Įkraunama...
Įkraunama...

Austrija

Sveiki,

Esam nepatyrę keliautojai automobiliu, bet šiemet pirmąkart nutarėm ryžtis atsiribot nuo kelionių agentūrų ir keliaut patys. Pradinis mūsų tikslas buvo vien Austrijos Alpės, mat po kelionės į Slovakiją, į kurią važiavom dviese su vyru, esam savo vyresnėliui pažadėję parodyti kalnus. Dabar, kadangi jungiasi draugai, kelionės maršrutą koreguojam ir tolimiausias mūsų taškas - Venecija. Tad turiu keletą klausimų:
* Pirmąją stotelę darom Prahoje. Iš jos kitą dieną patrauksim į kažkurį iš Austrijos kalnų kurortų (Kapruną arba Zell am See). Gal kas galėtų patarti, kokiu keliu (per Vokietiją ar per Čekiją/Austriją) patogiau iki ten nuvykti?
** Gal kas galėtų rekomenduoti, kur apsistoti atvykus į Kapruną/Zell am See arba kur netoliese. Norėtumėt ne viešbutyje (nes kainos ohoho kokios), bet galbūt kažkokiuose privačiuose apartamentuose, kur važinėjantys slidinėt apsistoja (tiesa, į keletą, rastų i-nete, pati išsiunčiau užklausas, bet kadangi kol kas nesulaukiu atsakymo, reiktų dar pasieškot).
*** Jei gerai supratau paskaitinėjus temą, Didysis Alpių kelias yra važiuojant iš Zalsburgo į Zell am See, ar ne? g.gif

Iš anksto dėkoju už info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamux02 @ 2011 05 03, 09:30)
Sveiki,

Esam nepatyrę keliautojai automobiliu, bet šiemet pirmąkart nutarėm ryžtis atsiribot nuo kelionių agentūrų ir keliaut patys. Pradinis mūsų tikslas buvo vien Austrijos Alpės, mat po kelionės į Slovakiją, į kurią važiavom dviese su vyru, esam savo vyresnėliui pažadėję parodyti kalnus. Dabar, kadangi jungiasi draugai, kelionės maršrutą koreguojam ir tolimiausias mūsų taškas - Venecija. Tad turiu keletą klausimų:
* Pirmąją stotelę darom Prahoje. Iš jos kitą dieną patrauksim į kažkurį iš Austrijos kalnų kurortų (Kapruną arba Zell am See). Gal kas galėtų patarti, kokiu keliu (per Vokietiją ar per Čekiją/Austriją) patogiau iki ten nuvykti?
** Gal kas galėtų rekomenduoti, kur apsistoti atvykus į Kapruną/Zell am See arba kur netoliese. Norėtumėt ne viešbutyje (nes kainos ohoho kokios), bet galbūt kažkokiuose privačiuose apartamentuose, kur važinėjantys slidinėt apsistoja (tiesa, į keletą, rastų i-nete, pati išsiunčiau užklausas, bet kadangi kol kas nesulaukiu atsakymo, reiktų dar pasieškot).
*** Jei gerai supratau paskaitinėjus temą, Didysis Alpių kelias yra važiuojant iš Zalsburgo į Zell am See, ar ne? g.gif

Iš anksto dėkoju už info 4u.gif

1. Iš Prahos į Zell am See įdomiausia vykti žemyn per Čekiją, po to per Lincą ir Zalcburgą, nes pakeliui dar galima aplankyti nuostabiąją pilį Hluboka nad Vltavou, puikų miestelį Česky Krumlov(apie tai mano fotorepotaže adresu http://www.supermama...howtopic=629158 ). Žinoma, reiktų aplankyti ir Zalcburgą, bet tam laiko, kaip suprantu, nebeturėsite. Beje - pirma stotelė Prahoje - kiek turite vairuotojų kiekviename automobilyje, nes vienas iki Prahos, manau, nedatrauks.

2. Aš birželio viduriui vienai nakvynei užsisakiau pensioną Zell am See per www.booking.com - šeimyninis kambarys, 4 asmenys, nakvynės kaina - 90 EUR, adresas - http://www.booking.c...71f531d0fa4cb8f. Šiaip man patinka ieškoti ir per Google Earth, nusistačius, kad rodytų nakvynės vietas. Tada "nukeliavus" į pasirinktą miestą, atsistoti ant nakvynės vietos (pvz. Zell amSee jų apie 50). Gausite informaciją apie nakvynės vietą, dažniausiai su internetiniu adresu. Aišku, Austrijoje nereikia tikėtis lenkiškų ar slovakiškų kainų.

3. Didysis Alpių kelias yra žemyn nuo Zell am See. Juo patogu išvažiuoti link Italijos sienos ties Lienz, o nuo ten Venecija jau nebetoli. Taip aš esu susiplanavęs savo maršrutą šiai vasarai. ax.gif

Gal mano pastebėjimai kiek padės planuojantis kelionę. Sėkmės Jums!
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2011 05 03, 09:12)
1. Iš Prahos į Zell am See įdomiausia vykti žemyn per Čekiją, po to per Lincą ir Zalcburgą, nes pakeliui dar galima aplankyti nuostabiąją pilį Hluboka nad Vltavou, puikų miestelį Česky Krumlov(apie tai mano fotorepotaže adresu http://www.supermama...howtopic=629158 ). Žinoma, reiktų aplankyti ir Zalcburgą, bet tam laiko, kaip suprantu, nebeturėsite. Beje - pirma stotelė Prahoje - kiek turite vairuotojų kiekviename automobilyje, nes vienas iki Prahos, manau, nedatrauks.

2. Aš birželio viduriui vienai nakvynei užsisakiau pensioną Zell am See per www.booking.com - šeimyninis kambarys, 4 asmenys, nakvynės kaina - 90 EUR, adresas - http://www.booking.c...71f531d0fa4cb8f. Šiaip man patinka ieškoti ir per Google Earth, nusistačius, kad rodytų nakvynės vietas. Tada "nukeliavus" į pasirinktą miestą, atsistoti ant  nakvynės vietos (pvz. Zell amSee jų apie 50). Gausite informaciją apie nakvynės vietą, dažniausiai su internetiniu adresu. Aišku, Austrijoje nereikia tikėtis lenkiškų ar slovakiškų kainų.

1. Vairuotojų turim visus 4, bet daugiausia vilčių dedam į du vyrus smile.gif O jūsų fotoreportažą jau prieš porą mėn. perskaičiaus tik pradėjus planuotis kelionę. Akivaizdu, kad laiką praleidot šauniai smile.gif

2. Na jo, su nakvyne, kaip jau pastebėjau, daugiausia problemų, nes pas juos liepa pats pikas. Šiandien atrašė apartamentų savininkai, kad piko metu rezervuoja minimum 4 naktim, tad mums netinka. Paklausysiu jūsų patarimo, bandysiu žiūrėtis pensionų, bet irgi kaži kaip seksis... Tiesa, o kuo pensionas skiriasi nuo hostelių arba guest hausų?
Beje, tas, kurio nuorodą įmetėt, irgi visiškai užimtas mūsų norimam laikui...

Tiesa, truputį ne į temą, bet kur nakvosite nuvykę į Veneciją? Bei kokiu keliu ir per kiek laiko žadat parvykti į Lt, jei tai jūsų galutinis taškas?

Ir dar toks truputį blondiniškas klausimas smile.gif Ką reikia padaryti, kad puslapyje booking.com mestų ne viešbučius, o pensionus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamux02: 03 gegužės 2011 - 09:56
QUOTE(mamux02 @ 2011 05 03, 10:26)
1. Vairuotojų turim visus 4, bet daugiausia vilčių dedam į du vyrus  smile.gif O jūsų fotoreportažą jau prieš porą mėn. perskaičiaus tik pradėjus planuotis kelionę. Akivaizdu, kad laiką praleidot šauniai smile.gif

2. Na jo, su nakvyne, kaip jau pastebėjau, daugiausia problemų, nes pas juos liepa pats pikas. Šiandien atrašė apartamentų savininkai, kad piko metu rezervuoja minimum 4 naktim, tad mums netinka. Paklausysiu jūsų patarimo, bandysiu žiūrėtis pensionų, bet irgi kaži kaip seksis... Tiesa, o kuo pensionas skiriasi nuo hostelių arba guest hausų?
Beje, tas, kurio nuorodą įmetėt, irgi visiškai užimtas mūsų norimam laikui...

Tiesa, truputį ne į temą, bet kur nakvosite nuvykę į Veneciją? Bei kokiu keliu ir per kiek laiko žadat parvykti į Lt, jei tai jūsų galutinis taškas?

Ir dar toks truputį blondiniškas klausimas smile.gif  Ką reikia padaryti, kad puslapyje booking.com mestų ne viešbučius, o pensionus?

Kuo skiriasi pensionai, hosteliai, svečių namai - nežinau. Manau , kad tai tik to paties dalyko kiti pavadinimai. biggrin.gif O paskutinis klausimas - tikrai ne blondiniškas, na nebent žodelis "mestų" lotuliukas.gif Jei rimtai - atrodo, kad jo duomenų bazėje yra tik tai, ką rodo, o rodo viską - ir pensionus, ir viešbučius. Tik pensionams ši paslauga gal kiek per brangi. Tiesa, ieškodama pensionų, atkreipk dėmesį į galutinio išvalymo mokestį - jis kartais būna didesnis už nakvynės kainą (jei apsistojate trumpam).

Dėl Venecijos - tai mūsų kelionės pats vidurys, nes toliau laukia poilsis (žinoma, aktyvus) prie Adrijos jūros, Kroatijoje drinks_cheers.gif thumbup.gif Viešbutį užsisakiau Mestrė (tai žemyninė Venecijos dalis) su nemokamu parkingu, 4 asmenims 2 nakvynės - 238 EUR. Adresas: http://www.booking.c...71f531d0fa4cb8f .

Na o mes jau po truputį pradedam spirgėti bigsmile.gif , nors iki kelionės dar mėnuo ir savaitė. doh.gif
Atsakyti
O mane kaip tik kazkokia apatija apemus... Iki musu keliones dar du menesiai ir savaite. Reiketu dar karta perzvelgti keliones plana, gal paieskoti dar lankytinu vietu. Reiketu atsakyti kai kuriu apartamentu savininkams - poroje vietu turime po dvi galimas nakvynes, tai reikia jau apsispresti, kuria rinktis.

Ir dar nusprendeme, kad vistik uzvaziuosime i Viena, taigi nebereikes nakvynes Lenkijoje. Ta proga kelione pailges trimis dienomis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CESARIA: 03 gegužės 2011 - 11:07
QUOTE(CESARIA @ 2011 05 03, 11:06)
O mane kaip tik kazkokia apatija apemus... Iki musu keliones dar du menesiai ir savaite. Reiketu dar karta perzvelgti keliones plana, gal paieskoti dar lankytinu vietu. Reiketu atsakyti kai kuriu apartamentu savininkams - poroje vietu turime po dvi galimas nakvynes, tai reikia jau apsispresti, kuria rinktis.

Panašiai ir iki mūsų liko. Mes išvykstame liepos 18, tik vat dar nakvynės kalnuose neturim... Rašiau el. laiškus į pensionus, tai keli atrašė, kad užimta, o iš kitų atsakymo vis dar laukiu smile.gif

Tiesa, galutinio maršruto dar nesusidėliojau, nes kol kas nežinau kokiu būdu ir per kiek laiko reiktų planuotis važiavimą iš galutinio taško (Venecijos), kad nenusibostų kelyje 8-mečiui.
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2011 05 02, 20:35)
Tarp kitko, mes irgi į Kroatiją, tik per Austrijos Alpes: Zalcburgą, Zell am See, Didžiuoju Alpių keliu...

Mikulove nakvynės nerezervavome, kadangi ten pas žmones nakvynė be problemų. Kaip rašiau savo reportaže, pernai grįžtant iš Vienos ieškojom nakvynės Mikulove, jau buvom praktiškai susiradę, ir su vaizdu į pilį biggrin.gif , bet nusprendėm toliau ieškoti - ieškojom iki pat Brno, o ten susiradom tokią nakvynę, kad net prisiminti nesinori  doh.gif .
Antra priežastis - kadangi ekipaže esu vienintelis vairuotojas, ar datrauksiu nuo Klaipėdos iki Mikulovo - nežinau, parodys aplinkybės g.gif
Trečia priežastis - dar neprarandu vilties plaukti keltu iki Kylio, iš ten per Miuncheną į Zalcburgą - bet tai mažai tikėtina schmoll.gif 
Apibendrinant: Mikulove nakvynę randama be problemų.

Klausinėjau čia jus prieš tai kaip išvažiuosit iš Alpių kelio ankstesnio puslapio nepasiskaičiusi biggrin.gif gerai, kad spėjau žinutę pakeisti. Jūs, kaip supratau, pravažiavęs Alpių kelią važiuosite tolyn link Linco ir Venecijos. Mūsų planuose to nėra, mes norėtume pravažiuoti kelią ir patraukti tolyn link Slovėnijos ir Kroatijos. Skaičiau atsiliepimą šioje temoje, kad, jeigu nesinori važiuoti link Italijos sienos, reikia tuo pačiu Alpių keliu grįžti į Zell am See.

Gal galit jūs ar kas kitas patarti šiuo klausimu? Būčiau dėkinga, nes dabar aršiai biggrin.gif diskutuojam su vyru - aš sakau, kad reikia grįžti į Zell am See, jis kad grįžinėti neverta, o reikia pravažiavus kelią važiuoti toliau link Slovėnijos ...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaInga: 04 gegužės 2011 - 09:52
QUOTE(mamux02 @ 2011 05 04, 10:19)
Panašiai ir iki mūsų liko. Mes išvykstame liepos 18, tik vat dar nakvynės kalnuose neturim... Rašiau el. laiškus į pensionus, tai keli atrašė, kad užimta, o iš kitų atsakymo vis dar laukiu smile.gif

Tiesa, galutinio maršruto dar nesusidėliojau, nes kol kas nežinau kokiu būdu ir per kiek laiko reiktų planuotis važiavimą iš galutinio taško (Venecijos), kad nenusibostų kelyje 8-mečiui.

Kadangi aš parašiau labai daug laiškų apartamentų savininkams, galiu pasakyti, jog tikraine visi atsako. ir jei neatsako per pirmas dvi dienas, greičiausiai nebeatsakys. Taigi manau, kad laukti neverta, ieškokite toliau.

O ar bandėte mano įdėtas nuorodas?
Atsakyti
QUOTE(CESARIA @ 2011 05 04, 10:55)
Kadangi aš parašiau labai daug laiškų apartamentų savininkams, galiu pasakyti, jog tikraine visi atsako. ir jei neatsako per pirmas dvi dienas, greičiausiai nebeatsakys. Taigi manau, kad laukti neverta, ieškokite toliau.

O ar bandėte mano įdėtas nuorodas?

Bandžiau smile.gif
Na, keli visgi atsiliepė. Greičiausiai apsistosim pensione Herzog Zell am See, savininkas atsiliepė, o ir kaina lyg ir pamanoma. Gaila tik, kad jis savo svetainėje jokių vidaus nuotraukų neturi, na, bet kai tiek nedaug pasirinkimo šiuo metu, svarbu, kad lova ir dušas būtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamux02 @ 2011 05 04, 13:39)
Bandžiau smile.gif
Na, keli visgi atsiliepė. Greičiausiai apsistosim pensione Herzog Zell am See, savininkas atsiliepė, o ir kaina lyg ir pamanoma. Gaila tik, kad jis savo svetainėje jokių vidaus nuotraukų neturi, na, bet kai tiek nedaug  pasirinkimo šiuo metu, svarbu, kad lova ir dušas būtų smile.gif

http://www.facebook....134787666552798

mes irgi rezervavome pora nakvynių šitame pensione birželio pradžioje; aš taip pat sukau galvą, kaip ten viduje kambariai atrodo. Radau keletą nuotraukų facebook'e, kadangi mes rezervavome trivietį kambarį tai manau, kad panašiai ir atrodys.
Atsakyti
QUOTE(mamaInga @ 2011 05 04, 20:08)
http://www.facebook....134787666552798

mes irgi rezervavome pora nakvynių šitame pensione birželio pradžioje; aš taip pat sukau galvą, kaip ten viduje kambariai atrodo. Radau keletą nuotraukų facebook'e, kadangi mes rezervavome trivietį kambarį tai manau, kad panašiai ir atrodys.

Ačiū už info:) O kokiu būdu jūs jiems pervedėt pinigus, nes tarptautinė transakcija labai brangi, dar jie siūlo siųst paprastu paštu, bet kažkaip baisu. Ką daryt?
Atsakyti
QUOTE(mamux02 @ 2011 05 05, 11:53)
Ačiū už info:) O kokiu būdu jūs jiems pervedėt pinigus, nes tarptautinė transakcija labai brangi, dar jie siūlo siųst paprastu paštu, bet kažkaip baisu. Ką daryt?

Tiesą sakant, aš nemokėjau jokio rezervacijos mokesčio, bet tikiuosi, kad susitarėme ir atvykę kambarį gausime. Aš pasiūliau sumokėti pavedimu, bet šeimininkas pats atrašė, kad, kadangi mes užsakome tik porai naktų, tai mums pavedimas nelabai apsimoka. Kadangi mes atvažiuosime į Zell am See vėlokai vakare, o dieną praleisime Vienoje, tai sutarėme, kad paskambinsime ryte iš Vienos, kad tikrai atvyksime.
Šiaip esu šiek tiek nustebusi pati, kad nereikia jokio rez. mokesčio, bet greičiausiai čia mums padarė išimtį, kadangi mes vykstame pirmą birželio savaitę ir ten dar nėra pats sezonas, tai gal ir užimtumas ne toks didelis.
Tai mes galvojame, kad rezervavome, o, jeigu jau atsitiks taip kad liksime be kambario, tada ieškosime vietoje.
Atsakyti