Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminai maitinančiai mamai

QUOTE(aurushka @ 2007 01 22, 10:34)
Respect.

Įdomu, ką jūs pasakysite policijoje? Ir ką jie jums pasakys? Net administracinės baudos nėra kam išrašyti - tėvams neišeis, nes vaikas mokykloje, mokytojams tuo labiau. Viskas ką jūs pasieksite, kad tapsite žinoma kaip skandalistė ir tiek. Kol vaikas antrokas, jo mokytojai nespaus. O paaugus - bus požiūris kaip į galimą pavojų. Nelinkiu, bet taip gali atsitikti.
O mano sitaucija žinoma ne prie ko, tiesiog pavyzdys, kad gyvenime visko atsitinka.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 22, 11:47)
Įdomu, ką jūs pasakysite policijoje? Ir ką jie jums pasakys? Net administracinės baudos nėra kam išrašyti - tėvams neišeis, nes vaikas mokykloje, mokytojams tuo labiau. Viskas ką jūs pasieksite, kad tapsite žinoma kaip skandalistė ir tiek. Kol vaikas antrokas, jo mokytojai nespaus. O paaugus - bus požiūris kaip į galimą pavojų. Nelinkiu, bet taip gali atsitikti.
O mano sitaucija žinoma ne prie ko, tiesiog pavyzdys, kad gyvenime visko atsitinka.

Žinoma, geriausia užsimerkti ir problemos nematyti, kai nematai, nėra ką spręsti. tegu tievaikai pjaunasi pasipjaunaar išmėto vieni kitus per langą.Tai visai normalu. Įdomu, ką drytum, je tokia situacija ištiktų pačio vaiką? O kas atsakingas, jei tie patys septintokai nebūtų to antroko pagavę ir jis nukristų ant laiptų? Manau, tada tai jau būtų šiek tiek pavėluota ieškant sprendimo, kaip keisti situaciją mokykloje. ir visi kalbtų, o kodė niekas nieko nedarė iki šiol...
Atsakyti
As zinau, kad visko atsitinka, tik nemanau, kad reiketu viska, kas atsitinka, fataliskai priimti, manau, kad i tai, kas atsitinka, reikia atitinkamai reaguoti.
As ne skandaliste, ir skandalu nekeliu ir nesiekiu, garsiai nerekiu ir siaip esu islaikytas zmogus smile.gif Tai ir pabreziu, nenulekusi i policija dar pries ta pokalbi, kuris bus. O jei jis, kaip sakiau, nepavyktu, is policijos tikiuosi to, kad problema septintokai ir tevai supras kaip problema, o ne kaip nuotyki, to, kad tos sienos nesaugumas bus dokumentuotas ir mokykla bus priversta ja keisti, ir to, kad mano vaikas pajus, kad tai, kas nutinka mokykloje, nera tik jo problema, kad tai rupi jo seimai, ir kad tai turi rupeti tiems, kas toje mokykloje dirba.
Siaip aciu uz tai, kad atkreipei demesi i tikrai rimta ir svarbu aspekta. Nors ir norisi maistauti pries reiskini, kai mamos ir darzelyje, ir mokykloje bijo bet ka pasakyti, kad tik jos vaikui po to dar blogiau nebutu, bet, aisku, negalima to visai pamirsti ir nepaisyti.
Atsakyti
Budėjęs mokytojas turi gauti papeikimą, septintokai turi būti įspėti, jų tėvai informuoti, jų klasės auklėtoja turėtų organizuoti dalyvavusių atsitikime susirinkimą, o vaikai - parašyti pasiaiškinimus, kas ir kaip vyko, pasiaiškinimai turi būti įsegti į vaikų bylas. Tokia tvarka buvo mano mokykloje, kurioje jau nebedirbu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dara: 22 sausio 2007 - 11:07
QUOTE(dara @ 2007 01 22, 11:06)

Ir kas toliau?
Atsakyti
Aš manau, kad tylėti jokiu būdu nereikia schmoll.gif Pažiūrėk, kaip šiandien vyks pokalbis pas direktorių. Kaip reaguos tėvai, direktorius, vaikai. Jei žiūrės į tai, kaip į nereikšmingą nuotykį - eik į policiją. Vaiką vėliau ir į kitą mokyklą galima perkelt, bet tylėti, kai tokie dalykai vyksta - nesąmonė.
Atsakyti
dara, labai aciu, puiki "instrukcija" smile.gif bent zinau, kaip kas turi buti, ir nereikalauju utopiniu dalyku. Valio, viskas ant lt dar ne taip blogai.
Medini, o ko dar truksta? Man to gana. Viskas aisku ir suprantama, reglamentas rimtas ir negincytinas.
Atsakyti
QUOTE(aurushka @ 2007 01 22, 11:30)
Medini, o ko dar truksta?

Aš maniau, jog jums svarbiausia, kad taptų saugiau. O tenai išvardinti baudžiamieji veiksmai. Tokių pasiaiškinimų esu prirašęs savo laiku dešimtį. Kaip saulėgrąžas valgyti...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 22, 11:11)
QUOTE(dara @ 2007 01 22, 11:06)

Ir kas toliau?

Na kas toliau -ogi, pvz, issiaiskinus kodel vaikinai 7-okai prisiziureje koviniu filmu ir prisizaide koviniu ziadimu isbando viska realybeje su mazesniais uz save? Jeigu jau tokie savo vyriško maccho indentiteto ieskotojai, tai reiktu kabinti stipresnius uz save - pvz, 12-okus.
Ka tevai ju masto apie toki vaiku elgesi? Gal neturi tie vaikai kur energijos savo islieti? Gal seimoje kokios tai yra problemos su bendravimu?
IR kodel turi ateiti MAMOS i pokalbi? KUR TECIAI??? Butent jie pirmieji turi dalyvauti tokiuose pokalbiuose sprendziant tokia situacija.

Ka masto tu septintoku tevai, koki sprendimo buda jie siulo?

Pasiulymas - nepaisant tu visu papeikimu budinciajam mokytojui ir vaikams, tegu visi dalyvave septintokai, pvz, plauna mokyklos auksta, arba eina tvarkyti padet mokyklos kiemo, suolus valo. Dar geriau - padeda savo tevams istatyt sudauzyta stikla. Tiesiog, issilieja dirbdami.
Zinoma, su tuo plovimu ir kiemo tvarkymu gal nieko ir nesigaus t.t. BET stikla privalo padet idet.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 22, 11:47)
Įdomu, ką jūs pasakysite policijoje? Ir ką jie jums pasakys? Net administracinės baudos nėra kam išrašyti - tėvams neišeis, nes vaikas mokykloje, mokytojams tuo labiau. Viskas ką jūs pasieksite, kad tapsite žinoma kaip skandalistė ir tiek.

Kaip tai nėra kam baudos išrašyt? Už nepilnamečius atsako tėvai, ir arkliui aišku, įstatymus paskaityk... BK, pvz. Nes kokia čia tau administracinė atsakomybė - lengvas kūno sužalojimas? Plius įvykdytas mažamečiui, kas yra sunkinanti aplinkybė? Plius įvykdytas grupiškai, kas yra dar viena sunkinanti aplinkybė? Plius daiktų sugadinimas (drabužiai). Plius gydymo išlaidos. Sakot, atsiprašymas? Man tai atsiprašymo čia atrodo mažokai g.gif

Žinoma kaip skandalistė, kai grupiškai sužaloja mano vaiką? Tai tas pats, kas žinoma kaip tyli, rami ir nuolaidi. Tegul jie ten džiaugiasi, kad šito vaiko motina netaps žinoma kaip smurtautoja, išspardžius užpakalius direktoriui ir tiems visiems 14mečiams priedo... Kurie, beje, už sunkius nusikaltimus jau ir pakaltinami, tiek, kad čia tokio nebuvo... Beveik. O visai netoli buvo, kad eitų kalba apie nužudymą dėl neatsargumo. Tada jau ir 14metis pakaltinamas...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 22, 09:33)
Aš maniau, jog jums svarbiausia, kad taptų saugiau. O tenai išvardinti baudžiamieji veiksmai. Tokių pasiaiškinimų esu prirašęs savo laiku dešimtį. Kaip saulėgrąžas valgyti...

Taigi taip, tas ir svarbiausia, o tu pats pagalvok: jei bus visos sitos priemones atliktos, ar tikrai gali buti, kad tai ir viskas? kad neivyksta jokiu pasikeitimu? Man atrodo, kad po viso to situacija keiciasi. Nes poziuris formuojasi. Atsakomybe galu gale.

Na, dvylikta susitikimas, lekiu.
Aciu visiems uz mintis, tikrai visos labai vertingos.
Atsakyti
aurushka, uzjauciu Tave del sitos bjauriai dviprasmes situacijos. Suprantu tavo nora padeti savo vaikui ir tuo paciu nepakenkti jam, bet... tikrai patariu nesikreipti i policija - pasijusi slyksciai. Jiems tavo situacija pasirodys juokinga ir mazagabarite, pasijuoks is Taves ir tiek. Geriau jau kreiptis i institucijas tiesiogiai susijusias su vaikais, ju saugumu 4u.gif

Atsakyti