Įkraunama...
Įkraunama...

Austrija

QUOTE(mot99 @ 2011 07 29, 10:15)
Kaip smagu skaityt - taip ir iskyla pries akis neseniai matyti vaizdai  wub.gif
Tikiuosi sulauksim ir vienos kitos nuotraukos, kai viska susitvarkysit.
Pavydziu jums tu pasivaiksciojimu po kalnus - man dar keletos dienu butent tam ir pritruko - tiesiog vaikscioti po kalnus, uzkandziauti ant pieveles ir grozetis, grozetis... Bet neimanoma visko suspet, kad ir kaip besiaurinciau marsruta..

Aš dėl to, kad kažkas iš plano liko nepamatyta, jaučiu šiokį tokį nusivylimą. Tiek skaičiau, planavau, rašiau - ir nematėm. Bet tai yra pamoka ateičiai. Planuosiu jau saikingiau. Supratau, kad šiek tiek pasikeitė ir mūsų keliavimo stilius, jau norisi ramiau, lėčiau, pajuntant tų vietų ritmą, vietinį gyvenimą. Aišku, jei važiuosim kemperiu, jis diktuos kitokį kelionės ritmą.

Taigi turiu mintį kitais metais dvi savaites vienoje vietoje mirksiukas.gif O šiemet dar savaitėlė prie ežero, grybaujant, maudantis ir su mezginiu rankose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(CESARIA @ 2011 07 29, 12:29)
Aš dėl to, kad  kažkas  iš plano liko nepamatyta, jaučiu šiokį tokį nusivylimą. Tiek skaičiau, planavau, rašiau - ir nematėm. Bet tai yra pamoka ateičiai. Planuosiu jau saikingiau. Supratau, kad šiek tiek pasikeitė ir mūsų keliavimo stilius, jau norisi ramiau, lėčiau, pajuntant tų vietų ritmą, vietinį gyvenimą. Aišku, jei važiuosim kemperiu, jis diktuos kitokį kelionės ritmą.

Taigi turiu mintį kitais metais dvi savaites vienoje vietoje  mirksiukas.gif  O šiemet dar savaitėlė prie ežero, grybaujant, maudantis ir su mezginiu rankose smile.gif

na taip - todel is mano pradinio varianto liko isbraukta bavarija, o veliau ir Austrija sumazinta iki keliu regionu. Gyveni zmogus ir mokaisi. As irgi svajoju apie pora savaiciu kur nors Bretaneje megaujantis gamta, juros gerybemis ir vietiniais turgeliais rolleyes.gif
Atsakyti
Labai viskas grazu, Cesaria. Gamta ten nuostabi. Mes irgi eilini karta negalejom atsigrozeti sleniu ir kalnu vaizdais. Tikrai labai smagu, kai gali pabusti ir per langa matyt kalnus. biggrin.gif
O del planu - praktiskai ka planavom, ta pamate, isskyrus Italijos gabaliuka- bet tam buvo objektyvios priezastys, tik man kartais labai norisi dar ilgiau laiko praleisti objektuose. Pvz, Kriml kriokliuose taip norejau issdrebti ant ploksciu akmenu palei upe ir pagulineti kaip kai kurie kiti, bet lauke kitas objektas
Atsakyti
Taip, tikra tiesa dėl daugiau laiko. Mes Krimml kriokliuose buvome jau vakare, grįždami iš ledo urvų - tai irgi ne kas, jau pavargę, valgyt norim, palipom gal trečdalį ir nusprendėm važiuot namo. O tas oro gerumas, lengvumas prie krioklio! Turbūt tiesa, kas rašoma jų svetainėje, kad ten ore yra itin didelė neigiamų jonų koncentracija, kuri stimuliuoja imuninę sistemą, gerina kvėpavimą ir pozityviai veikia plaučius. Reikėjo pabūt ten ramiai kokį pusdienį. Nors tiesa, ta žmonių minia man kiek per didelė...

Idealiausia būtų apskritai - vienas objektas (aišku žiūrint koks) vienai dienai.
Atsakyti
Grįžome ir mes iš trumpos kelionės po Europą, tame tarpe ir Austrijos. Šalis graži gamta. Gražiausias ir įsimintiniausias, kaip ir daugeliui, buvo alpių kelias. Pamatyti jį būtina. Oras pasitaikė nuostabus. Sužavėti, apkerėti wub.gif Kaina jo jau nebe 28EUR, o 29EUR. Vis dar tiesiamas, plečiamas, gal dėl to ir kainos kyla g.gif Tačiau verta labai labai verta mokėti ir jį pamatyti. Patiko ir Austrijos ežerai, Wolfgang'o ežeras nepakartojamo grožio wub.gif Miesteliai ne mano skonio, man pasirodė perkrauti, tačiau tai visiškai subjektyvi mano nuomonė blush2.gif

QUOTE(Plunksnė @ 2008 03 13, 12:00)
Rekomenduoju nerealiai gražų miestuką Austrijoje pakeliui iš Vienos į Salzburgą: Durnstein. Tikrai nenusivilsite.

Pritariu visomis keturiomis wub.gif Jis pas mane planuose buvo įrašomas ir vėl braukiamas bent po keletą kartų, kol galiausiai pasilikome. Važiavau tikrai netikėdama, jog patiks. Maniau bus šiaip sau, pasibūsime šiek tiek ir viskas, bet užbūrė, kaip reikiant. Grožių grožis, jaukumų jaukumas blush2.gif Palei Dunojų yra ir daugiau miestelių, bet tikrai Durnstein'as buvo pačiausias wub.gif Prisimenu jį su nostalgija wub.gif
Atsakyti
Su planuojančiais keliauti Austrijon ir jau buvusiais, noriu pasidalinti keletu nuotraukų iš alpių kelio. Gal sugundysiu nebuvusius ir atgaivinsiu malonius prisiminimus buvusiems. Keliavome rugpjūčio pabaigoje.
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Tema apmirusi, tai gaivinu, keliu dar keletą foto.
Wolfgang'o ežerasSt. Wolfgang'o miestelio pusės
user posted image

Vandens skaidrumas wub.gif
user posted image

user posted image

user posted image

Ežeras iš Strobl miestelio pusės. Strobl man pasirodė jaukesnis, bet tai mano subjektyvi nuomonė.
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akcent: 21 rugsėjo 2011 - 09:03
QUOTE(CESARIA @ 2011 07 29, 09:58)
Grizom smile.gif Įspūdžiai labai geri, dar vis adaptuojuosi, dar daug kas man čia Lietuvoje  nepatinka.... Nuotraukas tvarkau jau kelinta diena, buvau net pamiršusi, ką veikėm pirmosiomis kelionės dienomis, tai labai maloniai prisimenu.

Turbūt pirmu numeriu - įspūdžiai iš Alpių kelio. Ir apskritai iš gyvenimo tas kelias dienas šalia jo. Gyvenome senoje fermoje, kurios istorija prasideda 1500 m. Jie turi net savo muziejų, koplyčią šalia kelio ir besidomintiems siūlo ekskursiją po ūkį bei ūkyje užaugintus produktus. Bet šeimininkė angliškai tik šiek tiek, aš kiek daugiau nei ji, tai mes taip ir bendravom smile.gif Atvažiavom mes pas juos vakare, temstant bei lynojant. Ryte atsibundam ir dar gulint lovoje pro miegamojo langą matau Alpių kelio kalnų snieguotas viršūnes, dangus giedras nei debesėlio.

Gal galėtumėte adresiuką ar nuorodėlę kur buvote apsistoję ax.gif Mes birželį ruošiamės Alpių kelių važiuot ir norime kažkur netoli Zell am See apsistoti.
Gal ir kiti galėtumėte pasidalinti nakvynės vietomis šalia Alpių kelio. Didelis ačiū iš anksto 4u.gif
Atsakyti
Renkuosi , kokią čia šalį aplankyti. Kadangi tai bus dovana vyrui, tai labai noriu, kad jam patiktų.(JIs labai nemėgsta keliauti, todėl niekur dar nebuvęs doh.gif ) Na, bet vienąkart priversiu tai padaryti.. lotuliukas.gif Galvoju apie Austriją. Kažin, patiktų jam..?O gal kokią kitą šalį rekomenduotumėte, kad nenusiviltų.. blush2.gif Labai nenoriu, kad būtų daug bažnyčių ir t.t., nes ir pati to nemėgstu.. schmoll.gif Ir ar nenusibosta per 6-7 dienas tie patys kalnų vaizdai? (Važiuoti žadame su kel. agentūra)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deltadu: 15 kovo 2012 - 13:27
QUOTE(deltadu @ 2012 03 15, 13:23)
Renkuosi , kokią čia šalį aplankyti. Kadangi tai bus dovana vyrui, tai labai noriu, kad jam patiktų.(JIs labai nemėgsta keliauti, todėl niekur dar nebuvęs doh.gif ) Na, bet vienąkart priversiu tai padaryti..  lotuliukas.gif  Galvoju apie Austriją. Kažin, patiktų jam..?O gal kokią kitą šalį rekomenduotumėte, kad nenusiviltų.. blush2.gif Labai nenoriu, kad būtų daug bažnyčių ir t.t., nes ir pati to nemėgstu.. schmoll.gif Ir ar nenusibosta per 6-7 dienas tie patys kalnų vaizdai? (Važiuoti žadame su kel. agentūra)

Neįsižeiskite, bet kaip galima nemėgti to, ko dar nesi bandęs biggrin.gif blush2.gif ?
Juolabiau su agentūra keliaujant atkrenta daugelis "vargo" (kai kuriems tai atrodo vargas) nuo pečių: pačiam vairuoti nereikia, ieškoti objektų, ieškoti gyvenamų plotų...
Mes dar nesam išmaišę visos Europos, bet Austrija likosi širdy amžiams biggrin.gif Tai begalo graži šalis - tvarkinga visomis prasmėmis.
7 dienos yra labai per mažai, kad spėtų atsibosti tai, kas begalo gražu.
Bažnyčių yra daug tikriausiai visose šalyse, todėl rinktis turėtumėte agentūrą, pagal tai, ką ji siūlo aplankyti. Kiek pati skaitinėjau, tai Austrijoje agentūros nėra susikoncentravusios į bažnyčių lankymą g.gif
Jeigu niekur dar nesate buvę, tai visos šalys turėtų patikti. Įnoriai atsiranda vėliau, kai aplankai daugiau šalių: kai kas jose kartojasi, kažkas labiau, kažkas mažiau patinka ir tiesiog galima pasidaryti atranką. Manau, kad patys pasirinkote labai puikią šalį atostogoms wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akcent: 15 kovo 2012 - 15:37
QUOTE(akcent @ 2012 03 15, 15:35)
Neįsižeiskite, bet kaip galima nemėgti to, ko dar nesi bandęs biggrin.gif  blush2.gif ?

Tai čia tik vyras niekur nebuvęs blush2.gif Aš be jo važiavusi... blush2.gif
Na, manau, kad kiekviena šalis savaip graži, todėl verta viską pabandyti ir aplankyti. Svarbu, kad autobuso keleivių kompanija būtų draugiška, nes kartais tai ir gadina atostogas.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2012 03 15, 15:50)
Tai čia tik vyras niekur nebuvęs blush2.gif  Aš be jo važiavusi... blush2.gif
Na, manau, kad kiekviena šalis savaip graži, todėl verta viską pabandyti ir aplankyti. Svarbu, kad autobuso keleivių kompanija būtų draugiška, nes kartais tai ir gadina atostogas.. ax.gif

Tai aš apie jūsų vyrą ir kalbu smile.gif
Mes su agentūrą nesame keliavę, tai ta tema nieko pasisakyti negaliu. Vieni pažįstami keliauja, bet visas keliones sugdino būtent kelionės kompanija - vis netinkama pasitaikydavo. Tik nežinia ar ištikrųjų žmonės kalti, ar patys keleiviai (pažįstami) per jautrūs biggrin.gif
Bet kokiu atveju, geros kelionės linkiu. Mes irgi šią vasarą sugrįšim į Austriją - labai laukiu wub.gif
Atsakyti