Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių šlapimo takų bėdos: uždegimas, akmenligė

QUOTE(Tinar @ 2011 08 31, 16:07)
manasis zinokit taip pat neede to specifik..jau i nevilti puoliau, irgi sukudes buvo, vieni griauciai..brrr..bet atsisedau salia isipylus i dubeneli aliejaus vis pamirkau ir duodu..prie nosytes pridedu kad pradetu laizytis..ir tada ta riebala pajunta ir ziojasi..na ir taip pripratinau..is pradziu maitindavau kaip maza vaika kokias 3 dienas..3k per diena..po to jau ziuriu kad jis man ismandrejo kai iseme kateteri:D nu sakau ponuli..sveikas esi..kapanokis dabar pats..isalksi esi:D tai teko paciam pradet est..smile.gif)) megsta lb dabar ta maistuka..smile.gif
sveikit greiciau 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Aciu labai,bandysim ta specific konservus,jis ir siaip konservu megejas,gal noprs ta kaip nors, doh.gif
Atsakyti
Sveiki
Bandau kreiptis i Jus su pagalbos prasymu. Nezinau ar tiksliai i reikiama tema pataikiau, nezinau ar panasaus pobudzio problema jau buvo kazkurioje temoje gvildenama, jai buvo, atsiprasau.
Pries du metus isigijau katina ( patinas ) rusu melynasis, be dokumentu, buvo 3 menesiu. 5-6 menesiu buvo kastruotas. Gyvenu vienas su juo. Ne karto per visa musu gyvenima nebuvo pasisiojes ne ten kur reikia. Visada tvarkingai y tualeta. Pries kelias savaites, nei is sio nei is to radau prislapinta savo lova. Suglumau, pagalvojau, gal priveme, nieko nedariau, sekancia diena taip pat, pakeiciau patalyne ( iki matraso daeje nebuvo ), uz keliu dienu tas pats. Vel viska pakeiciau, pabaksnojau snukiu y ta vieta, aprekiau, apsnypsciau, uz keliu dienu vel tas pats ( primyzo tuo metu, kai buvau duse ryte per 10 min. ) myza is esmes y ta pacia vieta, taciau pagautas nusikaltimo metu nebuvo. Gyvenu greta tevu, butas greta, katinas nuo pat mazens gyvena pas mane, taciau dienomis, kai manes nebuna namuose katinas sveciuojasi pas tevus, jam ten patinka, tevai jy labai megsta. Kai nebeliko patalynes katinas su visais savo reikalais persikele pas tevus, bo mano nervai jau nebelaike. Po keliu dienu pas tevus tas pats scenarijus, tik ryte visi atsibudo, nuejo y virtuve, gryzta po keliu minuciu primyzta ant tevo lovos, greta pagalves, ten matyt zmogaus kvapas gajausias, pakeite patalyne, sekancia diena vel tas pats, uz keliu dienu vel tas pats. Pas tevus irgi nebeliko patalynes 
Katinas, kad ie kiek mylimas bebutu yra per zingsny nuo amzino miego
Gal kas galite ka placiau paaiskint, ar yra galimybiu isvengt issiskyrimo ?
Visa laika katina maitinu super premiuim meistu, pastaruosius metus jis nesikeicia, tualetas kaip visada svarus ir priziurimas, gert visada yra, kraiko rusis nesikeicia jau pusantru metu. Jokiu konfliktu pas mane ( tuo labiau tevus ) nebuvo, elgsena jo atzvilgiu analogiska jau kelis metus. Miega jis kur nori, kartais pas mane lovos gale, kartais ant fotelio, kaip jam norisi. Stresiniu situaciju, kuriu pasekoje, jam galejo protelis pasisukt, nemaciau, pas tevus jo tikrai nebuna. Niekada nebuvo paliktas visai dienai be demesio, paprastai su juo visada kazkas buna. Per paskutiny menesy nebuvo yvyke nieko, ko nebutu yvyke pries tai. Katinas gyvena tik bute, niekada nera buves lauke. Pastaruoju metu gal patapes siek tiek baukstesnis. Niekada nemyza y lova, kai kas nors ten miega.
Nebezinau kokia dar info papildoma pateikt
elgesys nepasikeites, vizualiai katinas sveikas, zaidzia ir tt
Atsakyti
QUOTE(slankas @ 2011 08 31, 17:54)
Sveiki

Nebezinau kokia dar info papildoma pateikt
elgesys nepasikeites, vizualiai katinas sveikas, zaidzia ir tt

My Webpage

Sioje temoje paieskokit pagalbos.

Jei mano katinas taip darytu, pradziai apribociau jam judejimo laisve, sakykim, butu kuri laika tik virtuveje.
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2011 08 31, 18:02)
My Webpage

Sioje temoje paieskokit pagalbos.

Jei mano katinas taip darytu, pradziai apribociau jam judejimo laisve, sakykim, butu kuri laika tik virtuveje.

Bandziau smile.gif taciau vistiek atsitinka taip, kad prasprusta jis ant tos lovos smile.gif nepririsi juk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(slankas @ 2011 08 31, 18:12)
Bandziau smile.gif taciau vistiek atsitinka taip, kad prasprusta jis ant tos lovos smile.gif nepririsi juk smile.gif

Susikaupkit smile.gif Ir niekas niekur neprasmuks. Laikau keturis katinus, namie dar zmoniu gyvena be manes, t.y. judejimo po namus yra daug. bet kai vienu metu reikejo izoliuoti viena kate atskirame kambaryje, tai niekas nei pas ja is likusiu katinu neismuko, nei ji pati kur issmuko.
Bet kokiu atveju, norint ispresti kazkokiu budu jusu beda, reikes daug kantrybes ir atidumo, ant greicio tokie reikalai nesusitvarkys.
Logiskai mastant, jei katinas myza tik ant lovos, tai ner lovos - ner problemos. Meginkit vis gi kazkaip neprileisti prie tos lovos.
Atsakyti
Nu ateinam ir mes lyg ir su gerom ziniom tfu tfu tfu,laseline kai lasindavo palikdavau,o snd jau sako rytoj pasedekit,nes iūr i kitus katinus snypscia ir jau savo charakteri rodo,ir i zmones jau reaguoja taip kaip visada savo didelem akim biggrin.gif ,pasakiau kad needa to sauso,paemem to specific konservu,tai dievuliau kaip puole laizyt,tik daug nedaviau,nes kelias dienas needes,rytom is letenos turi isrtukt jau kateteri,o is slapimo pusles sake rytoj nuspres ar istraukt ar palikt,bet reikalai taisosi,katinelis musu irgi,tik labai jau nepatenkitas kad gaubtas yra,jau snd ir laizosi ir prausiasi pats,irgi geras pozymis,bnegaliu atsidziaugt thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marka100: 31 rugpjūčio 2011 - 19:07
QUOTE(marka100 @ 2011 08 31, 21:06)
Nu ateinam ir mes lyg ir su gerom ziniom tfu tfu tfu,laseline kai lasindavo palikdavau,o snd jau sako rytoj pasedekit,nes iūr i kitus katinus snypscia ir jau savo charakteri rodo,ir i zmones jau reaguoja taip kaip visada savo didelem akim    biggrin.gif  ,pasakiau kad needa to sauso,paemem to specific konservu,tai dievuliau kaip puole laizyt,tik daug nedaviau,nes kelias dienas needes,rytom is letenos turi isrtukt jau kateteri,o is slapimo pusles sake rytoj nuspres ar istraukt ar palikt,bet reikalai taisosi,katinelis musu irgi,tik labai jau nepatenkitas kad gaubtas yra,jau snd ir laizosi ir prausiasi pats,irgi geras pozymis,bnegaliu atsidziaugt    thumbup.gif

Smagu girdet 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2011 08 31, 20:29)
Susikaupkit smile.gif Ir niekas niekur neprasmuks. Laikau keturis katinus, namie dar zmoniu gyvena be manes, t.y. judejimo po namus yra daug. bet kai vienu metu reikejo izoliuoti viena kate atskirame kambaryje, tai niekas nei pas ja is likusiu katinu neismuko, nei ji pati kur issmuko.
Bet kokiu atveju, norint ispresti kazkokiu budu jusu beda, reikes daug kantrybes ir atidumo, ant greicio tokie reikalai nesusitvarkys.
Logiskai mastant, jei katinas myza tik ant lovos, tai ner lovos - ner problemos. Meginkit vis gi kazkaip neprileisti prie tos lovos.

o kaip jus papasakokit susitvarkot su 4? kastruoti ar ne?smile.gif nekyla poreikis jiems zymet savo teritorijos..?
mano katukas nekastruotas..iki siol dar susitvarkau su kvapu..o ir zymet nezymi, isskyrus keleta karteliu kai jam blogai su ta slapimo pusle buvo..
o as maniau tada kad zymi teritorija..tai apsnypsciau ji, kvepalu palei jo nosi purskiau ant tos vietos..o jam maziukui blogai jau buvo tada..

nesinori kastruot, nes kraustysimes toliau nuo miesto, i nuosava kiema..galbut sugalvosiu kate isigyt..patinka man labai katinai...
kol man gyvent netrukdo tol dar laikausi, del to kastravimo.....smile.gif nors veterinaras nustebo, kad musu katinas nekastruotas.. reikejo senai sako kastruot, sakau o ka, kastruotiems akmenys nesikaupia:D?..nu nzn..nepatiko man toks poziuris schmoll.gif

QUOTE(marka100 @ 2011 08 31, 21:06)
Nu ateinam ir mes lyg ir su gerom ziniom tfu tfu tfu,laseline kai lasindavo palikdavau,o snd jau sako rytoj pasedekit,nes iūr i kitus katinus snypscia ir jau savo charakteri rodo,ir i zmones jau reaguoja taip kaip visada savo didelem akim    biggrin.gif  ,pasakiau kad needa to sauso,paemem to specific konservu,tai dievuliau kaip puole laizyt,tik daug nedaviau,nes kelias dienas needes,rytom is letenos turi isrtukt jau kateteri,o is slapimo pusles sake rytoj nuspres ar istraukt ar palikt,bet reikalai taisosi,katinelis musu irgi,tik labai jau nepatenkitas kad gaubtas yra,jau snd ir laizosi ir prausiasi pats,irgi geras pozymis,bnegaliu atsidziaugt    thumbup.gif

kaip smagu girdeti, kad sveikstat! wub.gif musu taip pat nepatenkintas buvo su tuo gaubtu..as buvau trumpam nuemus..bet prieziuroj, nes vis puola laizytis..tai ''ten '' neleidau, leidau pabut be gaubto, truputuka atsigaut... jei tik galima ta slapia specific, tai saunu tada! svarbu kad eda.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tinar @ 2011 09 01, 11:46)

kaip smagu girdeti, kad sveikstat! wub.gif  musu taip pat nepatenkintas buvo su tuo gaubtu..as buvau trumpam nuemus..bet prieziuroj, nes vis puola laizytis..tai ''ten '' neleidau, leidau pabut be gaubto, truputuka atsigaut... jei tik galima ta slapia specific, tai saunu tada! svarbu kad eda.. 4u.gif

Snd jau ir ta sausa Specific eda,laizosi ir jau isigudrinoir su gauybtu pasiekia "ten" laizytis,vis pataisau gaubta,su prieziura dabar nepaleidziu is akiu biggrin.gif ,siandien turetu kateteri istraukt is letenos,o del kateterio slapimo puslej sake matysim,vaziuosim snd dar paskutine laseline susilasint bet jau Vet sake pasedkit,nes as jau jo bijau,kitas katinas buvo jis jau ir urzgia nepatenkintas,neissedi narvelin biggrin.gif Atsigaves mano Pukelis thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, reikia patarimo. Turiu katyte, turėjo praeitą savaitę bėdų su šlapimu, dabar pagijo. Vet. gyd. patare duoti si maisteli HILL'S PD Feline c/d. Klausimas: kiek ilgai galiu jį duoti? Ar galiu šerti visą laiką tik šiuo maistu ar turiu daryti pertrauką? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Adatėlė @ 2011 09 01, 17:31)
Sveikos merginos, reikia patarimo. Turiu katyte, turėjo praeitą savaitę bėdų su šlapimu, dabar pagijo. Vet. gyd. patare duoti si maisteli HILL'S PD Feline c/d. Klausimas: kiek ilgai galiu jį duoti? Ar galiu šerti visą laiką tik šiuo maistu ar turiu daryti pertrauką?  g.gif

Paprastai tokiais atvejais gydomasis skiriamas pusei metu, tada daromas slapimo tyrimas ir sprendziama ar serti gydomuoju toliau, ar galima grizti prie iprasto maisto.
Papildyta:
QUOTE(Tinar @ 2011 09 01, 11:46)
o kaip jus papasakokit susitvarkot su 4? kastruoti ar ne?smile.gif nekyla poreikis jiems zymet savo teritorijos..?

Be abejo visi kastruoti-sterilizuoti, todel jikiu problemu del zymejimo nera. O del susitvarkymo, tai viskas padaroma, aisku, reika siek tiek daugiau demesio ir prieziuros nei su vienu katinu, neturiu as dideliu problemu su jais isskyrus karts nuo karto kylancio norom vienam kazkuriam patapti gaujos vadu, persidalijant valdzia. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Adatėlė @ 2011 09 01, 18:31)
Sveikos merginos, reikia patarimo. Turiu katyte, turėjo praeitą savaitę bėdų su šlapimu, dabar pagijo. Vet. gyd. patare duoti si maisteli HILL'S PD Feline c/d. Klausimas: kiek ilgai galiu jį duoti? Ar galiu šerti visą laiką tik šiuo maistu ar turiu daryti pertrauką?  g.gif

man vetas sakė duoti katinui du mėnesius, tada atvažiuoti ir išsitirti šlapimą... aš duodu specificą gydomajį FSD, tai jame ir parašyta, kad duoti nuo 3 iki 12 savaičių.
vetas jum nepatarė kiek laiko matinti? paklauskit jo 4u.gif
Atsakyti