sveikos, norėčiau patarimo, gal kam taip buvo, prieš 4 mėn katei (tuoj 4m bus) rado akmenų, nustatė, kad kalcio oksalatai, maistas specialus buvo paskirtas, po kiek laiko rado struvitus, 2 mėnesius šėrėm hills s/d, šiandien pdarėm šlapimo tyrimą, vėl kalcio oksalatai, tai taip ir gaunasi vieną mėnesį vieni, pagydome, kitą mėnesį jau kiti, ph geras sakė tai po galais ar taip įmanoma, ką tokiu atveju daryti? ar keisti gydytoją? dabar veterinaras siūlo pūslės rentgeną atlikti, jis paaiškinti negali kodėl taip darosi. Katė linksma, ėda normaliai, į wc taip pat eina normaliai, geria virintą vandenį, tik viršsvorio turi bet neišeina numesti, ji kažkaip riebalus kaupia, nors duodame tikrai nedaug. Gydomės Jakovo klinikoje.
QUOTE(Dovilyte5 @ 2010 02 19, 15:09)
sveikos, norėčiau patarimo
Kačių mitybos temoje 111 žinutėje yra nuoroda į straipsnį apie kačių akmenligę,paskaitykite,gal rasite atsakymą
QUOTE(strela @ 2010 02 19, 15:37)
Kačių mitybos temoje 111 žinutėje yra nuoroda į straipsnį apie kačių akmenligę,paskaitykite,gal rasite atsakymą
ačiū
Ir as norejau paklaust, gal kas ka patartu
Musu kastruotui persui nustatytas inkstu nepakankamumas, pastovios problemos su slapinimusi, plius visur namie - ant kiekvieno kampo (nieko panashaus nebuvo pries kastracija). Dabar panashu, kad jam dar ir skauda, nes neleidzia net prisiliesti, vaziuojam pas veterinara siandie. Bet jau baigiam prarast vilti, n daryta tyrimu, n suvartota antibijotiku, spec maisto ir t.t. O veterinaras tai isvis.. Is pradziu agitavo mano vargse mama, kad jeigu katino nekastruos tai ne gyvenimas laukia (katinas buvo parodinis, super meilus, super draugiskas, jokiu bedu del zymejimosi). Dabar turim pikta nedraugiska persa, kuris bet ko gali supykt ir liaudiskai tariant "apmyzti" Dabar veterinaras sako, kad visos ligos kastracijos pasekme, ir kad zodziu nepergyentumeme, nes laikas viska ispres, ir vistiek 2/3 kastruotu katinu serga ir mirsta nuo tos ligos Katinas gyvena su mano tevais Klaipedoj..
Gal zinot koki veterinara Klaipedoj, kas gal labiau zino apie tokias problemas? Einam mes Lina..
Musu kastruotui persui nustatytas inkstu nepakankamumas, pastovios problemos su slapinimusi, plius visur namie - ant kiekvieno kampo (nieko panashaus nebuvo pries kastracija). Dabar panashu, kad jam dar ir skauda, nes neleidzia net prisiliesti, vaziuojam pas veterinara siandie. Bet jau baigiam prarast vilti, n daryta tyrimu, n suvartota antibijotiku, spec maisto ir t.t. O veterinaras tai isvis.. Is pradziu agitavo mano vargse mama, kad jeigu katino nekastruos tai ne gyvenimas laukia (katinas buvo parodinis, super meilus, super draugiskas, jokiu bedu del zymejimosi). Dabar turim pikta nedraugiska persa, kuris bet ko gali supykt ir liaudiskai tariant "apmyzti" Dabar veterinaras sako, kad visos ligos kastracijos pasekme, ir kad zodziu nepergyentumeme, nes laikas viska ispres, ir vistiek 2/3 kastruotu katinu serga ir mirsta nuo tos ligos Katinas gyvena su mano tevais Klaipedoj..
Gal zinot koki veterinara Klaipedoj, kas gal labiau zino apie tokias problemas? Einam mes Lina..
dar ką vakar pastebėjau, pakėliua uodegą, o ten viskas rudai ištepta, man regis kažkokios išskyros, vyras šiandien valė, tai jai labai nepatiko, miaukė, bet įtariu dėl to, kad po uodega, nes šiaip gerai jaučiasi, nuo ko čia tas tepimas gali būti
QUOTE(Dovilyte5 @ 2010 02 23, 11:35)
dar ką vakar pastebėjau, pakėliua uodegą, o ten viskas rudai ištepta, man regis kažkokios išskyros, vyras šiandien valė, tai jai labai nepatiko, miaukė, bet įtariu dėl to, kad po uodega, nes šiaip gerai jaučiasi, nuo ko čia tas tepimas gali būti
Jeigu išskyros prie išangės, gali būti analinių liaukučių išskyros.Gyvūnam visiem nepatinka lindimas prie uodegos.
QUOTE(strela @ 2010 02 23, 12:21)
Jeigu išskyros prie išangės, gali būti analinių liaukučių išskyros.Gyvūnam visiem nepatinka lindimas prie uodegos.
iš makšties išskyros buvo. Vakar nuvežės pas veterinarą, sakė greičiausiai koks akmenukas susijudino, galbūt net išėjo, dėl to ir pakraujavo, nes katė sterilizuota, tai nelabai kas galėtų būti. Vakar padarė rentgeną, rado 2 akmenukus, sakė nėra dideli, bet reikia dabar labai stebėti, gal išeis jie. Ėda maniškė hill's c/d multicare, jisd augiau profilaktinis, prieš tai ėdė hill's s/d grynai nuo struvitų, bet kadangi dabar oksalatai, tai reikės keisti maistuką, veterinarė minėjo, kad nuo akmenų reikia duoti labai mažai baltyminį maistą, nes nuo baltymų jie kaip tik linkę formuotis. Kažkaip man jau neramu dėl veterinarų kompetencijos, visi skiringai šneka, nesusikalbam, kažkoks užburtas ratas...
QUOTE(Dovilyte5 @ 2010 02 25, 09:21)
... veterinarė minėjo, kad nuo akmenų reikia duoti labai mažai baltyminį maistą, nes nuo baltymų jie kaip tik linkę formuotis. Kažkaip man jau neramu dėl veterinarų kompetencijos, visi skiringai šneka, nesusikalbam, kažkoks užburtas ratas...
Mano katinui irgi teko gydytis nuo struvitų, po gydymo praėjus metams buvo atliktas kraujo tyrimas dėl inkstų veiklos,veterinaras pakomentavo,kad vienas rodiklis šiek tiek nukrypęs nuo normos,todėl paskyrė gydomąją dietą ir po gyd.dietos rekomendavo rinktis maistą mažiau baltimingą kaip ir jums,tik mūsų veterinaras šiek tiek kitaip komentavo, jis perspėjo,kad gausiai baltimingas maistas ir šunim ir katėm apsunkina inkstų veiklą.Manau,kad šie abu komentarai yra susiję,nes apleidus akmenligę trinka inkstų,kepenų veikla.
QUOTE(strela @ 2010 02 25, 14:34)
Mano katinui irgi teko gydytis nuo struvitų, po gydymo praėjus metams buvo atliktas kraujo tyrimas dėl inkstų veiklos,veterinaras pakomentavo,kad vienas rodiklis šiek tiek nukrypęs nuo normos,todėl paskyrė gydomąją dietą ir po gyd.dietos rekomendavo rinktis maistą mažiau baltimingą kaip ir jums,tik mūsų veterinaras šiek tiek kitaip komentavo, jis perspėjo,kad gausiai baltimingas maistas ir šunim ir katėm apsunkina inkstų veiklą.Manau,kad šie abu komentarai yra susiję,nes apleidus akmenligę trinka inkstų,kepenų veikla.
o kokį maistą jūsų katinės ėdė? kuris yra mažiau baltymingas?
niekaip neišeina mums numesti svorio, atrodo kuo mažiau valgo tuo labiau storėja negi katei iš viso ėsti neduosiu per dieną 50 gr nesuvalgo, sveria 5300 gr...
QUOTE(Dovilyte5 @ 2010 02 26, 09:08)
o kokį maistą jūsų katinės ėdė? kuris yra mažiau baltymingas?
niekaip neišeina mums numesti svorio, atrodo kuo mažiau valgo tuo labiau storėja negi katei iš viso ėsti neduosiu per dieną 50 gr nesuvalgo, sveria 5300 gr...
Dabar mano katinas ėda Brit care cat castrate,jame baltymų apie 36 %,panašiai kaip ir kituose maistuose,bet jis yra profilaktinis prieš akmenų susidarymą,rezultatų kol kas nežinau,nes tik pirmas mėnuo kaip ėda,bet jeigu tikėti ką rašo gamintojas tai akmenų neturėtų susidaryti.Prieš tai ilgą laiką šėriau Nutra Goldu,kuriame baltymų buvo 45 %,o riebalų tik 10%,jis buvo skirtas palaikyti normalų katės svorį.Šeriant NG katinas papildomo svorio nepriaugo,bet ir nenukrito,kaip buvo 7 kg taip ir liko ,panašu,kad daugelio kastratų problema yra svoris.Maisto aš nenormuoju,bet tikrai nesuėda daugiau negu priklauso,bėda turbūt kita,kad mūsų katinai mažai juda,o be to maniškis labai mažai geria vandens,kas yra blogai dėl akmenų susidarymo.
sveiki,mano kastruotam katineliui buvo akmenlige...deja priemoniu griebemes per velai.....pasimire vargsas....turiu uzsilikusiu vaistu katinams nuo akmenliges uro ursikapsulyciu,uro pet pasta katinams, vitaminus katinams....galiu atiduoti uz labai maza kaina....nes mums jau jie nebereikalingi.....jei ka rasykit i az...pirkti pries 2 savaites....
QUOTE(strela @ 2010 02 26, 15:49)
Dabar mano katinas ėda Brit care cat castrate,jame baltymų apie 36 %,panašiai kaip ir kituose maistuose,bet jis yra profilaktinis prieš akmenų susidarymą,rezultatų kol kas nežinau,nes tik pirmas mėnuo kaip ėda,bet jeigu tikėti ką rašo gamintojas tai akmenų neturėtų susidaryti.Prieš tai ilgą laiką šėriau Nutra Goldu,kuriame baltymų buvo 45 %,o riebalų tik 10%,jis buvo skirtas palaikyti normalų katės svorį.Šeriant NG katinas papildomo svorio nepriaugo,bet ir nenukrito,kaip buvo 7 kg taip ir liko ,panašu,kad daugelio kastratų problema yra svoris.Maisto aš nenormuoju,bet tikrai nesuėda daugiau negu priklauso,bėda turbūt kita,kad mūsų katinai mažai juda,o be to maniškis labai mažai geria vandens,kas yra blogai dėl akmenų susidarymo.
maniškė gauna ne daugiau 30% baltymų, ji ėda specialų gydomąjų urologiniams susirginams, neleidžia formuotis akmenims ir t.t. bet bėda ta, kad jos akmenys kas pora mėnesių keičiasi iš struvitų į oksalatus ir atvirkščiai, nes vienas maistelis rūgština, jį duodame kai struvitų randa, o kitas šarmina- kai oksalatai, taip ir žaidžiam... veterinarai negali nieko paaiškinti ar patarti, aš pati kiek info randu internete tai dėl visko ir klausiu. Nes gydytojas negalėjo paaiškinti nieko apie akmeni, jų rūšis ir kokio maisto reikėtų...
o dėl gėrimo ems jau išsprendme problemą, mūsiškė irgi nemėgsta gerti, labai mažai, palaižo ir viskas, pastebėjau, akd visą gyvenimą ji taip. Tai dabar ėmiausi griežtų preimonių, nusipirkau didžiausią švirkštą, verdu vandenį, tada atvėsinu, įmetu kelis hoemopatinius žirnelius (hoemopatė skyrė, nes mes patys pas ją gydomės) ir ištirpdau juos tame vandenyje, ir girdydavau, paamčiau, kad ji labai noriai geria iš švirkšto, vanduo teka, ji mėgdavo iš čiaupo lakti, aišku žaidimas gaunasi, bet man geriau taip negu šimtais veterinarui mokėti, pastebėjau, kad katė atsigavo, dabar pati nubėga į vonią ir pamiaukia, čia ji taip visada švirkšto prašosi, aišku jeigu namie nieko nebūna gal ir palaka iš savo indo ji per dieną tokius 4 švirštus išgeria, sakyčiau labai normaliai.