Aš irgi žiauriai bijau kalbėt prieš auditoriją Jau nuo mokyklos laikų. Universitete nedažnai reikia kalbėt, bet jeigu reikia, tai šakės man, jaudinuosi daugiau nei prieš patį baisiausią egzą Pradedu tyliai, neaiškiai kalbėt, aišku burokinė spalva garantuota Kartais net jeigu nebijau kalbėt, kalbu, bet automatiškai pradedu raust, tada galvoju, ką kiti galvoja- "ji turbūt labai jaudinasi", ir vėl šakės
Bet šiaip stengiuosi nugalėti savo baimes, specialiai kalbu didesnėse kompanijose, net jeigu ir nepatogiai jaučiuosi, stengiuosi į raudimus nekreipt dėmesio (kiti į tai irgi nekreipia dėmesio) ir pavyksta. Nepažįstamų žmonių užkalbint seniai nebebijau (o bijodavau kažkada).
man asmeniskai padeda medziagos apie kuria kalbesiu tik permetimas akimis, tada nesijaudinu nes zinau kad nesiruosiau ir nebus piklta ant saves jei ka pamirsiu, man tikrai padeda nes visada kalbdama uzstrigdavau jei bandydavau medziaga kalti.. tada susinervindavau nu ir viskas...
paraudimas tikrai didziausia beda ir kaip jos atsikratyti stovint pries 30 zmoniu
QUOTE(superreda @ 2009 08 16, 03:16)
paraudimas tikrai didziausia beda ir kaip jos atsikratyti stovint pries 30 zmoniu
reikėtų pradėti nuo stovėjimo prieš 1 žmogų neraustant
as irgi turiu auditorijos baime... visas kunas virpa, burna dziusta visaip kaip vengiu situaciju, kai reikia pries auditorija kalbet visa laime, bakalauras baigtas, nera dabar kur kalbet magistra vien del to bijau studijuot... magistrinio gynimas man jau vien pagalvojus siauba varo...
ir nepadeda man jokie teksto pasiskaitymai... net ir beveik mintinai ismokus, virpeciau ir raudonuociau visa...
ir nepadeda man jokie teksto pasiskaitymai... net ir beveik mintinai ismokus, virpeciau ir raudonuociau visa...
Turiu kažkokią baimę ir aš, nes virpa dabar jau nebe kojos, o rankos Balsas būna ramus, bet rankos, laikančios lapą
QUOTE(shiaudine @ 2009 09 20, 15:57)
Turiu kažkokią baimę ir aš, nes virpa dabar jau nebe kojos, o rankos Balsas būna ramus, bet rankos, laikančios lapą
man tas pats su tom rankom... tai visada pasiemu koki kietesni pagrinda... ir nesimato, kad rankos virpa, ir laikyt daug patogiau...
QUOTE(cherrymint @ 2009 07 05, 01:12)
man asmeniskai padeda medziagos apie kuria kalbesiu tik permetimas akimis, tada nesijaudinu nes zinau kad nesiruosiau ir nebus piklta ant saves jei ka pamirsiu, man tikrai padeda nes visada kalbdama uzstrigdavau jei bandydavau medziaga kalti.. tada susinervindavau nu ir viskas...
nes jei iškalu, po to ką nors pamirštu iš vis pasimetu.
Svarbiausia pasiruošimas. Reikia gerai žinoti, ką turi pasakyti ir baigta. Be to ta baimė tik pradžioje būna, vėliau išnyksta kaip dūmas.
QUOTE(shiaudine @ 2009 10 02, 18:28)
Svarbiausia pasiruošimas. Reikia gerai žinoti, ką turi pasakyti ir baigta. Be to ta baimė tik pradžioje būna, vėliau išnyksta kaip dūmas.
Žinojimas, ką pristatinėji, kaip, kam ir kodėl yra geras dalykas. Bet man padėjo dar mokykloj, kai reikėdavo visokius eilėraštukus sakyt per šventes, paskui ir universitete per darbų gynimus, o dabar ir darbe, kai labai baisu būna, kaip pvz. pristatymas 50 ir daugiau žmonių auditorijai, tai įsivaizduoju, kad visi atėję klausytojai yra.... nuogi .. Svarbiausiais dalykas tokiu atveju yra nepradėt garsiai, balsu, per visą salę juoktis Baimė praeina. Esu išbandęs ir brendį prieš pristatymą, bet tai nepadėjo man nusiramint... Atsirado baimė ar kiti nepastebi, kad gėriau O dėl raudonavimo per pristatymus, tai kažkaip savaime pradingo šis nepatogumas... Nustojau bijot ir nustojau raudonuot
Truputį paskaičiau temą, absurdas aprašinėti kaip jaučiatės, bijo visi panašiai, paskaičius aprašymus baimė stiprėja, o kas jos atsikratė suabejoja ar visam laikui.
Aišku kad tik praktika padeda tai valdyti, o ginant tik vieną darbą tai reikia turėti tikslą viską teisingai pasakyt ir negalvoti kaip gausis, nesvarbu, kad balsas ir kojos dreba, kitaip nebus pradžioje.
Dar galima pasirinkti vieną žmogų ir kalbėti tarsi jam.
Aišku kad tik praktika padeda tai valdyti, o ginant tik vieną darbą tai reikia turėti tikslą viską teisingai pasakyt ir negalvoti kaip gausis, nesvarbu, kad balsas ir kojos dreba, kitaip nebus pradžioje.
Dar galima pasirinkti vieną žmogų ir kalbėti tarsi jam.