Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių šlapimo takų bėdos: uždegimas, akmenligė

QUOTE(Pujolis @ 2013 02 06, 15:49)
Kai pusles uzdegimas buna, tai kaciukas eina sysiot daznai ir po nedaug. Kai buna akmenlige, tai irgi eina daznai i dezute ir niekaip nepadaro arba padaro po maza lasiuka, kartais su krauju. Jusu atvejis ne toks. Leukocitai slapime taip, rodo uzdegima, bet kazin ar tai pusles uzdegimas.
O kaip pas ji apskritai su slapimo kiekiu? Ar daug per viena karta padaro?

Per viena karta padaro daug, net labai...
Na va, duodam jau tuos slapima varancius vaistukus jai , bet niekas nesikeicia, sysioja karta per para...
Nebezinau ka daryti, ar viska palikti taip kaip yra, nes kate nesijaucia blogai, ar vel kreiptis i veterinara g.gif doh.gif
Atsakyti
Skambinau veterinarui, jis sako, kad kita savaite atvezti vel katyte apziurai. Sake vel reikes padaryti slapimo tyrima, ana karta veze MB, tai taip nustebau, kai pasake, jog slapima tyrimui daryti veterinaras tiesiog "isspaude" bemaigydamas katytei pilva blink.gif Ar cia normalu taip? Kazkaip man atrodo, kad gali pakenkti katytei blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dideja @ 2013 02 15, 11:54)
Skambinau veterinarui, jis sako, kad kita savaite atvezti vel katyte apziurai. Sake vel reikes padaryti slapimo tyrima, ana karta veze MB, tai taip nustebau, kai pasake, jog slapima tyrimui daryti veterinaras tiesiog "isspaude" bemaigydamas katytei pilva blink.gif Ar cia normalu taip? Kazkaip man atrodo, kad gali pakenkti katytei blush2.gif

Mano katei vienas veterinaras irgi taip paeme slapimo. Man pasirode, kad ziauru..., veterinaras sako - tai normalu.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2013 02 15, 14:14)
Mano katei vienas veterinaras irgi taip paeme slapimo. Man pasirode, kad ziauru..., veterinaras sako - tai normalu.

na jo, labai drastiska...baisu, kad pilve ko nesuplesytu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dideja @ 2013 02 15, 16:01)
na jo, labai drastiska...baisu, kad pilve ko nesuplesytu ax.gif

Galit pati pabandyt paimt slapima ir nuvezt veterinarui. Yra variantai padet tuscia tualeta, kad katyte i ji padarytu, o po to supilt slapima i buteliuka. Arba kai katyte susitaiso siusiot, pakist jai po uodega plokscia inda (as saviskiui pakisu dangteli nuo sloiko), kad i ji pasiusiotu. Geriausia rytinis slapimas, priduot reikia dvieju valandu begyje nuo "pagaminimo" arba saugot saldytuve:geda2:
Inkstu buklei nustatyt butu gerai padaryt biochemini kraujo tyrima. Slapalo ir kreatinino parametrai parodytu inkstu bukle.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2013 02 15, 16:04)
Galit pati pabandyt paimt slapima ir nuvezt veterinarui. Yra variantai padet tuscia tualeta, kad katyte i ji padarytu, o po to supilt slapima i buteliuka. Arba kai katyte susitaiso siusiot, pakist jai po uodega plokscia inda (as saviskiui pakisu dangteli nuo sloiko), kad i ji pasiusiotu. Geriausia rytinis slapimas, priduot reikia dvieju valandu begyje nuo "pagaminimo" arba saugot saldytuve:geda2:
Inkstu buklei nustatyt butu gerai padaryt biochemini kraujo tyrima. Slapalo ir kreatinino parametrai parodytu inkstu bukle.

Dekui uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
sveikos, mergaitės

neradau kitos temos apie kačių negalavimus apskritai, tai bandysiu paklausti čia. Nulinko mano katės ausų galiukai. Niekad nesu net girdėjus apie tai.. Katė rusų melsvoji, šešių metų, skiepyta. Laisvai vaikšto lauke, maistas - Royalis sterilizuotoms. Į sergančią nepanaši, aktyvi, ėda normaliai, elgesys nepakitęs.
Paskambinau veterinarui, pasakė, kad nėr susidūręs su tokiu atveju.
Nulinkę patys abiejų ausyčių galiukai. Gal kas įsivaizduojat, ar tai gali būti kokios ligos požymis? Gal ieškot rimtesnio veto?

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 17 vasario 2013 - 20:11
QUOTE(saintlina @ 2013 02 17, 22:01)
sveikos, mergaitės

neradau kitos temos apie kačių negalavimus apskritai, tai bandysiu paklausti čia. Nulinko mano katės ausų galiukai. Niekad nesu net girdėjus apie tai.. Katė rusų melsvoji, šešių metų, skiepyta. Laisvai vaikšto lauke, maistas - Royalis sterilizuotoms. Į sergančią nepanaši, aktyvi, ėda normaliai, elgesys nepakitęs.
Paskambinau veterinarui, pasakė, kad nėr susidūręs su tokiu atveju.
Nulinkę patys abiejų ausyčių galiukai. Gal kas įsivaizduojat, ar tai gali būti kokios ligos požymis? Gal ieškot rimtesnio veto?

user posted image

As manau, kad tai yra dehidratacijos pozymis, t. y. kate gauna per mazai vandens. Mano katinas kai sirgo veziu ir jau kai neede ir nelake, jam lygiai taip pat atsitiko.
Papildyta:
QUOTE(Dideja @ 2013 02 16, 15:27)
Dekui uz patarimus 4u.gif

Nera uz ka, kad tik pavyktu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2013 02 18, 07:44)
As manau, kad tai yra dehidratacijos pozymis, t. y. kate gauna per mazai vandens.

dėkui už atsakymą 4u.gif Atrodo, vandens laka nemažai.. bandysim stebėt.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 02 19, 01:24)
dėkui už atsakymą  4u.gif  Atrodo, vandens laka nemažai.. bandysim stebėt.

Valgant sausa maista, vandens reikia mazdaug trigubo kiekio tik tam, kad katė gautu toki pati kieki skysciu, kaip gaudama su maistu, jeigu valgytu normalu maista ir negertu papildomai ne laso vandens. Pvz., jeigu kate per para suvalgo 50 gr sausiako, ji turi isgerti net 150 ml vandens minimaliai. Bet reikia atkreipt demesi, kad kates geria vandeni, net ir valgydamos slapia maista. Taip kad net ir to 150 ml per para yra per mazai. As siulyciau kuri laika pamirkyt sausiaka, jeigu kate mirkyta valgys, ir ziuret, ar ausys neatsistatys i pirmine bukle.
Atsakyti
aciu uz patarimus, pabandysiu pamirkyt sausiaka. Vandens indu visur pristatem. Nors siaip is isvaizdos tikrai nepanasi i dehidratuota.. Pries koki pusmeti stipriai sirgo antroji kate, tai puikiai pamenu, kaip atrode dehidratuota katyte verysad.gif O sitai isvis nepanasu, kad kazkas negerai butu, energinga, kailis zvilga, apetitas geras, tik tos ausytes.. unsure.gif
Bandysiu vadovautis Jusu patarimais, duot konservu ir sausiaka pamirkyt.
Gal vitaminu pabandyt nupirkt? Nors lyg RC turetu turet visko pakankamai g.gif
Jei situacija nesikeis, vesiu pas veterinara apziurai. Tik baisiai ji stresuoja vaziuodama, tai kol kas stengiuosi bandyt tos keliones isvengt.
Atsakyti
Ar gali veterinaras paimti katino slapimo megini, jei mums nepavyko? Katinas nutukes, tai nezinau ar galima pasiekti pamaigyti reikiama vieta, kad pasysiotu, kaip kad parasyta postuose auksciau. Siaip smalsu ar sitas metodas pamaigant pilva ''legalus'' veterinarijoje? Negalima pakenkti katinui?
Atsakyti