Įkraunama...
Įkraunama...

Austrija

QUOTE(almaklp @ 2009 08 27, 14:28)
Na as nzn kodel, bet Austrija manes nevilioja visiskai. Buvau Vienoje - jinai man jokio ispudzio nepaliko. Spalio pirma savaite vyras uzsikepe vykti butent i Viena, tai galvoju diena praleisti joje, o 5 dienas Slovakijoje.  Tik paskaicius jusu atsiliepimu, galvoju, gal tikrai verta po Austrija pasivazineti ?

Tikrai verta, o ir Alpės nuo Slovakijos Tatrų labai skirias mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(almaklp @ 2009 08 27, 15:28)
Na as nzn kodel, bet Austrija manes nevilioja visiskai. Buvau Vienoje - jinai man jokio ispudzio nepaliko. Spalio pirma savaite vyras uzsikepe vykti butent i Viena, tai galvoju diena praleisti joje, o 5 dienas Slovakijoje.  Tik paskaicius jusu atsiliepimu, galvoju, gal tikrai verta po Austrija pasivazineti ?

Viena nesulyginama su kalnais, kriokliais, tarpekliais, Salzburgu ir pan
Atsakyti
QUOTE(almaklp @ 2009 08 27, 15:28)

Austrija, austrija ir dar kart Austrija.
Tikrai rekoemnduoju aplankyti daugiau nei Viena, nors ir ji labai fainas miestas, bet kiusi salies dalis - ispudinga - Grossglockner, Krimml, Zell am See, Salzburgas...
Tik gal laikas ne pats geriausias, daug graziau, kai viskas ten zydi - pavasari arba vasara, kai visur tiek daug sodriu spalvu ir silta.
Atsakyti
aisku austrijoje grazesni ir aukstesni kalnai ,bet keliones savikaina irgi grazesne austrijoje ,nes buvau ir ten ir ten tai kad grozis pagal kisene irgi gaunas cool.gif
Atsakyti
Tas brangumas irgi salyginis dalykas - su nakvyne, tai kaip kur pataikai... Buvom uztaike labai neblogu kempingu Austrijoj, kur naktis kainavo 14, 15.80eur (2 + vaikas). Ekskursijos, zinoma nemazai kainuoja. Bet jei nusiteike kojas pramankstint ir palaipiot po kalnus, tai uz keltuvus moket nereikia... smile.gif O kuras kad brangus, tai ne tokia didele ta salis, kad kelis bakus isvazinet reiktu biggrin.gif . O maistas - jei ziuri ka perki - tai kainos kaip ir pas mus smile.gif . (tik pas mus, sakykim, darzoves ar vaisius pirkdamas uz tokia pat kaina tenusiperki 2klases, o ten pirmos ir kaina kaip pas mus unsure.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 29 rugpjūčio 2009 - 18:04
QUOTE(Natele @ 2009 08 29, 17:58)
O kuras kad brangus, tai ne tokia didele ta salis, kad kelis bakus isvazinet reiktu biggrin.gif . O maistas - jei ziuri ka perki - tai kainos kaip ir pas mus  smile.gif . (tik pas mus, sakykim, darzoves ar vaisius pirkdamas uz tokia pat kaina tenusiperki 2klases, o ten pirmos ir kaina kaip pas mus  unsure.gif )

Kuras sakyciau pigiausias , lyginant su kitomis vakaru ES salimis ~1 eur/ltr, buvo netgi pigesnis, negu lietuvoje, kai akcizus buvo uzkele.
Maistas brangesnis negu vokietijoje ir LT. Uz vaisius, darzoves I klases kainos dideles, pvz pomidoru kaina svyruoja 1,5-3 eur. Nebent Aldi po 0,80 ct, bet skonio nerasta.
Austrijoj bunu kelis kart i metus, turiu su kuo palyginti.
Atsakyti
Viena yra sostinė- tuo viskas ir pasakyta. Bet mažieji Austrijos miesteliai- kažkas nepakartojamo. St.Gilgen, Bad Ischl, St. Wolfgang ir dar daugelis, daugelis kitu, romantiški keliai kalnais, alpiniai ežerėliai - gamta nepaprasto grožio.
O kuras pigesnis nei Čekijoj. Tiesa pasakius kuras Austrijoj kaip kainavo prieš tris metus tiek pat, tokias kainas radom ir šimet biggrin.gif O del maisto kainu tai galima gincytis. Dabar kai pas mus pomidoru sezonas, jie ir kainuoja beveik eura. O kai nuolaidos buna pardese, tai zymiai zenklesnes nei LT
Atsakyti
Aciu Jums labai uz pastebejimus. Nors laikas keliauti ir nelabai koks, taciau musu seimos nuomone, "nebuna blogo oro - buna bloga apranga ir nuotaika" smile.gif
Jau susidariau marsruta po Austrija clap.gif Juolab, kad Slovakijos kalnuose jau esame buve. Tik gaila, kad Insbrukui ir Halstatui laiko nebelieka.
Ar spalio pradzioje dar matysis Krimmler ir Grossglockner grozis ? : )

Dar klausimukas. Kokius atrakcionu parkus galima aplankyti Austrijoje? Internete radau ju nedaug, ir seimos susidomejimo sulauke:

Erlebnis park - http://www.erlebnispark.at/

Familienland - http://www.familienl...net/index2.html

o labiausiai - Marchenwald - http://www.maerchenw...reizeitpark.htm

kazkas pan. i zoo soda: http://www.herberstein.co.at/

ir juru muziejus - http://www.haus-des-...s.at/index.html

Vandens parku tikrai yra, bet kurie tikrai verti demesio ? smile.gif
Busiu labai dekinga uz informacija.
Atsakyti
Ir mes sia vasara buvom Austrijoj, po jos vykome i Kroatija. Bunant Austrijoje, mano nuomone butina aplnakyti (pagal butinuma):
1. Didįjį Alpių kelią. thumbup.gif
2. Vieną.
3. Krimlio krioklį.
4. Salzburgą.
5. Lichtenšteino tarpeklį.
Jei reikia konkretesnės informacijos - klauskit konkreciai, rasykit i AZ, atsakysiu. Sekmes kelionese.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 15 lapkričio 2009 - 11:35
QUOTE(SIMPL @ 2009 08 29, 19:21)
Kuras sakyciau pigiausias , lyginant su kitomis vakaru ES  salimis ~1 eur/ltr, buvo netgi pigesnis, negu lietuvoje, kai akcizus buvo uzkele.
Maistas brangesnis negu vokietijoje ir LT. Uz vaisius, darzoves I klases kainos dideles, pvz pomidoru kaina svyruoja 1,5-3 eur. Nebent Aldi po 0,80 ct, bet skonio nerasta.
Austrijoj bunu kelis kart i metus, turiu su kuo palyginti.

Tai va, as ir kalbu apie Aldi, Lidl ir panasius pard. tinklus. Ir maistas kai kuris buvo pigesnis, kai kuris brangesnis lyginant su Lietuva ir su Vokietija - dar dabar cekius turim mirksiukas.gif. O pomidoru skonis ir pas mus parduotuvese nelabai koks smile.gif . Vaisius ir darzoves visus pirkome ta pacia kaina kaip Lietuvoj (liepos mėn.), o nektarinus ir vynuoges netgi trecdaliu pigiau. Desreles ir paruosta griliui mesa, piena velgi tokiom pat kainom... Jogurtus pigiau... Na, batonai ir duona, galkiek brangesni... Taip kad tokie centrai savo kainom lietuviu neturetu gasdint smile.gif .

Papildyta:
QUOTE(Romiukai @ 2009 09 02, 11:51)
Ir mes sia vasara buvom Austrijoj, po jos vykome i Kroatija. Bunant Austrijoje, mano nuomone butina aplnakyti (pagal butinuma):
1. Didįjį Alpių kelią.  thumbup.gif
2. Vieną.
3. Krimlio krioklį.
4. Salzburgą.
5. Lichtenšteino tarpeklį.
Jei reikia konkretesnės informacijos - klauskit konkreciai, rasykit i AZ, atsakysiu. Sekmes kelionese.

Man Grosglockneris patiko, tas ledo liezuvis ... (Alpiu kelio galutinis taskas). Tik stabdzius reiktu pries tai ivertint gerai biggrin.gif .
As irgi patarciau sias vietas aplankyt. Salia to mes dar buvom Ledo urvuose (bet nepaliko man didelio ispudzio).
Jei ka, dar ekskurs. kainas gal prisimintume.
Atsakyti
Vienoje jau teko buti, todel jai didelio demesio neskirsime. O visa kita domina labai smile.gif
Jei nesunku, mergaites, gal parasykite kainas: keltuvu, vinjetes, parkingu. Man kaip tik minejo, kad Insbrukas zymiai ispudingesnis nei Zalcburgas.
O kur tas didysis Alpiu kelias ? smile.gif - cia ne Grossklockner ?
O kaip Jus rinkotes, kuriose vietose sustoti apzvalgos aikstelese ? Nes mes vaziuojame spalio menesi, o jau anksti temsta, todel reikia ivertinti ir tai - per daug klaidzioti negalesime jei noresime pamatyti kuo daugiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo almaklp: 02 rugsėjo 2009 - 14:35
QUOTE(almaklp @ 2009 09 02, 16:32)
Vienoje jau teko buti, todel jai didelio demesio neskirsime. O visa kita domina labai smile.gif
Jei nesunku, mergaites, gal parasykite kainas: keltuvu, vinjetes, parkingu. Man kaip tik minejo, kad Insbrukas zymiai ispudingesnis nei Zalcburgas.
O kur tas didysis Alpiu kelias ? smile.gif - cia ne Grossklockner ?
O kaip Jus rinkotes, kuriose vietose sustoti apzvalgos aikstelese ? Nes mes vaziuojame spalio menesi, o jau anksti temsta, todel reikia ivertinti ir tai - per daug klaidzioti negalesime jei noresime pamatyti kuo daugiau.

Grossklockner - aukščiausias kalnas, kurįį gali pamatyti važiuodamas Didžiuoju Alpių keliu. Užsimokėjęs už tą kelią 100 litų ir juo važiuodamas niekur nenuklysi, nes jis veda tik i viena vietą - i Grossklockner. Važiuojant tuo keliu yra pilna sustojimu aikštelių, kuriuose gali pavaikščioti,paaikčioti ir t.t. biggrin.gif Iskart perspeju - skirkit tam keliui ne maziau 4 valandu, o geriausiai, jei niekur neskubat - ir visa diena. Tada neskubedami galesit viska apziureti ir vakarop kur nors salia apsistoti.
Atsakyti