Įkraunama...
Įkraunama...

Austrija

Gryzome ir mes is sios nuostabios salies wub.gif Tiesa, musu kelione buvo siek tiek kitokia, nei dauguma cia aprasytu. Mes buvome savaite laiko kalnu sporto stovykloje. 5 dienas uzsiiminejom visokiais sportais: kanjoningu, alpinizmu, paraglaidingu, plaukem kalnu upem raftais, kalnu upem river trekingu, vazinejom dviraciais. Skaudancia sirdim isvaziavau is ten. Guodziau save tik artejanciu slidinejimo sezonu wub.gif Net nezinau, kuri Austrija man labiau: vasarine ar ziemine. Zinau tik, kad tikrai isimylejau sia sali wub.gif Et, baltai pavydziu dar tik vaziuosiantiems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Klajone @ 2012 08 01, 22:16)
Gryzome ir mes is sios nuostabios salies  wub.gif  Tiesa, musu kelione buvo siek tiek kitokia, nei dauguma cia aprasytu. Mes buvome savaite laiko kalnu sporto stovykloje. 5 dienas uzsiiminejom visokiais sportais: kanjoningu, alpinizmu, paraglaidingu, plaukem kalnu upem raftais, kalnu upem river trekingu, vazinejom dviraciais. Skaudancia sirdim isvaziavau is ten. Guodziau save tik artejanciu slidinejimo sezonu  wub.gif  Net nezinau, kuri Austrija man labiau: vasarine ar ziemine. Zinau tik, kad tikrai isimylejau sia sali  wub.gif  Et, baltai pavydziu dar tik vaziuosiantiems smile.gif

O kas per stovykla???? Prasom placiau 4u.gif Cia kokia special stovykla?
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2012 08 01, 11:02)
Oooo, Miss K, nu jau lenkiu galvą žemai prieš Jus-super išsamiai aciuks.gif  4u.gif .
Bet jei, galima-dar paklausinėsiu  blush2.gif
1. Na jo, nekažinkas nekažinkas  blush2.gif . Na bet ką jau dabar  smile.gif
2. Aš nusipirkusi pvz. bilietą 48 val. už berods 11 eurų, galėsiu su juo važinėti "tudy-siudy" visomis transporto rūšimis, ar ne?
Tiesa, labai dėkoju už grafiką autobusų (tiesiog viskas sukramtyta ir ant lėkštutės padėta  blush2.gif ). O nusipirkti bilietą galiu įlipusi į autiką, bet tai jau bus tas vienkartinis, kaip suprantu. Gal galima čia LT dar būnant kažkaip iš kart nusipirkti tą 48 valandų bilietą (internetu, pvz). O jei ne-tai kur patogiau tuomet tokį įsigyti?
3. Jei dukrai 12 metų, tai reiškia jinai su savim turėtų tik turėti asmens tapatybę liudijantį dokumentą (na kad gimimo data matytųsi). Teisingai?
4. Aš dabar pagalvojau dėl tos pietų kainos, eurais tai iš vis kažkaip toks mažas skaičius man gaunasi  blush2.gif . Ar įmanoma papietauti pvz. už 10-15 eurų? O gal net iki 10 eurų? Įtariu, nelabai ar ne?
5. Pabandysim pasiblaškyti, pasižiūrėti, nors šiaip mane labiau domina lankytinos vietos, nei pardės , bet ką jau su tais vaikais padarysi....
Tada prie to paties-ką parekomenduotumėte parvežti lauktuvių (maistinių) iš Austrijos? Esu skaičiusi apie degtinę (šnapsą), tik neprisimenu-persikų ar abrikosų  blush2.gif , Mocarto šokoladinius saldainius (bet juos Zalcburge tikruosius lyg tais tegamina) ir pan. Bet gal dar ką savito, įdomesnio parekomenduotumėte?  4u.gif
5. Jo sudėtinga man ten ta sistema, gal apsieisim ir su viešuoju transportu.

Jėzau, jau tiek daug man ir išsamiai atsakėte, o vėl man krūva klausimų  blush2.gif
Oi, dar vienas klausimas-ar elementariuose hosteliuose galima gauti miesto planą ar reikia ieškotis turizmo informacijos centro?

Ir visų atsiprašau, kad temoje klausinėju tik man aktualiais klausimais-labai nepykite  4u.gif

Miss K, už Jūsų vargą gal atvežti Jums ką iš Lietuvos? Ga lpasiilgote kokio lietuviško produkot ar pan?  ax.gif

Teip.

2. aha, tudy siudy ratais kvadratais.
internetu galima, bet neapsimoka mano galva. jie parduodami visose metro ir S-Bahn stotelese automatuose. Automatai veikia ir angliskai.
3. nu gaunasi kad jo. siaip kontrole retas reikalas. ale pakliuvus - labai skaudus.
4. uz 5€ galima uzkasti 'würstelstand' desros su bulka. uz 5€ galima uzkasti ir makaronu/picos/kebabu/snicelio. uz 10€ galima tvarkingai pavalgyti. Miesto centre dauguma restoranu - itin brangus. Pigesni restoranai issikure uz centro (ty isoreje nuo ringstrasse), bet yra puikiai pasiekiami. Geras skanus didelis snicelis kainuoja 8-10€, kai kur 15-20€. As paprastai taikau tuos uz 8-10€.

As savo svecius/draugus/pazistamus veduosi cia: http://einstein.at Vieta puikiai pasiekiama (uz rotuses), kainos prieinamos, renkasi vietiniai. Skanu, austriska virtuve.

5. lauktuves... abrikosu snapsas ten smile.gif nu jo, mocarto kugeliai dar. Vienoj gaminami vafliai 'manner', pigi ir skani lauktuve, parduodama ir billoj. is esmes, visos valgomos lauktuves parduodamos billoj ir kainuoja pigiau nei suvenyru kioske. kazkaip daugiau kazko naujo neisrasiu. mocarto kugeliu ir maximoj yra, globalizacija gi smile.gif

6. viesbuciuose manau zemelapiu yra, bet info centre yra 100proc, didelis, issamus zemelapis ir uz dyka. cool.gif

Is lietuvos man visad kazko reikia, priklausomai nuo miesto mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ITA @ 2012 08 01, 22:30)
O kas per stovykla???? Prasom placiau 4u.gif Cia kokia special stovykla?

Tiesiog taip ir galima pavadinti - kalnu sporto stovykla. Kaip ziema atvaziuoji i kalnus savaite slidinet, taip mes vaziavom uzsiimti vasaros sportais kalnuose. Gyvenome salia sporto bazes a la studijoje, ir kiekviena diena varem i kalnu sportus. Pagrindinis musu tikslas buvo raftingai kalnu upem. Bet isbandem daugiau visko smile.gif Is tiesu ruosiantis siai kelionei labai truko info ir pasakojimu apie tokias keliones, tad ketinu parasyti savo reportaza ir ikvepti adrenalino megejus tokiems zygiams wub.gif Gal per savaitgali sukurpsiu pasakojima smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klajone: 02 rugpjūčio 2012 - 07:50
QUOTE(Klajone @ 2012 08 02, 08:49)
Tiesiog taip ir galima pavadinti - kalnu sporto stovykla. Kaip ziema atvaziuoji i kalnus savaite slidinet, taip mes vaziavom uzsiimti vasaros sportais kalnuose. Gyvenome salia sporto bazes a la studijoje, ir kiekviena diena varem i kalnu sportus. Pagrindinis musu tikslas buvo raftingai kalnu upem. Bet isbandem daugiau visko smile.gif Is tiesu ruosiantis siai kelionei labai truko info ir pasakojimu apie tokias keliones, tad ketinu parasyti savo reportaza ir ikvepti adrenalino megejus tokiems zygiams  wub.gif  Gal per savaitgali sukurpsiu pasakojima smile.gif

Kaip idomu bigsmile.gif . Labai lauksiu pasakojimo su visom smulkmenom. Nieko panasaus apie tokias stovyklas neteko girdeti. Noriu vėl i kalnus.... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Miss K @ 2012 08 02, 01:37)

5. lauktuves... abrikosu snapsas ten smile.gif nu jo, mocarto kugeliai dar. Vienoj gaminami vafliai 'manner', pigi ir skani lauktuve, parduodama ir billoj. is esmes, visos valgomos lauktuves parduodamos billoj ir kainuoja pigiau nei suvenyru kioske. kazkaip daugiau kazko naujo neisrasiu. mocarto kugeliu ir maximoj yra, globalizacija gi smile.gif

A visai ne tas skonis is maXses, kaip ir Milkos sokoladu. Dar yra tokie skanus saldainiai rutuliukai su romu - mmmmmm. biggrin.gif
Atsakyti
Čia vėl aš su savo nesibaigiančiais klausimais doh.gif .
QUOTE(Miss K @ 2012 08 02, 01:37)
1. siaip kontrole retas reikalas. ale pakliuvus - labai skaudus.
2. As savo svecius/draugus/pazistamus veduosi cia: http://einstein.at
3. viesbuciuose manau zemelapiu yra, bet info centre yra 100proc, didelis, issamus zemelapis ir uz dyka.  cool.gif
4. Is lietuvos man visad kazko reikia, priklausomai nuo miesto  mirksiukas.gif

1. O kaip patekti vaikui į metro, jei bilieto nereikia? Kažkoks atskiras praėjimas būna ar kaip?
2. Ačiū, įsidėjau domnėn 4u.gif
3. O info centrų mieste gal ne vienas turėtų būti? Bet man kažkaip pavyksta tik vieną surasti biggrin.gif Tourist Info Albertinaplatz, Ecke Maysedergasse.
4. O ko reiktų iš Vilniaus ? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Aruna @ 2012 08 02, 12:07)
A  Dar yra tokie skanus saldainiai rutuliukai su romu - mmmmmm.  biggrin.gif

Gal žinote kaip tiklaiai vadinasi? blush2.gif
Aruna, tai iš Jūsų ir sužinojau apie tą šnapsą ir kad būtinai reik paragaut radlerio (pilstomo). Tikiuosi nesupainiojau, tai Jūs ne kartą lankėtės Austrijoje, ar ne? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2012 08 02, 11:07)
A visai ne tas skonis is maXses, kaip ir Milkos sokoladu. Dar yra tokie skanus saldainiai rutuliukai su romu - mmmmmm.  biggrin.gif

Hm, o tai kuo jie skriasi? Milka yra milka gi g.gif

QUOTE(Nome @ 2012 08 02, 21:47)
Čia vėl aš su savo nesibaigiančiais klausimais  doh.gif .

1. O kaip patekti vaikui į metro, jei bilieto nereikia? Kažkoks atskiras praėjimas būna ar kaip?
2. Ačiū, įsidėjau domnėn  4u.gif
3. O info centrų mieste gal ne vienas turėtų būti? Bet man kažkaip pavyksta tik vieną surasti  biggrin.gif Tourist Info Albertinaplatz, Ecke Maysedergasse.
4. O ko reiktų iš Vilniaus ?  biggrin.gif
Papildyta:

Gal žinote kaip tiklaiai vadinasi?  blush2.gif
Aruna, tai iš Jūsų ir sužinojau apie tą šnapsą ir kad būtinai reik paragaut radlerio (pilstomo). Tikiuosi nesupainiojau, tai Jūs ne kartą lankėtės Austrijoje, ar ne?  biggrin.gif

1. Vienoj metro kitoks nei paryziui ar londone, ten nera pertvaru. Iejimas atrodo mazdaug taip:
user posted image

3. yra tik vienas, ir ana rasti reikia turet seklio genu, mano galva. uztat zemelapiai dideli ir uz dyka. Tiems, kas randa smile.gif

4. parasyk man az mirksiukas.gif

Ai jo, radler irgi austriskas reikalas. Ir fritatensuppe (sriuba su blynais) austriskas. Ir is viso, ju virtuve idomi. as i ja ilgai kreivai ziurejau, kol ipratau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Miss K @ 2012 08 03, 00:26)
Hm, o tai kuo jie skriasi? Milka yra milka gi  g.gif
1. Vienoj metro kitoks nei paryziui ar londone, ten nera pertvaru. Iejimas atrodo mazdaug taip:
user posted image

3. yra tik vienas, ir ana rasti reikia turet seklio genu, mano galva. uztat zemelapiai dideli ir uz dyka. Tiems, kas randa smile.gif

4. parasyk man az  mirksiukas.gif

Ai jo, radler irgi austriskas reikalas. Ir fritatensuppe (sriuba su blynais) austriskas. Ir is viso, ju virtuve idomi. as i ja ilgai kreivai ziurejau, kol ipratau  lotuliukas.gif

1. Na bandysim neustrigti kaip nors wink.gif
3. Tai reiks vis tiek bandyt kažkaip surast, tai kaip kitaip tą žemėlapį gausim lotuliukas.gif
4. Parašiau biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki smile.gif Gal kas galite parekomenduoti nebrangiai (iki 200lt), kur butu galima pernakvoti Salzburge arba salia miesto. Dekui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kleopatra_Kaunas: 15 rugpjūčio 2012 - 22:09
Sveiki, gal galit papasakoti Apie Vienos senamiesti, pravaziuodami uzsuksim pasizvalgyti kelioms valandoms. Gal galit patarti kur statyti masina?kur verta uzsukt?
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2012 08 02, 22:47)

Gal žinote kaip tiklaiai vadinasi?  blush2.gif
Aruna, tai iš Jūsų ir sužinojau apie tą šnapsą ir kad būtinai reik paragaut radlerio (pilstomo). Tikiuosi nesupainiojau, tai Jūs ne kartą lankėtės Austrijoje, ar ne?  biggrin.gif

Tiksliai nepamenu, bet ten tokie permatomi pokeliai su raudonu , rudu ir truputi zalio. Uzrasyta buna rum ir kokos. Nelabai ten kitokiu tokiu mazu rutuliuku macius. biggrin.gif
Austrijoj, jau nezinau kiek kartu buvom hihihi.gif
Atsakyti