Įkraunama...
Įkraunama...

Austrija

QUOTE(Nijoliux @ 2008 07 07, 10:52)
Mergaitės, kas keliavot po Austriją, papasakokit prašom plačiau  ax.gif Norim ten nuvykti, bet sunkiai sekasi planuot maršrutą, taip pat visokie praktiški patarimai dėl maisto, nakvynės (domina kempingai) ar kt pramogų tp labai laukiami  blush2.gif

Labas,aną vasarą buvom Vienoje,yra kempingas,vadinasi nepamenu,bet šalia Donau park,šalia Dunojaus upės.Netoliese yra metro.

Mieste vaikštinėjom kur sugalvojom,apžiūrėjom senamiestį.

Važiavom apie 160 km šalia Dunojaus upės,kalnai,kalnai...Ir tokie mažyčiai,kaimeliai,miesteliai,gamta thumbup.gif . Turėkit navigaciją,užduosit kad rastų kempingus prie kokių didelių ežerų ir jokios bėdos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliuga: 16 liepos 2008 - 10:07
QUOTE(Flos @ 2008 08 01, 10:51)
dar vienas klausimas biggrin.gif ka lauktuviu is Austrijos atvezet? zinau tik Mocarto saldainius, o seip kaip nesu buwus, tik tarnzitu nakti kazkada pervaziavom, tai ir nelabai zinau ka parvezt wink.gif

Abrikosų likeris 5.5 euro, pigus ir skanus
draugė sau šveicarišką karvės varpelį, ji savo mamai švilpikų tepalo sanariams, sakė l padeda, net ju giminaičiai šaukštą išsivežė pabandymui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wwitalija @ 2008 08 15, 18:58)
va va miestus ir muziejus man irgi tik prabėgom norisi. o kalnai tai užvaldę... austrijoje mes jau į kelis kopėm, italijoje kėlėmis, tai dabar norim aplankyti ir įveikti šveicarijos. noriu ir dar kokiu įspūdingų vietelių aplankyti, tai ir laukiu patarimų. o gal kas žinote, ar nevyksta kokia automobilių paroda?

Dar maži miesteliai Austrijoj labai gražūs wub.gif Apskritai, labai gera būt Alpių šalyse, pailsi kažkaip... Beje, Austrijoj yra Swarovski muziejus, labai įdomus, net neturintiems su blizgučiais nieko bendro biggrin.gif turėtų patikti 4u.gif Čia jų tinklapis, pasivartykit, gal susidomėsit mirksiukas.gif
Atsakyti
gal galit padeti, ir patarti, kokiais keleis vaziuoti Austrija kad pamatitum graziausius alpiu kalnus
Atsakyti
QUOTE(brigita123 @ 2008 10 05, 16:51)
gal galit padeti, ir patarti, kokiais keleis vaziuoti Austrija kad pamatitum graziausius alpiu kalnus

Turbut man pritars, kad Austrijoje grazus visi keliai ir juos supantys vaizdai. Zinoma, graziausia ten, kur jau pacios Alpes, tuo tarpu nuo Slovakijos ir Cekijos puses, aplink Viena, dar nera taip ispudinga - kalvos ir lygumos.

Net ir autostrados ten tikrai vaizdingos, na nabent isskyrus Viena - Villach ir Viena - Salzburg atkarpas, o visur kitur ir autostradose aikcioti tenka.

Siaip jei vaziuosit nuo Vienos link Salzburg ir turesit laiko, tai galima bent dali kelio iveikti ne autostrada, o keliu palei Dunoju - is Vienos vaziuokit Krems an der Donau, o veliau Melk kryptimi. Ten Austrijos vyndariu sleniai, o Melko vienuolynas zymus visame pasaulyje.
Atsakyti
QUOTE(Mnnhmer @ 2008 10 06, 18:00)
Turbut man pritars, kad Austrijoje grazus visi keliai ir juos supantys vaizdai. Zinoma, graziausia ten, kur jau pacios Alpes, tuo tarpu nuo Slovakijos ir Cekijos puses, aplink Viena, dar nera taip ispudinga -  kalvos ir lygumos.
Net ir autostrados ten tikrai vaizdingos, na nabent isskyrus Viena - Villach ir Viena - Salzburg atkarpas, o visur kitur ir autostradose aikcioti tenka.
Siaip jei vaziuosit nuo Vienos link Salzburg ir turesit laiko, tai galima bent dali kelio iveikti ne autostrada, o keliu palei Dunoju - is Vienos vaziuokit Krems an der Donau, o veliau Melk kryptimi. Ten Austrijos vyndariu sleniai, o Melko vienuolynas zymus visame pasaulyje.

Cia su viskuo sutinku. Papildysiu visas tirolio kraštas, salckamerkuto regionas, panoraminis mokamas kelias grosglochknerio nac. parke, juo galima važiuot link italijos vaizdai super. Esu foto kelias įmetęs road lt puslapyje
Atsakyti
QUOTE(herbas @ 2008 10 07, 22:09)
Cia su viskuo sutinku. Papildysiu visas tirolio kraštas, salckamerkuto regionas, panoraminis mokamas kelias grosglochknerio nac. parke, juo galima važiuot link italijos vaizdai super. Esu foto kelias įmetęs road lt puslapyje

Grossglockner strasse - cia jau puiku, labai ispudingas kelias, mokamas 27 e apie 30 km atkarpa, bet ja del vaizdu ir serpantinu galima iveikti per 1.5-5 val priklausomai nuo to, kiek dairysites, sustosite ir pan.
Pastebejimas - si atkarpa kyla iki 2.5 km aukscio - su auto tas trunka gan greit ir slegio pasikeitimas jauciamas, ypac silpnesnes sveikatos zmonem.

Nusileidus nuo Grossglockner galima toliau vaziuoti iki Lienz ir nuo jo vel siauriau traukti link Insbruko sustojant Krimml kriokliuose, Gerlos perejoje (pastarasis keliukas nuo Gerlos irgi ispudingas, kylama virs 2 km)., kaina ~10e
Atsakyti
QUOTE(Mnnhmer @ 2008 10 13, 16:03)
Grossglockner strasse - cia jau puiku, labai ispudingas kelias, mokamas 27 e apie 30 km atkarpa, bet ja del vaizdu ir serpantinu galima iveikti per 1.5-5 val priklausomai nuo to, kiek dairysites, sustosite ir pan.
Pastebejimas - si atkarpa kyla iki 2.5 km aukscio - su auto tas trunka gan greit ir slegio pasikeitimas jauciamas, ypac silpnesnes sveikatos zmonem.

Nusileidus nuo Grossglockner galima toliau vaziuoti iki Lienz ir nuo jo vel siauriau traukti link Insbruko sustojant Krimml kriokliuose, Gerlos perejoje (pastarasis keliukas nuo Gerlos irgi ispudingas, kylama virs 2 km)., kaina ~10e

o galit parasyit kelio numeri smile.gif
Atsakyti
smile.gif Gal kas esat girdėję,Austrijoje,Vienoje yra drugelių sodas ar kaip pavadinti,kur konkrečiai ar žinot? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Delfija @ 2008 11 16, 11:16)
labas keliauninkes...mes ateinancia vasara planuojam vaziuot i Sveicarija savo auto... ax.gif patarkit, ar verta vaziuot su metuku dukryte?  g.gif Gal galit kokius viesbucius parekomenduot?  ax.gif buciau labai dekinga  bigsmile.gif

Su labai maža gal neverta g.gif yra kur pakeliaut,o su vaikučiu bus sunkiau,nors teko matyt pora aktyvistų tėtukų su mažiais tose vaikjuostėse į kalną užlipusių. biggrin.gif Mūs šeimyna važiuos su mašina, panelės nemažos,bet ir nežinau kaip bus,planuojam visokius maršrutus ir užsiėmimus.Daug laiko turim iki vasaros.Viešbučių nežinau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(brigita123 @ 2008 10 13, 20:37)
o galit parasyit kelio numeri  smile.gif

Pabandysiu mano auksciau aprasyto marsruto keliu numerius surasyti.
Nuo Salzburgo traukti A10/E55, veliau sukti i 311 ir vaziuoti iki Bruck an der Grossglocknerstrasse, cia patraukti pietui kryptimi - i 107 (27eur) iki Lienz, pastarasis gan patogus apsipirkti - yra pigiuju tinklu parduotuves, kuras vienas pigiausiu Austrijoje. Toliau galima traukti vaizdingais kalnu sleniais 108 keliu (tuenelsi - 8 eur). Prie Mittersill siulau sukti i 165-aji, grazu sustoti ir pasivaikscioti Krimml kriokliuose, toliau netoliese Gerlos pereja (7 eur uz kelia).

Toliau per valanda pasiekiamas Insbrukas, per 3-4 - Miunchenas.

Siai atkarpai reiktu skirti bent 2 dienas, nes kvapa uzgniauzianciu vaizdu daug - graziu miesteliu ir vietu vertu sustoti - taip pat.

Sekmes planuojant ir igyvendinant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mnnhmer: 17 lapkričio 2008 - 13:41
Šią vasarą buvau autobusu (per Guliverio keliones) Austrijoje. Man labai patiko smile.gif važiavimas autobusu visai neišvargino, nes žinojau jog laukia nerealūs vaizdai smile.gif ir jie tikrai buvo nuostabūs... tikra tiesa, kad galima susirgti "kalnais"... Nutariau, kad kai būsiu sena, nusipirksiu namelį kalnuose ir gyvensiu ten;D
Atsakyti
QUOTE(herbas @ 2008 08 01, 17:26)
.... ji savo mamai švilpikų tepalo sanariams, sakė l padeda, net ju giminaičiai šaukštą išsivežė pabandymui ax.gif

Labai reikia tiket kad padetu laugh.gif Mano draugė mamai parvežė, tai jai irgi padeda lotuliukas.gif , na o aš sau parsivežiau , tai rudenį kai skaudėjo koją tepiau, tai tas pats kai veido kremu tepčiau lotuliukas.gif O sloveniškos medovicos ir abrikosiniai likeriai yra skanu. Austrijoj galima nusipirkt edelveisų, varpelių seklų, galima išsiauginti prisiminimui vazonely. man patiko kai kurios stiklines, moliniai indai dekoruoti edelveisų žiedai, baisiai brangūs, bet man buvo gražūs, tik gaila atkalbejo, tai iki šiol gailiuos. Zalcburge galima geros austriškos kavos parsivežt, kokios nera pas mus, nebrangi, skoniai su lietuviais irgi sutampa, Insbruke mačiau fantastiško grožio visokių konservuotų dalykelių, spalvingų, gražiai sudeliotų, visokių trauktinių pilstomų... Vienu žodžiu priklausys nuo laiko, kiek turėsit,ir nuo vietų, kur vaikščiosit rolleyes.gif
Atsakyti