Įkraunama...
Įkraunama...

Austrija

QUOTE(Irmama @ 2012 07 04, 19:12)
Sveiki 4u.gif
Gal kartais zinote, kur tiksliai prasideda didysis Alpiu kelias ir , ar mums vaziuojantiems i Kroatija pakeliui g.gif

Aciu mirksiukas.gif  4u.gif

Pernai mes važiavom į Kroatiją, aplankydami ir Didįjį Alpių kelią thumbup.gif . Tiesa, mes važiavom nuo Kylio, bet jei Jūs važiuosite nuo Vienos, turėsite daryti lanką ir važiuoti per Zalcburgą (arba dar yra kelias žemyn nuo Vienos per Leoben). Tad kažkiek mūsų maršrutai sutaptų. Jei domintų išsamiau, informacijos galite rasti mano reportaže "Opa opa per Europą", o kelias nuo Vienos per Leoben iki Liezen (tiesa, atvirkštine tvarka) aprašytas reportaže "Po Europą automobiliu "žaliems", nuorodos - žemiau mano paraše.
Atsakyti
As buvau 2k. Vienoje ir man labai patiko. Pirma kart buvau rugseji 2006m. kita kart siu metu sausio men. Viskas priklauso nuo to, ko ieskai. As ieskojau kulturos, istorijos tai man patiko visi apziureti rumai, karunos lobis, Habsburgu palaikojimo vieta ir t.t. Per 4d. ismaisem su vyru visa Viena. Idedu kelias foto:

Belvedere rumai
user posted image

Schonbrun rumai wub.gif
user posted image

Paminklas Mocartui
user posted image

Habsburgu tombos
user posted image

Viena
user posted image

Stephansdom
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZBITKA: 10 liepos 2012 - 15:20
Gal patarsite kokiu vaikisku pramogu vietas Vienoje? Zinau, kad yra drugeliu muziejus, Sonbrune labai grazus zoosodas. Prateris atpuola, nes kai vaziavome vieni ispudzio tie atrakcionai nepadare, tokiu ir pas mus buna. 4u.gif
Atsakyti
Chebra, na paguoskite mane kas nors unsure.gif
Išvažiuojam po savitės (rugpjūčio 6 d.) į Austriją. Na bet orų prognozės tai blink.gif blink.gif blink.gif Vien tik lietus, žaibai ir liūdesys
Atsakyti
O ten labai skirtingai- vienam regione lyja, o kitam saulė šviečia, tai net nežinai kaip kur bus
Atsakyti
QUOTE(Ramona18 @ 2012 07 17, 11:27)
Gal patarsite kokiu vaikisku pramogu vietas Vienoje? Zinau, kad yra drugeliu muziejus, Sonbrune labai grazus zoosodas. Prateris atpuola, nes kai vaziavome vieni ispudzio tie atrakcionai nepadare, tokiu ir pas mus buna. 4u.gif

Muziejus vaikams: http://www.kindermus...rrent_programme

Viena seimoms:
http://www.wien.info...na-for/families

Dar Haus der Musik vaikams manau patiktu, ale jis nepigus...

QUOTE(Nome @ 2012 07 27, 16:21)
Chebra, na paguoskite mane kas nors  unsure.gif
Išvažiuojam po savitės (rugpjūčio 6 d.) į Austriją. Na bet orų prognozės tai  blink.gif  blink.gif  blink.gif Vien tik lietus, žaibai ir liūdesys

Paguosiu. Taip, lietus ir zaibai. O bet taciau! Austrija yra kontinentinio klimato zonoje, todel cia galioja KITI gamtos desniai. Jei Lietuvoje prasidejes lietus reiskia lietu sekancias dvi savaites, tai Austrijoj lietus reiskia lietu, kuris baigsis per pora valandu, ir po audros praejus pusvalandziui jus jau sedesite ant sausos zolytes, bambas i saule isverte. Skeciu nepamirskit. Liudesi palikit lietuvoj.
Atsakyti
Ačiū visoms paguodusioms biggrin.gif 4u.gif
QUOTE(Aruna @ 2012 07 27, 20:22)
O ten labai skirtingai- vienam regione lyja, o kitam saulė šviečia, tai net nežinai kaip kur bus

Tikėkimės, kad peteksim ten, kur ištisai nelis biggrin.gif

QUOTE(Miss K @ 2012 07 28, 02:02)
Skeciu nepamirskit. Liudesi palikit lietuvoj.

Pabandysiu susidoroti su tuo liūdesi ukažkaip biggrin.gif
Miss K, o gal galima Jus asmeniškai daugiau pakalbinti apie Vieną? blush2.gif Jūsų kelionės su šuniuku fotorepotaže išsskaičiau, kad gyvenate gražiame mieste biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2012 07 27, 16:21)
Chebra, na paguoskite mane kas nors  unsure.gif
Išvažiuojam po savitės (rugpjūčio 6 d.) į Austriją. Na bet orų prognozės tai  blink.gif  blink.gif  blink.gif Vien tik lietus, žaibai ir liūdesys

Galiu paguosti kalnuose dažnai lyja ir lietus trumpalaikiai.Mes buvom Austrijoj birželio pabaigoj.Prisidėjau apsiaustų nuo lietaus pilną tašę ,prisiskaičiau, kad kalnuose dažnai lija. Per 4 dienas, vieną dieną lijo nedaug,vieną naktį stipriai lijo su žaibais, o šiaip temperatūra +30 iki +38.Grįžtant iš Austrijos Vokietijoje pataikėm į ledo krušą.Gerai,kad mašina kasko apdrausta,tai nuostolius atlygins.Ledo gabalai kiaušinio dydžio,pirmą kartą pataikėm į tokią gamtos stichiją .
Atsakyti
QUOTE(jurigo @ 2012 07 30, 20:55)
Galiu paguosti kalnuose dažnai lyja ir lietus trumpalaikiai.

Aš tai susipergyvenau, kad per tuos lietus ir žaibus, bus rūkas didžiulis kalnuose ir nepamatysim viso grožio (ne vienas čia reportažų rašytojas susikrimtęs dėl to buvo). Turiu omeny Alpių kelią.

QUOTE(Miss K @ 2012 07 30, 23:48)
Tai jau cia, liks ateities kartoms  biggrin.gif

Gerai, tuomet klausiu smile.gif
1. Mes apsitosime Savoyenstraße 2, 16. Ottakring, Vienna, 1160. Iš ten lyg autobusas važiuoja link centro g.gif . Bandau domėtis bilietais, nebelabai susigaudau-ar bilietai tie patys tiek autobusui, tiek metro, tiek tramvajui? blush2.gif
Va štai mane domintų toks bilietas:
http://www.wienerlin...channelId/-8366
Niekaip neišskaitau ar nerandu-šeimyninių bilietų g.gif (ar kaip ten vadinasi) ar būna tokių?
Paskui dar sužiūrėjau, kad (mano galva) tokia svarbi linija uždaryta remontui:
http://www.wien.gv.a...ernisation.html
O jei kažką skaityti vokiškai (na nuorodas visokias stotelėse ar pan)-tai man chana bus.
2. Gal galėtumete pasufleruoti, kur būtų galima nebrangiai papietauti, pavakarieniauti ir pan.?
3. Kur būtų galima nusipirkti maisto (prekybos centruose ar mažose maisto parduotuvėlėse?)
4. Gal rekomenduotumėt ne maisto parduotuves kokias (dukra neduoda ramybės su visokais išpardavimais blush2.gif )?
5. Kuriam laikui galima pasistatyti automobilį Vienoje (jei prireiktų, aišku)-ta prasme 2 vaalndoms ar daugiau galima? Kokia kaina už statymą? Matyt, priklauso nuo rajono, kur bus statomas automobilis.
Turiu nuorodą, bet vokiškai nieko nesuprantu:
http://www.wien-konkret.at/bezirke/
Galčiau verstis su Google vertėju, bet tas vertimas tai ......

Na gal tam kartui tiek tų klausimų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2012 07 31, 10:01)
Aš tai susipergyvenau, kad per tuos lietus ir žaibus, bus rūkas didžiulis kalnuose ir nepamatysim viso grožio (ne vienas čia reportažų rašytojas susikrimtęs dėl to buvo). Turiu omeny Alpių kelią.
Gerai, tuomet klausiu smile.gif
1. Mes apsitosime Savoyenstraße 2, 16. Ottakring, Vienna, 1160. Iš ten lyg autobusas važiuoja link centro  g.gif . Bandau domėtis bilietais, nebelabai susigaudau-ar bilietai tie patys tiek autobusui, tiek metro, tiek tramvajui?  blush2.gif
Va štai mane domintų toks bilietas:
http://www.wienerlin...channelId/-8366
Niekaip neišskaitau ar nerandu-šeimyninių bilietų  g.gif (ar kaip ten vadinasi) ar būna tokių?
Paskui dar sužiūrėjau, kad (mano galva) tokia svarbi linija uždaryta remontui:
http://www.wien.gv.a...ernisation.html
O jei kažką skaityti vokiškai (na nuorodas visokias stotelėse ar pan)-tai man chana bus.
2. Gal galėtumete pasufleruoti, kur būtų galima nebrangiai papietauti, pavakarieniauti ir pan.?
3. Kur būtų galima nusipirkti maisto (prekybos centruose ar mažose maisto parduotuvėlėse?)
4. Gal rekomenduotumėt ne maisto parduotuves kokias (dukra neduoda ramybės su visokais išpardavimais  blush2.gif )?
5. Kuriam laikui galima pasistatyti automobilį Vienoje (jei prireiktų, aišku)-ta prasme 2 vaalndoms ar daugiau galima? Kokia kaina už statymą? Matyt, priklauso nuo rajono, kur bus statomas automobilis.
Turiu nuorodą, bet vokiškai nieko nesuprantu:
http://www.wien-konkret.at/bezirke/
Galčiau verstis su Google vertėju, bet tas vertimas tai ......

Na gal tam kartui tiek tų klausimų  blush2.gif

Taip, pradedam.

1. apsistojot tai pasaulio pakrasty sakyciau tongue.gif

Taip, is ten norint nusigaut bet kur, visu pirma vaziuojat autobusu iki stoteles 'ottakring', kur prasideda U3 linija, o su ja jau visur kitur. Cia jusu autobuso tvarkarastis: http://www.wienerlin...ie_46B_2844.pdf

Bilietai galioja tiek metro, tiek autobusams, tiek tramvajams, tiek miesto traukiniams (S bahn). Vienkartinis bilietas buna dviej rusiu: Kurzstrecke, su juo galima arba dvi metro stoteles, arba x stoteliu autobusu/tramvajum, x skaicius priklauso nuo linijos ir kur ilipi, ne vietiniams tai ganetinai painu, bet nevietiniams tai ir nelabai aktualu mano galva. antra rusis yra iprastinis bilietelis, jis galioja nuo ilipimo stoteles iki ten, kur vaziuojat, viena kryptimi, nesvarbu kiek persedimu ir kiek laiko vaziuojat. zodziu su juo galima pervaziuot miesta kiaurai, vaziuojant x val ir persedant y kartu, bet tik i viena puse.

Toliau - bilietai laikui. esant 1-2 dienas perkamas arba 24-72val bilietas, arba savaitinis (jis galioja nuo pirmadienio iki sekmadienio), taip kad atvaziavus savaites pradzioj ir esant ilgiau nei 3 dienas - pigiausias; arba 8-day Climate Ticket, kuris patogus grupei (2 zmones 4 dienoms irgi tinka) - http://www.wienerlin...channelId/-8366 jis is pradziu skamba sudetingai, bet is esmes labai patogus.

Vaikams virs 6 metu nuolaidos taikomos tik vienkartiniams bilietams, siemet iki rugsejo 2 vaikai iki 15metu vazineja uz dyka (http://www.wienerlinien.at/eportal/ep/programView.do/pageTypeId/10220/programId/30694/channelId/-8366)

del uzdarytos linijos... jos uzdaryta tik dalis (ir rupus miltai butent ta, kuria as kasdien i darba vaziuoju). turistai gali labai puikiai be jos issiversti, nes visi lankomi objektai pasiekiami ir be jos. turistinese stotelese 'stephansplatz', karlsplatz' ir 'schwedenplatz' yra pilna info ir anglu kalba, be to pilna darbuotoju, kurie ten stovi tik tam, kad padeti pasimetusiems. siaip mano patarimas butu isivaizduot, kad ta linija tiesiog neegzistuoja ir tiek, nebus tada klapato, nes turistams aktualios vietos pasiekiamos puikiai ir be jos.

va, lyg ir viska susakiau g.gif

2. Galeciau. prasom pasakyti, kas yra 'nebrangiai', ty suma asmeniui pietums.

3. norejau rasyt, kad mazos maisto parduotuveles yra brangios, bet tada prisiminiau, kad lt standartais musu supermarketai netrauktu ir iki vieno x maximos biggrin.gif zodziu, mazos pardotuveles (lietuviskais standartais miniatiurines) - brangios. dideles parduotuves (lietuviskais standartais vieno x maximos) - pigios. Jos vadinasi billa, spar (sios kiek brangesnes), penny, zielpunkt, hofer (sitos kiek pigesnes). Centre ju nedaug ir jos gudriai pasislepusios, kad turistai nematytu ir valgytu kavinese biggrin.gif

4. apsipirkimai vyksta Mariahilferstrasse. Einant nuo Westbahnhof link centro. Ispardavimai beveik jau baigesi, sukabinta jau rudenines kolekcijos, bet giliai parduotuveje yra ir sale. ieskant brangiu vardiniu daiktu pigiai - apsimoka nuvaziuoti iki Pandorf, tai kaimas netoli vienos, kuriame pilna dizaineriu outlet. bet ten apsimoka tik tada, kai esat pasiruose isleisti daug, nu nes vardiniai daiktai ir su 70proc nuolaida kainuoja daug.

5. automobili galima pasistatyti is esmes visur, tik vienur tai kainuoja, o kitur - ne. vienur galima ilgam, kitur - max 2val. reikia stebeti zenklus (kurie vokiskai, bet dedes kontolieriaus visiskai nejaudina, kad jus nieko nemokat ir nezinot). As visada rekomenduoju P+R (Park and ride), jie yra galinese metro stotelese. jums arciausiai butu sitas: http://www.parkeninw...arage-2-80.html

Parking: http://www.wien.gv.a...tation/parking/ yra visa info net su zenklu paaiskinimais.

Stai. cool.gif
Atsakyti
mes billa prekybos centra radom centre net ir neieskodami. italijos kainom kai kurie italiski maisto produktai net pigesni, negu toje pacioje italijoje biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZBITKA: 01 rugpjūčio 2012 - 10:19
Oooo, Miss K, nu jau lenkiu galvą žemai prieš Jus-super išsamiai aciuks.gif 4u.gif .
Bet jei, galima-dar paklausinėsiu blush2.gif

QUOTE(Miss K @ 2012 08 01, 03:24)
1. apsistojot tai pasaulio pakrasty sakyciau  tongue.gif
2. Toliau - bilietai laikui. esant 1-2 dienas perkamas arba 24-72val bilietas,
3. Vaikams virs 6 metu nuolaidos taikomos tik vienkartiniams bilietams, siemet iki rugsejo 2 vaikai iki 15metu vazineja uz dyka
4. Galeciau. prasom pasakyti, kas yra 'nebrangiai', ty suma asmeniui pietums.

3. Jos vadinasi billa, spar (sios kiek brangesnes), penny, zielpunkt, hofer (sitos kiek pigesnes). Centre ju nedaug ir jos gudriai pasislepusios, kad turistai nematytu ir valgytu kavinese  biggrin.gif
4. apsipirkimai vyksta Mariahilferstrasse.
5. As visada rekomenduoju P+R (Park and ride), jie yra galinese metro stotelese. jums arciausiai butu sitas: http://www.parkeninw...arage-2-80.html

1. Na jo, nekažinkas nekažinkas blush2.gif . Na bet ką jau dabar smile.gif
2. Aš nusipirkusi pvz. bilietą 48 val. už berods 11 eurų, galėsiu su juo važinėti "tudy-siudy" visomis transporto rūšimis, ar ne?
Tiesa, labai dėkoju už grafiką autobusų (tiesiog viskas sukramtyta ir ant lėkštutės padėta blush2.gif ). O nusipirkti bilietą galiu įlipusi į autiką, bet tai jau bus tas vienkartinis, kaip suprantu. Gal galima čia LT dar būnant kažkaip iš kart nusipirkti tą 48 valandų bilietą (internetu, pvz). O jei ne-tai kur patogiau tuomet tokį įsigyti?
3. Jei dukrai 12 metų, tai reiškia jinai su savim turėtų tik turėti asmens tapatybę liudijantį dokumentą (na kad gimimo data matytųsi). Teisingai?
4. Aš dabar pagalvojau dėl tos pietų kainos, eurais tai iš vis kažkaip toks mažas skaičius man gaunasi blush2.gif . Ar įmanoma papietauti pvz. už 10-15 eurų? O gal net iki 10 eurų? Įtariu, nelabai ar ne?
5. Pabandysim pasiblaškyti, pasižiūrėti, nors šiaip mane labiau domina lankytinos vietos, nei pardės , bet ką jau su tais vaikais padarysi....
Tada prie to paties-ką parekomenduotumėte parvežti lauktuvių (maistinių) iš Austrijos? Esu skaičiusi apie degtinę (šnapsą), tik neprisimenu-persikų ar abrikosų blush2.gif , Mocarto šokoladinius saldainius (bet juos Zalcburge tikruosius lyg tais tegamina) ir pan. Bet gal dar ką savito, įdomesnio parekomenduotumėte? 4u.gif
5. Jo sudėtinga man ten ta sistema, gal apsieisim ir su viešuoju transportu.

Jėzau, jau tiek daug man ir išsamiai atsakėte, o vėl man krūva klausimų blush2.gif
Oi, dar vienas klausimas-ar elementariuose hosteliuose galima gauti miesto planą ar reikia ieškotis turizmo informacijos centro?

Ir visų atsiprašau, kad temoje klausinėju tik man aktualiais klausimais-labai nepykite 4u.gif

Miss K, už Jūsų vargą gal atvežti Jums ką iš Lietuvos? Ga lpasiilgote kokio lietuviško produkot ar pan? ax.gif
Atsakyti