Įkraunama...
Įkraunama...

'Ekologiški' patiekalai - egzotiški ingriedientai

QUOTE(Leksa @ 2011 09 19, 18:54)
Atleiskit man, bet kas cia ismaste, kad egzotiski ingriedientai, tai ekologija? Egzotisku ingridientu (pvz.prieskoniu, vaisiu ir t.t.). atgabenimui naudojamas kuras(su tuo susijusios pasekemes zinomos visiems, todel neissiplesiu), o tai jau daug maziau ekologiska, nei naudoti pvz. lietuviskus krapus, kaip prieskonius.
Manau, jog sia tema arba kitaip deretu pervadint, ar iskelt is ekologijos skyrelio, nes ekologija cia nekvepia  schmoll.gif


Na taip, teisingai pasakyta..
Aš taip pat dažnai abejoju visų tų "egzotinių" dalykų kokybe.. Bet čia vėlgi.. Kiek daug dar mes apie Lietuvoj pagamintą maistą nežinom. doh.gif
Šiaip visokius prieskonius ir pan., jei perku atvežtinius, stengiuos bent jau ekologiškus pirkt. Prie to paties noriu pagirt šitas česnako granules. Dar tik dvi dienas naudoju, bet esu labai patenkinta, labai skaniai pagardina patiekalus.

Atsakyti
QUOTE(Mannu @ 2011 12 02, 16:09)
Prie to paties noriu pagirt šitas česnako granules. Dar tik dvi dienas naudoju, bet esu labai patenkinta, labai skaniai pagardina patiekalus.

is ten siuntetes? ar padori siuntimo kaina?
Atsakyti
QUOTE(ra2ga @ 2011 12 02, 21:19)
is ten siuntetes? ar padori siuntimo kaina?


Aš iš ten daug prieskonių siunčiuosi, daug neblogų, siuntimas tik $4 (už 1.4kg), tik reikia neviršyt 28dol. sumos už prekes, nes antraip gali muitine LT prikibt. doh.gif
Atsakyti
O kur LT jus perkat visus suos gerius?Nes eko parduotuvese kaune tai iskeltos gerokai kainos, gal zinot kur pigiau?
Atsakyti
QUOTE(eglepa @ 2012 03 11, 17:25)
O kur LT jus perkat visus suos gerius?Nes eko parduotuvese kaune tai iskeltos gerokai kainos, gal zinot kur pigiau?

Tai tame ir problema, kad kainos užkeltos bile kaip. doh.gif Nors, kai geriau pagalvoji, tai ko norėt.. Prekybininkams irgi reikia išgyvent ir dar mokesčius susimokėt.
Aš asmeniškai daugumos atvežtinės eko ar ne eko produkcijos neįperku, viską iš interneto sakausi, daugiausia iš iHerb, bet pasitaiko, kad ir iš kitų pardžių tenka užsisakinėt. Nors šiaip stengiuosi valgyti tai, kas užauginta Lietuvoje, tai tas užsisakinėjimas pakankamai minimalus.
Be to, kas mėgsta daržininkaut, daug ką galima užsiaugint pačiam. ax.gif
Atsakyti
Mes renkames tik sveikus produktus taip pat ir stengiamės bei bandom visokius receptus. Paskutinis darytas buvo su kynva kruopomis ir tikrai labai labai superinis buvo. Darėm tokį ale troškinuką su kynva ir daržovėmis iš kaimo. Pradžioje pakepinom moliugo kubelius, cukinijos, svogūno, česnako ir morkų ant kokoso sviesto (pats sveikiausias riebalas žmogaus organizmui, jei ką ir duoda superinį skonį gale visko), išvirėm kruopas (nepervirti svarbu) ir viską sudėjom į troškintuvą. Įdėjom šiek tiek eko imbiero miltelių ir patroškinom, kol daržovės suminkštėjo. Superinis skonis.
Iš viso, kiek teko patiekalų iš daržovių daryt, kad ir moliūgų blynus kepti ant kokoso sviesto su imbieru šviežiu, tai kažkokia pasaka:)

Beje, dėl linų sėmenų, turiu tokį pastebėjimą, kad jei jau malatės patys (kas yra lb lb gerai), tai tik tam kartui reiktų, nes poto ten vyksta visokie procesai (dabar moksliškai tikrai nepaaiškinčiau, reiktų ieškot vėl info), tačiau praranda savo savybes, jei laikoma kažkokiam inde.

Taip pat, super sveika vartoti spirulinos ir chlorelos dumblių miltelius. čia dabar amžiaus atradimas, nors nedaug kas vartoja, bet manau laikui einant šis produktas, kurio galima įsigyti visose eko parduotuvėse, labai bus populiarus.
Atsakyti
Ar kas is sveiku produktu pirkote spirulinos, po kiek naudoti kapsuliu? Ten kazkaip merginos pacios kiekviena karta skirtingai, tai po 2-3 tris kartus dienoje, kita po 5-6 tiek pat kartu doh.gif Kazkaip nesinori per mazai ju vartoti, noreciau tiksliau.
Atsakyti