Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių šlapimo takų bėdos: uždegimas, akmenligė

Del pacios veterinares as kazkaip neabejoju. Maloni ir su gyvunais, ir su zmonemis. Tik kad musiskis ijungia psichini rezima, vos tik atsiduria lauke, o ka jau kalbeti apie vet. klinika, kurioje sklando adrenalino kvapas. Gal jis bijo, kad vel bus isveztas ir atiduotas.... Siandien, ziuriu, vyrukas jau daug zvalesnis. Tik prezenta po nakties lovoj paliko smile.gif ima atrodyt, kad problemos sergant virs blogais iprociais pasveikus.
Atsakyti
QUOTE(Bimbliukas @ 2013 08 07, 00:59)
Ojoj, kiek cia visko priskaiciau... Tik, kaip gaila, kad ne pries dvi savaites. Nes tik tada, kai musu internaciokas (taip pajuokaudami pavadinam,nes is prieglaudos katineli pasiemem) prisisiojo ant kompo, pamatem, kad varo su krauju. O iki tol jau kelias savaites buvo piktas ir, ko iki siol nepasitaike, eme sysioti visur, kur papuola. Galvojom, kad pyksta. Nes dabar atostogu metas ir daznai katina palikdavom viena 2-3 dienom ( kaimyne kasdien uzeidavo pasert). O kai apmyzo ipada, pagooglinom ir visi galai issiriso. Kita ryta ciupau katina ant ranku ir begom i veterinarija. Max, ka jis leido mums padaryt, tai pasvert, paciupinet pusle ir suleist viena ampule vaistu. Kita ampule man kainavo rankas, o trecioji buvo iduota i namus, nes rainasis lakste po visa klinika spjaudydamasis ir kriuksedamas (galvojau, kad setona bando mums prisaukti).
Siandien treciaja ampule leidosi susvirksti. O ir tabletes be dideliu ikalbinejimu suryja (nors anksciau net nagus nukirpdavau per tris prisedimus). Gal supranta, kad taip reikia. Tik man kilo klausimas. Veterinare, apziurejus katina, pasake, jog uzdegimas silpnas ir kad kanalai turetu lengvai issivalyti, nes pusle minksta bei katinas, kad ir po nedaug, bet sysioja. Bet kuo toliau, tuo, rodos, po maziau jam ten isvarva. Siandien i dezute begdavo kas pora minuciu ir vis po lasa. Kas turejot panasia beda, pakonsultuokit, kada jau matosi, kad katineliui geriau?
Ir dar del maisto. Israse mums gydomojo maisto. Bet norma tokia, kad man paciai verkt noris - 50 gr parai. Tai cia trys valgomieji saukstai. O katinas virs 5 kg sveria. Tai jis nosies nespeja normaliai prie bliudo prikist,o tas jau tuscias. Ir ziuri katulis gailiom akim. Ar galima dar kazko sveiko katinui duot, kad gydymo procesui nepakenktume. Musiskis eda viska, iskaitant zalias bulves,agurkus ir pomidorus. Noris ligoniuka palepint, bet tuo paciu ir nepakenkt...

Katinui reikia leist antibiotikus, minimum savaite, girdyt nuskausminamuosius, nes slapintakiai sudirge ir slapinimasis yra skausmingas. Specialus maistas irgi butinas, rusi reikia parinkti priklausomai nuo kristalu rusies. Geriau konservai, negu sausiakas, kadangi su konservais katinas gauna daugiau skysciu, kas atsitikus sitai bedai butina. As dar konservus praskiesdavau vandeniu. Galit ir jus panasiai daryt arba visokiais kitokiais budais priverst katina gert kuo daugiau vandens. As dar leidau homeopatinius, berberis homaccord, Heel firmos, jie labai padejo. Kad uzdegimas nedidelis tai gerai, bet priemones reikia taikyt visas ir kuo skubiau, nes negydant arba gydant netinkamai, katinas gali neprasiusiot.
Atsakyti
Bimbliukas, mes turėjome panašią bėda, iki kraujo nebuvo daėję, bet šlapinimasis po lašiuką kas pusvalandis taip jau buvo... doh.gif Taip pat prisiskaičiau visko ir kviečiausi veterinarą į namus, kad gelbėtų mano patį geriausią draugą smile.gif Katinukui būtini antibiotikai ir probiotikai. Tuos vaistus, kuriuos leidote, tikriausiai ir yra antibiotikai. O maistelis jeigu gydomasis, bus probiotikų, todėl papildomai duoti nereikia. Tik jokiu būdu neduokite jokių Whiskas ir pan. Antibiotikų reikėtų 5-6 d. Na bet jei veterinaras tiek nerašė ir sakė silpnas uždegimas... g.gif Nežinau, aš apsilankyčiau arba bent jau paskambinčiau dar kitam veterinarui smile.gif Labai keistas jūsų vizitas, profesionalūs veterinarai suleidžia vaistus lengvai.Tikrai neturėtų reikėti bėgioti paskui katiną su adata po visą kliniką g.gif Katinukas pasitaisys, tik negrįškit prie senojo maisto, pirkit specialų. Ko gero jūsų katinas kastruotas, todėl duokit specialiai jiems skirtą maistą. Žinoma, jis daug brangesnis. Bet kitaip katinas numirs. Kastruotiems katinams kaupiasi akmenys, todėl reikalinga ir atitinkama mityba. smile.gif Kitas patarimas, nuoširdžiai sakau, neklausykite pono Pujolis patarimo apie šlapią maistą. Neduokite jokiu būdu. Katino netroškins nuo šlapio maisto, nes neva skysčių gaus iš jo, ir jis negers vandens. Patarimas iš patirties. Tegul valgo tik sausą maistą, tada laks ir vandenį, pakeiskite jį dažniau, kai kurie katinai išrankūs ir nelaka jei koks plaukas plaukioja, net galite pasiūlyti, ar vestis kartu prie čiaupo rodyti, kad įpilate ir tada siūlyti. Sėkmės, svarbiausia pamiršti žalingą įprotį (nekokybišką maistą) ir daug daug vandens 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <...Neringa...>: 07 rugpjūčio 2013 - 13:34
[quote=<...Neringa...>,2013 08 07, 15:27]
Kitas patarimas, nuoširdžiai sakau, neklausykite pono [b]Pujolis patarimo apie šlapią maistą. Neduokite jokiu būdu. Katino netroškins nuo šlapio maisto, nes neva skysčių gaus iš jo, ir jis negers vandens. Patarimas iš patirties.

Labai keistas Jusu patarimas, bet tiek to.Seimininkui sprest, kuo sert savo katina.Galiu tik pasakyt, kad mano katinas kai ede sausa maista, gerdavo visiskai mazai vandens, nepalyginamai maziau, ka isgerdavo valgydamas konservus. O kai prasidejo sita problema su slapimtakiais, jis apskritai nustojo gert vandeni. Net nezinau kodel, gal suprato, kad pagerus reiks siusiot, o kai siusiojo jam skaudejo...Taip kad visi katinai yra skirtingi, situacijos irgi skirtingos, todel reikia visu pirma stebet gyvuna ir visu musu patirtim vadovautis tik kaip patarimais, o ne kaip vieninteliu teisingu variantu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pujolis: 07 rugpjūčio 2013 - 13:53
QUOTE(Pujolis @ 2013 08 07, 13:52)
Labai keistas Jusu patarimas, bet tiek to.Seimininkui sprest, kuo sert savo katina.Galiu tik pasakyt, kad mano katinas kai ede sausa maista, gerdavo visiskai mazai vandens, nepalyginamai maziau, ka isgerdavo valgydamas konservus. O kai prasidejo sita problema su slapimtakiais, jis apskritai nustojo gert vandeni. Net nezinau kodel, gal suprato, kad pagerus reiks siusiot, o kai siusiojo jam skaudejo...Taip kad visi katinai yra skirtingi, situacijos irgi skirtingos, todel reikia visu pirma stebet gyvuna ir visu musu patirtim vadovautis tik kaip patarimais, o ne kaip vieninteliu teisingu variantu.

Pritariu dėl individualumo. Kartais tikrai jeigu vienam katinui tinka vienoks maistas, kitam jis netinka. Bet dėl šlapio maisto patikėkite kiek aš vargau g.gif Mano MB buvo kaip koks užburtas jį lepint tuo maistu, tada katinas ir nelakdavo. Kai pradėjom duoti tik sausą Royal iškart lakė. Bet kokiu atveju ne ginče esmė, svarbu, kad pasveiktų minimas katinukas. O tokius dalykus iškart turi paaiškinti veterinaras, kartais jie tikrai lanai neprofesionalūs... doh.gif Nors ir jų požiūris dažnai skiriasi, tik aš tikiu savo metodu, nes man jis padėjo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2013 08 07, 16:01)
Pritariu dėl individualumo. Kartais tikrai jeigu vienam katinui tinka vienoks maistas, kitam jis netinka. Bet dėl šlapio maisto patikėkite kiek aš vargau  g.gif  Mano MB buvo kaip koks užburtas jį lepint tuo maistu, tada katinas ir nelakdavo. Kai pradėjom duoti tik sausą Royal iškart lakė. Bet kokiu atveju ne ginče esmė, svarbu, kad pasveiktų minimas katinukas. O tokius dalykus iškart turi paaiškinti veterinaras, kartais jie tikrai lanai neprofesionalūs... doh.gif  Nors ir jų požiūris dažnai skiriasi, tik aš tikiu savo metodu, nes man jis padėjo  ax.gif

Seriant sausu maistu, vandens reikia gaut tris kartus tiek, kiek suvalgo sausiako, tik tada bus gauta tiek skysciu, kiek gaunama valgant slapia maista ir negeriant nei laso vandens papildomai. O valgant konservus, katinas jau su jais gauna skysciu, kas yra gerai. Naturalu, kad valgant slapia maista, vandens katinas gers maziau. Bet nepakankamas vandens suvartojimas seriant sausiaku, yra didelis blogis.
Del veterinaru neprofesionalumo visiskai sutinku. Man veterinares "receptas" buvo toks, kad kai para neprasiusios, tai atvezt kateterizuot. Lyg tai nebutu priemoniu gydyt katina, kad to kateterizavimo is viso neprireiktu...Kita veterinatre ne toki specialu maista parekomendavo. Vienzo, su veterinarais reikia but labai atsargiems...
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2013 08 07, 14:29)
Seriant sausu maistu, vandens reikia gaut tris kartus tiek, kiek suvalgo sausiako, tik tada bus gauta tiek skysciu, kiek gaunama valgant slapia maista ir negeriant nei laso vandens papildomai. O valgant konservus, katinas jau su jais gauna skysciu, kas yra gerai. Naturalu, kad valgant slapia maista, vandens katinas gers maziau. Bet nepakankamas vandens suvartojimas seriant sausiaku, yra didelis blogis

Mano katinas irgi turi tą bėdą,patikėkit ,viską išbandžiau ,ir dabar ėda(tiksliau gali ėsti,nes nuo kitų maistų vėl blogas šlapimo tyrimas) tik vienos rūšies specialų sausą maistą ir nieko daugiau ,konservų negaliu įsiūlyti,bet ir prieš ligą konservų neėdė,o jei ir ėstų vargu ar uždirbčiau tiek ,kad tais konservais visą laiką šerti galėčiau -čia gi aukso kasyklą reikia turėti, kad šerti specialiai tokiems katinams skirtu šlapiu maistu doh.gif(čia ne Wiskas konservais šerti ax.gif ) Jau dabar moku po 110lt už maišą ,kurio pakanka trims ,kartais keturioms savaitėms,milžiniški pinigai ,bet..katinas mano šeimos narys ir padarysiu viską ,kad jam nereiktų kentėt ...Jau penkeri metai taip gyvenam ir tikiuosi dar ilgai gyvensim..Dar pora žodžių dėl veterinaro-juo reikia pasitikėti ,jei jums atrodo, kad jis elgiasi ,kalba neužtikrintai ,nesitaria su jumis dėl taikomo gydymo ,nepaaiškina kaip ir kuo gydys,geriau keiskite,mano katino veterinarai(gydomės vienoje klinikoje kur jų dirba daug ir mano katiną pažįsta ir gydo visi)visada atsako man į visus mano klausimus,išklauso mano nuomone ir priimam sprendimus kartu,žodžiu pasitikim vieni kitais ,tai ir ssprendimai yra teisingi,pvz kai katinui buvo krizė ir teko net stacionare gulėti,buvo man paaiškintas gydymas ,aš klausiau ar negalima būtų dar pridėti ir homeopatinių preparatų gydant ,veterinaras pritarė,ir paskui ,jau po ligos kai katinas atsigavo,sakė ,kad homeopatija jį sugražino į gyvenimą,žodžiu nenumojo ranka į mano siūlytus vaistus ir dabar turiu linksmą ir meilų sveiką katiną namie
Atsakyti
Pritariu viskam, ka pasake Zundyte. Konservai labai brangus, biudzeta mano gerokai "nukenksmino", bet galejau siaip ne taip ta leist. Be to, radau tasku, kur tu konservu gaudavau siek tiek pigiau. Ilga laika jais seriau, bet paskui kazkas pradejo su tais konservais darytis, katinas ima ir is niekur nieko apsitriedzia...Dabar jau daugiau nei metus nenaudoju jokio gydomojo ar profilaktinio maisto, eda mesa ir Virbac sausiakus, bet juos as ismirkau vandeny. Problemele neatsinaujina kol kas, siusioja galinga srove thumbup.gif O mums kai buvo problemele, tai veterinaras is kito miesto internetu pakonsultavo, juo tai pasitikiu ir jo patarimai isgelbejo mano ilgauodegi jau ne viena karta.
Atsakyti
Iš konservų katinas negauna vandens, nes ten pridėta drėkiklių. Todėl gryno vandens gauna tik kai laka patį vandenį. Ant kai kurių konservų netgi užrašyta, kad gėlo vandens turi būti prieinama bet kuriuo metu. smile.gif Prisiminkime ir daktarų rekomendacijas žmogui, taip, daržovėse, vaisiuose yra daug vandens, kai kurių daržovių pagrindas yra vanduo, bet jų valgyti neužtenka, dar papildomai reikia išgerti kelis litrus geriamo vandens smile.gif
Atsakyti
Ačiū, mieli, už patarimus. Na, mūsiškis toks jau yra - tik iš laiptinės išeina ir visas riečiasi bei kriuksi. O ką kalbėt apie veterinarą. Gydytoja visus jūsų minėtus vaistus davė - ir antibiotikus, ir gydomojo maisto, ir nuskausminamųjų, ir šlapimą rūgštinančių. Ir paskambint liepė už kelių dienų, pasakyti, kaip sekasi.
Šiandien rainasis jau žvalesnis - mažiau miegojo, daugiau žaidė ir vis žvalgėsi į spintelę, kur maistas padėtas, o į dėžutę ėjo rečiau, bet po daugiau smile.gif Tik į lovą privarė naktį, bet tikiuosi, kad čia laikina.
Dėl maisto, iki šiol jį daugiau šėrėm konservais (į sausą, nors ir būdavo visada padėta net nežiūrėdavo). Ir vandens niekada nelakė. Kiek ryte palikdavom, tiek grįžę rasdavom. Tai nežinau, gal yra teisybės, kad su konservais katinai mažiau laka. Bet kai Rainius susirgo, iš karto žymiau daugiau ėmė lakti. Dabar, kai gydomasis pašaras sausas, tai po bliūdelį vandens suvaro. Tik man gaila jo, nes nuo tų 50 gr/parą sausiukų jis amžinai alkanas atrodo. Duočiau nors ir pomidorų (juos labai mėgsta), bet ar galima jį gydant kažkuo papildomai šerti? Gal čia irgi, kiek žmonių, tiek nuomonių. Dabartinio pašaro normos didinti nesinori, nes per dideliais kiekiais jis irgi gali pakenkti (kaip ir bet kurie vaistai) sad.gif
Atsakyti
Tikriausiai jūsų atvejis yra mūsų atvejis, vandens atveju. Kol duodate vaistus, duokite nurodytą normą maisto, o vėliau jau derinkite pagal svorį. Beja koks katinuko amžius ir svoris? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(<...Neringa...> @ 2013 08 07, 20:26)
Tikriausiai jūsų atvejis yra mūsų atvejis, vandens atveju. Kol duodate vaistus, duokite nurodytą normą maisto, o vėliau jau derinkite pagal svorį. Beja koks katinuko amžius ir svoris? smile.gif

Neringa, o jūsų atveju, kai katinėlis gaudavo šlapią maistą ir nelakė vandens, irgi pasisiodavo didžiuliais kiekiais? smile.gif Mes stebėdavomės, iš kur tiek pas jį būdavo smile.gif Amžius tai jo po klaustuku, nes kai ėmėme, prieglaudoje sakė, kad jam apie metus. Tai dabar būtų kažkur 1 m ir 4-6 mėnesiai. O svoris savaitės pradžioj buvo 5,2 kg. Šiandien, manau, bus iki 5 kg smile.gif
Atsakyti