Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių šlapimo takų bėdos: uždegimas, akmenligė

QUOTE(Adatėlė @ 2011 09 15, 17:23)
Tai as jau susimaisiau. Koks maistelis yra gydomasis? O koks tinka profilaktikai - nuolatiniam vartojimui? Gal galite pavardinti maistelius?

Profilaktiniam vartojimui, manau geriausiai tiktu maistas skirtas kastratams. O gydomasis vartojamas nuo keliu men. iki puses metu.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2011 09 15, 23:52)
Profilaktiniam vartojimui, manau geriausiai tiktu maistas skirtas kastratams. O gydomasis vartojamas nuo keliu men. iki puses metu.

Mano katinas ede sausiaka Hill's kastruotiems jauniems katinams ir kazkur po puses metu prasidejo problemos del smelio slapimtakiuose, nors iki to laiko buvo sveikutelis katinas ir siusiojo didziausiom balom. Tai manau, kad jau esant problemoms, reguliarus maistas profilaktikai nepades. As tai saviski dabar seriu konservais Hill's light ir naturaliu maistu. Dar vandens ipilu i konserva, nes jis mazai geria. Nu ir planuoju i metus kelis kartus po menesi profilaktiskai pasert gydomuoju Hill's c/d konservais.Slapima po tos problemos tai tikrindavau kas menesi, bet kadangi viskas buvo idealu, tai dabar jau ilgokai netikrinau. Reiks atnaujint ta tikrinima, nes sita problema linkus atsinaujint ir geriau jau laiku uzbegt jai uz akiu...
Atsakyti
QUOTE(Adatėlė @ 2011 09 15, 18:23)
Tai as jau susimaisiau. Koks maistelis yra gydomasis? O koks tinka profilaktikai - nuolatiniam vartojimui? Gal galite pavardinti maistelius?

Iš Hillsų tai profilaktinis c/d, gydomasis s/d. C/d mano katinas nemėgsta tai gydomuoju ir šeriam nuolat. Į kainų temą-perku sveriamą VET1 vaistinėj, moku 29 su centais už kg, jei kas žinot kur pigiau pasidalinkit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(powerpuff @ 2011 09 16, 09:40)
Iš Hillsų tai profilaktinis c/d, gydomasis s/d. C/d mano katinas nemėgsta tai gydomuoju ir šeriam nuolat. Į kainų temą-perku sveriamą VET1 vaistinėj, moku 29 su centais už kg, jei kas žinot kur pigiau pasidalinkit  mirksiukas.gif

Ačiū visiems už atsakymus smile.gif Dabar praktiškesnis klausimėlis blush2.gif Kur Kaune būtų galima įsigyti Hillsų tai profilaktinis c/d? Kokia apytikriai kg kaina? Internete radau 1kg - 27 LT ar tai normali kaina? Ar ieškoti kur pigiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Adatėlė @ 2011 09 16, 15:23)
Ačiū visiems už atsakymus  smile.gif  Dabar praktiškesnis klausimėlis  blush2.gif  Kur Kaune būtų galima įsigyti Hillsų tai profilaktinis c/d? Kokia apytikriai kg kaina? Internete radau 1kg - 27 LT ar tai normali kaina? Ar ieškoti kur pigiau  ax.gif

c/d VET1 pardej apie 24 litus kilogramas, ten ji sveriama pardavinėja, aš perku pramonės maximoj, šalia kikos yra ta parduotuvė 4u.gif
Atsakyti
Sveikos! 4u.gif

na kaip jusu katukai?
manasis pasveiko..paliko ziaurus edrunas..jam vis mazai ir mazai, miaukia tik iejes i vituve..matyt specific apetita kelia ar kas..bedos baigesi..tikiuosi nepasikartos....vaziuosm spalio pabaigoje tyrimukams..
labai kailis isgrazejo..atsigavo katukas tiek fiziskai tiek isoriskai..dziugina aki.. 4u.gif ir jokiu ''teritoriju zymejimo'' kaip as maniau doh.gif zodziu viskas savo vietose taip kaip turi buti..
Atsakyti
QUOTE(Tinar @ 2011 09 29, 13:41)
Sveikos! 4u.gif

na kaip jusu katukai?
manasis pasveiko..paliko ziaurus edrunas..jam vis mazai ir mazai, miaukia tik iejes i vituve..matyt specific apetita kelia ar kas..bedos baigesi..tikiuosi nepasikartos....vaziuosm spalio pabaigoje tyrimukams..
labai kailis isgrazejo..atsigavo katukas tiek fiziskai tiek isoriskai..dziugina aki.. 4u.gif ir jokiu ''teritoriju zymejimo'' kaip as maniau  doh.gif zodziu viskas savo vietose taip kaip turi buti..

Nu tai laimingas jus zmogus thumbup.gif O mano meskutis vel maziau siusiot pradejo, balutes sumazejo, srove susilpnejo... Siandien nuveziau tyrimam slapima, tai nelabai gerai. Leokocitu rado ir per daug koncentruotas slapimas, bet smelio nerado... Vienzo, scenarijus tas pats kaip pernai: vasara sustorejo, dabar mazeja balutes, o ateyti turetu buti dar blogiau. Nupirkau homeopatiniu vaistu, bandysiu leist. Nu ir dietiniu konservu c/d verysad.gif Ziuresiu, kas bus.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2011 09 29, 14:35)
Nu tai laimingas jus zmogus thumbup.gif O mano meskutis vel maziau siusiot pradejo, balutes sumazejo, srove susilpnejo... Siandien nuveziau tyrimam slapima, tai nelabai gerai. Leokocitu rado ir per daug koncentruotas slapimas, bet smelio nerado... Vienzo, scenarijus tas pats kaip pernai: vasara sustorejo, dabar mazeja balutes, o ateyti turetu buti dar blogiau. Nupirkau homeopatiniu vaistu, bandysiu leist. Nu ir dietiniu konservu c/d verysad.gif Ziuresiu, kas bus.

o kokius vaistukus leidziate?
Atsakyti
QUOTE(aksonine @ 2011 09 29, 15:46)
o kokius vaistukus leidziate?

Praeita karta leidau Berberis homacord, bet veterinare sake, kad jie yra panasiai kaip nospa, nuo spazmu. Dabar situ neturejo, be to jie gal dabar ir netiktu, nes nera taip, kad katinas neprasiusiotu. Tai dabar nupirkau gerinanciu slapimo sistemos ir inkstu veikla Solidago compositum. Ale brangus sitie, net 15 Lt viena ampule.Kai panaudosiu, parasysiu, ar veikia.Berberis tai labai gerai suveike, jau po pirmos injekcijos katins labai lengvai ir daug pamyzo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tinar @ 2011 09 29, 11:41)
Sveikos! 4u.gif

na kaip jusu katukai?
labai kailis isgrazejo..atsigavo katukas tiek fiziskai tiek isoriskai..dziugina aki.. 4u.gif ir jokiu ''teritoriju zymejimo'' kaip as maniau  doh.gif zodziu viskas savo vietose taip kaip turi buti..

Maniske irgi sveika ir guvi, siule taip graziai sugijo, zodziu, kol kas viskas labai gerai.
Atsakyti
QUOTE(Pujolis @ 2011 09 29, 15:35)

QUOTE(Azazella @ 2011 09 30, 16:14)
Maniske irgi sveika ir guvi, siule taip graziai sugijo, zodziu, kol kas viskas labai gerai.

as nebezinau jau doh.gif vel rusvi taskiukai ant grindu..tai stoli jam vel katukui viskas nuo pradziu doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos, kačių turėtojos ir mylėtojos mirksiukas.gif .
Susidūriau su tokia problema... Pagal požymius internete sprendžiu, kad mano katinui gali būti akmenligė (požymiai labai panašūs). Prieš kelias dienas pastebėjau, kad jis labai ilgai kapstosi savo kraiko dėžutėje arba tiesiog tupi, bet "reikalų" nedaro. Iš pradžių maniau, kad galbūt užkietėjo viduriukai, nes kelissyk jau esam susidūrę su tuo, bet, pasirodo, kakučių kasdien jis padaro, o vat, sysioja mažai. Anksčiau, kai sysiodavo, tai net su garsu, o dabar pritupia ir vos vos palašnoja. Matosi, kad sysiojant jam skauda, nes vakar tiesiog šoko iš dėžutės, palindo po lova ir rėkė kaip mažas vaikas. Bandžiau iškrapštyti, tačiau nesėkmingai. Labai dažnai, tik išlipęs iš dėžutės, laižo užpakaliuką, ko anksčiau nebūdavo. Valgo normaliai, vandenuko taip pat neatsisako, šiaip žaismingas ir visa kita, bet tie WC reikalai mane labai neramina. Pas mus miestelyje veterinarijos klinikos savaitgaliais nedirba, tad nuvežti pas veterinarą nebuvo galimybių. Važiuosim ryt. Beje, vienas iš akmenligės požymių, skaičiau, - šlapinimasis krauju arba stiprus šlapimo kvapas (acetonu), tačiau to nepastebėjau. O gali būti, jog tai - visai ne akmenligė, o pvz. koks šlapimo pūslės uždegimas ar pan. Ar katinukams taip būna? Gal kas esat susidūrusios? Gal yra kokių vaistukų, spec. maistelio ar dar ko nors, kas palengvintų mano mažiuko dalią verysad.gif ? Jau geriau skaudėtų man...
Tiesa, mano katuliui eina 5 metukai, jis kastruotas, auginamas namuose. Veislė - rusų mėlynasis. Maitinamas tik vienu specialiu maistu (sausas), perkamu vet. vaistinėje, skirtu kastruotiems suaugusiems katinams. Jokio kito maisto, net ir šlapio, neėda, o, jei paėda, prasideda bėdos su skranduku (vemia, užkietėja viduriai).
Atsakyti