Labutis

Neskaiciau ka kitos rase, gal ir pasikartosiu, o gal ir ne

Pas mane irgi buvo tokia problema, na jej tiksliau, dar pilnai jos neatsikraciau, bet vis, gal pades mano patirtis..
Kai tik pradejau studijuoti, reikejo begales pranesimu, pristatymu perskaityti, bei kalbeti savo zodziais...pimra raudonuodavau, rankos pabaldavo, akyse zvairavo viskas, bei kaip tu rasei balsas drebedavo, girdedavau kiekviena sirdies duzhy, o nuo to dar labiau nervavaus, nes galvojau, kad visi mato mano raudooona veida

Geda juk

Ieskojau info kaip cia apsiraminti, geriau sedatifa (raminamos tabletes), bet ne velnio nepadejo, taigi nuspredziau pati kazka daryti.
Taigi, pradejau stegntis kalbeti KUO DAUGIAU, jei tik budavo kokiu pranesimu, iskarto imdavau juos, ir pirma eidavau pristatyti, stengdavausi namie pasiskaityti juos daaaug kartu, kad vos ne atmintinai mokedavau, ir kai iseidavau, is tos baimes, pradedavau skaityt, o kai atsimindavau kad reikia pakelt akis, zinodavau ka sakyti..
poto pries paskaitas, per pertrauka, stengdavaus nueiti i ta vieta is kurios reikia pranesineti, ir paziuredavau is tos vietos i auditorija, ne butinai ar yra zmones ar ne, tai padeda vien del to, kad pranesimo metu neissigastum pacios erdves

Taip pat galima pries pat pranesima, pakalbeti su pazystamais, ir pasakyti, zinai as bijau, ir jaudinuosi, jie tau pasakys zinoma "nesijaudint", bet vien tas dalykas, kad jei suklysi, nebus geda, nes jau zinos, kad jaudinies, o ant kitu nusispjauti

Susitark su kokiu nors pazystamu, arba jej yra geriausia drauge, kad ji visa pranesima ziures i tave rimtai ir klausysis, taigi kada noresi parodyti publikai, kad ne vien spogsai i lapa, pakelk akis i ta zmogu (drauge), ir jai pranesinek, ji bus rimta, nekalbes ne su kuo, taigi tau bus lengviau, kad kazkas taves klausosi, ir moraliskai palaiko...
IR svarbiausia, ziurek i kitus pranesejus, kurie patinka, isidemek ju elgesi, kas juose tau patinka, kas uzveda -pvz. dazniausiai buna gestu kalba, israiska veido, bei balso rimtumas, isitikinimas. Butinai reikia buti savimi pasitikinti nors ir ka bekalbetum, nors ir pacia paciausia nesamone, bet kalbek tvirtai ir aiskiai, geriau maziau bet garsiau ir tvirciau

Kas nepatinka pranesejuose irgi isidemek, tai pades tau ne vien nekartoti ir gaudyti save per pranesimus kaip darai kazka pansaus, bet taip pat ir zinosi , kad ne viena tokia esi, kuri bijo ir jaudinasi
Dar yra daug patarimu, bet cia jau reikia analizuoti save, kodel tu bijai, ar vien tik del auditorijos baimes, ar del to, kad savimi nepasitiki sioje sferoje...
Vienu ir kitu atveju, to atsikratoma ne greitai, bet jej isigudrinsi kalbeti kuo daugiau, tu galesi net ir po puse metu smagiai zingsniuoti i tribuna ir buti antras Aristotelis

Galiu tave nuvilti tik vienu dalyku, jeigu darai didele pertrauka po kalbejimu, atsiranda vel ta baime, nes paprasciausiai neatsimeni kaip tai yra...geriau tai praktikuoti nuolat...O tai gali daryti kiekviena diena, einant kur nors prieiti prie kokio zmogaus ir paklausti "o kiek valandu, aciu, geros dienos"...
Sekmes...labai tave palaikau, nes pati tokia esu