Įkraunama...
Įkraunama...

Galiu patarti siuvančioms

QUOTE(Naktibalda @ 2010 03 15, 01:06)
nežinau ką siūsit iš sintepono,kad jį reik klijuoti, bet labai sėkmingai sulaikomas kaip ir tempiamas tamposi, todėl jei manot gal galima išsiversti be klijavimo tai nematau bėdos, bet sakau reik atsižvelgti kur tai bus naudojama ,

biggrin.gif "pastrigavimas" senas siuvėjų terminas (žargonas)

Na, jau nusipirkau su klijų taškiukais sintepono - noriu tašytę pasisiūt, tai galvoju kad paklijuotas geriau skalbsis, ir plonytė medvilnė taip nesukris g.gif
Bandysiu abi dalis sukirptas klijuot 4u.gif

Aga, žinau, kas yra daigstymas biggrin.gif
Atsakyti
laba diena smile.gif

gal kas nors galetu paaiskinti placiau apie raukima "smocking" budu?
Nuorodoje matyti, kaip audinys sudaigstomas eilemis, po to suraukiamas t.y. paruosiamas "smocking'ui" bet nesuprantu, kaip tie rombukai gaunasi, ar cia suraukus paskui reikia rankom sukabinti ties klosteliu krastais "zigzagu" eile? g.gif
gal kas esat isbande?
aciu is anksto
4u.gif

http://matildalazouc...l.com/2569.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgitte: 15 kovo 2010 - 15:30
jurgitte,
Atidžiau įsižiūrėk, pirmoj eilėj susiuviami kartu 1+2, 3+4, 5+6 ir t.t. tie "kantukai", o antroj eilėj - 2+3, 4+5, 6+7... Paskui kartojama.
Siusiūti tai reik ten sukabinti, tiesiog kelis kartus su adata per abejus "kantelius". Galima toj vietoj ir po karoliuką įsiūti, labai gražu ax.gif
Atsakyti

dekui, coccinela, uz paaiskinima,
iskilo dar vienas klausimas:
gerojoje puseje matosi tik rombukai ir sukabinimai, bet kaip suprantu siules seka tarp sukabinimu eina isvirkciojoj pusej? t.y. karta sukabinus, siulas perveriamas i blogaja puse?
nezinau, ar titksliai paaiskinau, ka turiu omeny..
Atsakyti
Laba diena,

noriu paklausti labai man rupimo klausimo, bet jis jums bus liaaaabai juokingas hihihi.gif tad nusijuokit ir prasau atsakykit wink.gif

ant ko daryti iskarpas? noriu pasiuti gimines susitikimui prijuostes ir linines serveteles, kadangi esu ne siuveja turinti siuvimo masina blush2.gif tai net neisivaizduoju ant ko reikia daryt iskarpa, nes as isivaizduoju, kad pasidarau viena brezinuka, kuri pridaigstysiu prie medziagytes ir issikirpsiu tada prijuoste.... ar taip mastau g.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Moodesta @ 2010 03 16, 13:15)
Laba diena,

noriu paklausti labai man rupimo klausimo, bet jis jums bus liaaaabai juokingas hihihi.gif tad nusijuokit ir prasau atsakykit wink.gif

ant ko daryti iskarpas? noriu pasiuti gimines susitikimui prijuostes ir linines serveteles, kadangi esu ne siuveja turinti siuvimo masina blush2.gif tai net neisivaizduoju ant ko reikia daryt iskarpa, nes as isivaizduoju, kad pasidarau viena brezinuka, kuri pridaigstysiu prie medziagytes ir issikirpsiu tada prijuoste.... ar taip mastau  g.gif  hihihi.gif

viską gerai mąstai, bet nebent labai prijuostė mandra , jei paparsta iš kart ant medžiagos, jei nori būtinai iškarpos, tada reikia lapo, nemažo, arba laikraščius suklijuok,, pasipaišyk ant jo norimą formą, ir iškirpk, tuomet tą lapą dėk anr medžiagos apibrėžk kreida arba muiliuku ir viskas 4u.gif , iškarpos užtenka pusinės tuomet dėsi lekalą ant sulenktos medžiagos
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2010 03 16, 14:24)
viską gerai mąstai, bet nebent labai prijuostė mandra , jei paparsta iš kart ant medžiagos, jei nori būtinai iškarpos, tada reikia lapo, nemažo, arba laikraščius suklijuok,, pasipaišyk ant jo norimą formą, ir iškirpk, tuomet tą lapą dėk anr medžiagos apibrėžk kreida arba muiliuku ir viskas  4u.gif , iškarpos užtenka pusinės tuomet dėsi lekalą ant sulenktos medžiagos

na man reikia apie 50 prijuosciu pasiut, tai ta prasme man reiktu be iskarpos, o tiesiai ant medziagos uzsidet ir apsibre\zt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Moodesta @ 2010 03 16, 14:47)
na man reikia apie 50 prijuosciu pasiut, tai ta prasme man reiktu be iskarpos, o tiesiai ant medziagos uzsidet ir apsibre\zt  g.gif

as tai darau iskarpas ant kepimo popieriaus biggrin.gif , bet tau tiks ir is popieriaus ar laikrascio nes nereikia kopijuot nuo ko nors.
as ti gal pasidaryciau iskarpa pirma ant popieriaus, poto perkelciau ant medziagos, o poto jau galima pagal ta iskarpa , pridaigscius pasidaryt ir daugiau tiesiai ant medziagos ar keliu jos sluoksniu mirksiukas.gif
Atsakyti
aciu aciu aciu uz pagalba wink.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgitte @ 2010 03 16, 11:36)
dekui, coccinela, uz paaiskinima,
iskilo dar vienas klausimas:
gerojoje puseje matosi tik  rombukai ir sukabinimai, bet kaip suprantu siules seka  tarp sukabinimu eina isvirkciojoj pusej? t.y. karta sukabinus, siulas perveriamas i blogaja puse?
nezinau, ar titksliai paaiskinau, ka turiu omeny..

nea, nesupratau unsure.gif
Tą mėlyną siūlą reik ištraukt pabaigus darbą, šiaip jis būna nei gerojoj nei blogojoj pusė- per vidurį.
O jei klausi apie sukabinimus - tai kiek žinau tai kiekvienam sukabinimui ima po naują siūlą. ta prasme kerpa. bet gal ir kitaip galima daryt g.gif
Atsakyti
O jei klausi apie sukabinimus - tai kiek žinau tai kiekvienam sukabinimui ima po naują siūlą. ta prasme kerpa. bet gal ir kitaip galima daryt g.gif

taip, turejau omeny atskirus sukabinimus, jei kiekvienam sukabinimui atskiras siulas, tada aisku.
dekui
4u.gif

Atsakyti
sveikos,

turiu viena klausimuka blush2.gif
1.Siuvu sijonuka is Burda, ir vis bandziau suprast kur dedasi flizelinas, nes nieko neradau kad butu parasyta, dabar viska susikirpau ir dar karta nusprendziau paskaityti aprasyma ir radau toki sakinuka: prokladka- smotret plan raskladki.Paziurejau ir matau kad kai kurios dalys pilkos spalvos, tai ar gerai supratau kad jos turi buti padengtos flizelinu????

ir dar kaip ta velnia klijuot????
Pabandziau vidine juosmens apdailos juostele prilyginti, o gal tik su garais uztenka kad pritrauktu???Pas manes flizelinas su vertikaliais dryziais, tai as ji ir dejau prie medziagosvertikaliai, kad juosmuo nesitemtu, ar gerai padariau ar bus pirmas brokas???

ir dar , jei kitas paaukstinto juosmens detales dengsiu flizelinu jos vidinej puses bus atviros ir kontaktuos su kunu ar taip ir turetu buti???gal jo ten man nedeti??? g.gif
Atsakyti