
džiovintas sojos pupeles užmirkti nakčiai ir kitą dieną pakepti
Atsakyti
QUOTE(marga-avyte @ 2011 09 08, 22:06)
Sveikutes,
o kur galima gauti ceratonijos miletliu?

http://www.sveikipro...kologiski-500-g
Atsakyti
Atleiskit man, bet kas cia ismaste, kad egzotiski ingriedientai, tai ekologija? Egzotisku ingridientu (pvz.prieskoniu, vaisiu ir t.t.). atgabenimui naudojamas kuras(su tuo susijusios pasekemes zinomos visiems, todel neissiplesiu), o tai jau daug maziau ekologiska, nei naudoti pvz. lietuviskus krapus, kaip prieskonius.
Manau, jog sia tema arba kitaip deretu pervadint, ar iskelt is ekologijos skyrelio, nes ekologija cia nekvepia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Jorun @ 2010 11 02, 13:35)
Burnocio seklu dar nesu ragavusi, nes niekur neuzmaciau  bigsmile.gif Aciu, Rasma, kad pasidalinai!!! Stai ka radau apie juos

1 cup of Amaranth uncooked contains:
26g of protein
13 g of fiber
31% Daily values of Calcium
82% Daily values of Iron
14% Daily values of Vitamin C


Juos maciau, kazkaip vos ne kaip popkorna ruosia  bigsmile.gif Tai gal ir vaikam taip labiau patiktu? Kaip tai daroma galima rasti cia, kartu su recepteliais

Vai aciu uz info. Kaip tik ieskojau kokiu nors receptu, kaip paruosti burnocio seklas, nes kiek pasiskaiciau, tai tikrai liuks augaliukas. Mano mazoji su sunkiu atopiniu dermatitu negali valgyt beveik nieko, bet pasirodo, kad burnocio sekloms alergijos pas ja ner, tai praturtinsim savo raciona.
Atsakyti
Sveikos,

Nežinau ar į temą, bet pasidalinsiu savo šeimos mėgstamiausiu kopūstų pyragu. smile.gif

1 kg. kopūsto;
1 st. manų kruopų;
1 st. pieno;
120 g. sviesto;
2 kiaušiniai;
1 morka;
prieskoniai.

Kopūstą ir morkas sutarkuoti burokine tarka, įberti prieskonių ir išmaišyti. Sviestą ištirpinti ir apipilti kopūstus. Taip pat dėti kiaušinius, pieną bei manų kruopas. Viską išmaišyti.
Formą ištepti sviestu, supilti visą masę, viršų galima apibarstyti kmynais ar sezamo sėklomis. Kepti 160 - 170 laipsn. temp. 45 - 50 min., vėliau temperatūrą sumažinti iki 140 - 150 laipsn. temp ir kepti dar 20-25min.

Visas daržoves ir kiaušinius bei pieno produktus, asmeniškai aš naudoju aukščiausios kokybės smile.gif tiriu nitratus ir viskoko sodybėlės produkcija, vienintelė, kuri mane tenkina. Siūlau pamėginti ir Jums!
Atsakyti