Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminai maitinančiai mamai

QUOTE(Ni1 @ 2007 01 22, 20:19)
Šaunu, kad pasisekė bent su setintokais ir jų tėvais racionaliai pasikalbėti. Bet manyčiau, kad apie šį reikalą dar reikėtų užsiminti ir švietimo skyriui, kad bent jau žinotų, kaip mokytojai žiūri į savo pareigas (nors spėju, kad jie ir taip žino).

nežinau, kaip čia aptariamu konkrečiu atveju, bet jokiu būdu negalima vienareikšmiškai kaltinti mokytojų. Net ir budintis mokytojas dažnai nieko negali pakeisti, pvz., man atėjus į valgyklą pas sesrį, tiesiog prie mokytojos akių kažkoks asilas tvojo ranka mažiukui per sriubą, tas ir apsiplikė ranką. o ką galėjo mokytoja pdaryt? ne supermenas gi, akies mirksniu nepgaus lėkštės. O tėvai pas direktorių ją bene labiausiai ir kaltino.
Atsakyti
Geriu Amway bendrus vitaminus, ir papildomai tos pacios firmos kalci+magni. Ir nesenai pradejau odai+plakams+nagams, nes plaukai pradejo slinkti doh.gif
Atsakyti
aš geriu papildus mamavit, bet galvoju pabaigus pakeist
Papildyta:
ir man plaukai labai slenka, bet taip buvo ir po pirmo vaikelio
Atsakyti
aš tai nėštumo metu gėriau PREGNAN CARE, o kai maitinu pigesnius gamtos namų-prenatal care.kad vaikas dantis naišsiurbtų smile.gif
Atsakyti
taip, be vitaminų po to labai dantys nukenčia, trupėt pradeda
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2007 01 22, 21:09)
Malonu skaityti protingo zmogaus veiksmu plana. Manau, kad zingsniai buvo padaryti labai teisingi ir pasiektas rezultatas maksimalus.
Papildyta:
Manu, kad labiau svarbu , kaip tevai ziuri i savasias. Smurtavo tevu vaikas. Smurtauti galejo uz kampo, parduotuveje, kieme, WC ir t.t. Atsakingi aplinkiniai? Taip , is dalies. Juk eidamas pro sali sudrausminsi, neleisi kad tai vyktu. Deja, koznam kampe prievaizdo nepstatysi. Tik visu grandziu pajegomis galima kazko pasiekti. Tevai, mokytojai, vaikas. Ir, jei jau ivyko, tai visos sios grandys yra silpnos. Lai visos pergalvoja savo pareigas.

Uola kaip visada reaguoja perdaug šališkai-iš mokytojos pazicijos pioneers.gif
Atsakyti
QUOTE(*ramunė* @ 2007 01 23, 19:08)
Uola kaip visada reaguoja perdaug šališkai-iš mokytojos pazicijos pioneers.gif
1. Ar tikrai skaitei mano zinute?
2. Tema ne apie mano asmens "visada" smoke.gif
Atsakyti
Cia liko ta vienintele mokytojo problema neisspresta, todel dabar isejo, kad vos ne vienintelis asmuo, is kurio norejau atsakomybes ir kuris mano manymu turetu buti nubaustas, yra mokytojas. Patikinu jus, kad tikrai ne. Mokytojo klausimo esme: ar daroma kas nors mokykloje, kad vaikai butu saugus, ar tai tik paciu vaiku reikalas? atsakymas- taip, mes paskyreme budincius mokytojus, kurie kontroliuoja padeti koridoriuose pertrauku metu. tada klausimas: ar mokytojas atsakingas uz tai, kas pertraukos metu ivyksta jo budejimo teritorijoje? atsakymas: ne, nes jam uz tai papildomai nemoka, ir jei as dar pareikalauciau atsakomybes, jis isvis atsisakys ten budeti. tuomet: ar jis bent raso koki pasiaiskinima apie tai, kas ten ivyko, ar atskaitomybe bent kokia yra? neprasau kad rasytu papeikimus ir mestu is darbo, suprantu, kad visu ten nesuziuresi, tiesiog pats mokytojas, turedamas atskaitomybe uz tai, kitaip ziuri i savo pareiga ir atliekama darba, ir tai visai nera blogai. Tai tuomet dar karta klausiu: tai vistik ar daroma kas nors mokykloje del vaiku saugumo? Cia taip ir nesusitareme. Nu gerai, as, tarkim, dirbu vadybininke, mano pareiga pasirupinti, kad krovinys is tasko a patektu i taska b, as visa tai turiu organizuoti, darbas laiku neatliekamas del nuo manes nepriklausanciu priezasciu- nezinau, logistai, buhalteris, ttt. Bet atsakau tai as. Niekas manes nemes is darbo ir papeikimu bei ispejimu nerasys, bet as atsiskaitau pries vadova rastu ar zodziu, nelyginant kokia vidine tvarka, as uz tai jauciu atsakomybe, mokausi is situacijos ir kita karta kazka organizuoju ir darau kitaip siekdama, kad situacija nepasikartotu. Normali, visiems aiski situacija normalioje imoneje. Tik kazkodel dalykai, kurie paliecia mokyklas, iskart igyja kazkokiu sarmu, nepagristu argumentu, visokiu jausmingu o bet taciau, kilusiu is kazkokiu prietaringu bobuciu fatalisciu. Cia kaip ir su tuo vaiku saugumu: as iseinu i gatve, parduotuve, darba, ir manes nestumdo sutikti stipresni vyrai, nezemina, nezaloja, o jei kazkas tokio ivyksta, as kreipiuosi i policija ir ieskomi bei kazkaip baudziami atsakingi, net darbe terorizuojanciu virsininku niekas netoleruoja, ir tai normalu. To paties noriu ir isejusiam is namu savo vaikui. Bet tai aplinkoje sukelia daug daugiau abejoniu ir diskusiju.
Is tiesu kuo tikiu, taip ir gyvenu. Kai kurie gal mano, kad i gyvenima ziuriu pro rozinius akinius, o vat realybeje tai tavo vaika subalados uz kampo septintoku draugai astuntokai, ir t.t., ir panasiai. Bet jei taip statysime, tai taip, mielieji, ir gyvensime cool.gif
Siaip temoje sulaukiau daug palaikymo, ir del to dziaugiuosi, nes tai reiskia, kad viskas pas mus "ant lt" neblogai, zmones masto pozityviai ir konstruktyviai, o tai reiskia bus tik geriau ir geriau bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aurushka: 23 sausio 2007 - 21:07
QUOTE(aurushka @ 2007 01 23, 21:01)
tada klausimas: ar mokytojas atsakingas uz tai, kas pertraukos metu ivyksta jo budejimo teritorijoje? atsakymas: ne, nes jam uz tai papildomai nemoka, ir jei as dar pareikalauciau atsakomybes, jis isvis atsisakys ten budeti. tuomet: ar jis bent raso koki pasiaiskinima apie tai, kas ten ivyko, ar atskaitomybe bent kokia yra? neprasau kad rasytu papeikimus ir mestu is darbo, suprantu, kad visu ten nesuziuresi, tiesiog pats mokytojas, turedamas atskaitomybe uz tai, kitaip ziuri i savo pareiga ir atliekama darba, ir tai visai nera blogai. Tai tuomet dar karta klausiu: tai vistik ar daroma kas nors mokykloje del vaiku saugumo? Cia taip ir nesusitareme.

Vienas bet. Pvz uz tai, kad as siuksles i siuksline ismetu, man irgi niekas nemoka. Galeciau mesti ant zemes, o tam kas moka -surinks. As, kaip aukletoja, mokytoja, budinti mokytoja, administracijos darbuotoja ir t.t. nesu atsakomybe uz mano istaigoje atsitikusius blogumus (gerumus ir kt. ). Neisiu svilpaudama i takta "nieko cia neivyko", jei mano namuose susizalos man patiketas priziureti vaikas. net jei nieko negalejau padeti, jei tai didziausias atsitiktinumas netiketumas ar kt. Ir visiskai teisinga butu tiketis kazkokio komentaro."Ka jus matet, kaip reagavot, kaip reagavot po to"...elementaraus paaiskinimo. Zodziu demesio.

Tikiuosi, kad istaigos vadovas tikrai turi budincio mokytojo paaiskinima apie ivyki ir tikrai privaletu sureaguot i Tavo uzklausimus.
Atsakyti
Švietimo įstatymo 49 straipsnis.
Mokytojo teisės ir pareigos
2. Mokytojas privalo:
1) užtikrinti ugdomų mokinių saugumą;
2) ugdyti tvirtas mokinių dorovės, pilietines, tautines bei patriotines nuostatas, laiduoti jų asmenybės galių plėtotę;
3) laikytis teisės norminių aktų patvirtintų Mokytojo etikos normų ir mokyklos vidaus tvarką nustatančių dokumentų.

Civilinio kodekso 6.275 str. ir 6. 276 str.
Jei nepilnametis iki 14 m. padaro žalą tuo metu, kai yra mokymo (...) įstaigos prižiūrimas, už tą žalą atsako ši institucija, jeigu neįrodo, kad žala atsirado ne dėl jos kaltės.
Už vyresnio nei 14 metų nepilnamečio padarytą žalą atsako jo tėvai, jei neįrodo, kad žala atsirado ne dėl jų kaltės, o pats nepilnametis neturi pajamų, turto.

Reikėtų išsiaiškinti, kokias pareigas ir atsakomybę budinčiam mokytojui numato Mokyklos vidaus taisyklės. Pvz., šios numato, kad budintis mokytojas atsako už jo budėjimo zonoje esančių mokinių saugumą per pertrauką.

http://64.233.183.10...R...8&inlang=lv

http://64.233.183.10...g...8&inlang=lv

http://64.233.183.10...9...8&inlang=lv

Mokytojai šios atsakomybės kratosi : http://64.233.183.10...f...8&inlang=lv

tikiuosi, kad neprireiks smile.gif
http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uvė: 24 sausio 2007 - 01:57
nestumo metu geriau materna, o dabar gamtos namu geriu vitaminus. eisiu pas dantiste paziuresim kaip mano dantys laikosi smile.gif
o kiek zinau yra ir your life zindancioms vitaminu, bet tik po 100 tableciu, o jei netiks ka tada daryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(G_inte @ 2006 10 01, 16:18)
Man gydytoja rekomendavo ir per nestuma ir po jo Pregnacare. 4u.gif

Aš taip pat , gydytojui rekomendavus, gėriau nieštumo metu juos ir dabar kol maitinu geriu thumbup.gif
Atsakyti