As vartoju vitaminus, skirtus nesciosioms ir maitinancioms. Papildomai vakarais geriu kalcio tabletes. Po pirmo gimdymo turejau problemu su dantimis. Nespejau pas stomatologus vaikscioti - labai trapus buvo dantys. Aisku, vartoju nemazai pieno produktu. Vaisiai ir darzoves visi atveztiniai siuo metu - pilni chemikalu.
Šiaip dėl ydomumo? kaip jūs apskaičiuojate vitaminų normas kad neperdozuoti? kalcis iš organizmo kaip ir magnis juk nesišalina? jis sėda į akmenis inkstuose, šlapimo takuose. Kaip jūs apskaičiuojate? jeigul:
50g olandiško sūrio (na to- geltono) sudėtyje yra visos dienos kalcio norma? na sakykime: aš suvalgau 20g to sūrio per pusryčius, suvalgau indelį jogurto vakare (450g) jogurto reikėtų suvartoti beveik litrą- tada būtų dienos norma. Negana to jei sakykime sugalvočiau gerti kalcio tabletes? kaip apskaičiuoti, kad vėliau nereiktų man taip kankintis su tais akmenimis? Ar jūs nevartojate papildomai kalcio iš produktų?
Ir šiaip: na pvzyra kalcio tabletės iš kažkokių geldelių: gal daugelis nežinotačiau mūsų organizmas tokio kalcio nepasisavina.
50g olandiško sūrio (na to- geltono) sudėtyje yra visos dienos kalcio norma? na sakykime: aš suvalgau 20g to sūrio per pusryčius, suvalgau indelį jogurto vakare (450g) jogurto reikėtų suvartoti beveik litrą- tada būtų dienos norma. Negana to jei sakykime sugalvočiau gerti kalcio tabletes? kaip apskaičiuoti, kad vėliau nereiktų man taip kankintis su tais akmenimis? Ar jūs nevartojate papildomai kalcio iš produktų?
Ir šiaip: na pvzyra kalcio tabletės iš kažkokių geldelių: gal daugelis nežinotačiau mūsų organizmas tokio kalcio nepasisavina.
QUOTE(Klepesova @ 2008 02 22, 15:42)
Šiaip dėl ydomumo? kaip jūs apskaičiuojate vitaminų normas kad neperdozuoti? kalcis iš organizmo kaip ir magnis juk nesišalina? jis sėda į akmenis inkstuose, šlapimo takuose. Kaip jūs apskaičiuojate? jeigul:
Nu tikrai nepagalvojau apie akmenis
QUOTE(Klepesova @ 2008 02 22, 13:42)
na aš neskaičiuoju kalcio normų. geriu todėl, kad praktiškai visai nevartoju pieno produktų, šlykštūs man jie visi, nemėgstu nuo vaikystės. na nebent kokio jogurto mažą indelį ar kefyro stiklinę ir tai ne kasdien suvartoju. todėl tikrai žinau, kad kalcio mano organizmui reikia. aš jį vartoju ir kai nemaitinau, kai porą metų po 1 vaiko nevartojau - išgedo 20 dantų . dantistė sakė, kad nuo kalcio trūkumo. ir tikrai, kai pradėjau pastoviai vertot (na darau 2-3 mėn pertraukas kartais), dantys praktiškai nebegenda.
o žmonėms, kurie daug valgo pieno produktų, kalcio vartot pastoviai tikrai nereikia. žindančioms manau visoms nepakenktų, nes kitaip vaikui visą savo kalcį atiduosit .
dėl pasisavinimo - kalcio papildus (kaip ir kitus mineralus) reikia gerti vakare, tada pasisavina daug. jei vartosi ryte, nepasisavins praktiškai nieko. ir dar - geriau pasisavinamas tas kalcis, kuris yra junginyje su mg ir zn, todėl tokį junginį ir naudoju
QUOTE(ingalp @ 2008 02 22, 16:14)
dėl pasisavinimo - kalcio papildus (kaip ir kitus mineralus) reikia gerti vakare, tada pasisavina daug. jei vartosi ryte, nepasisavins praktiškai nieko. ir dar - geriau pasisavinamas tas kalcis, kuris yra junginyje su mg ir zn, todėl tokį junginį ir naudoju
Butent ir as taip zinau kad kalci geriau gerti su Mg ir Zn ir geriau vakare. Taip man rekomendavo vaistininke. PAs mane su vitaminais yra taip kad kai prisimenu tai isgeriu, bet daznai tiesiog uzmirstu kad reikia isgerti. Be to nemegstu as tu tableciu Na bet reikia ir geriu
vartoju Longvit, kalci ir vit c
Man gydytoja israse gerti zuvu taukus.. kaip maitinanciai.
Dabar gersiu feroglobin B 12, kacy magni cinka kartu, vitamina B. Siaip jauciu,kad tikrai man truksta tu vitaminu, skyla lupu kampai, siaip nei siokia nei tokia del kaclio nusedimo slapimtakiuose, o is kur Klepesova gavo sia informacija? Zindancioms kalcio reikia padidintai, manau, juk MP is jo ir sudarytas...O kas lieka mums...Va negeriau kalcio kuri laika, nusipirkau dabar, ir matau, kad nagas, kuris man augo banguotas, eme ir eme augti tiesiai Arba taip ivyko po vit B,. kuri nusipirkau beveik tuo pat metu, tai reiks issiaiskint nuo kurio cia man pagerejo...
Beja, mama pasakojo, kad mokykloj kai lanke vienas klasiokas valgydavo kreida, sakydavo skanu...Manau, jam truko kalcio, juk kalcis yra ne kas kitas, kaip ta pati kreida..
Beja, mama pasakojo, kad mokykloj kai lanke vienas klasiokas valgydavo kreida, sakydavo skanu...Manau, jam truko kalcio, juk kalcis yra ne kas kitas, kaip ta pati kreida..
As geriu Pregnacare, ten kalcio is vis nera, gyd paprasiau papildomai kalcio tai rekomendavo kalsi su cinku ir magniu, bet galvoju ar nebus per daug??
QUOTE(nep @ 2008 04 24, 17:58)
Dabar gersiu feroglobin B 12, kacy magni cinka kartu, vitamina B.
tai ir šito užteks, jis neblogas, greit kraują susitvarkiau, kitų nereik jei feroglobiną geri
o šiaip nieko aš negeriu, normaliai maitinuos kaip ir visada ir tiek. Ir šiaip esu nusistačius prieš mišrius vit.