Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių šlapimo takų bėdos: uždegimas, akmenligė

QUOTE(kykute @ 2007 08 08, 14:26)
Internetu nelabai pasakysi. Reikia tyrimų. Nelabai aiškiai aprašėt: kada buvo tas "anksčiau" – prieš pusmetį? "Šlapinasi visur" – šlapinasi ar žymisi? Ar visada taip darydavo, ar pradėjo tik dabar? Ar turi savo dėžę ir ar daro ir į ją? Kaip dažnai šlapinasi? Kokia šlapimo spalva?
Katino piktumas – ne priežastis nerodyti jo veterinarui. Tai auklėjimo problemos (nors dabar jau, aišku, ne laikas auklėti 9 metų senuką).

Katinas ne mano, todėl pakonkretinti negaliu blush2.gif Tiesiog papasakojo telefonu kokios problemos tai sakau su jumis pasitarsiu, nes su akmenlige neesu susidūrusi ax.gif Tada klausiu kitaip: kokie požymiai tokios ligos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Latte @ 2007 08 08, 15:32)
Tada klausiu kitaip: kokie požymiai tokios ligos? g.gif

Ligos požymiai.

1. Gyvūnas tampa neramus ir dirglus;
2. jis dažnai bėga šlapintis, dažniausiai nesėkmingai – išsiskiria mažai šlapimo arba visai nieko. Kai kada tai galima sumaišyti su vidurių užkietėjimu;
3. katinas gali pradėti šlapintis neįprastose vietose;
4. šlapimas būna raudonas – dėl smėlio ar akmenų slinkimo šlapimo takais nubrozdinama gleivinė ir atsiranda kraujo;
5. katinas dažnai laižo savo lyties organus;
6. šlapinimasis būna skausmingas ir sukelia kančias, todėl jį dažnai lydi gailus miauksėjimas ar net rėkimas;
7. šlapimui besikaupiant pūslėje padidėja pilvas, jis tampa kietas ir skausmingas.

Pastebėjus tokius požymius, laukti ir tikėtis stebuklo nebegalima, katiną būtina kuo greičiau vežti pas veterinarą, nes kuo ilgiau užtruksite, tuo sunkesnės komplikacijos gali grėsti Jūsų augintiniui.

Atsakyti
Sveiki forumiečiai
žinau, kad turim atskirą temą kačių ligoms. Bet man ši tema gan svarbi ir manau, kad bendroje temoje ji pasimestų tarp visų kitų klausimų.
Kaip žinia inkstų ligos gan dažna kačių problema. Su tokia problema susidūrėme ir mes.
Nesenai operacijos metu išsiaiškinome, kad mano katytės inkstukai sumažėja daugiau nei dvigubai palyginus su sveika kate. Kaip veterinaras išsireiškė - inkstų degeneracija. Kadangi mažesni inkstai sunkiau tvarkosi su savo funkcijom dėl to nuolat sergam: šlapimo puslės uždegimai, kepenų nepakankamumas ir panašios bėdos. Na bent jau tos bėdos buvo kai nežinojom kas tiems mūsų inkstukams. Taigi dabar netekome virš kilogramo riebalų (katytė buvo gan gerai įmitus jau atkeliaudama pas mane), laikysimes griežtos dietos, kad tik instukam lengviau dirbti būtų. Ir aišku ieškosim būdų kaip pagerinti inkstų veiklą.
Pirmas pasiūlymas mums buvo homeopatija. Tačiau gal kas žinote ir daugiau priemonių, liaudiškų receptų smile.gif specialių dietų? Įdomu būtų išgirsti Jūsų nuomonę. O gal ir patys turit bėdų su katinų inkstukais ir norit pasidalinti savo patirtimis
4u.gif
Atsakyti
Sveiki. Pasidalinsiu ir as savo beviltiska patirtim. Turim 7m katyte, kuri jau daugiau nei 3 metai slapinasi su krauju. Isbandem viska. Savam mieste veterinarijos gydytojai nieko nepasake, gyde ilgai, ir su spec maisto pagalba, ir vaistais, ir antibiotiku dideli kursa leido. Zodziu, kraujavimas, rekimas dezej, daznas slapininimasis nesiliove. Tada vezem i Kauno veterinarijos klinikas. Tyrymai nieko bloga neparode, jokiu akmenu, inkstai sveiki. O kraujavimas ir dabar nesiliauja. Siuo metu vargsiuke visai blogai jaucias, needa, nelabai nori judet. Akivaizdu, kad kazka skauda. Bet dezej nemiaukia.Slapinasi normaliai. Tik kakiaus nera, bet tai normalu, nes nieko nevalgo. Nebezinau kur vezt ir ka daryt. Namie jinai kaip seimos narys, tai baisiai skaudu ja tokia kenciancia matyt. I Kauna vel vezt - mums toloka, o ir salygu nelabai yra. Nors cia kaip griebtis siaudo skestant, bet gal atsiras kas nors su panasia situacija, ar koks ismanantis zmogus galetu patart...
Atsakyti
QUOTE(Pavasarine @ 2009 07 07, 13:26)
Siuo metu vargsiuke visai blogai jaucias, needa, nelabai nori judet. Akivaizdu, kad kazka skauda.

Kuo skubiau kreipkitės pas veterinarą,kuris galėtų padaryti išsamius kraujo tyrimus ir nustatytų negalavimų priežastį,nes man susidarė įspūdis,kad jūsų augintinis rimtai serga,internetu tikrai nieks nenustatys susirgimo ir kaip jį gydyti.
Atsakyti
QUOTE(strela @ 2009 07 07, 16:44)
Kuo skubiau kreipkitės pas veterinarą,kuris galėtų padaryti išsamius kraujo tyrimus ir nustatytų negalavimų priežastį,nes man susidarė įspūdis,kad jūsų augintinis rimtai serga,internetu tikrai nieks nenustatys susirgimo ir kaip jį gydyti.

Vaziuosim jau sivakar pas gydytoja. Tik bijau labai blogu ziniu... Ir, man rodos, kraujo tyrimo Siauliuos nedaro. Bet vistiek tikiuos,kad viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(Pavasarine @ 2009 07 08, 14:25)
Ir, man rodos, kraujo tyrimo Siauliuos nedaro.

tikrai daro - G.Brajinsko klinikoje http://www.vetkabinetas.lt/about.html

sveikateles jums 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavenska: 08 liepos 2009 - 14:45
QUOTE(kavenska @ 2009 07 08, 15:42)
tikrai daro -  G.Brajinsko klinikoje http://www.vetkabinetas.lt/about.html

sveikateles jums 4u.gif

Butent ten ir lankemes. Tikiuosi, kad pavyks, nors zinios nekokios..
Atsakyti
Pavasarine,mes ką tik išsikapstėm iš tos ligos ,aišku dar gydomės ,jau šią savaitę nebebuvo kraujo šlapime,bet dar šiek tiek baltymo ir leukocitų tebėra išlikę ,bet jau ir svorio priauginėjam po 100gr į savaitę...ir galiu pasakyt ,kad Kolumbą išgelbėjo tik homeopatija....ištisai leist Nošpą ir negalima ir galų gale ji nieko nebepadeda,o homeopatija tvarko tuos reikalus-Kolumbui pirkau ir leidomės Traumell,Lymfomyosot,ir Solidago,pastaruosius du dar ir dabar leidžiam kartą į savaitę,Žmonių vaistinėj manau galima rasti ir šiauliuose ,sesė mano ten gyvena,tai kai reikėjo Traumell ampulių tai pirko vaistinėje be jokių problemų,gal tik reiktų užsakyt,bet dabar gauti šitų vaistų tikrai galima....jei domina šitas gydymo būdas ,tai parašykit į AŽ ,pasakysiu kaip konkrečiai mes naudojom ,nes čia ilga kalba..tik aišku,reikai pasakyt kad tai nėra labai pigu,viena ampulė kainuoja apie8 litus,bet efektas akivaizdus ,mano katinas atsigavo ir ėsti pradėjo tą specialų maistą,ir dūksta su kita kate ,vienu žodžiu viskas jam dabar gerai,o vienu metu jau galvojau apie blogiausia,nes 4 dienas stacionare išgulėjo ,dvi paras lašelinė lašėjo ,žodžiu buvom ant pačios ribos iš kur negrįžtama ,ačiū dievui ,dabar viskas gerai,taigi jei norite patarimų kaip jais gydytis ,parašykit ,būtinai pasidalinsiu,nes žinau ,ką reiškia žiūrėt į sergančio mylimo gyvūnėlio akis verysad.gif ....kai nuėjom aplankyt savo mažiuko ,ir jis su lašančia lašeline ir visas apsisisiojęs(ilgaplaukis katinas su įstatytu šlapimo pūslės kateteriu-galit įsivaizduot kaip atrodo)ėmė lipt ant kelių ir taip tikriausiai prašytis namo,verkėm abi su sese verysad.gif ,tuomet pinigai jau nesvarbūs,padarėm viską...ir dabar džiaugiamės vienas kito draugija ...norisi ir jums padėti
Atsakyti
QUOTE(Pavasarine @ 2009 07 08, 22:46)
Tikiuosi, kad pavyks, nors zinios nekokios..

Parašykit kaip jum sekėsi,kokios naujienos,ar nustatė negalavimų priežastį?
Atsakyti
Atsiprašau,kad kartojuosi visose temose...
Patarkit,nes nebežinau jau ką ir daryt... cry.gif Reikia operuoti katiną (užsilaiko šlapimas ,teko kateterizuoti pora kartų. ),tik rytoj bus aišku ar sutiks vietinis vet.operuoti.... Gal teko kam susidurti su tokia problema? Nebežinau kur ir kreiptis...Gal galit patarti Kaune ar Vilniuj pas ką kreiptis del operacijos... cry.gif
Atsakyti
QUOTE(zappy @ 2010 02 16, 19:02)
Atsiprašau,kad kartojuosi visose temose...
Patarkit,nes nebežinau jau ką ir daryt...  cry.gif  Reikia operuoti katiną (užsilaiko šlapimas ,teko kateterizuoti pora kartų. ),tik rytoj bus aišku ar sutiks vietinis vet.operuoti.... Gal teko kam susidurti su tokia problema? Nebežinau kur ir kreiptis...Gal galit patarti Kaune ar Vilniuj pas ką kreiptis del operacijos...  cry.gif

vilniuje yra daug vet kliniku, jakovo, veta, justiniskiu giria, tik reikia pasiskambinti ir paklausti ar operuoja.. sekmes.. laikykites
Atsakyti