Įkraunama...
Įkraunama...

Galiu patarti siuvančioms

Sveikos darbštuolytės )

Nuostabių darbelių prikūrėt, tikras grožis

Aš sugalvojau Kalėdoms pamėginti pasiūti http://picasaweb.goo...nche/Angelitos# angeliukus ir padovanoti.. Bet siuvusi esu tik mokykloj ir turiu klausimėlių:

//Siūsiu rankytėmis viską smile.gif

1. Nusipirkau medvilninės minkštos medžiagėlės kūneliui, kad lengviau tas kojytes būtų išversti.. Reikia kažkaip "apmesti" pries siūnant visus kraštelius?
2. Suknytes siūsiu iš lino.. Ar reikia jį apsiūti ir jei taip, gal galit parašyt kokiu būdu geriausia?
3. Kaip daryti su ertmėmis suknytėje rankytėms? Bijau, kad labai neprairtų...

4. Laukiu visų naudingų patarimų kaip kuo geriau pasiūti šiuos angeliukus, geriems žmogučiams jie skirti

Klausimai gal ir juokingi, bet aš tuo neužsiimu, tai nlb ir žinau.. Bet labai labai noriu gražiai pasiūti smile.gif

Labai dėkui!
Atsakyti
QUOTE(a_i_s_t_e @ 2010 12 04, 17:59)
//Siūsiu rankytėmis viską smile.gif

1. Nusipirkau medvilninės minkštos medžiagėlės kūneliui, kad lengviau tas kojytes būtų išversti.. Reikia kažkaip "apmesti" pries siūnant visus kraštelius?
2. Suknytes siūsiu iš lino.. Ar reikia jį apsiūti ir jei taip, gal galit parašyt kokiu būdu geriausia?
3. Kaip daryti su ertmėmis suknytėje rankytėms? Bijau, kad labai neprairtų...

labai faini angeliukai thumbup.gif , jei as siuciau, tai taip daryciau:

1 ir 2. Prie kiekvieno lekalo prideciau po 1 cm. siulems, kunelio neapmetyciau, nes siules bus viduje, paprasciausiai sudeciau kunelio geraja puse su geraja, palikciau ertme isvertimui 1 cm. ar 1.5 cm., isvertus siules ileisciau i vidu ir taip ertme uzsiuciau gerojoje puseje.

3. Suknyte reiketu apmetyti, jei rankomis, tai susiraskite tokia rankine siule, panasia i apmetymo, jei siuvimo masina as siuciau, tai pasirinkciau smulku zigzaga. Panasia rankine siule i zigzaga galite ir rinktis ax.gif .

Nezinau, ar cia aiskiai parasiau biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 06 gruodžio 2010 - 14:45
QUOTE(Aristokratė @ 2010 12 06, 15:42)
labai faini angeliukai  thumbup.gif  , jei as siuciau, tai taip daryciau:

1 ir 2. Prie kiekvieno lekalo prideciau po 1 cm. siulems, kunelio neapmetyciau, nes siules bus viduje, paprasciausiai sudeciau kunelio geraja puse su geraja, palikciau ertme isvertimui 1 cm. ar 1.5 cm., isvertus siules ileisciau i vidu ir taip ertme uzsiuciau gerojoje puseje.

3. Suknyte reiketu apmetyti, jei rankomis, tai susiraskite tokia rankine siule, panasia i apmetymo, jei siuvimo masina as siuciau, tai pasirinkciau smulku zigzaga. Panasia rankine siule i zigzaga galite ir rinktis  ax.gif .

Nezinau, ar cia aiskiai parasiau  biggrin.gif .

labai dailus angeliukai thumbup.gif Manau, kad jokiu siuliu apmetyti nereikia. jie juk ne zaidimui skirti.
Atsakyti
Labai dėkui smile.gif) Man ir jie labai gražūs ir labai tinka tiems žmonėms, kuriems juos darysiu smile.gif Tikiuosi, kad patiks ir jiems smile.gif)

Jaukių švenčių ir angeliško gerumo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2010 12 06, 17:10)
labai dailus angeliukai  thumbup.gif  Manau, kad jokiu siuliu apmetyti  nereikia. jie juk ne zaidimui skirti.

ar zaidimui, ar ne, bet estetika niekados netrukdo biggrin.gif ir kruopstumas tik i nauda tongue.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 07 gruodžio 2010 - 09:57
Mėginau vakar pradėti siūti... Bet susidūriau su sunkumais biggrin.gif Padariau plonas kojytes, keliu milimetrų storio ir nemoku išversti.. Neišsiverčia tokios plonos man.. Kaip jūs tai darytumėt?

Paskui siuvau dar žvaigždutę ir mėnuliuką.. Mėnuliukas tai +- dar gavos, bet ir tai truputį "traukia" per kai kurias siūles kai išverčiu.. Kaip padaryt, kad to nebūtų? Įkirpti gal į tas vietas truputį, kur palikau daugiau medžiagos kraštui?

O žvaigždutės neišeina padaryt... Iš išorės tai susiūnu.. Palikau gal kokį trečdalį nesusiūtos žvaigždelės, bet ir tai išversti labai sunku tuos visus smailius galus ir taip pat "traukia"...

Jei galit, prašau, patarkit, nes neišeina iš galvos man tie angeliukai, būtinai noriu juos padaryti ir padovanoti... wub.gif

Atsakyti
QUOTE(a_i_s_t_e @ 2010 12 07, 13:09)
Mėginau vakar pradėti siūti... Bet susidūriau su sunkumais biggrin.gif Padariau plonas kojytes, keliu milimetrų storio ir nemoku išversti.. Neišsiverčia tokios plonos man.. Kaip jūs tai darytumėt?

Paskui siuvau dar žvaigždutę ir mėnuliuką.. Mėnuliukas tai +- dar gavos, bet ir tai truputį "traukia" per kai kurias siūles kai išverčiu.. Kaip padaryt, kad to nebūtų? Įkirpti gal į tas vietas truputį, kur palikau daugiau medžiagos kraštui?

O žvaigždutės neišeina padaryt... Iš išorės tai susiūnu.. Palikau gal kokį trečdalį nesusiūtos žvaigždelės, bet ir tai išversti labai sunku tuos visus smailius galus ir taip pat "traukia"...

Jei galit, prašau, patarkit, nes neišeina iš galvos man tie angeliukai, būtinai noriu juos padaryti ir padovanoti...  wub.gif

Tokias plonas kojytes,kažin ar pavyks išversti, geriau paimti ir apvynioti vielą storu siūlų (aš taip ir planuoju daryti, atrodys kaip su šiltom pedkelnėm bigsmile.gif )

o žvaigždutę ir menuliuką būtinai siūlėse reikia įkirpti (smailius kampus nukirpti iki siulės paliekant 2-3mm, įkirpti būtina išilgai visą lenktą raštą maždaug kas 10 mm). kampukus išversti padės adata tik dirbk atsargiai, kad neprairtų siūlė, o jei taip atsitiktų - tiesiog kruopščiai sukabink 'iš viršaus"

Aristokrate - apie kokią estetiką kalbam - kai išorėje bus matoma vienintelė siūlė - suknelės susiuvimo, kurią galbūt reiktų apsiūlėti, jei medžiaga be galo brizgi (pvz. šilkas, atlasas)
Atsakyti
plonom ilgom tiutom ar kokiom pvz. rankenom kartais naudoju toki spec. kabliuka . Atrodo kaip vaselis tik gale uzsidaro.
Atsakyti
ateinu patarimo prasyt 4u.gif
Noriu savo mazajam pasiuti silta flaneline pizama. kaip geriau ja daryt - su pridetinem rankovem ar isvies? Gal turit kokiu schemu blush2.gif
Ir dar siusiu kombinezona ( a la senis saltis biggrin.gif ), irgi nezinau kaip geriau su rankovem daryt ax.gif
Patarkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2010 12 07, 18:03)
Aristokrate - apie kokią estetiką kalbam - kai  išorėje bus matoma vienintelė siūlė - suknelės susiuvimo, kurią galbūt reiktų apsiūlėti, jei medžiaga be galo brizgi (pvz. šilkas, atlasas)

as apie tos pacios sukneles estetika, siules ir rasau biggrin.gif ir dabar jus rasote, kad gal but reikia apsiuleti. Suknele bus is lino, tai tuo labiau reikia pasirinkti apmetyma biggrin.gif . O silkas ir atlasas, dar nera tokia brizgios medziagos, kaip linas biggrin.gif .
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti