Įkraunama...
Įkraunama...

Galiu patarti siuvančioms

Dar labai svarbu kokias adatas naudoji tam tikrai medžiagai. Adatos turi būti kokyniškos ir neatbukusios.Trikotažą reikia siūti tik su trikotažui skirtom adatom. Jeigu medžiaga labai plona, tai ir numerį imi patį mažiausią pvz.:70.
O dėl siūlų, tai aš visą laiką naudoju vienodo storio siūlus, tik siuvinėjimui imu plonesnius.
Atsakyti
QUOTE(fluitel @ 2009 09 21, 00:15)
Sveikos biggrin.gif artėja vestuvės mano ir dinkt į galvą,sumąsčiau pasisiųti sau nuometą.. gal kokių patarimų turėtumėt,kokią medžiagą geriausia rinktis,kaip kraščiukus gražiai padaryt (jei medžiaga nebūtų ta kaip tinkliukas,o vientisa permatoma(ko jau ko bet pavadinimo medžiagos nežinau)) ? g.gif Būtų dideeeeeeeeelis AČIŪ blush2.gif

neatidaro nurosod su nuometu, kažkokią garbanota merga tik biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2009 09 21, 13:40)
neatidaro nurosod su nuometu, kažkokią garbanota merga tik  biggrin.gif

hmz,o man atidaro merga su veliumu biggrin.gif reiks pažiūrėt kas čia ne taip smile.gif g.gif
Atsakyti
Mielos ponios,
isduosiu nedidele paslapti, nors tai ne paslaptis: kai kuriu masinu komplektuose (pvz., senos laidos Verituose) yra specialios pedeles labai jautriai medziagai apmetyti. Tos pedeles per viduri turi liezuveli, ant kurio formuojama pati siule. Naudojant sia pedele galima isgauti labai kokybiska zigzaga. Noreciau patarti, kad apmetant labai plonas medziagas reikia naudoti plona adata, pvz.65, ir pagal ja siula, kuris laisvai turi issitekti adatos ilgajame griovelyje. Virsutinio ir apatinio siulo itempimas turi buti minimalus. Cia pateikiu Berninos pedeles pavyzdi:
http://www.bernina.l...3-i160-sLT.html
Atsakyti
QUOTE(Singer meistras @ 2009 09 22, 16:53)

ot ačiū 4u.gif

o tai mėtosi pas mane panaši pėdelė, ir nei kart nebandžiau nieko su ja daryt, Reiks pabandyt pazigzagint. smile.gif
Atsakyti
[quote=Žydros akys,2009 09 21, 09:33]

Iškilo dar vienas klausimas.. mano siuvimo mašina siūna overlokinę siūlę, bet siūlas pakankamai įtemptas (nors nustatau nulinį įtempimą).. gal kur nors to siūlo neprakišti (na, tos vietos, į kurias dedasi viršutinis siūlas) g.gif Norėtusi, kad ta siūlė taip laisvai būtų.. o dabar išeina taip, kad sutraukia medžiagą g.gif

Galėčiau Jums patarti tik tuo atvėju, jeigu žinočiau kokio modelio tas Jūsų overlokas.
Šiaip firminio overloko (apie kinietišką ir perestroikos laikų šlamštą, aš tyliu) siūlės kokybė priklauso nuo daugelio dalykų. Čia visos, siūlę formuojančios ir siūlą kreipiančios detalės: adatinės plokštės, kilpikliai, siūlų įtempimo reguliatoriai ir pačios adatos, turi buti nedeformuoti (be idreskimų, imušimų). Visą šį ūkį reikia gerai "sustyguot", o adatas ir siūlus- parinkti pagal medžigos storį ir struktūrą. Labai yra svarbi peiliukų kokybe, jų suvedimas, kampų išlaikymas.
Atsakyti
[quote=Singer meistras,2009 09 22, 20:08]
[quote=Žydros akys,2009 09 21, 09:33]
Iškilo dar vienas klausimas.. mano siuvimo mašina siūna overlokinę siūlę, bet siūlas pakankamai įtemptas (nors nustatau nulinį įtempimą).. gal kur nors to siūlo neprakišti (na, tos vietos, į kurias dedasi viršutinis siūlas) g.gif Norėtusi, kad ta siūlė taip laisvai būtų.. o dabar išeina taip, kad sutraukia medžiagą g.gif

Galėčiau Jums patarti tik tuo atvėju, jeigu žinočiau kokio modelio tas Jūsų overlokas.
Šiaip firminio overloko (apie kinietišką ir perestroikos laikų šlamštą, aš tyliu) siūlės kokybė priklauso nuo daugelio dalykų. Čia visos, siūlę formuojančios ir siūlą kreipiančios detalės: adatinės plokštės, kilpikliai, siūlų įtempimo reguliatoriai ir pačios adatos, turi buti nedeformuoti (be idreskimų, imušimų). Visą šį ūkį reikia gerai "sustyguot", o adatas ir siūlus- parinkti pagal medžigos storį ir struktūrą. Labai yra svarbi peiliukų kokybe, jų suvedimas, kampų išlaikymas.
[/quote]
suprantu, kad esate profesionalas ir tikrai išmanote šį reikalą, bet daugelis naudojasi tuo šlamštu ir jis taip pat kartais genda, ir jam taip pat reikia informacijos ir patarimų, ax.gif
Atsakyti
[quote=Naktibalda,2009 09 22, 21:00]
suprantu, kad esate profesionalas ir tikrai išmanote šį reikalą, bet daugelis naudojasi tuo šlamštu ir jis taip pat kartais genda, ir jam taip pat reikia informacijos ir patarimų

Jūs šimtą kart teisi. Aš galiu sutaisyt, restauruot bet kokią siuvimo mašiną (kinietišką taip pat), bet dažnai tai pareikalauja labai didelių laiko ir lėšų sąnaudų ir man yra nuostolingas toks darbas. Pav. kinietiško overloko sutvarkymas kainuoja trigubai, keturgubai daugiau, nei firminio ir užima daug laiko. Tenka išmest visas šio overloko negrudintas detalias kartu su reostatu (pedalu) ir el. varikliu, kuris yra visiškai nevaldomas ir labai pavojindas. Nors po tokio pertvarkymo, šis overlokas ilgus metus dirbs kaip laikrodukas, be jokiu problemų, bet vis vien neprilygs šveicariškai mašinai.
Atsakyti
[quote=Singer meistras,2009 09 22, 22:57]
[quote=Naktibalda,2009 09 22, 21:00]
suprantu, kad esate profesionalas ir tikrai išmanote šį reikalą, bet daugelis naudojasi tuo šlamštu ir jis taip pat kartais genda, ir jam taip pat reikia informacijos ir patarimų

Jūs šimtą kart teisi. Aš galiu sutaisyt, restauruot bet kokią siuvimo mašiną (kinietišką taip pat), bet dažnai tai pareikalauja labai didelių laiko ir lėšų sąnaudų ir man yra nuostolingas toks darbas. Pav. kinietiško overloko sutvarkymas kainuoja trigubai, keturgubai daugiau, nei firminio ir užima daug laiko. Tenka išmest visas šio overloko negrudintas detalias kartu su reostatu (pedalu) ir el. varikliu, kuris yra visiškai nevaldomas ir labai pavojindas. Nors po tokio pertvarkymo, šis overlokas ilgus metus dirbs kaip laikrodukas, be jokiu problemų, bet vis vien neprilygs šveicariškai mašinai.
[/quote]
nu va sutarėm, 4u.gif
šiaip siuvu gan nemažai su vienu iš jūsų minėtų šlamštu, šiandien po 3 metų gan intensyvaus darbo, mano šlamštą apžiūrėjo meistriukas , nes nulauždama adatą išlenkė stabilizatorių siūlo doh.gif , taigis po apžiūros priekaištų mašinai neturėjo ir meistras, sakė prižiūrėta tvarkinga ir siūkit į sveikatą, tai jei šlamštas su tokiu nežymiu gedimu genda kas tris metus tada sakykim ne taip jau ir blogai blush2.gif

iš pradžių pamaniau, kad netaisot tokio šlamšto, bet jei taisot super drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vida/d @ 2009 09 02, 17:42)
drinks_cheers.gif pati kazkada dirbau siuvime,tai ,tik tokiu budu ir trumpino paslepto uzsegimo uztrauktukus ir labai dazniems modeliams,tai darydavo ax.gif
Dabar turiu kalusima...Sygyta ar ,kuri kita gal zino ar UK yra pirkti zurnalu su iskarpomis tokiu,kaip Burda?T.p.planuoju nusipirkti siuvimo masina,tai kokios firmos patartumete?Norieciau,kad butu galima isiuti kilpas,apmetyti siules be pagrindines siules.

100 metu nebuvau toj temoje blush2.gif
manau galetum pabandyti vogue pattern, kiekvienoj siuvimo aprduotuvej juos turetu pardavineti, na aisku jie nepigus, apie kelis svarus uz iskarpa. bet jei atitaikius gera sablona, paskui ji butu galima modeliuoti pagal skirtingus modelius
Atsakyti
Sveikos, labai reikia pagalbos. Palto virsutinis skeltukas baisiai atsivepes, niekaip nerandu to priezasties, gal kas susiduret su tokia problema, arba ir nesusidure zinot kur suo pakastas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nightbird @ 2009 09 23, 13:50)
Sveikos, labai reikia pagalbos. Palto virsutinis skeltukas baisiai atsivepes, niekaip nerandu to priezasties, gal kas susiduret su tokia problema, arba ir nesusidure zinot kur suo pakastas  4u.gif

ta prasme skleidžiasi g.gif , ar tempia

jei skleidžiasi tada blogai nustatytas balansas , o jei tempia blogai įsiūtas pamušalas , skeltuko vietoje turi būti palikta sočiai laisvumo, kad netemptų skeltuko 4u.gif
Atsakyti