Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių šlapimo takų bėdos: uždegimas, akmenligė

QUOTE(Afigena @ 2011 10 09, 14:21)
Sveikos gyvos, kačių turėtojos ir mylėtojos mirksiukas.gif .
Susidūriau su tokia problema... Pagal požymius internete sprendžiu, kad mano katinui gali būti akmenligė (požymiai labai panašūs). Prieš kelias dienas pastebėjau, kad jis labai ilgai kapstosi savo kraiko dėžutėje arba tiesiog tupi, bet "reikalų" nedaro. Iš pradžių maniau, kad galbūt užkietėjo viduriukai, nes kelissyk jau esam susidūrę su tuo, bet, pasirodo, kakučių kasdien jis padaro, o vat, sysioja mažai. Anksčiau, kai sysiodavo, tai net su garsu, o dabar pritupia ir vos vos palašnoja. Matosi, kad sysiojant jam skauda, nes vakar tiesiog šoko iš dėžutės, palindo po lova ir rėkė kaip mažas vaikas. Bandžiau iškrapštyti, tačiau nesėkmingai. Labai dažnai, tik išlipęs iš dėžutės, laižo užpakaliuką, ko anksčiau nebūdavo. Valgo normaliai, vandenuko taip pat neatsisako, šiaip žaismingas ir visa kita, bet tie WC reikalai mane labai neramina. Pas mus miestelyje veterinarijos klinikos savaitgaliais nedirba, tad nuvežti pas veterinarą nebuvo galimybių. Važiuosim ryt. Beje, vienas iš akmenligės požymių, skaičiau, - šlapinimasis krauju arba stiprus šlapimo kvapas (acetonu), tačiau to nepastebėjau.  O gali būti, jog tai - visai ne akmenligė, o pvz. koks šlapimo pūslės uždegimas ar pan. Ar katinukams taip būna? Gal kas esat susidūrusios? Gal yra kokių vaistukų, spec. maistelio ar dar ko nors, kas palengvintų mano mažiuko dalią verysad.gif ? Jau geriau skaudėtų man...
Tiesa, mano katuliui eina 5 metukai, jis kastruotas, auginamas namuose. Veislė - rusų mėlynasis. Maitinamas tik vienu specialiu maistu (sausas), perkamu vet. vaistinėje, skirtu kastruotiems suaugusiems katinams. Jokio kito maisto, net ir šlapio, neėda, o, jei paėda, prasideda bėdos su skranduku (vemia, užkietėja viduriai).

Cia daug kas rase, kad tokiu atveju reiketu nospos sugirdyti. O del veterinaro nedelskit, butinai ryt vezkit.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2011 10 09, 17:02)
Cia daug kas rase, kad tokiu atveju reiketu nospos sugirdyti. O del veterinaro nedelskit, butinai ryt vezkit.

Jo, ryt būtinai važiuosim į vet. gydyklą. O tai visą tabletę NOSPHA'os iškart suduoti?
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2011 09 29, 13:52)
Praeita karta leidau Berberis homacord, bet veterinare sake, kad jie yra panasiai kaip nospa, nuo spazmu. Dabar situ neturejo, be to jie gal dabar ir netiktu, nes nera taip, kad katinas neprasiusiotu. Tai dabar nupirkau gerinanciu slapimo sistemos ir inkstu veikla Solidago compositum. Ale brangus sitie, net 15 Lt viena ampule.Kai panaudosiu, parasysiu, ar veikia.Berberis tai labai gerai suveike, jau po pirmos injekcijos katins labai lengvai ir daug pamyzo smile.gif

tik šitie vaistai mano katiną prieš dvejus metus išgelbėjo,visą dėžutę suleidau per du mėnesius ,iš pradžių dažnai ,kas antrą dieną po pusę ,vėliau du kartus -vieną kartą savaitėje...tikrai geri vaistai prie šios ligos thumbup.gif ,dar jei šlapinasi su krauju,tai Traumell galima leisti irgi po pusę ampulės,ir dar tinka Lymphomyosot ,taip pat leidžiamas,visi šitie trys vaistukai galima sakyt mano katinuką prikėlė iš numirusių,aišku dabar ėda tik HILLs C/D,kas tris mėnesius darau šlapimo tyrimą ,jei yra struvitų ,tai porą mėnesių ėda S/D...ir taip jau bus iki gyvenimo pabaigos ,nes šita liga linkusi atsinaujinti,brangiai kainuoja ,nes namie du katinai ,tai reikia vienam ,o ėda abu,tai dvigubai kainuoja...bet jau geriau taip ,nei išgyvent tai ,ką išgyvenau,kai tris dienas su lašelinėm leisgyvis gulėjo.....O tai merginai ,kur katukas dabar serga ,patarčiau ,kuo greičiau pas veterinarą,nes čia rimta liga,kad nebūtų per vėlu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zundyte @ 2011 10 09, 20:51)
tik šitie vaistai mano katiną prieš dvejus metus išgelbėjo,visą dėžutę suleidau per du mėnesius ,iš pradžių dažnai ,kas antrą dieną po pusę ,vėliau du kartus -vieną kartą savaitėje...tikrai geri vaistai prie šios ligos thumbup.gif ,dar jei šlapinasi su krauju,tai Traumell galima leisti irgi po pusę ampulės,ir dar tinka Lymphomyosot ,taip pat leidžiamas,visi šitie trys vaistukai galima sakyt mano katinuką prikėlė iš numirusių,aišku dabar ėda tik HILLs C/D,kas tris mėnesius darau šlapimo tyrimą ,jei yra struvitų ,tai porą mėnesių ėda S/D...ir taip jau bus iki gyvenimo pabaigos ,nes šita liga linkusi atsinaujinti,brangiai kainuoja ,nes namie du katinai ,tai reikia vienam ,o ėda abu,tai dvigubai kainuoja...bet jau geriau taip ,nei išgyvent tai ,ką išgyvenau,kai tris dienas su lašelinėm leisgyvis gulėjo.....O tai merginai ,kur katukas dabar serga ,patarčiau ,kuo greičiau pas veterinarą,nes čia rimta liga,kad nebūtų per vėlu verysad.gif

Na, maniskiam tai tikrai nera taip baisiai, bet tik del to, kad as ji nuolat seku ir jei tik atsiranda itarimas, imuosi priemoniu. Taip, sitas reikalas linkes atsinaujint, labai gaila.
Aciu uz patarimus, pabandysiu ta Solidago jam paleist. Manau, kad kol kas jam to uzteks, nes dabar kaip pradejau sert tuo c/d, reikalai greitai pasitaise, vakar net masinoj didziausia bala privare, ko niekada nepasitaikydavo:geda2:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pujolis: 10 spalio 2011 - 09:20
QUOTE(Pujolis @ 2011 10 10, 10:20)
Na, maniskiam tai tikrai nera taip baisiai, bet tik del to, kad as ji nuolat seku ir jei tik atsiranda itarimas, imuosi priemoniu. Taip, sitas reikalas linkes atsinaujint, labai gaila.
Aciu uz patarimus, pabandysiu ta Solidago jam paleist. Manau, kad kol kas jam to uzteks, nes dabar kaip pradejau sert tuo c/d, reikalai greitai pasitaise, vakar net masinoj didziausia bala privare, ko niekada nepasitaikydavo:geda2:

O kodėl c/d o ne s/d duodat? C/d profilaktinis gi, o s/d tirpdo akmenis.
Atsakyti
QUOTE(powerpuff @ 2011 10 10, 11:35)
O kodėl c/d o ne s/d duodat? C/d profilaktinis gi, o s/d tirpdo akmenis.

Todel, kad pas ji nerado slapime struvitu. Kai praeita karta buvo struvitu, ta seriau s/d, po to dar kuri laika c/d.Dabar rado tik nedideli uzdegima ir jis man siusiot maziau buvo pradejes...Ir slapimas labai koncentruotas yra, todel ta c/d dabar duodu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pujolis: 10 spalio 2011 - 09:47
Laba diena. Na va, mes jau po vizitacijos. Ačiūdie, mano nuogąstavimai nepasitvirtino - ne akmenligė. Tiesiog pūslytės uždegimas. Veterinarė apžiūrėjo, sakė, šlapimo pūslė tuščia. Suleido du "ukolus", kitus vaistukus įdavė į namus. Reikės kažkaip pačiai suleisti. Leidžiami vaistukai 2 rūšių: vieni skaidrūs, kiti - tokia balta tiršta košelė. Juos reiks leisti kas antrą dieną. Čia antibiotikai, kaip supratau, ir tuo pačiu nuskausminamieji. Jau pasysiojom ir pakankamai daug vienu kartu, ko labai pasigedau paskutiniomis dienomis, kada vos vos palašindavo ir viskas. Bet, žinokit, kol nuvežiau į vietą, tai vos galo negavau. Katinukas nepratęs važiuoti, tai ir prikakojo, ir tašę, į kurią buvau įdėjusi, sudraskė, ir mano rankos "suakėtos". O jau šauksmas klyksmas buvo, visa mašina skleidės. Laimei, vyras vairavo, kitu atveju, pati viena tikriausiai nebūčiau susitvarkiusi schmoll.gif doh.gif lotuliukas.gif . O katinas stambus, vos eina išlaikyti.
Tai ką, tikiuosi, sparčiai sveiksim, ir viskas bus gerai smile.gif. To paties linkiu ir kitiems ligoniukams 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2011 10 10, 10:46)
Todel, kad pas ji nerado slapime struvitu. Kai praeita karta buvo struvitu, ta seriau s/d, po to dar kuri laika c/d.Dabar rado tik nedideli uzdegima ir jis man siusiot maziau buvo pradejes...Ir slapimas labai koncentruotas yra, todel ta c/d dabar duodu

A aišku, aš tai pastoviai tą s/d šeriu, nors kaip ir nėr tų akmenų dabar, bet c/d ponulis nevalgo doh.gif
Afigena jooo mano katinas irgi su fanfarom keliaudavo pas veterinara. Kasdien mėnesį doh.gif doh.gif Nu bet šaunu, kad sveikstat 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(powerpuff @ 2011 10 10, 13:18)
A aišku, aš tai pastoviai tą s/d šeriu, nors kaip ir nėr tų akmenų dabar, bet c/d ponulis nevalgo doh.gif
Afigena jooo mano katinas irgi su fanfarom keliaudavo pas veterinara. Kasdien mėnesį doh.gif  doh.gif  Nu bet šaunu, kad sveikstat 4u.gif

mano tai visokį ėda ,ir C/D ir S/D,persilaužė ,kai blogai buvo,bėda ta ,kad du katinus šeriu,o tik vienam reikia doh.gif .,nu bet kaip ten atskirai šerti lotuliukas.gif

o dėl fanfarų ,tai mano kitai katei aš dabar didžiausias liaudies priešas lotuliukas.gif ,suparaližavo kojytę priekinę ,kasdien nešu vaistus leisti, tai ir fanfaros ir slėpynės namuose ir dar apšnypšta ,apdraskyta esu,vienu žodžiu ,katė tai ne šuo doh.gif
Atsakyti
Ir dar toks klausimas man "pasistojo". Ar Jūsų katėms buvo kažkas panašaus? O gal tai dar vienos ligos požymis, nesusijęs su šlapimo takais? Žodžiu, kai šeštadienį pastebėjau, kad mano mažulis ilgai ir nuobodžiai kapstosi dėžėje, bet nieko nepadaro, priėjau prie jo ir matau, kaip jis sėdi nuleidęs galvytę toje dėžutėje, o ant žemės kažkas laša (kapt kapt keli lašiukai skaidraus skysčio) unsure.gif . Nesupratau, kas ten gali lašėti, juk katinuko užpakaliukas kraiko dėžėje. Pasirodo, jam ar tai iš burnytės, ar tai iš nosytės (nespėjau sužiūrėti) bėga toks kaip vandenukas. Norėjau atidžiau patyrinėti, bet, kaip jau sakiau, tada jis šoko iš dėžės ir palindo po lova. Galvoju, gal koks seilėtekis iš skausmo buvo? Daugiau tas nepasikartojo, bet man vis tiek neramu. O gal peršalimas koks, jei jau pašalo pūslytę? Ar šlapimo pūslės uždegimas gali būti nebūtinai nuo peršalimo?
Oi, mergaitės, tiek daug klausimų turiu, kurių dėl pasimetimo ir pergyvenimo nespėjau užduoti veterinarei doh.gif . Taip apsidžiaugiau, kai pasakė, kad ne akmenligė, kad kateterizuoti tikrai neprireiks, kad katukas guvus, nepasiligojęs ir pan. Tai nuo ko gi, kai jis tupėjo savo dėžutėje, jam bėgo tas skystis kaip per kokią slogą? Gal kuri panašiai esat susidūrusi? Ir dar... Kažkaip bijau ryt pati jam leisti tas ampules, nes niekad niekam to nesu dariusi. Ar čia nieko baisaus? Ar nepataikysiu į kokį nervą? Vajej verysad.gif .
Atsakyti
Nebijokit suleisti mirksiukas.gif
as pati leidziau 15 dienu ampules nieko tikrai baisaus ,mano katukui tai i gerklytei kaskokia bacila gyvena , susileidom vaistus apmazejo kosulys bet vistiek kosina tai dar 15dienu reiks pasileisti vaistuku ,o jei nepraeis tada sake ims tyrima ir ziures kas ten jam yra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinderiukas @ 2011 10 11, 09:28)
Nebijokit suleisti  mirksiukas.gif 
as pati leidziau 15 dienu ampules nieko tikrai baisaus ,mano katukui tai i gerklytei kaskokia bacila gyvena , susileidom vaistus apmazejo kosulys bet vistiek kosina tai dar 15dienu reiks pasileisti vaistuku ,o jei nepraeis tada sake ims tyrima ir ziures kas ten jam yra  ax.gif

Susitarėm su vyru, kad jis pabus daktaru doctor.gif ir suleis vaistukus katinui. Man kažkaip baugu, o vdrug, ne ten pataikysiu, skaudžiai įdursiu...
Tik keista, kad katulis kažko labai daug miega arba tiesiog guli vienoje vietoje atsimerkęs, ko anksčiau tikrai nepastebėjau. Net naktį ir tai reikėdavo tramdyt, kad leistų miegoti, o dabar net mudu su vyru pramiega g.gif . Gal, sakau, vaistai migdančiai veikia?
Atsakyti