Įkraunama...
Įkraunama...

Galiu patarti siuvančioms

QUOTE(srauni_upe @ 2010 04 07, 17:54)
ojoj tai tokios visos brangios, kurios ir siuvinėja. Nebent apibrėžkit kas jum brangu - nebrangu

reiks dar pasidometi, lyg ir buvau nebrangia suvinejancia uztikus..arba maisau kazka..
nebrangios tai iki 500 blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(yrakaipyra @ 2010 04 12, 08:42)
reiks dar pasidometi, lyg ir buvau nebrangia suvinejancia uztikus..arba maisau kazka..
nebrangios tai iki 500 blush2.gif

Na, gal ne taip issireisket "siuvinejancia", o turejot omeny, atliekancia ir dekoratyvines siules. Nes buna atskiros siuvinejimo masinos ir jos tikrai bent 4 kartus brangesnes, nei noretumet.
Ir "bent siek tiek pramokti siuti" visiskai nereikalinga daug siuliu. Atvirksciai, geriau geresnio gamintojo ir maziau siuliu. Siuviniu kokybe ir grozis bei siuvimo patogumas visiskai nepriklauso nuo siuliu kiekio.
As su siom siulem puikiausiai issiverciu siudama ir trikotaza. user posted image
O bent orientacines kainas galima susirasti http://www.siuvimostilius.lt/. be to, yra atskira tema apie siuvimo masinas.

Beje, as pati daugiau kaip pries metus uzsimaniau siuti ir taip uzsikabliavau, kad negalejau sustot thumbup.gif . Deja, laiko dabar jau visai mazai liko siut.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(orienturiste @ 2010 04 12, 12:21)
As su siom siulem puikiausiai issiverciu siudama ir trikotaza. user posted image

o gal galit paaiškint kurias siūles iš šių naudojat siūdama trikotažą?. pvz apmėtydama,sisiūdama, atlenkdama kraštą ir pan. kokias pėdeles papildomas gal šioms siūlėms dedate? aš naudoju Janome 525 blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kipse @ 2010 04 12, 12:30)
o gal galit paaiškint kurias siūles iš šių naudojat siūdama trikotažą?. pvz apmėtydama,sisiūdama, atlenkdama kraštą ir pan. kokias pėdeles papildomas gal šioms siūlėms dedate? aš naudoju Janome 525  blush2.gif

Tikriausiai zinote, kad trikotazui siuti dygsnio ilgis turi buti nustatytas ant SS, tada siule gaunasi elastine tokia, kaip toje antroje eiluteje.
2 sluoksniams susiuti naudoju G arba F. G dazniau. krasta nukerpu susiuvus ties siules krastu, todel apmetyti nebereikia. taip siuvu ir flisa.
Krastui atlenkti naudoju dviguba adata ir paprasta tiesia siule (A, dygsnio ilgis normalus, ne SS), tada gerojoj pusej gaunasi dviguba siule, blogojoj - zigzagas. Medziagos pertekliu nukirpti vel galima atlenkus arba pataikyti atlenkti taip, kad zigzagas dengtu krasta, nereikes kirtpi. trukumas - siule lengva isardyti istraukus apatini siula.
Kartais krastui atlenkti naudoju ir G siule, gaunasi kaip dekoratyvine. Velgi nukerpu atlenkus (palenkiu viena karta).
H siule, kiek pamenu is instrukcijos, naudojama itin elastingoms medziagoms, tokioms kaip maudomu. o gal maisau su E, nes jas retai naudoju.
E naudoju ne trikotazinems medziagoms slaptam palenkimui (velgi be SS), su papildomu priedu prie pedeles prisisuka toks. buvo komplekte (janome 415). turiu ir atsikra pedele slaptam palenkimui, bet su ja blogiau gaunasi.

O siaip tai kai labai skubu ir nebutinas siules grozis, tai ir paprasta zigzaga panaudoju vietoj trikotazines siules (C, su nelabai dideliu dygsnio ilgiu). Nes tas trikotazines siules letai siuva.

Na, cia is mano patirties ir savamokslio. Gal kas parasys daugiau, teisingiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(orienturiste @ 2010 04 12, 13:04)

Na, cia is mano patirties ir savamokslio. Gal kas parasys daugiau, teisingiau  4u.gif

ačiū labai. viską išsisaugojau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(orienturiste @ 2010 04 12, 12:21)
Na, gal ne taip issireisket "siuvinejancia", o turejot omeny, atliekancia ir dekoratyvines siules. Nes buna atskiros siuvinejimo masinos ir jos tikrai bent 4 kartus brangesnes, nei noretumet.
Ir "bent siek tiek pramokti siuti" visiskai nereikalinga daug siuliu. Atvirksciai, geriau geresnio gamintojo ir maziau siuliu. Siuviniu kokybe ir grozis bei siuvimo patogumas visiskai nepriklauso nuo siuliu kiekio.
O bent orientacines kainas galima susirasti http://www.siuvimostilius.lt/. be to, yra atskira tema apie siuvimo masinas.

Beje, as pati daugiau kaip pries metus uzsimaniau siuti ir taip uzsikabliavau, kad negalejau sustot  thumbup.gif . Deja, laiko dabar jau visai mazai liko siut.. verysad.gif

na, as turejau galvoj, kad ant rubeliu butu galima koki paveiksliuka, gelyte issiuvineti, zodziu kazkaip dekoruoti, papuosti siuvini...tai ar su sitom siulem galima?
o as labai noriu ismokti siuti del savo mazutes, tiek ideju turiu jai visko prisiuti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(yrakaipyra @ 2010 04 14, 09:49)
na, as turejau galvoj, kad ant rubeliu butu galima koki paveiksliuka, gelyte issiuvineti, zodziu kazkaip dekoruoti, papuosti siuvini...tai ar su sitom siulem galima?
o as labai noriu ismokti siuti del savo mazutes, tiek ideju turiu jai visko prisiuti smile.gif

ar isivaizduojat, kuo skiriasi aplikacija ir siuvinejimas? aplikacijai prisiuti uztenka paprasto zigzago siules. o siuvineti ne. mano atveju yra kelios dekoratyvines siules, jomis galima papuosti krasta ir pan. aisku siuvinejimas siuvinejimui nelygu, bet normaliam siuvinejimui reikia siuvinejimo masinos. o "siuvineti" linijas is zigzago galima su visomis masinomis, kurios turi zigzaga.
Atsakyti
buciau dekinga uz maza konsultacija mokanciu siuti:
- ar paklijuojat ta lipnia juosta , jei medziaga plonyte, kad lengviau siut butu? skalbimas nekenkia tai apkantavimo juotai, kazkokia ji popierine g.gif
- salone aiskina, kad be vyteliu labai sunku graziai romanete paigamint, ar tikrai taip? ir gal kas rekomenduotumet, kur pigiau buna tu juosteliu su ziedukais, kurios vertikaliai siiunamos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(orienturiste @ 2010 04 14, 19:03)
ar isivaizduojat, kuo skiriasi aplikacija ir siuvinejimas? aplikacijai prisiuti uztenka paprasto zigzago siules. o siuvineti ne. mano atveju yra kelios dekoratyvines siules, jomis galima papuosti krasta ir pan. aisku siuvinejimas siuvinejimui nelygu, bet normaliam siuvinejimui reikia siuvinejimo masinos. o "siuvineti" linijas is zigzago galima su visomis masinomis, kurios turi zigzaga.

aciu, dabar jau aiskiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(orienturiste @ 2010 04 12, 14:04)

E naudoju ne trikotazinems medziagoms slaptam palenkimui (velgi be SS), su papildomu priedu prie pedeles prisisuka toks. buvo komplekte (janome 415). turiu ir atsikra pedele slaptam palenkimui, bet su ja blogiau gaunasi.

O kaip ta pėdelė atrodo? Gal ir mano mašiniuku galima slaptai siūtį (Brother XL3500) g.gif Ir kas tas SS?.... Pas mane yra SS1 ir SS2.......
Atsakyti
QUOTE(papuga @ 2010 04 27, 19:26)
O kaip ta pėdelė atrodo? Gal ir mano mašiniuku galima slaptai siūtį (Brother  XL3500) g.gif Ir kas tas SS?.... Pas mane yra SS1 ir SS2.......

kazkas panasaus (pas mane siek tiek kitaip, bet esme ta)
user posted image
pedeles http://siuvimo.lt/pedel.php
jos universalios, jei fiksavimas toks pats, turi tikti ir jusu masinai.
SS yra tipo trikotazine siule, kad tampytusi. Reikalinga besitampancioms medziagoms. Realiai siuvasi du dygsniai i prieki, vienas atgal ar kazkas pan. Nzn kas yra SS1 ir SS2, gal kiek isskleista ta siule (kiek zingsniai persidengia).

O siaip tai neblogai yra persiskaityt siuvimo masinos instrukcija kai nusiperki. bent pas mane tai viskas buvo isaiskinta, ka ir kaip siuti. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Nada... @ 2010 04 14, 21:24)
buciau dekinga uz maza konsultacija mokanciu siuti:
- ar paklijuojat ta lipnia juosta , jei medziaga plonyte, kad lengviau siut butu? skalbimas nekenkia tai apkantavimo juotai, kazkokia ji popierine g.gif
- salone aiskina, kad be vyteliu labai sunku graziai romanete paigamint, ar tikrai taip? ir gal kas rekomenduotumet, kur pigiau buna tu juosteliu su ziedukais, kurios vertikaliai siiunamos  4u.gif

Na, matau jums nieks neatsake. Atsakysiu as, nors ir esu savamoksle.
Pirmas klausimas man nelabai aiskus. apkantavimo juosta nera lipni juosta. o flizelinas klijuojamas ne tam, kad siut lengviau butu, o kad medziaga nesitampytu ir geriau stovetu reikiamose vietose. Jei labai plona medziaga ir sunku siut, galima siut per popieriu.
Antras klausimas vel - jei be vyteliu ar horizontaliu pagaliuku, tai gausis ne romanetes o austrijetes. medziaga keliant desis i klostes. Arba as klausimo nesupratau.

Austrijetes user posted image
As dejau plonus pagaliukus is "pasidaryk pats", o juosteles su ziedeliais nedejau, prisiuvau poverzles. Siaip visokiu ideju prisigaudziau romaneciu temoje, jos tau ir atsakys.
Atsakyti
QUOTE(orienturiste @ 2010 04 27, 22:24)
O siaip tai neblogai yra persiskaityt siuvimo masinos instrukcija kai nusiperki. bent pas mane tai viskas buvo isaiskinta, ka ir kaip siuti. 4u.gif

Ačiū, ir aš manu, kad būtų neblogai, tačiau bėda ta, kad instrukcija labai "kūda" ir ta pati nelietuviškai tongue.gif Šiaip man viskas aišku, tik labai norėčiau tos slaptos siūlės. Pėdelės komplekte nebuvo, todėl ir domiuosi 4u.gif
Atsakyti