Įkraunama...
Įkraunama...

Auditorijos baimė

Manau, kad padėti gali tik praktika thumbup.gif Aš laikydama egzaminą visada siaubingau jaudindavausi, nors ir gerai mokėdavau doh.gif Dirbau dėstytoja, tai jaudinausi tik pirmus kartus drinks_cheers.gif ax.gif
Atsakyti
O man per ilgus mokymosi metus taip ir nepavyko tos baimės įveikti doh.gif verysad.gif atrodo savo žmonių rate galiu kalbėti kiek tik eina, reikšti savo nuomonę, o jei auditorijoje reikdavo pristatinėti kokį darbą-tai siaubų filmai doh.gif visa bordinė, karštis muša... balsas dreba... neįveikiau šios baimės ir ateityje jaučiu, kad ji man labai trukdyti gali verysad.gif
Atsakyti
Sveikos... turiu irgi tokia problema... ne tik pries auditorija, bet ir esant dviese su destytoja doh.gif nzn kodel taip man...
Atsakyti
Patarciau maziau imti i galva.. nors man paciai taip buvo, kai pirma karta teko pries mokinius atsistoti, bet paskui su laiku ta baime dingo. Jie juk tokie pat zmones kaip ir as ir ateina ziniu pasisemti mirksiukas.gif
Atsakyti
As irgi tokia baime turiu, bet stengiuosi ja issigydyti biggrin.gif Mano patarimai: jei tikrai esate neuztikrinta, geriau pasirasyti visa teksta ir kelis kartus namie GARSIAI persiskaityti, o veliau ir savais zodziais papasakoti. Tada ir pasimato, kas netinka prezentacijoje, kur sakiniai nesiklijuoja. O pries pat prezentacija giliai ikvepiu ir tik tada pradedu biggrin.gif Stengiuosi zvelgti i visa auditorija, bet daznai zvilgsnius fiksuoju i zmones, kuriuos pazistu ir pasitikiu- tai padeda nusiraminti. Is tikruju, tik kelios pirmosios sekundes baisios- jei esi gerai pasiruosus, viskas eina kaip is pypkes thumbup.gif Deja, anksciau atmestinai ziuredavau i pristatymus, todel rezultatai iseidavo tikrai nekokie... schmoll.gif
Atsakyti
pačiai tenka mokymus vest, tai jaučiu, kad sunkiausia, kai mažiausiai ruošiesi arba laaaabai didelę svarbą tai savo kalbai skiri ax.gif . Bet, manau, kad nerimauti panašiose situacijose labai normalu ir geriausias vaistas tokiai bėdai - praktika, praktika, praktika thumbup.gif
Atsakyti
Pritariu, kad praktika yra geriausia priemone issigydyti baime wink.gif
Siandien teko viena pristatyma daryti ir viskas buvo super, nes namie kelis kartus garsiai pasikartojau visa teksta thumbup.gif

QUOTE(biteMaja99 @ 2009 03 05, 15:27)
pačiai tenka mokymus vest, tai jaučiu, kad sunkiausia, kai mažiausiai ruošiesi arba laaaabai didelę svarbą tai savo kalbai skiri ax.gif . Bet, manau, kad nerimauti panašiose situacijose labai normalu ir geriausias vaistas tokiai bėdai - praktika, praktika, praktika thumbup.gif

Atsakyti
thumbup.gif taip, pasikartojimas namuose labai padeda. Tada dar galima prieš saviškius pamokslą išrėžti. Jei tai laaaabai svarbus (pvz. gynimas), tai galima visą generalinę repeticiją pasidaryti: kolegas surinkti, nusifilmuoti ir t.t. Žodžiu išgyventi toj temoj tol, kol atsibos:) blush2.gif
Atsakyti
as tai namie pries veidrodi kalbu smile.gif pries savus netinka, nes ju nebijau smile.gif aisku del vis ko teksta pakalu, jei susinervinu perjungiu papugos rezima, nors siaip kalbu savais zodziais. Bet vat raustu ir nuo nervu balsas tylus tylus pasidaro blush2.gif ir nespeju kartais reguoti kai kas klausimus uzduoda. Visa kita su metais ir praktika issigydo, tiesiog nebekelia tokio baisaus streso smile.gif
Atsakyti
Na, man pries veidrodi sunku butu kalbeti biggrin.gif As dazniausiai sedziu prie kompo ir kartojuosi garsiai pagal ijungta .ppt prezentacija smile.gif O del praktikos naudos pritariu drinks_cheers.gif

QUOTE(rasulensija @ 2009 03 10, 15:41)
as tai namie pries veidrodi kalbu smile.gif pries savus netinka, nes ju nebijau smile.gif aisku del vis ko teksta pakalu, jei susinervinu perjungiu papugos rezima, nors siaip kalbu savais zodziais. Bet vat raustu ir nuo nervu balsas tylus tylus pasidaro blush2.gif ir nespeju kartais reguoti kai kas klausimus uzduoda. Visa kita su metais ir praktika issigydo, tiesiog nebekelia tokio baisaus streso smile.gif

Atsakyti
man labai lengvai universitete praėjo smile.gif
Atsakyti
aš anksčiau visai nebijodavau, bet kai juodai susikirtau per lietuvių kalbos įskaitą prieš brandos egzus tai nuo tada doh.gif kaip baisu.
bet susikaupiu kiek galiu, jei nepadeda, supykstu ant savęs, kad stovėsiu kaip ožka ir mekekensiu po nosim visa išraudus kaip burokas drebančiose rankose laikydama tekstą, o visa klausytojų auditorija ne klausysis ką aš kalbu, o mintyse galvos - nualps ji ar ne biggrin.gif
va tokios mintys galutinai padeda susiimti ir pristatymas praeina su minimaliu jauduliu smile.gif tiesiog reikia susiimti ir pasitikėt savim, pasakyt sau "aš ką, kokia avis, kuri tik pabliaut gali ir akis išvertus stovėt? aišku kad ne! aš geresnė!" o tada nosis aukštyn, krūtinė pirmyn ir marš prieš auditoriją smile.gif
dar man labai padeda jei gerai atrodau, tada mąstau, na jei kas ir nepasiseks, tai nors gražiai atrodysiu ax.gif
sėkmės! 4u.gif
Atsakyti