Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminai maitinančiai mamai

Gėriau PREGNACARE Breastfeeding (spec. multivitaminai maitinančioms mamoms), brangoki, didelės kapsulės, tik ypatingo poveikio nepastebėjau, dabar geriu Multivitaminus, atisiųstus iš JAV blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Perkūnas: 03 vasario 2010 - 15:42
QUOTE(Erszebeth @ 2009 11 06, 20:48)
Pfff... O jei vaikas alergiškas, ir tu mėnesių mėnesius nevalgai nei pieno produktų, nei tokių daržovių, kaip morkų, pomidorų, daugelio vaisių, nekalbant apie citrusinius, jokios žuvies, kiaušinio, jokios paukštienos ir jautienos, jokių grikių ir avižų? Iš kur tada maitinančiai mamai gauti reikalingas medžiagas ir nenuzombėti bei nepamesti dantų? Kuo siūlytumėte pakeisti tą brudą - tabletę?

sintetiniai vitaminai vienas is galimu dideliu alergenu. Taip kad....
Atsakyti
Sesers vaikinas šiemet baigia farmaciją. Tai jie studijavo, kad geriausi vitaminai PREGNACARE, JUOSE ESANTYS VITAMINAI YRA TOKIAM pavidale, kad ,,atsipalaiduoja" organizme, t.y. organizmas juos pasisavina. Ir sudėtis jų gera, ko nepasakysi apie kitus vitaminus g.gif
Atsakyti
QUOTE(aneta85 @ 2009 11 02, 15:58)
Mano plaukai pradejo ziauriai slinkt, tai gyd patare gert zuvu taukus MOLER, kasdien po 1 sauksteli.

man ta pati problema po gimdymo, kazkokioje laidoje taip pat buvo patariame maitinancioms gerti zuvu taukus.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2010 02 12, 11:09)
Sesers vaikinas šiemet baigia farmaciją. Tai jie studijavo, kad geriausi vitaminai PREGNACARE, JUOSE ESANTYS VITAMINAI YRA TOKIAM pavidale, kad ,,atsipalaiduoja" organizme, t.y. organizmas juos pasisavina. Ir sudėtis jų gera, ko nepasakysi apie kitus vitaminus g.gif

Nuo šitų vemdavau toliau negu matau, ir skrandžio skausmai būdavo l. stiprūs. Dabar geriu new nordic nėščioms ir maitinančioms, tai nieko blogo nejaučiu, tikiuosi taip ir toliau. Šiaip ir aš nusistačius prieš sintetinius vitaminus, bet kai jau vaikis iščiulpė visą gyvastį, tai reikėjo kažko griebtis lotuliukas.gif
Atsakyti
Na yra ir naturalesniu vitaminu, pvz Fitline firmos. Juos galima gert ir nescioms, ir maitinancioms, ir vaikam yra labai geru ir alergiskiem tinka. Tik aisku jie brangus, bet jie pasizymi butent tuom, kad isisavinami nuo pirmo sauksto. Ir manau sintetikos ten labai jau mazai jei ir yra.
As juos vartojau ir tikrai man patiko.
Atsakyti
QUOTE(kaarra @ 2010 01 31, 19:41)
Ash geriu PREGNACARE vitaminus ir kalci papildomai... Esu patenkinta... smile.gif

As irgi su visais nestumai geriau siuos vitaminus drinks_cheers.gif Likau patenkinta ir dabar maitindama dar juos geriu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nuliaX @ 2010 01 11, 14:11)
As irgi geriu MamaVit, , ju sidetis man patinka. Taip pat nevalgau darzoviu ir vaisiu beveik, turiu namuose naturaliu sulciu ir irgi bijau gerti. Ziauriai norisi. Tai manau vitaminai butini.

Kazin ar vien vitaminais pakeisit darzoves ir vaisius (ju verte didesne) schmoll.gif Laikausi tokios nuostatos valgau ivairu maista, bet viska su saiku mirksiukas.gif
As papildomai geriu zuvies taukus ax.gif
Atsakyti
Daug skaiciau atsiliepimu ir pasidariau tokias isvadas:

Mamavit kadaise buvo isimti is apyvartos del pavojingu medziagu, todel pasitikejimo nekelia;

Elevit daznai alergizuoja kudikius;

Pregnacare kaikurias mamas pykina;

New Nordic Multivitaminai - geri, bet reikia gert 3 tabletes dienoj.

Pati nusipirkau New nordic ir ziuresiu kas bus.

4u.gif

Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2009 02 24, 15:40)
visi tabletiniai multivitaminai yra gryniausia sintetika. bent jau as manyciau, kad tikrai geriau gerti kokius zuvu taukus, nakvisu alieju, naturalu kalci (pvz koralu miltelius) ir pan. Galima namie paciai pasigaminti naturaliu vitaminu. pvz. citrina, medus , spanguoles. arba: graikiniai riesutai, citrina su zievelemis, razinos, dziovinti abrikosai, sumali viska mesmale ir sumaisai su medum nepaprastai naudinga ir skanu. ir dar daug galima ivairiu prisigalvoti. o vasara, rudenip isvis nereikia jokiu vitaminu papildomai gerti. juk sitiek naturaliu aplinkui: ivairios uogos, vaisiai, darzoves...
beje, pats geriausias kalcio (kurio padidinta norma butina maitinancioms) saltinis yra kiausinio lukstai. Kiausinio luksta sudaro bene 90 proc gryno lengvai pasisavinamo kalcio. be to, jame gausu ivairiu mikroelemntu. apskritai kiausinio luksto sudetis beveik tokia pati kaip kaulu ir dantu. nescioms ir maitinancioms kiausinio lukstai ypac naudingi, netgi nuo mazakraujystes saugo. lukstus reikia pavirti (pora minuciu), nuimti plevele, smulkiai sumalti su kavamale, sumaisyti su medumi ir padaryti tokius rutuliukus, ale tabletes. labai paprasta ir patogu vartoti. netgi vaikams nuo 1 metu galima duoti rachito profilaktikai ir gydymui. aisku geriau juos susmulkinti kitu budu, pvz sugrusti, nes kavamale siek tiek pamazina naudingu medziagu kieki, bet daugiau darbo tuomet.
nepatingekit merginos ir pasigaminkit

drinks_cheers.gif
man net baisu žiūrėti, jog dauguma maitinančių ir nėščiųjų geria tą sintetiką. juk nevisoms skirta baisi dieta dėl vaiko alergijos.
mano ginė, kai pastojau pavasarį, netgi uždraudė gerti (MamaVIT buvo išrašius kita tarybinė ginė doh.gif ).
moterys, ne bado metas - nusipirkit šviežių ridikėlių, salotų ir graužkit biggrin.gif
pačiai atėjo laikas pastiprinti organizmą, bet pradėsiu ne nuo vaistinės, o nuo šiltnamio ax.gif jau užaugo pirmas derlius
Atsakyti
As irgi galvojau nusipirkti vitaminu, nes kiek zinau nuo kai kuriu darzoviu ir vaisiu vaikui gali pilvuka pusti, todel visiskai ju nevalgau, nes nesinori jo kankinti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(virvė @ 2010 05 05, 19:28)
drinks_cheers.gif 
man net baisu žiūrėti, jog dauguma maitinančių ir nėščiųjų geria tą sintetiką. juk nevisoms skirta baisi dieta dėl vaiko alergijos.
mano ginė, kai pastojau pavasarį, netgi uždraudė gerti (MamaVIT buvo išrašius kita tarybinė ginė doh.gif ).
moterys, ne bado metas - nusipirkit šviežių ridikėlių, salotų ir graužkit biggrin.gif
pačiai atėjo laikas pastiprinti organizmą, bet pradėsiu ne nuo vaistinės, o nuo šiltnamio ax.gif  jau užaugo pirmas derlius

thumbup.gif visiskai sutinku. o pasakymai,kad vitaminai naturalus, tai tik reklama ir smegenu plovimas griems pinigams uzdirbti, kas butu jei niekas tu tableciu nebepirktu, naturalus yra tik vaisiu ar darzove biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Itane @ 2010 07 09, 11:14)
As irgi galvojau nusipirkti vitaminu, nes kiek zinau nuo kai kuriu darzoviu ir vaisiu vaikui gali pilvuka pusti, todel visiskai ju nevalgau, nes nesinori jo kankinti unsure.gif

cia tai absurdas, pusti pilvuka gali nuo viso maisto, kam paciai atsisakyti geriausio doh.gif , o labiausiai pucia nuo mamu nerimo ir streso, pagalvokit pacios kas buna su pilvu, kai labai pergyvenam pries koki egza ar pan, o vaikelis viska jaucia 4u.gif .
Be to nuo vitaminu gali alergizuoti. schmoll.gif
Atsakyti