Geriu Mamavita (akcija dabar Eurovaistinei ) ir dar Mollers zuvu taukus
na as uz sveika gyvenima ir manau, kad jokiu itaminu nereikia gerti,nei nestumo metu, nei maitinant. juk ten bet kokiu atveju yra chemijos
QUOTE(r8e8d8e8 @ 2010 10 21, 16:16)
na as uz sveika gyvenima ir manau, kad jokiu itaminu nereikia gerti,nei nestumo metu, nei maitinant. juk ten bet kokiu atveju yra chemijos
pritariu 100% dazniausia vaiku alergiju priezastis-nestumo metu mamos vartoti sintetiniai vitaminai... as negeriau nestumo metu o dabar galvoju zuvu tauku pagert,kad pastiprint imuniteta,juk ziema siaip ar taip,o valgau praktiskai tik koses,nes nuo kitokio maisto dukrytei labai pilveli pucia
Sveikos,
Aš kol kas jokių vitaminų negėriau (matinu jau 7 mėn.), tačiau dabar norėčiau pagerti dėl savęs (iki kraujo skilinėja oda, slenka plaukai). Galvočiau gerti žuvų taukus (ten juk A ir D vitamino šaltinis), tačiau prisibijau nepasitarus su dukrytės gydytoja.. Juk D vitaminas pateks į pieną, tai bijau, kad paskui mažajai nebūtų vit.D perdozavimo (ji geria 2 lašiukus vit.D3 ir šaukštelį žuvų taukų). O gal aš čia be reikalo pergyvenu ir galiu gerti nesitarus su gyd.? Gal į pieną tik laaaabai mažai to D vitamino pateks?
Kažkaip nesinori vaiko pediatrės dėl tokio menkniekio trukdyti, juk ir taip daug darbų turi..
Aš kol kas jokių vitaminų negėriau (matinu jau 7 mėn.), tačiau dabar norėčiau pagerti dėl savęs (iki kraujo skilinėja oda, slenka plaukai). Galvočiau gerti žuvų taukus (ten juk A ir D vitamino šaltinis), tačiau prisibijau nepasitarus su dukrytės gydytoja.. Juk D vitaminas pateks į pieną, tai bijau, kad paskui mažajai nebūtų vit.D perdozavimo (ji geria 2 lašiukus vit.D3 ir šaukštelį žuvų taukų). O gal aš čia be reikalo pergyvenu ir galiu gerti nesitarus su gyd.? Gal į pieną tik laaaabai mažai to D vitamino pateks?
Kažkaip nesinori vaiko pediatrės dėl tokio menkniekio trukdyti, juk ir taip daug darbų turi..
QUOTE(mažoni @ 2010 12 13, 11:22)
Sveikos,
o vitD lašiukais ir žuvų taukų leliukui ne per daug? Kažkaip mums gydytoja sakė, kad užtenka tik žuvų taukų po arbatinį šaukštelį kasdien, tada nebereikia atskirai dar vitD.. Nemanau, kad dar per pienuką pateks daug to vitD iš jūsų geriamų žuvų taukų..
Aš pradžioj maitinimo gėriau tik folinę rūgštį, geležį ir vitC..Dabar tai vitC, ežiuolės ekstraktą ir viskas, jokių multivitaminų maitinančioms..
Paskaicius keleta zinuciu, matau, kad populiaru gerti zuvu taukus. Bet mano nuomone kur kas naudingiau yra gerti kokybisko augalinio aliejaus (semenu, makadamijos riesutu, moliugu seklu ir pan.). Augaliniai aliejai turi tai, ko ir zuvu taukai ir dar daug daugiau.
Nestumo ir zndymo pradzioje geriau ELEVIT, po to ir kitus maitinancioms+kalci (del savo dantu ir kudikio kaulu) ir omega-3 (imunitetui stiprinti, kad nesirgciau ir vaiko neapkresciau)
nestumo metu geriau gelezi nes hemoglobinas buo pakrites o db jokiu vitaminu
Tik kai laukiaus geriau specialius vitaminus skirtus nesciosioms ir zindancioms, bet gimus mazei tik pirmus kelis men pageriau, o dab tai jokių negeriu.
labukas visoms mamytems noreciau paklaust,kas vartoja ir ka zino daugiau apie pregnacare breast-feeding vitaminus. Jas galima pradet vartoti pries gimdyma ar tik po gimdymo pacia pirma diena? aciu