Įkraunama...
Įkraunama...

Austrija

QUOTE(CESARIA @ 2011 07 03, 10:13)
Dar noriu paklaust - ar sakalų medžioklė Hohenwerfen pilyje labai įspūdinga? Taip dėliojasi planas, kad šiai piliai apskritai nelabai lieka laiko.

Man tai neatrode kazkas tookio, o vat likusiems seimos nariams kazkodel labai patiko - iki dabar vis dar pakalba, kad ispudinga buvo. As manau, kad jei nelieka laiko - galima atsisakyti - geriau jau ramiai kitur pasiziureti. Nors su ledo urvais tai gerai susikomplektuoja.

Del korteles - paziuresiu veliau truputi - tikrai buvo visam krastui ir net Hohe tauern parkas iejo. Ir visokie baseinai - kai kurie net is viso nemokamai. Bet internete neradau - tik knygute vietoje buvau radus. Mes nesinaudojom, nes jau daug ka buvom speje aplankyt, bet kiek ziurejau - lyg ir apsimoka. Ale nezinau kur dabar ji nukista - po pietu arba ryt paieskosiu.

Pataisiau nuoroda - turetu atsidaryt dabar.

https://picasaweb.go...feat=directlink
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 03 liepos 2011 - 11:50
QUOTE(CESARIA @ 2011 07 03, 11:03)
Ir dar klausimas - ar kas buvote Hallstatt druskų kasyklose? Ir greta Hallein miestelio esančiame Toboggan Slide "Keltenblitz"?

Aruna, jūs minėjote apie korteles, gal žinote, ar yra tokia salzburgo regionui? Miesto kortele radau, bet su ja vos keli mus dominantys objektai aplink Salzburgą įtraukti. Labai viliuosi rasti kokių nors nuolaidų ledo urvams, nes jie žiauriai brangūs.

aš jamsiu kortelę Zell am See - Kaprun regionui, kad ją gauti, reikia apsistoti viename iš sąraše esančių viešbučių ar pensionų, tada pasikėlimai keltuvu į kalnus, pasiplaukiojimai ežere ir daug gerų dalykų yra nemokami, o kitiems šiokia tokia nuolaida.

http://www.zellamsee...kaprun_card/en/
Atsakyti
mot99, nuotraukos labai gražios, jaučiuosi jau šiek tiek pabuvusi smile.gif Dukra net nenorėjo žiūrėt, sakė visos tos pačios "mūsų" vietos. Labai patiko tas kitas tarpeklis, kuriame jūs buvot, šalia kokio jis miestelio?

Aš šiandien visą dieną prie plano, atrodo lyg nebūčiau pavasarį visko susiplanavus. Išvada po šios dienos - kiekvienoje nakvynės vietoje trūksta maždaug vienos papildomos dienos, neturiu kur kišt krūvos norimų objektų, kai kuriomis dienomis atrodo visko per daug, sakiau šeimynai, kad papietavimui laikas praktiškai nenumatytas wink.gif

ir dar pamečiau pirmos nakvynės vietą, neatrenku pagal susirašinėjimą, kažkodėl randu net kelis patvirtinimus, kad užsakyta.
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2011 07 03, 12:47)

Pataisiau nuoroda - turetu atsidaryt dabar.

https://picasaweb.go...feat=directlink

Širdis dainuoja- šituos vaizdus matant biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(CESARIA @ 2011 07 03, 16:21)
Aš šiandien visą dieną prie plano, atrodo lyg nebūčiau pavasarį visko susiplanavus. Išvada po šios dienos - kiekvienoje nakvynės vietoje trūksta maždaug vienos papildomos dienos, neturiu kur kišt krūvos norimų objektų, kai kuriomis dienomis atrodo visko per daug, sakiau šeimynai, kad papietavimui laikas praktiškai nenumatytas wink.gif

ir dar pamečiau pirmos nakvynės vietą, neatrenku pagal susirašinėjimą, kažkodėl randu net kelis patvirtinimus, kad užsakyta.

Cesaria, nedarykit maratono iš savo kelionės, vis tiek visos Austrijos vienu kartu nepamatysit lotuliukas.gif - aš jau 5 kartus ten buvau ir dar tiek nelankytų vietų doh.gif
Na ir kas , kad kažko neaplankysit - tik pavargsit. O papietauti jų kavinukėse tiesiog būtina -pasėdėti, sušveisti šnicelį ar štrudelio gabaliuką , įkalti Radlos (bent jau man ji tinka biggrin.gif ), pasižiūrėti į praeivius, pamažu įkvepiant miestelio ar miesto dvasią, pasiklausyti nesuprantamų pokalbių nuotrupų, atsipalaiduoti ir visu tuo pasimėgauti biggrin.gif
Aš dar galėčiau tiek pasiūlyti objektų, kurių jaučiu neturit savo sąraše, bet kas iš to. lotuliukas.gif Smagu prisėsti ežeriuko krantinėje arba tiesiog nusukti nuo kelio prie kalnų ežeriuko ir pasivolioti prieš saulutę ant žolės thumbup.gif

O dėl nakvynės, tai smagu- jeigu patvirtinta, tai kur atvažiuosit, ten ir priims lotuliukas.gif

Nuolaidų korteles paprastai gauni apsistojimo vietose ir jomis galima naudotis. O dėl Zalcburgo, tai reiktų man savo antros pusės klaust- jis ten daugiau po tokius dalykus landžioja, nors kartais tam kartui ir nereikia biggrin.gif ,, bet iš įdomumo - nes man kaip ir neaktualu, kadangi labai daug kas Zalcburge ir aplink lankyta
Atsakyti
Gal zinot ar yra kur austrijoje prie parduotuviu ar koloneliu prisijungti prie interneto su waierlesu?
Atsakyti
Klausimėlis dėl spec. avalynės? gal su kedais prasisuktume blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ingina @ 2011 07 03, 19:21)
Klausimėlis dėl spec. avalynės? gal su kedais prasisuktume  blush2.gif

Ziurint kur eiti numate. As, nors turejau bagazinej kalnu batus, labai tingejau autis ir visur su sportinem basutem prasisukau. Tik Kaprune buvo saltoka - apie 6 laipsnius - tai gailejausi. Bet jei rinksites rimtesnius kalnu marsrutus, tai aisq su kedukais maziau patogu.

Cesarija, prie Taxenbach tas tarpeklis. Jums turetu but pakeliui - pro ten ir eina kelias is Zel i Zalcburga. Mes atvaziavom visai vakare - apie sesias - ileido, o galejom iseiti kada norim. Tai ir veliau atvaziavus, manau, galima ieiti is kito galo ir grozetis i valias. Man tai ne keliu EUR sutaupymas aktualu atrodo, bet laikas - viskas taip anksti uzsidaro, o pamatyti tiek daug reikia... Nors, aisq, is iejimo puses geriau vaizdai atsiveria, o grozintis ne taip sunku kopti i virsu.
Ir, pritariu Arunai, ka cia beskubeti - viska aprepti neimanoma.... Geriau megautis ( nu gi sakiau kai pradejau planuot kelione, kad kur ten dar bavarija... biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 03 liepos 2011 - 21:42
Noriu paklausti. Planuojame Vienai vieną dieną (ir tai ne iki pat nakties). Ar įmanoma spėti apžiūrėti cenrtą (Opera, Stepheno katedrą, Rūmus (tik išorę), aikštę it t.t) ir Shonbruno rūmus su sodais, kurie yra už kokių 8-10 km(jei neklystu). Ir dar, jei automobilį pastatysim kokioje požeminėje aiktelėje centre, ar iki tų Shonbruno rūmų su sodais važiuoti visuomeniniu transportu, ar pasiėmus auto, rasime stovėjimo aikštelę šalia? Turint laiko daug, žinoma jokio skirtumo ax.gif , o kai norisi daug per trumpą laiką, tad ir kyla klausimų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Liivija @ 2011 07 04, 08:45)
Noriu paklausti. Planuojame Vienai vieną dieną (ir tai ne iki pat nakties). Ar įmanoma spėti apžiūrėti cenrtą (Opera, Stepheno katedrą, Rūmus (tik išorę), aikštę it t.t) ir Shonbruno rūmus su sodais, kurie yra už kokių 8-10 km(jei neklystu). Ir dar, jei automobilį pastatysim kokioje požeminėje aiktelėje centre, ar iki tų Shonbruno rūmų su sodais važiuoti visuomeniniu transportu, ar pasiėmus auto, rasime stovėjimo aikštelę šalia? Turint laiko daug, žinoma jokio skirtumo  ax.gif , o kai norisi daug per trumpą laiką, tad ir kyla klausimų  blush2.gif

Manau, kad speti galima. Nenuosekliai, bet susidaryti bendram ispudziui uzteks.
Prie Schonbruno rumu ir Zoo sodo aplinkinese gatvese nemazai vietos - bent mes be problemu radom parkavima, bet buvo savaitgalis, tai jis nemokamas. O kitom dienom - nezinau. Taciau pries pat rumus yra didele aikstele. Tiesa, ji brangi - 3.5 EUR/val, bet ten vietu visada buna.
Galima palikti P&R garaze ir visur visuomeniniu vaziuoti - transporto judejimas Vienoje tikrai superinis. O laiko ( ir pinigu, manau) tikrai sutaupysit. Bent as rinkciausi si varianta - susitaupo marios laiko ir nervu. Tik reikia is anksto internete pasiziureti koks metro tinka, kad nereiktu blaskytis.
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2011 07 03, 22:35)
Ziurint kur eiti numate. As, nors turejau bagazinej kalnu batus, labai tingejau autis ir visur su sportinem basutem prasisukau. Tik Kaprune buvo saltoka - apie 6 laipsnius - tai gailejausi. Bet jei rinksites rimtesnius kalnu marsrutus, tai aisq su kedukais maziau patogu.
Cesarija, prie Taxenbach tas tarpeklis. Jums turetu but pakeliui - pro ten ir eina kelias is Zel i Zalcburga. Mes atvaziavom visai vakare - apie sesias - ileido, o galejom iseiti kada norim. Tai ir veliau atvaziavus, manau, galima ieiti is kito galo ir grozetis i valias. Man tai ne keliu EUR sutaupymas aktualu atrodo, bet laikas -  viskas taip anksti uzsidaro, o pamatyti tiek daug reikia... Nors, aisq, is iejimo puses geriau vaizdai atsiveria, o grozintis ne taip sunku kopti i virsu.
Ir, pritariu Arunai, ka cia beskubeti  - viska aprepti neimanoma.... Geriau megautis ( nu gi sakiau kai pradejau planuot kelione, kad kur ten dar bavarija... biggrin.gif )

Taigi ačiū už priminimą, jau tikrai perdaug įsismarkavau su tuo planavimu. Susirašiau tų objektų, o jau kur eisim važiuosim, matysim vietoje. Tikrai reikės paisyti tiek norų, tiek nuovargio ir pan. Neužteks kažkam laiko, na ir nereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(CESARIA @ 2011 07 04, 10:28)
Taigi ačiū už priminimą, jau tikrai perdaug įsismarkavau su tuo planavimu. Susirašiau tų objektų, o jau kur eisim važiuosim, matysim vietoje. Tikrai reikės paisyti tiek norų, tiek nuovargio ir pan. Neužteks kažkam laiko, na ir nereikia smile.gif

Na, aš planuodama prisirašau visko, tada suplanuoju eiliškumą, o jau tada atsiranda du sąrašiukai - programa minimum (must see) ir maximum (jei liks laiko, pamatysim). Ir taip kiekvienai dienai, tuomet lengvesne širdele pravažiuoji pro lankytiną objektą wink.gif

Tiems, kas planuoja užsibūti Salzburg - kortelė, su kuria daaaaug nuolaidų, visis muziejai mieste nemokami ir t.t.
http://www.salzburg....ard_2011_en.pdf
Atsakyti
Aš irgi žiūrinėjau šitą kortelę, bet preliminariais paskaičiavimais, mums ji neapsimokės. O būnant ilgiau Salzburge, tai tikrai pilna nuolaidų thumbup.gif
Atsakyti