Gal kas nors galėtų parašyti apie Didijį Alpių kelią ir nurodyti tikslų maršrutą.
Šitas? grossglockner
Ji ir gi mūsų planuose
Ji ir gi mūsų planuose
QUOTE(Robinzonas @ 2009 07 09, 10:37)
Šitas. Labai ačiū. Tai ko ieškojau. Įdomu, kiek laiko reikėtų skirti tam keliui?
Mes, išvažiuodami už savaitės į Kroatiją, irgi žadame nusukti nuo maršruto ir pralėkti Austrijos Alpių keliu. Tam numatau paaukoti visą dieną - prasukti pro Lichtenšteino tarpeklį, aplanktyti netoliese esantį vieną aukščiausių Europoje Krimlio krioklį ir aišku pravažiuoti įspūdinguoju Alpių keliu. Manau iš vakaro nuvažiavę iki Austrijos, per dieną pralėksim numatytas vietas ir lėksim link Kroatijos.
QUOTE(Romiukai @ 2009 07 09, 09:40)
Mes, išvažiuodami už savaitės į Kroatiją, irgi žadame nusukti nuo maršruto ir pralėkti Austrijos Alpių keliu. Tam numatau paaukoti visą dieną - prasukti pro Lichtenšteino tarpeklį, aplanktyti netoliese esantį vieną aukščiausių Europoje Krimlio krioklį ir aišku pravažiuoti įspūdinguoju Alpių keliu. Manau iš vakaro nuvažiavę iki Austrijos, per dieną pralėksim numatytas vietas ir lėksim link Kroatijos.
Dėl Krimlo krioklio, tai važiuokit vakare į jį. Mus truputėlį apmovė agentūra su juo ( tiksliau gidė višta pasitaikė ). Tai va, vakare nuo kokios 19h įėjimas nemokamas, bent jau kai mes buvom tai pirkom bilietus, o paskui jau išeidinėjant ir šunis pavedžiot vedėsi ir šiaip pasivaikščiot laisvai žmonės ėjo Ir šiaip aš nieko ypatingo tam kriokly nemačiau, jei toli nusukinėt tai nelabai verta važiuot. Dėl šito dar pasigooglinkit
Lichtenšteino tarpeklis Labai patiko, važiuočiau ir dar kartą pasižvalgyt
Alpių kelias. Hmm , čia tas pats kur prie ledyno nuveda? Tada tikrai super, vaizdai pasakiški. Būtinai prie ledyno į apačią nusileiskit, labai aiškiai matos klimato atšilimas, žymi kokioj vietoj ledynas kuriais metais buvo. Leiskitės laipteliais, ne keltuvu, tikrai nėra labai sunku ir netoli, juolab, kad ir nuo keltuvo dar eit reiktų Čia siūlyčiau nepagailėt laiko pabūt, nes viršuj dar tokie tuneliai yra, kur einant irgi vaizdai geri atsiveria, mes taip ir nespėjom sužinoti, ratu jie suka ar baigias kažkur
QUOTE(Romiukai @ 2009 07 10, 21:55)
Ačiū už puikią informaciją. O gal prisimenate kiek kainavo bilietai prie Krimlio krioklio. ir kiek maždaug laiko užima važiavimas Didzžiuoju Alpių keliu?
Krimlo krioklys nedaug ten buvo, gal porą eurų
Nors kažkodėl Grūdoj rašo: Krimlo krioklys ~ 11 EUR, gal kablelį pametė kažkur
Oi, laiko tai tikrai nepamenu. Ten dar lyg ir aikštelės buvo kažkokios sustojimui ir pasifotkinimui
QUOTE(Romiukai @ 2009 07 10, 22:55)
Ačiū už puikią informaciją. O gal prisimenate kiek kainavo bilietai prie Krimlio krioklio. ir kiek maždaug laiko užima važiavimas Didzžiuoju Alpių keliu?
Jei čia tas Grosglochknerio, tai priklauso nuo poreikio. Jei nevažiuosit prie ledyno ir niekur nestosit tai gal ir per 2val praskrisit. Aš skirčiau laiką nuo 11 val iki vakaro
Buvau Salzburge...tkrai ispudingas istorinis miesteliukas . pilis kalno virsuneje verta demesio ..tikrai yra ka ziuret..tai ne Trakai
QUOTE(herbas @ 2009 07 12, 17:15)
Jei čia tas Grosglochknerio, tai priklauso nuo poreikio. Jei nevažiuosit prie ledyno ir niekur nestosit tai gal ir per 2val praskrisit. Aš skirčiau laiką nuo 11 val iki vakaro
Na del laiko Grossglockneriui , tai klausimas.
Tas kelias i popiete tampa labai populiarus ir tuo metu ten visose aikstelese pilna zmoniu, o ir pats kelias uzkrautas, tad norintiems ramiau vaziuoti ir ramiau stebeti nuostabia gamta ten patarciau atvirksciai - buti ten gan anksti, o siaip visam tam keliui ~30km min 2h reiktu, bet stojant daugiau, tai 4h patariu rezervuoti.
Nesutinku su nuomone apie Krimml - ten tikrai verta atvaziuoti. Zinoma, galbut ispudis priklauso nuo oro ir pan, bet siaip maloni vieta pasivaiksciojimui be extreem'o
Mmm, teko kurį laiką pagyvent Austrijoj Tikrai nuostabi šalis. Ir nepakartojama gamta, ir žaviais miestais. Kad ir kaip būtų keista, apie Vieną iš kai kurių žmonių taip pat esu girdėjusių atsiliepimų, kad nepatiko. Na, taip, ji gigantiška, labai juntama karališka dvasia, gal kiek perdėta didybė. Bet tie, kuriems patinka pasigrožėt prašmatniais miestais, nepasigailės. Šiaip, kaip ir bet kuris didelis miestas, Viena labai įvairialypė.
Visom keturiom rekomenduoju aplankyt Zalcburgą - jis nei per didelis, nei per mažas, gyvenimas čia plaukia ramiu, atostoginiu ritmu Patiks ir mėgstantiems pasivaikščiot po lankytinus objektus (visgi Mocarto miestas), ir šiaip laisviems slampinėtojams. Mieste yra du kalnai - Kapuzinenberg ir Moenchenberg, po kuriuos labai smagu pasivaikščioti ir pasigrožėti atsiveriančiom panoramom. Šiaip šitam mieste gera tiesiog pabūti. Netoli Zalcburgo yra garsusis slidinėjimo (ir šiaip nepakartojamos gamtos) kurortas Zell am See.
Dar vienas mane sužavėjęs dalykas Austrijoje ir pietų Vokietijoje - prieškalėdinis laikotarpis. Miestai baisiai gražiai išpuošiami, vyksta kalėdiniai turgeliai, kuriuose pilstomas karštas vynas, pardavinėjami saldumynai ir nuostabūs rankų darbo eglutės žaislai. Net silpna darosi prisiminus tą kvapą ir tvyrančią nuotaiką
Visom keturiom rekomenduoju aplankyt Zalcburgą - jis nei per didelis, nei per mažas, gyvenimas čia plaukia ramiu, atostoginiu ritmu Patiks ir mėgstantiems pasivaikščiot po lankytinus objektus (visgi Mocarto miestas), ir šiaip laisviems slampinėtojams. Mieste yra du kalnai - Kapuzinenberg ir Moenchenberg, po kuriuos labai smagu pasivaikščioti ir pasigrožėti atsiveriančiom panoramom. Šiaip šitam mieste gera tiesiog pabūti. Netoli Zalcburgo yra garsusis slidinėjimo (ir šiaip nepakartojamos gamtos) kurortas Zell am See.
Dar vienas mane sužavėjęs dalykas Austrijoje ir pietų Vokietijoje - prieškalėdinis laikotarpis. Miestai baisiai gražiai išpuošiami, vyksta kalėdiniai turgeliai, kuriuose pilstomas karštas vynas, pardavinėjami saldumynai ir nuostabūs rankų darbo eglutės žaislai. Net silpna darosi prisiminus tą kvapą ir tvyrančią nuotaiką
Važiavom į Austriją su guliverio kelionėm. Labai gerai organizuota, gera gidė Vaida,geras autobusas su kondicionierium.Gyvenama vienam Austrijos mažam gražiam miestelyje aukštai kalnuose ir iš jo važinėjama į ekskursijas.Labai patogu, kad nereikia kasdien su lagaminu ryte lėkti į autobusą.Tik kaip supratau kalnuose Austrijoj labai retai būna geras oras, dažniau lyja ir tada nelabai ką pamatysi.Mums lijo tik vieną dieną ir tai gaila nes matėm kalnuose tik baltą rūką,o kartais būna kad lyja visą savaitę.Nuostabus miestelis kalnuose prie ežero Halštatas- labai verta aplankyti
Na as nzn kodel, bet Austrija manes nevilioja visiskai. Buvau Vienoje - jinai man jokio ispudzio nepaliko. Spalio pirma savaite vyras uzsikepe vykti butent i Viena, tai galvoju diena praleisti joje, o 5 dienas Slovakijoje. Tik paskaicius jusu atsiliepimu, galvoju, gal tikrai verta po Austrija pasivazineti ?