Įkraunama...
Įkraunama...

Auditorijos baimė

Aš irgi žiauriai bijau kalbėt prieš auditoriją unsure.gif Jau nuo mokyklos laikų. Universitete nedažnai reikia kalbėt, bet jeigu reikia, tai šakės man, jaudinuosi daugiau nei prieš patį baisiausią egzą doh.gif Pradedu tyliai, neaiškiai kalbėt, aišku burokinė spalva garantuota biggrin.gif doh.gif Kartais net jeigu nebijau kalbėt, kalbu, bet automatiškai pradedu raust, tada galvoju, ką kiti galvoja- "ji turbūt labai jaudinasi", ir vėl šakės biggrin.gif
Bet šiaip stengiuosi nugalėti savo baimes, specialiai kalbu didesnėse kompanijose, net jeigu ir nepatogiai jaučiuosi, stengiuosi į raudimus nekreipt dėmesio (kiti į tai irgi nekreipia dėmesio) ir pavyksta. Nepažįstamų žmonių užkalbint seniai nebebijau (o bijodavau kažkada).
Atsakyti

Aš taip pat turiu auditorijos baimę, nors ir jau antrą mėnesį dirbu dėstytoja. Nors iš tikrųjų jau geriau nebe taip jaudinuosi. biggrin.gif
Atsakyti
man asmeniskai padeda medziagos apie kuria kalbesiu tik permetimas akimis, tada nesijaudinu nes zinau kad nesiruosiau ir nebus piklta ant saves jei ka pamirsiu, man tikrai padeda thumbup.gif nes visada kalbdama uzstrigdavau jei bandydavau medziaga kalti.. tada susinervindavau nu ir viskas... doh.gif
Atsakyti
paraudimas tikrai didziausia beda ir kaip jos atsikratyti stovint pries 30 zmoniu blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(superreda @ 2009 08 16, 03:16)
paraudimas tikrai didziausia beda ir kaip jos atsikratyti stovint pries 30 zmoniu  blush2.gif  doh.gif

reikėtų pradėti nuo stovėjimo prieš 1 žmogų neraustant mirksiukas.gif
Atsakyti
as irgi turiu auditorijos baime... doh.gif visas kunas virpa, burna dziusta doh.gif visaip kaip vengiu situaciju, kai reikia pries auditorija kalbet doh.gif visa laime, bakalauras baigtas, nera dabar kur kalbet biggrin.gif magistra vien del to bijau studijuot... doh.gif magistrinio gynimas man jau vien pagalvojus siauba varo... blink.gif

ir nepadeda man jokie teksto pasiskaitymai... net ir beveik mintinai ismokus, virpeciau ir raudonuociau visa... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Karina*: 18 rugsėjo 2009 - 20:15
Turiu kažkokią baimę ir aš, nes virpa dabar jau nebe kojos, o rankos blink.gif Balsas būna ramus, bet rankos, laikančios lapą schmoll.gif unsure.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(shiaudine @ 2009 09 20, 15:57)
Turiu kažkokią baimę ir aš, nes virpa dabar jau nebe kojos, o rankos  blink.gif  Balsas  būna ramus, bet rankos, laikančios lapą  schmoll.gif  unsure.gif  lotuliukas.gif

man tas pats su tom rankom... lotuliukas.gif tai visada pasiemu koki kietesni pagrinda... ir nesimato, kad rankos virpa, ir laikyt daug patogiau...
Atsakyti
QUOTE(cherrymint @ 2009 07 05, 01:12)
man asmeniskai padeda medziagos apie kuria kalbesiu tik permetimas akimis, tada nesijaudinu nes zinau kad nesiruosiau ir nebus piklta ant saves jei ka pamirsiu, man tikrai padeda  thumbup.gif  nes visada kalbdama uzstrigdavau jei bandydavau medziaga kalti.. tada susinervindavau nu ir viskas... doh.gif

drinks_cheers.gif nes jei iškalu, po to ką nors pamirštu iš vis pasimetu.
Atsakyti
Svarbiausia pasiruošimas. Reikia gerai žinoti, ką turi pasakyti ir baigta. Be to ta baimė tik pradžioje būna, vėliau išnyksta kaip dūmas. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(shiaudine @ 2009 10 02, 18:28)
Svarbiausia pasiruošimas. Reikia gerai žinoti, ką turi pasakyti ir baigta. Be to ta baimė tik pradžioje būna, vėliau išnyksta kaip dūmas.  tongue.gif

Žinojimas, ką pristatinėji, kaip, kam ir kodėl yra geras dalykas. Bet man padėjo dar mokykloj, kai reikėdavo visokius eilėraštukus sakyt per šventes, paskui ir universitete per darbų gynimus, o dabar ir darbe, kai labai baisu būna, kaip pvz. pristatymas 50 ir daugiau žmonių auditorijai, tai įsivaizduoju, kad visi atėję klausytojai yra.... nuogi biggrin.gif .. Svarbiausiais dalykas tokiu atveju yra nepradėt garsiai, balsu, per visą salę juoktis biggrin.gif Baimė praeina. Esu išbandęs ir brendį prieš pristatymą, bet tai nepadėjo man nusiramint... Atsirado baimė ar kiti nepastebi, kad gėriau biggrin.gif O dėl raudonavimo per pristatymus, tai kažkaip savaime pradingo šis nepatogumas... Nustojau bijot ir nustojau raudonuot biggrin.gif
Atsakyti
Truputį paskaičiau temą, absurdas aprašinėti kaip jaučiatės, bijo visi panašiai, paskaičius aprašymus baimė stiprėja, o kas jos atsikratė suabejoja ar visam laikui.
Aišku kad tik praktika padeda tai valdyti, o ginant tik vieną darbą tai reikia turėti tikslą viską teisingai pasakyt ir negalvoti kaip gausis, nesvarbu, kad balsas ir kojos dreba, kitaip nebus pradžioje.
Dar galima pasirinkti vieną žmogų ir kalbėti tarsi jam.
Atsakyti