Įkraunama...
Įkraunama...

Galiu patarti siuvančioms

QUOTE(Raja28 @ 2010 03 04, 13:38)
mergaites turiu klausimuka:

kada klijuojasi flizelinas, padarius iskarpa ar jau susiuvus, pvz . juosmeni?????

flizelinas klijuojasi sukirpus audinį, tikrai dar nesusiuvus.

o smulkias detales aš pirmiau paklijuoju audinį, o tada susikerpu. Man taip daug patogiau tongue.gif
QUOTE(etamo21 @ 2010 03 04, 14:52)
merginos gal pasiulysite kaip nutrinti dinsus? guglas buvo rades jau viena tokia uzklausa, bet neismeta to puslapio, kuriam galiu rast atsakymu, meta mane i pagrindini SM puslapi  doh.gif

čia pasiūlymas buvo smile.gif
Atsakyti
Aciukas visoms patarusioms 4u.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif ,

buvau pas siuvėją, ji liepė nupirkti komunijos suknelės sijonui audinio 2 ilgius ką tai reiškia? Jei gerai įsivaizduoju sijonas bus pūstas, jei medžiaga 150 cm pločio tai matuoti nuo lemens iki norimo ilgio (ik kulnų) ir + 5 cm, o jeigu medžiagos plotis mažesnis kaip tada matuoti, kiek tų ilgių reikės? Atleiskite už kvailus klausimus bet aš nelabai susigaudau blush2.gif
Atsakyti
ai, sijonui.

nu tai jei sakė du ilgius, tai ir pirkit du ilgius. Koks jau ten siauresnis plotis: 1,10 m ? užteks tam vaikui to audinio, jei ir siauresnis plotis.
o šiaip savo siuvėjos ir reikėjo klaust smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aleksandritas: 04 kovo 2010 - 17:28
QUOTE(Aleksandritas @ 2010 03 04, 16:30)

sirdingai dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aleksandritas @ 2010 03 04, 18:26)
ai, sijonui.

nu tai jei sakė du ilgius, tai ir pirkit du ilgius. Koks jau ten siauresnis plotis: 1,10 m ? užteks tam vaikui to audinio, jei ir siauresnis plotis.
o šiaip savo siuvėjos ir reikėjo klaust smile.gif

ačiū už atsakymą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2010 03 03, 00:59)
jooooooooo  lotuliukas.gif , na ji tokia jau yra ją reikia labai prisijaukinti  4u.gif , reikia įgūdžių, o įgūdžiai per praktiką  4u.gif

nežinau su kokia mašina siuvi, bet jai reikia ir mašinos siūlės įtempimą reguliuoti, pėdelės ir dantukų prispaudimą ir t.t ,

ACIU UZ ATSAKYMUS.
Pastrigavau as ja .. Na meginsiu toliau reguliuoti itempimus. doh.gif
Bet uzsispyriau vat pamegint reikia ir viskas.. doh.gif
Atsakyti
Sveikos, esu naujokė ir savamokslė, įtariu, užversiu gausiai klausimais su laiku blush2.gif
Tai čia toks beskaitant klausimas - kas yra pastrigavimas? blush2.gif

QUOTE(lenny @ 2010 03 04, 13:05)
As irgi visas reikalingas detales paklijuoju iskart po sukirpimo.

O kaip tai vyksta? Flizeliną irgi jau būnat sukirpusi? unsure.gif
Noriu sintepono sluoksnį paklijuot, niekaip nesumoju kaip geriau: ar visą medžiagos kvardratą klijuot ir tada išsikirpt (taip daryčiau, bet medžiagų gaila, o kerpama figūra U formos..) ar sinteponą išsikirpt ir ant medžiagos prilyginus ją apkarpyt? g.gif Bet tas sinteponas gi vis tiek biškį tamprus, tai baisoka, kad paskui bus bėdos siuvant..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 15 kovo 2010 - 01:21
QUOTE(Coccinela @ 2010 03 15, 01:21)
Sveikos, esu naujokė ir savamokslė, įtariu, užversiu gausiai klausimais su laiku  blush2.gif
Tai čia toks beskaitant klausimas - kas yra pastrigavimas?  blush2.gif
O kaip tai vyksta? Flizeliną irgi jau būnat sukirpusi?  unsure.gif
Noriu sintepono sluoksnį paklijuot, niekaip nesumoju kaip geriau: ar visą medžiagos kvardratą klijuot ir tada išsikirpt (taip daryčiau, bet medžiagų gaila, o kerpama figūra U formos..) ar sinteponą išsikirpt ir ant medžiagos prilyginus ją apkarpyt?  g.gif Bet tas sinteponas gi vis tiek biškį tamprus, tai baisoka, kad paskui bus bėdos siuvant..

aš kerpu jau pagal iškirptą detalę, paklijuoju, tuomet apkerpu išlindusius kraštus 4u.gif , nes pagal jūsų aprašytą būdą tinka tik labai smulkioms detalėms, arba nebent negaila medžiagų, kadangi aš dirbu sau tai medžiagų nemėtau veltui blush2.gif, nežinau ką siūsit iš sintepono,kad jį reik klijuoti, bet labai sėkmingai sulaikomas kaip ir tempiamas tamposi, todėl jei manot gal galima išsiversti be klijavimo tai nematau bėdos, bet sakau reik atsižvelgti kur tai bus naudojama ,

biggrin.gif "pastrigavimas" senas siuvėjų terminas (žargonas) , iš tiesių lietuviškai tai vadinama daigstymu mirksiukas.gif , kuomet prieš susiuvant su mašina, detalės yra sudaigstomos rankomis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naktibalda: 15 kovo 2010 - 02:09
sveikos, kuom galima uzpildyt minkstu zaisliuku vidu? 4u.gif
Atsakyti
[quote=Inesiuuu,2010 03 15, 08:11]
sveikos, kuom galima uzpildyt minkstu zaisliuku vidu? 4u.gif

Šį reikalą labai gerai išmano lenny.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Turiu toki klausima. Gal zinote kur galima butu gauti vaikisku (kudikisku) tepuku iskarpu? Nuprendziau suneliui pasiuti tepukus/batukus/ale veltinukus. Kazkokiame zurnale perskaiciau, kad gerai karstame vandenyje (skalbimo masinoje) suskalbtas koks nereikalingas vilnonis mezginys virsta tokiu minkstu veltinuku. Karpant toki gamini "nebega akys", todel galima panaudoti ivairiu daikteliu siuvimui smile.gif Nusprendziau ismeginti, bet neisivaizduoju kokius tepukus galima butu pasiuti blush2.gif Gal kuri siuvote ir turite iskarpu nuotraukeliu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varlius: 15 kovo 2010 - 10:22