Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminai maitinančiai mamai

Nestumo metu geriau Pregnacare. Maitindama irgi, kol ju turejau, o paskui reikejo gerti vit. D po 5 lasiukus i diena, fluoro tabetyte, kalcio ir gelezies(nestumo pabaigoj irgi teko kuri laika pavartoti).
Atsakyti
nestumo metu ir maitindama geriu Pregnacare vitaminus. man jie labai tinka thumbup.gif
Atsakyti
Man labai reikia Jusu patarimo.
Situacija tokia: septintokai mokyklos koridoriuje mano letapedi antroka bande isprovokuoti, kad jis juos mustu. Kadangi ji ne taip lengva tam isprovokuoti, septintokai eme stumdyti ji vienas kitam. Tuomet maniskis soko vienam is ju ant nugaros. Septintokas eme ji trankyti atbulas i siena. Tik siena antrame aukste pasirode esanti ne bet kokia, o storo stiklo, o uz tos sienos- laiptine, laiptai i pirma auksta. Draugas septintoka ispejo, kad "siena" gali suduzti. Taip ir buvo. Tuo metu niekas laiptais nelipo, taigi daugiau auku isvengta. Maniski, pakibusi toje skyleje, nenukritusi istrauke atgal tie patys issigande septintokai. Sis istrauktas pabego i savo klase, is kur buvo nuvestas pas sesele, kuri aptvarste negilu keliu centimetru ibrezima nugaroje. Tai- sekme per milimetra, nes is golfo, kuriuo vilkejo vaikas, nugaroje liko viena didziule skyle ir sonuose kabancios medziagos skiautes. Pas direktoriu, kuris bande viska nupiesti kaip menknieki, issireikalavau tik pokalbio su mano sunumi ir tuo berniuku kartu pirmadieniui. Taip pat teko issireikalauti, kad paskambintu to berniuko mamai ir taip pat pakviestu i pokalbi- jau vien del to, kad tas septintokas nesijaustu nesaugus ir puolamas pokalbio metu.
Mano pagrindinis klausimas- kaip parodyti mokyklos direktoriui, savo vaikui, tam vaikui septintokui, kad tai- toli grazu ne menkniekis ir ne nepavykes pasistumdymas, tuolab, kad man tas pasistumdymas- labai jau nelygiavertis, jau vien del 5 metu skirtumo. Is ko, pvz, as galeciau reikalauti atsakomybes uz panasius ivykius? O jei tas mano vaiko angeliukas- sargiukas tuo metu butu ne taip uoliai dirbes savo darba? Kaip pvz galiu jaustis saugi, pirmadieni isleidusi vaika i mokykla?
Busiu be galo dekinga uz bet kokius patarimus. Jauciuosi pasimetusi. Kaip motina jauciuosi atsakinga ir turinti kazka daryti tokiu atveju.
Manau, kad tureciau pasidometi, ka direktorius galvoja apie tokios medziagos sienas vidurineje mokykloje? Na, dabar jos jau daugiau kartonu apkaltos negu stiklintos, bet visgi ten labai nesaugu, ir ta vaizdine kartonine siena dar nesaugesne negu stikline, nes jis tik iliuzija sudaro, kad ten siena, o is tiesu bet kuris atsiremes nugarmetu laiptais i pirma auksta. Kaip manote?
Tikiuosi, kad savo tema atkreipsiu mamu demesi i panasius kritinius dalykus musu mokyklose, ir pirmiausia- supermamos, jei mes nereikalausime saugumo ir ziuresime i tai pro pirstus, tai jo ir nebus!

Pagarbiai,
a.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aurushka: 19 sausio 2007 - 20:19
Na žinot g.gif kažkoks košmaras doh.gif .Jei direktoriaus reakcija tik tokia ne tiek į sienų struktūrų kiek į patį įvykį blink.gif ieškočiau teisybės teisėsaugoje,juk tai ne bendraamžių pasistumdymas tai smurtas prieš mažametį mad.gif aggressive.gif
Atsakyti
Noreciau redaguoti pavadinima, nes netycia patvirtinau tema, dar jos tinkamai nesuformulavusi, bet nerandu kaip.. ax.gif Retas svecias supermamose esu.. Pamokykit.. 4u.gif
Papildyta:
Taip, bet kaip jos ieskoti? Kaip tai praktikoje turi atrodyti? Nesu su tuo susidurusi, o be to, vos pries pora menesiu i Lietuva- Tevyne musu grizau..
Atsakyti
Manau,kad tai gali padaryti tik skyrelio moderatorius. ax.gif
Atsakyti
Kazkoks kosmaras?Ir tokia tik direktoriaus reakcija blink.gif .
As tavo vietoj pries ta pokalbi apsilankyciau policijoj,vaiku skyriu (ar kazkas panasaus manau turetu buti) ir pasiteirauciau nuomones ten.Nes manau,kad mokykloj tavo pokalbis taip ir liks be atsako.Kabineto ribose.O tai nieko gero nezada.Todel turetum netylet.nes tai kalba apie vaiko sauguma.(ir netik tavo vienos).Ydomu ir kokios nuomones svietimo skyrius?
Atsakyti
Tai va, svajokli, kaip tik bandau gauti konkretesnes info, kaip ir kur eit, nuo ko pradet..
Turbut ryt reikes bandyt nueit i vietini policijos poskyri patarimo...
Atsakyti
Nueini i skyriu, parasai pareiskima (tik neismesk rubu ir gali nueiti rytoj). O pas direktoriu eik jau su pareiskimo policijai kopija ir ramiai pasakyk, kad tai isprovokavo jusu reakcija.
P.S. i policijos skyriu pagal mokyklos g.gif (man atrodo) rajona.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo #Mia#: 19 sausio 2007 - 22:56
gal dar pabndyk pasikalbėti vaikų teisių apsaugos tarnyboje. Jie bent turėtų patarti kokius žingsnius atlikti, vis dėl to ten ir teisininkai dirba. o policiją būtinai pareiškimą parašyk.
tik aš vieną klausimėlį turiu: o kodėl į pokalbį kviečiamas tik vienas septintokas? Juk incidente, kiek supratau, dalyvavo jų daugiau. Manau nereikia pamiršti ir jų, jie ir gi turėtų jausti šiokią tokią atsakomybę. nes tas vienas vaikis pasijus kaip atpirkimo ožys ir viską gali paskui apsukti kita linkme.
Atsakyti
Normali situacija. Septintokas turi atsiprašyti, gauti velnių nuo savo tėvų. Savo vaikui reikėtų paaiškinti, kad prie septintokų nėr ko lysti ir jiems ant nugarų nešokinėti.
Savo laiku esame beveik taip pat išstūmę savo klasioką iš 4 aukšto. Iki šiol geriausi draugai, stiklą patys įdėjom (išėmėm iš tualeto).
Atsakyti
Ni1, del to antro septintoko as irgi blogai jauciuosi. Tuo metu as biski strese buvau ir visko saltai neapsvarsciau, mane sokiravo tokie dalykai, kad pvz to pagrindinio septintoko tevams niekas nebuvo sakyta ir kazin ar isvis butu buve kas sakyta bet kokiems tevams, nes man jau buvo skambinta pries pora val, o ten paskambino tik kai as pareikalavau susitikti su tuo vaiku, ir tada dar reikejo pareikalauti, kad ir tevai jo dalyvautu, sakau- tai kaip jus man vienai atvesit ta vaika, pastatysit pries mane ir mano vaika, ir kaip as jo ko klausiu ar ka sakysiu, jis jau iskart kaip puolamas bus, kai nebus jo mamos.
Siandien eisiu susitikti su tuo vaiku ir tevais, butinai pasikviesiu ir ta antra septintoka, atsiprasysiu jo, kad penktadieni nepaskambinau jo tevams, stengsiuos, kad jis nejustu didesnio spaudimo. Mano pagrindiniai klausimai- kodel septintokai stumdo antrokus iki tu visisko nervu istampymo, ar saugumas mokykloje yra tik paties vaiko reikalas, kur buna budintys mokytojai per pertraukas ir ar tuo metu ten budejusi mokytoja jaucia kazkokia atsakomybe uz tai, kas jos budejimo metu ivyko jos budejimo vietoje, ka konkreciai galvoja daryti su ta siena direktorius ir kada.
I policija eisiu, jei pokalbyje patirciau visiska fiasko, nesusikalbejima ir nesupratima.
Medinis, nu tu kai suskelsi, tai kaip visada. Ar tu isvis pirma zinute visa perskaitei? Tai ka tas mano vaikas dar tinkamesnio ir svelnesnio toje situacijoje galejo padaryti? Cia kitoje mokykloje turiu brolius vienuoliktoka ir dvyliktoka, tai gal jie turetu cia taip pat lygiavertiskai ateiti su tais septintokais cia pasistumdyti ir "pasirazborinti", ir tai taip pat butu nieko tokio, naturalu? Juk jie mazdaug tiek ir vyresni, kiek tie septintokai uz mano antroka. Ateity galbut netgi geriausiais draugais pataps. Prie ko cia tavo situacija su bendraklasiu? Mane "veza" toks poziuris. Nesu kokia mamyte, besivadovaujanti tik motiniskais jausmais, kad va mano vaikas uzgautas, ir dabar lekiu aiskintis, kad jo atsiprasytu. Mane labiau jaudina pati situacija kaipo tokia, mokykos, kuria lanko mano vaikai, ir mokiniu joje saugumas, stengiuosi vertinti situacija racionaliai ir atsakingai, nes nemanau, kad ji yra normali. Ir tas tavo klasioko nuleidimas is ketvirto auksto irgi visai nedaro tau selmio garbes ir asmeniskai manes nei kiek nezavi, visai nemanau, kad "nieko cia tokio". Respect.
Atsakyti