Siemet savo gimtadieni svenciau Insbruke, Austrijoje. Kadangi gyvenu Italijos siaurineje dalyje, tad kelione iki Italijos sienos man buvo nemokama, o is Brennero iki Insbruko, taip pat nereikejo moketi, nes isedus i traukini, bilietus pardavineja viduje, bet man pasiseke, niekas neatejo, tad pati kelione buvo nemokama
Vaziavome mes vienai dienai, norejome pamatyti Swarovski muzieju, kuris yra labai netoli Insbruko. Iskart islipus is traukinio, galima rasti kur nusipirkti bilieta i muzieju ir kelione su autobusu iki kainavo 20eu vienam zmogui. Gal ir nepigu, bet tikrai verta. Pats parkas jau atrodo ispudingai, pasitinkanti swarovski kristalais ispuostomis raidemis "YES TO ALL", o iejimas i pati muzieju , tai suformuota zmogaus galva is mazo kalno, is kurios lupu teka vanduo, tikrai zavus vaizdas.
Viduje yra labai tamsu, bet patys kristalai yra apsviesti, ir ju spindesys tikrai zavi. Man labiausiai patiko, kad sis muziejus nebuvo vien sudelioti eksponatai, bet antrame kambaryje teko matyti net mini pasirodyma, kuris buvo ir siek tiek kraupus, bet neabejotinai ispudingas. Visas muziejus buvo siek tiek bauginantis, bet tai tik dar labiau zavi ir palieka gilu ispudi. Treciajame kambaryje iejome i vidu, ir jis buvo tarsi milziniskas kristalas, kuriame gali isgirsti net tai ka kitame gale snabzdasi. Labai suzavejo ir vienas kurinys, ant ledo sokantis menulis su saule, ir nors atrodo tai labai graziai, paskui tik nuotraukose pastebejome, kad uz tos saules slepiasi kaukole. Ir kiekviename kambaryje buvo galima isvysti kazka netiketo.
Pats muziejus baigiaisi swarovskio kristalu parduotuve, aisku viskas buvo gana brangu, bet kadangi man labai patinka papuosalai, o cia buvo galima isvysti ir visam pasaulyje garsiu dizaineriu kurtu papuosalu.
Kai jau turejome vaziuoti atgal i Insbruka, pradejo labai lyti, bet kol vaziavome autobusu, ir grizome i miesta, jau vel sviete saule. Valgeme mes mazoje kinieciu kavinukeje, paciame centre, tad kaina nevirsijo 8eu. Labiausiai patiko, kad visur laisvai galima susikalbeti angliskai (paskutiniu metu ta teko retai matyti), tad paliko gera ispudi vietines parduotuves. Dar rekomenduociau butinai pargauti sokoladinio pyrago (atrodo Linzertorte vadinasi), tikrai vienas skaniausiu pyragu