Įkraunama...
Įkraunama...

Galiu patarti siuvančioms

QUOTE(Valentina_K @ 2009 08 20, 17:14)
Sveikos, ar galėtumėte patarti, kuo ir kaip galima kantuoti trikotažinių dirbinių kraštus? Norėčiau vaikui ką nors pasiūti iš trikotažo, bet bėda ta, kad Vilniuje niekur neradau gatavų trikotažinių kantavimo juostelių, o jeigu kirpti iš tos pačios medžiagos, ji labai susisuka. Gal vis dėlto aš blogai ieškojau ir kur nors tokios juostelės parduodamos (jos tikriausiai turėtų būti megztos stulpeliais, kaip būna, pvz., vyriškų marškinėlių rankovės ir apykaklė)?

Su paprasta mašina tokį darbą vargu ar atliksite, todėl nesivarginkite. Tam reikalinga grandininio dyksnio mašina ir speciali liniotė kantavimui...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singer meistras: 02 rugsėjo 2009 - 12:36
QUOTE(grete @ 2009 08 31, 16:24)
grete,trumpink apacia,tiesiog kiek tau jo liks apacioja,nukirpk palikdama 1.5-2cm,ir uztvirtink,siuvimo masina,persiudama per ji kelis kartus. mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif pati kazkada dirbau siuvime,tai ,tik tokiu budu ir trumpino paslepto uzsegimo uztrauktukus ir labai dazniems modeliams,tai darydavo ax.gif
Dabar turiu kalusima...Sygyta ar ,kuri kita gal zino ar UK yra pirkti zurnalu su iskarpomis tokiu,kaip Burda?T.p.planuoju nusipirkti siuvimo masina,tai kokios firmos patartumete?Norieciau,kad butu galima isiuti kilpas,apmetyti siules be pagrindines siules.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida/d: 02 rugsėjo 2009 - 16:44
QUOTE(vida/d @ 2009 09 02, 17:42)
ar ,kuri kita gal zino ar UK yra pirkti zurnalu su iskarpomis tokiu,kaip Burda?T.p.planuoju nusipirkti siuvimo masina,tai kokios firmos patartumete?Norieciau,kad butu galima isiuti kilpas,apmetyti siules be pagrindines siules.

manau, kad tokiu zurnalu, kaip Burda, UK yra didesnis pasirinkimas negu Lietuvoje, gal net ir geresniu yra ax.gif .

Man google ismeta, kad Sew Hip yra Nr. 1 UK ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2009 09 03, 07:49)
manau, kad tokiu zurnalu, kaip Burda, UK yra didesnis pasirinkimas negu Lietuvoje, gal net ir geresniu yra  ax.gif .

Man google ismeta, kad Sew Hip yra Nr. 1 UK  ax.gif .

4u.gif Dekui,internete pasiziurejau.Bandysiu ieskoti parduotuvese,jei nerasiu teks internete pirkti,
Atsakyti
Sveikos,

Gal kas galėtų man, "žaliai siuvėjėlei" hihihi.gif atsakyti į kelis klausimus:
1. ar visos šiuolaikinės siuvimo mašinos siūna su dveim-trim adatom. Jei taip, tai kur tą antrą ir viršutinį ir apatinį siūlą dėti g.gif ?
2. gal yra kažkoks būdas kerpant lakstančius audinius (pav. šilką) juos kaip nors sugaudyti doh.gif t.y. kažkaip palengvinti kirpimą, brėžimą per juos.. nes nusibrėžiu, atrodo gerai, tik šiek tiek sujudink kokį galą, jau nebe schmoll.gif doh.gif
3. ko reikia norint siūti palenkimo siūles (mačiau pirktiniame sijone tokios siūlės), kad iš vienos pusės kažkoks raštas, panašus į zigzagą, o kitoje pusėje nieko, na net nežinau ar supratot blush2.gif

Iš anksto ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
SVEIKOS IESKAU KAS SIUVINEJA NE TIK KRYZELIU.REIKTU APIE 1O DARBELIU 15*15 DYDIS.

JEI GALIT PADETI PARASYKIT MAN I PASTA,PAAISKINSIU SMULKIAU.AČIŪ 4u.gif 4u.gif 4u.gif

liubsig@gmail.com......
Atsakyti
Sveikos biggrin.gif artėja vestuvės mano ir dinkt į galvą,sumąsčiau pasisiųti sau nuometą.. gal kokių patarimų turėtumėt,kokią medžiagą geriausia rinktis,kaip kraščiukus gražiai padaryt (jei medžiaga nebūtų ta kaip tinkliukas,o vientisa permatoma(ko jau ko bet pavadinimo medžiagos nežinau)) ? g.gif Būtų dideeeeeeeeelis AČIŪ blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydros akys @ 2009 09 04, 16:47)

2. gal yra kažkoks būdas kerpant lakstančius audinius (pav. šilką) juos kaip nors sugaudyti doh.gif t.y. kažkaip palengvinti kirpimą, brėžimą per juos.. nes nusibrėžiu, atrodo gerai, tik šiek tiek sujudink kokį galą, jau nebe schmoll.gif  doh.gif

popierine iskarpa palei visa krasta prisegiok smeigtukais ar adatomis kad medziaga nesislankiotu, tik po to braizyk ir kirpk.
Atsakyti
dar dėl nuometo,kažko tokio norėčiau...

http://nimrodel.net/...ding-veil-1.jpg
Atsakyti
QUOTE(Tei @ 2009 09 21, 00:31)
popierine iskarpa palei visa krasta prisegiok smeigtukais ar adatomis kad medziaga nesislankiotu, tik po to braizyk ir kirpk.

Ačiū, tikrai gera mintis drinks_cheers.gif būtinai taip ir darysiu smile.gif

Iškilo dar vienas klausimas.. mano siuvimo mašina siūna overlokinę siūlę, bet siūlas pakankamai įtemptas (nors nustatau nulinį įtempimą).. gal kur nors to siūlo neprakišti (na, tos vietos, į kurias dedasi viršutinis siūlas) g.gif Norėtusi, kad ta siūlė taip laisvai būtų.. o dabar išeina taip, kad sutraukia medžiagą g.gif
Nežinau ar aiškiai čia paaiškinau blush2.gif ?
Atsakyti
Kiek aš žinau, tai mašinoje esanti overlokinė siūlė arba tas pats zigzagas visada sutrauks medžiagą. Kad ir vos vos, bet vistiek sutrauks. Tam ir yra skirtas overlokas - kad siūlė būti lygi ir plokščia. Overloko niekas nepakeis. 4u.gif
Jeigu tu jau atlaisvinai visiškai viršutinį siūlą ir vistiek stipriai tempia, gali pabandyti dar atlaisvinti ir apatinį. Bet kiek žinau, tai nelabai galima landžioti prie apatinio siūlko įtempimo, nes gali išsireguliuoti mašiona. Nors aš pati buvau vieną kartą įlindus, kai siuvau su dviguba adata (tada dar neturėjau plokščiasiūlės).

fliutel, o tu pati sau siūsies vestuvinę suknelę, kad nori pati nuometą pasisūti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo babouziuke: 21 rugsėjo 2009 - 08:44
QUOTE(babouziuke @ 2009 09 21, 09:40)
Kiek aš žinau, tai mašinoje esanti overlokinė siūlė arba tas pats zigzagas visada sutrauks medžiagą. Kad ir vos vos, bet vistiek sutrauks. Tam ir yra skirtas overlokas - kad siūlė būti lygi ir plokščia. Overloko niekas nepakeis.  4u.gif
Jeigu tu jau atlaisvinai visiškai viršutinį siūlą ir vistiek stipriai tempia, gali pabandyti dar atlaisvinti ir apatinį. Bet kiek žinau, tai nelabai galima landžioti prie apatinio siūlko įtempimo, nes gali išsireguliuoti mašiona. Nors aš pati buvau vieną kartą įlindus, kai siuvau su dviguba adata (tada dar neturėjau plokščiasiūlės).

fliutel, o tu pati sau siūsies vestuvinę suknelę, kad nori pati nuometą pasisūti?

Kad zigzagas sutraukia, tai suprantu, bet ta overlokinė atrodo pradeda visai gražiai, net ant trikotažo, o paskui ir pradeda po truputį tempt.. sakau, gal reikia pasirinkti itin ploną siūlą g.gif ?
Atsakyti